De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 80. Een Cursus in Liefde – Boek 2.

Spiritualiteit:
De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 80.

Een Cursus in Liefde – Boek 2.

29 juli 2016 /Barbara Bessen
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Vertrouwen in de Goddelijke Weg – ontspanning.

Het ontspannen na de dagelijkse hectiek.

Ontspanning – verzachten van zorgen

Om de dag ontspannen te leven is de beste manier voor de Goddelijke Weg die jullie graag willen belopen. Focus jezelf op ontspanning. Zoals bij alle dingen geldt ook hier: Jullie moeten het zelf doen, anderen zullen het niet voor jullie doen. Als jullie sterk belemmerd worden door je werk of door familie zal je dit recht soms bijna moeten bevechten.

Ontspannen leven versterkt jullie lichamelijk welbevinden en het maakt alle zorgrimpels glad (bespaart dure crèmes) en dit geldt ook voor situaties die vol spanning zijn. Ontspanning is een belangrijk werktuig in de nieuwe energie.

Een prachtig neveneffect van dit proces is dat jullie ophouden voortdurend te evalueren. Jullie zien jezelf en de andere mensen in een ander licht. Jullie bekijken het vanuit een Goddelijk perspectief. Is dat niet prachtig?

Een verdere oefening voor jullie.

Alle aanbevelingen die ik jullie zojuist gaf gaan natuurlijk het best als jullie je in verbinding stellen met je Gouden Engel. Als jullie hen al een beetje beheersen en hen meer in het dagelijks leven binnen kunnen halen, verbind je dan in de loop van de dag steeds meer met deze hogere instantie.

Dit brengt automatisch grotere helderheid met zich mee en jullie ademhaling wordt snel steeds evenwichtiger. Daar zorgt jullie Hoger Zelf voor. Maar de weg naar deze blijvende verbinding betekent steeds weer het trotseren van uiterlijke invloeden of je bewust te zijn van de Gouden Engel. Op een bepaald moment gaat dit waarlijk in je vlees en bloed zitten. Tot dat moment zijn de kleine oefeningen geweldige hulpmiddelen. Wie voor het geluk heeft gekozen voor zichzelf te kiezen zou blij moeten zijn om zijn tijd te benutten voor innerlijke oefeningen en je gericht bezig te houden met het speelveld van de Aarde, de dualiteit.

Waarmee ik niet wil zeggen dat jullie je een aards leven moeten ontzeggen. Leef het aardse leven ondanks dat met genot. Daarvoor zijn jullie ook hier. Verweef deze dingen met elkaar. Ik zou het ook zo kunnen zeggen: “Geniet van het aardse leven met hartstochtelijke ontspanning!”

Barbara’s persoonlijke ervaringen

Ik ga, net als jullie, lieve lezers en lezeressen, door al deze processen heen. Met Kryon, mijn Gouden Engel, ben ik alleen al door de samenwerking nauw verbonden. Dit vrijwaart mij echter niet van de benodigde stappen naar bewustzijnsuitbreiding.

Ik ga hier in dit boek in alle hoofdstukken ook intensief op in. Met de gedachtenverheldering ben ik al lang in een, laat ik zeggen, hard gevecht. Dat lukt mij maar moeilijk. Als ik hier bij het schrijven helemaal met mijzelf ben, duik ik helemaal in het Goddelijk Veld.

Maar bij de dagelijkse dingen moet ik mij vaker bewust worden van het Goddelijk Veld om niet al te menselijk te reageren. Maar ik denk dat ik wel op de juiste weg ben.

Jullie,

Barbara Bessen