Kryon Cirkel van Twaalf. 41 – 1

Kryon Cirkel van Twaalf. Nr. 41 – 1

7 juli 2021 / Lee Carroll

Geplaatst: 12 augustus 2021
Vertaald uit het Engels vanaf de video door Henk Steur

Gegroet, lieve mensen, Ik Ben Kryon van de magnetische dienst.

Ik kom elke week bij jullie met boodschappen en de boodschappen zijn door de tijd heen veranderd. Zij worden persoonlijk en minder globaal. Als jullie kijken naar de transmissies, de boodschappen als jullie willen, van de boeken van dertig jaar geleden, was het eerste boek globaal. Het vertelde jullie over een komende Opwaardering. Het vertelde jullie dat er geen Armageddon zou komen. Het boek dat: “De Eindtijden” heet ging over het einde van een oude tijd….waarlijk een metaforische titel die beangstigend was voor sommigen….totdat zij het boek gingen lezen.

Dit zijn globale boodschappen maar in de laatste jaren zijn de boodschappen persoonlijker geworden. De reden hiervoor, lieve mensen, is dat de relatie die jullie met dat wat de Creatieve Bron wordt genoemd, Spirit, God, inniger wordt, en dit is volgens jullie eigen ontwerp, cultuur en humanisme. Jullie hebben met vrije keuze gekozen om de energie van deze planeet te veranderen. Sommigen van jullie herinneren je dit niet en zeggen: “Ik kan mij helemaal geen verkiezing herinneren!” Bewustzijn is ook zo: Als een miljoen mensen of meer, integriteit gaan begrijpen, transparantie, waarheid, compassie, vriendelijkheid, en zij kijken naar hun samenleving en zij zich realiseren dat er veel gebroken dingen zijn.

Als jullie vandaag om je heen kijken in jullie gemeenschap, waar jullie ook zijn op de planeet, zijn er gebroken en verbroken dingen, zijn er dingen stuk en jullie kunnen zeggen dat die er altijd wel zijn geweest, maar nu doen jullie er iets aan, hebben jullie dit gemerkt? Dit is waar ik het over heb….dat het persoonlijker wordt.

Vaak geven wij jullie een thema voor de maand voor de vier channelings die er komen; de vier boodschappen die er zullen komen. Al deze eerste boodschappen zullen gratis zijn voor iedereen. De boodschap van deze maand: persoonlijk, praktisch, en toch voor sommigen heel moeilijk, en dit is: hoe gaat de lichtwerker, de oude ziel, om met gewone dingen? Ik heb vier gewone dingen uitgekozen die moeilijk zijn voor oude zielen en lichtwerkers. Dit is dus praktisch en jullie zullen een paar van deze dingen herkennen en er zijn instructies die ik heb gegeven….sommige in het verleden en sommige in een ver verleden en dan komen zij weer tot leven en kunnen jullie hen ook nu vandaag weer horen.

Ik hoop dat jullie herkennen wat ik jullie geef, want als jullie gaan ontwaken gebruik ik deze term niet zomaar. Een ontwaken is uit een sluimering komen….in feite is slaap een soort realiteit. Als jullie dus uit die slaapstaat vandaan komen en je ogen openen is dit de metafoor voor een oude ziel in een nieuwe energie die zich bewust gaat worden van de dingen om hem heen en waar hij zich nooit eerder van bewust was, inclusief een grotere waarheid. Wij hebben dit vaak gezegd: er is een grotere waarheid en die zal er altijd zijn. Hoe meer jullie met je zielsenergie waarlijk uitvinden wat er gebeurt met het systeem van jullie ziel over dingen die niet precies zo zijn als jullie werd verteld, hoe meer jullie merken dat het ontwaken groter zal zijn.

Dit is wat wij een grotere waarheid noemen, en wij hebben jullie vele, vele metaforen gegeven, maar wat dit doet is het scheppen van een ander scenario, een ander paradigma voor: leven. Want jullie worden wakker en realiseren je dat dingen moeilijker zijn omdat er om jullie heen een hele planeet is die jullie ontwaken niet lijkt te delen.

Oude zielen met honderden vorige levens gaan het eerst ontwaken. Dit is logisch, zou je kunnen zeggen, in de school van ervaringen en expressies. Jullie gaan door honderden levens en komen hier elke keer weer met Akasha-herinneringen en een kennis over waar jullie waren en wat jullie hebben gedaan op een bepaald niveau. Dit maakt een oude ziel een oude ziel.

De eerste boodschap van de vier die over gewone dingen gaan, zijn voor buitengewone zielen zoals jullie. De oude zielen zijn gewoon zo!

Omgaan met het bewustzijn om jullie heen….dit omvat alles. In de tweede, derde en vierde boodschap zullen wij het hebben over omgaan met familie….wij hebben het over omgang op de werkplek….wij hebben het over omgaan met de cultuur, maar dit is algemeen.

Hoe gaan jullie om met het bewustzijn om je heen? Er zijn enkele specifieke instructies die wij jullie willen geven, maar laten wij het eerst even beter bekijken. Lieve mensen, opeens doet het pijn in je hart om in scenario’s te zijn waarin jullie altijd hebben gezeten, met vrienden die jullie misschien altijd hebben gehad, en opeens realiseren jullie je wat kwaadspreken doet. Opeens horen jullie klachten. Jullie maakten daar altijd zoveel deel van uit en het was zo gewoon want dit was wat de menselijke natuur vaak doet. Er is geen kwaad bij, er is geen donkere energie. Het is alleen maar een lager bewustzijn, lieve mensen.

