Kryon nieuwsbrief – Kryon vertelt ons over de vier facetten van compassie

Kryon nieuwsbrief

24 december 2021
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Kryon vertelt ons over de vier facetten van compassie

Hallo Henk, een van de dingen waar Monika en ik echt plezier in hebben is het beantwoorden van vragen van onze prachtige lichtwerkers op de hele planeet.

Vandaag komt de vraag van Janet uit Virginia, VS, die vraagt: “Kan jij misschien meer zeggen over compassievolle actie? Ik voel mij hiertoe zeer aangetrokken! Als ik het

woord actie hoor denk ik aan een fysieke actie zoals bijvoorbeeld het doneren van geld, het doen van vrijwilligerswerk of een aardig woordje voor iemand hebben. Maar ik denk dat Kryon iets anders bedoelt, iets dat in verband staat met bewustzijn. Kan jij mij dit uitleggen?”

Er is onlangs een 4-delige serie channelings geweest over compassie waarin Kryon vertelde wat dit feitelijk betekent, inclusief andere soorten van compassie. Je kunt deze vinden op kryon.com free audios, under February 2021 Channellings.

Kryon spreekt over de vier facetten van compassie en compassievolle actie is daar een van.

Ik zal jou een kort verhaal vertellen dat jou hiervan een mooi voorbeeld en het verschil tussen de verschillende typen zal geven.

Toen ik 14 jaar oud was maakte ik eens met mijn zus, die tien jaar ouder was, een reisje. Ik had zelf met het vliegtuig gevlogen en zij pikte mij op een avond op, op  het vliegveld. Wij gingen met de auto naar het hotel en kwamen langs een vreselijk verkeersongeluk.

Ik heb dit mijn leven lang onthouden omdat dit de eerste keer was dat ik zoiets zag en

wij er ongelukkigerwijze al eerder waren dan de politie. Er was nog niets afgezet, alles was zichtbaar en het was duidelijk dat er iemand was gestorven.

Ik zag een vrouw die snikkend op de stoep zat en toen ik mij realiseerde dat zij iemand had verloren sloeg dit bij mij als een bom in. Op veertienjarige leeftijd was dit de eerste keer dat ik zoiets zag en dus huilde ik. Ik begon compassie voor deze vrouw te voelen.

Mijn zus zag dit en nam mij mee naar twee blokken verderop. Zij keek mij aan en zei: “Laten wij hier eens wat aan doen!” Ik antwoordde: “Wat zal dat dan wel zijn?” Mijn zus, een goede christelijke vrouw, zei: “Wij gaan bidden!” Zij nam mijn hand en wij gingen bidden voor de goede vrouw.

Wij baden om haar vrede, dat zij wat troost zou kunnen krijgen en hier snel doorheen  zou komen en dat er een uitkomst zou komen die zij niet had verwacht.

Alle dingen die wij vandaag leren….dit is compassievolle actie! Het is anders dan gewoon compassie of empathie voor iemand voelen. Het is als je jezelf er op een persoonlijke manier bij betrekt om iemand te helpen waarvan je ziet dat die in nood verkeert. Dit kan zijn door jouw tijd eraan te besteden, hulp, intentie, of geld.

Als compassie wordt vergezeld door een soort van persoonlijke actie van jouzelf, is dat wat Kryon bedoelt met compassievolle actie.

Als ik dus hoor over iets dat compassie in mijn hart schept, ga ik kijken of ik iets kan doen omdat ik geloof dat bewustzijn energie is en dat wij licht en liefde kunnen sturen!

Lee Carroll,

— Kryon van de Magnetische Dienst