De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 77. Een Cursus in Liefde – Boek 2.

Spiritualiteit:
De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 77.

Een Cursus in Liefde – Boek 2.

18  juni 2016 /Barbara Bessen
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Vertrouwen in de Goddelijke Weg ontwikkelen.

Het ontspannen van onze ademhaling.

Laten wij eens op onze adem letten om ontspannen te worden. Het is het elixer van de Bron voor het menselijk lichaam. Het is nodig voor jullie leven hier op Aarde. Als dit niet voldoende stroomt, stroomt er niet genoeg levensenergie door jullie lichamen. Over de prana-ademhaling hebben wij al eerder uitvoerig gesproken.

Jullie kunnen dit gericht inzetten als jullie het gevoel hebben dat jullie veel energie nodig hebben. Laten wij eens naar het einde van een dag kijken en ik geef jullie een paar aanbevelingen voor ontspanning en levenskracht. Want ook dit pakket is aan de dualiteit onderworpen: inademen, uitademen, ontspanning, inspanning, rust, activiteit. Jullie willen ’s morgens natuurlijk vol energie de dag ingaan. Ik adviseer om je van je lichaam bewust te worden door een beetje gymnastiek, gewoon om je van je lichaam bewust te worden. Jullie kunnen in plaats daarvan ook bewust over je lichaam strijken.

Als jullie liever wat intensiever strijken is dit ook goed. Misschien willen jullie een bepaald lichaamsdeel hardop begroeten: “Goedemorgen, lieve benen, wij gaan vandaag de dag weer in. Ik verzoek jullie om mij door de dag heen te dragen. Ik dank jullie wel.” Zo zouden jullie kunnen beginnen. Neem even kort contact op met je lichaamsbewustzijn en vraag het om een dag-motto. Adem nu een paar keer diep in en doe aan gerichte prana-ademhaling die heel intensief je lichaam, je longen en elke cel van je Zijn met de Goddelijke Energie vervult.

Jullie zullen merken hoe alles  voor en in je leven ontwaakt. Enkelen van jullie lopen of joggen ’s morgens graag. Als jullie dit niet willen is dit ook in orde. Iedereen moet voelen en weten wat goed voor zijn of haar lichaam is. Alleen maar omdat het in bladen en tijdschriften wordt aanbevolen door voedings- en sportgoeroes, zouden wij ons lichaam iets moeten laten ondergaan dat het als marteling ondervindt.

Wie ’s morgens naar het lichaam luistert zal weten wat goed voor het lichaam is. Ontspannen wandelen en je bewust zijn van elk lichaamsdeel kan voor de samenwerking tussen mens en lichaam heel effectief zijn.

Wie aan sport doet, bijvoorbeeld fietsen, hardlopen of joggen, zou zich daarbij in de geest met het lichaam bezig moeten houden en niet met muziek of telefoneren. Dit geeft lichaam en geest een goede mogelijkheid om een verbinding aan te gaan.

Het volgende is misschien nieuw voor jullie: Als jullie in de geest alle oefeningen doen, dus voor je innerlijk oog, ook lopen of joggen, brengt dit een toename van activiteit.

Jullie doen het zogezegd op twee niveaus. Daaruit kan men de grote wijsheid trekken dat sport en lichaamstuchtiging op allerlei manieren net zoveel werken is als die in de geest gedaan worden.

Stel je eens voor: je ligt gemakkelijk op de sofa en gaat in de geest wandelen of joggen. Dit heeft, als jullie je concentreren en dit langere tijd doen, voor de lichamelijke niveaus dezelfde werking als wanneer jullie fysiek gaan wandelen of joggen. Want jullie gaan geregeld joggen of lopen om je lichaam te vormen en de spieren te stalen, nietwaar? Enkele mensen doen dit om mooie gevoelens in zichzelf te ontwikkelen. Dit kan ook makkelijker gebeuren, namelijk als jullie dit bewust in de geest gaan doen.

Dit geldt overigens ook voor heel veel andere dingen. Maar zover zijn jullie waarschijnlijk nog niet dat jullie in de geest naar je werk gaan, het werk ook in de geest wordt uitgevoerd en dat desondanks elke maand je salaris op je rekening wordt bijgeschreven.

Het zou wel mogelijk zijn. Als jullie maar genoeg oefenen kunnen jullie met een ander deel van jezelf ergens anders verschijnen terwijl jullie met de rest op de sofa liggen.

Tja, maar voordat jullie dit kunnen duurt het nog wel een tijdje!

Jullie, Barbara Bessen