Maar opeens reageren jullie daarop en willen niet langer meedoen met het roddelen of het klagen of al die dingen die niets anders lijken te doen dan mensen naar beneden te halen naar een donker hol. Jullie willen verlichtende en positieve dingen brengen, en als jullie dit eens proberen in een groep die zich met roddelen etc. bezighoudt, kijken zij jullie aan, zeggen niets, en gaan gewoon met de volgende roddel verder.

Het is moeilijk, moeilijk…. Wat doen jullie hiermee? Ik zeg jullie dat er mensen zijn die zeggen: “Dan ga je daar natuurlijk weg!” en er waren dagen in een oudere energie waarop dit precies was wat jullie deden. “Wel, ik vind dit helemaal niets. Ik ga hier weg!” en dus gaan jullie weg.

Lieve mensen, ga niet weg. Dit is de nieuwe informatie. Hier is het uitgangspunt voor de oude zielen: Luisteren jullie? De reden waarom jullie hier zijn. Luisteren jullie? Jullie bestaan, nu, voor een herinnering uit jullie Akasha….jullie herinnering aan een licht aan de andere kant van de sluier. Jullie zijn hier om de pracht van Spirit te weerspiegelen! Jullie zijn hier om dat wat jullie geloven en begrijpen van de Creatieve Bron te weerspiegelen, van God! Daarom zijn jullie hier. Jullie zijn hier om een wandelend voorbeeld te zijn, een positieveling, een vriendelijkheid, een compassie….een voorbeeld van iemand die zichzelf kan helen….onder je vrienden die dit misschien nooit zullen zien….maar misschien ook wel!

Je verkeert dus met mensen die achterbaks roddelen, die klagen. Nummer een: doe niet mee aan wat zij willen dat je gaat zeggen. Misschien zeg je niets, maar je kunt een positieve houding hebben. Zelfs al zeg je niet veel, zullen zij na een tijdje begrijpen dat jij niet veel zegt. Misschien zeggen zij wel tegen je: “Jij bent een beetje veranderd want je zegt niet veel!” Op dat punt in de tijd begrijp jij dat je nog steeds van je vrienden houdt en dat zij ook van jou houden….het zijn vrienden! Je wilt helemaal niets zeggen om hen te kwetsen, tegen hen in gaan of zeggen dat zij het verkeerd doen. In plaats daarvan kan je, als het je wordt gevraagd, zeggen: “Ik voel mij vandaag heel prettig….prettiger dan ooit. Ik zie een paar positieve dingen op de planeet!” En dan hebben jullie wel een lijstje klaar! (Kryon lacht) “Ik heb dit en dat gezien. Ik heb dit en dat gedaan en ik weet dat het moeilijk is, en daardoor zeg ik niet zoveel!” En tegelijk zeggen jullie: “Maar ik vind het wel fijn om bij jullie te zijn…bedankt!”

Zien jullie de wijsheid die hierin zit? Opeens weerspiegelen jullie de grootsheid van wat jullie geloven.

Er was een tijd, lieve mensen, waarin het zo was dat jullie als jullie te spiritueel waren, gewoon weggingen. Laat mij jullie een voorbeeld geven dat ik al heel vaak heb gegeven. De sjamaan van het dorp in het verleden, bij de Inheemsen, leefde en woonde bijna altijd alleen. De sjamaan in die tijden bij de Inheemsen….in die energie, leefde bijna altijd buiten het dorp….alleen en zonder partner….alleen….buiten het dorp! Hebben jullie daar al eens over nagedacht? Omdat zij zo anders waren dan het bewustzijn van het dorp, moesten zij wel apart wonen en daardoor voelden zij ook dat zij wat makkelijker te benaderen waren voor degenen die hulp nodig hadden omdat zij naar de sjamaan toe gingen en de sjamaan natuurlijk een “verhoogde entiteit” was. Zij konden helen, zij konden adviseren, zij konden al dit soort dingen doen. Soms werkten zij als sjamanen zelfs voor het opperhoofd van het dorp, maar zij waren geïsoleerd en vaak alleen.

Een van de attributen van de lichtwerker in het verleden – zelfs minder dan tien jaar geleden – was jezelf af te zonderen en geen deel uit te maken van de gemeenschap.

Dit was ook een uitnodiging om een beetje vreemd te worden en jullie weten wat ik bedoel. Er zijn ook vandaag mensen die zeggen dat zij gaan laten zien wat zij geloven over vorige levens en meditaties en alle spirituele dingen waar zij in geloven….ten koste van alles en wat anderen ook zeggen! Dan opeens merken jullie dat jullie….alleen zijn! (Kryon lacht) Ik zeg het weer….anders, vreemd, een beetje te geheimzinnig, en dit helpt niemand op de planeet. Hebben jullie gehoord wat ik zei? Jullie hoeven het hiermee niet eens te zijn, maar denk er eens over na! Integreren met vriendelijkheid en compassie en wijsheid zijn het doel  van de oude ziel. Niet vreemd zijn, niet weglopen, niet zo apart zijn dat niemand met jullie wil praten. Hoe kan dat buiten jezelf op de planeet ook maar iemand helpen? Dat doet het niet. Het antwoord: als jullie in een nieuwe energie zijn in plaats van in een oude, meedoen met wijsheid, zonder te vechten met de oude energie, maar op een grootse manier meedoen en wees niet bang, lieve mensen, dat die negativiteit op jullie zal overgaan. Wij hebben het er eerder over gehad dat die bubbel van licht van jullie, jullie beschermt. Alleen puurheid en welwillende dingen zijn van jullie in deze tijden.

Dit is de eerste les. Ik zie jullie gauw weer.

En zo is het.

Kryon