Kryon nieuwsbrief: Kryon beschrijft de Opwaardering door een metafoor

Kryon nieuwsbrief

12 november 2021
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Kryon beschrijft de Opwaardering door een metafoor

Stel je eens voor dat jullie in een doos, een box, van bewustzijn zitten. Laten wij deze doos eens gaan vergelijken met een donkere kamer, en in deze donkere kamer is de mensheid altijd geweest en heeft daar altijd geleefd. Jullie zien elkaar bijna niet omdat er maar heel weinig licht is. Daarom zijn er veel misverstanden over wie er aan de andere kant van de kamer zijn. In feite kunnen jullie niets zien en leven jullie naast elkaar in angst voor wat er om jullie heen is….omdat het donker is. Dit is natuurlijk een metafoor, maar dit is wat een donker bewustzijn schept. Daarom is er wantrouwen, corruptie, oorlog, en dit is eonen lang zo geweest.

Opeens, in deze metafoor, gaat er een deur open, een deur die daar misschien altijd al is geweest, maar die jullie niet hebben gezien omdat er achter die deur een ongelooflijk licht is aangestoken, en als die deur openbreekt schijnt dit licht opeens naar binnen. Het is helder, heel helder, jullie kunnen alleen nog maar een kier naast die deur zien, maar het is verbazingwekkend. Zelfs die kier trekt al alle aandacht van de aanwezigen. Wat zullen jullie daarmee doen? Er is een nieuwe deur en velen zullen zeggen dat dit een onheilspellende deur is….dat hij is waarover ons is verteld en wat wij hebben verwacht en dat men er daarom ten koste van alles beter vandaan kan blijven.

Er zullen ook mensen zijn die zeggen: “Maar het is licht! Het is licht. Kijk toch eens!” En de anderen zullen zeggen dat het een valstrik is. “Lees maar in de Schrift dat er een valstrik zal komen” Maar er zijn ook mensen die zeggen dat zij dit zelf willen uitzoeken en daar zelf over willen beslissen in plaats van dat de geschiedenis hen gaat vertellen wat er misschien wel zal zijn. Als jullie dan naar die deur gaan, metaforisch gezien, gaan jullie het grootste en mooiste licht zien dat jullie ooit hebben gezien en gaan jullie je realiseren dat jullie hierop hebben gewacht. Het is een uitnodiging om te gaan kijken naar iets dat helderder en beter in bewustzijn is dan jullie ooit hebben geweten. Daarom is daar een onbekende hoeveelheid, maar die voelt zo goed! Hoe beter jullie ernaar kijken, hoe beter het voor jullie wordt.

Er zijn vele metaforen en wij kunnen hier eindeloos mee doorgaan, en als jullie het licht absorberen, gaan jullie gloeien terwijl jullie in die donkere kamer lopen….jullie gloeien, en door die gloed tonen jullie het licht aan vele anderen die elkaar voor het eerst zien en zij gaan elkaar in een ander licht zien. Dat is de metafoor. Wij noemen die: Ontwaken voor een Grotere Waarheid! Daar zullen deze vier channelings over gaan.

Hoe is het nu voor jullie om deze metafoor toe te passen nu jullie van donker naar licht gaan….naar het ontwaken voor een grotere waarheid dan jullie ooit werd verteld over het bestaan daarvan. Daardoor leefden jullie zo lang in angst. Niemand heeft jullie ooit verteld dat er zo’n soort God zou zijn. Zij vertelden jullie alleen dat er een oordelende God was waar jullie bang voor dienen te zijn, in plaats van een God die intrinsiek in elke cel van jullie lichaam aanwezig is en die erop wacht totdat jullie je hand uitsteken naar het licht.

Sommige van de attributen waar wij jullie in de channeling over vertellen, over de anderen zullen wij jullie in de andere channelings vertellen, en zij zijn ongebruikelijk.

Laten wij het er eens over hebben waarom zij er eigenlijk zijn. Als jullie gaan ontwaken voor een grotere spirituele waarheid zullen jullie zeggen: “Ik zie mijn gidsen beter. Ik ga God op een veel vervullender manier zien! Ik ga spirituele dingen zien komen en ik ga mij daarvan bewust zijn! Dat is een verhoogd bewustzijn. Ik ga naar meesterschap toe en dit zal mij anders maken als ik die spirituele dingen zie. Lieve mensen, dit is een heerlijke fantasie. (Kryon lacht) Dat er opeens engelen verschijnen, maar dit is niet de manier waarop het werkt. De manier waarop het werkt is dat jullie, je bewustzijn, jullie lichaam, de essentie van jullie….zal gaan veranderen.

Waarom is dit zo? Het is omdat God binnenin jullie is.

— Kryon van de Magnetische Dienst