De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 85. Een Cursus in Liefde – Boek 2.

De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 85.

Een Cursus in Liefde – Boek 2.

10 februari 2017 /Barbara Bessen
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Vertrouwen in de Goddelijke Weg ontwikkelen – Seksualiteit, een Goddelijke Lichaamservaring. 5

Ik wil nu graag een experiment met jullie doen waar een beetje moed en nieuwsgierigheid voor nodig zijn. Soms is nieuwsgierigheid juist op het spirituele pad misplaatst.

Maar nu wordt jullie gevraagd om nieuwsgierig te zijn naar wat er nog allemaal in jullie aanwezig is.

Jullie persoonlijkheidszelf, jullie lichaamsbewustzijn en jullie Hoger Zelf  kennen jullie al wat beter. Nu maak ik jullie bekend met de wachters van jullie Goddelijke Kracht en laat jullie merken op welke manier deze kracht begint te stromen.

Neem mij alsjeblieft bij de hand, ik leid jullie. Breng je bewustzijn in je buik. Voel dit ook helemaal. Adem de vier-ademhaling en kijk daarbij toe hoe adem en buik een worden, hoe zij met elkaar versmelten.

De buik reageert helemaal op de adem. Voer deze oefening een tijdje uit en zie hoe je buik begint te leven. Jullie krijgen een heerlijk, warm, misschien ook prikkelend gevoel in je buik.

Jullie kennen het misschien ook als een seksueel gevoel. Hoe langer jullie deze oefening doen hoe intensiever merken jullie hoe je buik steeds meer wordt beleefd en het gevoel zich uitbreidt tot naar de geslachtsorganen.

Op dit moment kan men gewoonlijk de neiging hebben om zichzelf te bevredigen als men lichamelijk actief wordt, maar ik stel voor om je daar overheen te zetten en door te ademen. Stel je nu de twee eerder beschreven slangen voor.

Misschien hebben zij een herkenbare kleur. Mystici beschrijven de lunaire slangen als zwart (de kleur van de leegte) en de solaire slangen als goudkleurig (de kleur van de zon). Jullie hoeven deze kleur niet te herkennen, het belangrijkste is dat jullie de slangen zien.

Kijk wat zij doen. Zij zijn het poortwachterspaar voor jullie geheime tempel. In deze tempel is de Goddelijke Kracht verankerd. De slangen geven jullie hopelijk geen gevoel van onrust. Ik heb het begrip slangen gekozen omdat jullie westelijke mensen hen associëren met iets dat machtig, geheimzinnig en onberekenbaar en mysterieus genoemd kan worden.

Het zijn liefdevolle en ook zeer spontane wezens die jullie Rijk verdedigen en beschermen. Kijk hoe de slangen tot leven komen. Misschien rekken zij zich uit en openen zij hun slaperige ogen. Misschien willen jullie ook met hen spreken.

Ga door met de vier-ademing en kijk hoe je adem en je gevoel de slangen motiveren om zich uit testrekken. Zij zullen zich na enkele minuten verstrengelen om jullie wervelkolom. Dat zullen jullie als een heerlijk gevoel in je buik merken.

Langzaam bewegen de slangen zich naar boven en kruisen daarbij alle chakra’s als in een slalom.

De Goddelijke Kracht stijgt nu naar je hoofd. Daar brengt hij een “explosie” in de hersenen tot stand. Het is een chemisch-alchemistische procedure die Goddelijke Extase kan oproepen. Hier wil ik jullie en deze oefening verlaten omdat jullie zullen weten wat er gedaan moet worden.

Jullie zullen deze oefening voorzichtig moeten doen. Ik weet dat enkele mensen met hun hoofd zullen schudden en dit zullen betwisten zodat dit alleen is voorbehouden aan gevorderde ontwaakte mensen. Maar hoelang willen wij nog wachten? De tijd voor een kwantumsprong is er al.

Deze oefening is weer een stap verder in je eigen kracht. Hoe vaak jullie die willen inzetten en hoe jullie dit doen hangt helemaal van jezelf af. Ieder mens komt met zijn/haar eigen bepaalde sterrenbeeld en ook met individuele DNA-instellingen op deze wereld, weet je? Er zijn mensen die deze kracht ook overdag intensief voelen. Zij merken hoe die omhoog komt en actief wordt. Anderen merken hem niet direct op maar ervaren hun kracht door creatieve stuwkracht of een enorme toename aan lichamelijk uithoudingsvermogen.

Weer anderen zijn iets meer verzonken en bemerken deze kracht door intensief dagdromen of een spontane, intense staat van geluk. Anderen hebben minder slaap nodig en zijn hyperactief. Welke reacties zich voordoen is niet algemeen. Het omhoog komen en de werking van deze energie zijn natuurlijk ook aan veranderingen onderhevig.

Hoe minder oude patronen nog op jullie drukken, hoe makkelijker deze energie kan stromen. Hoe meer jullie je hiervan bewust zijn, hoe makkelijker de energie zich in je dagelijks leven laat verweven. Maar maak je niet druk als jullie deze kracht nog niet zo goed kunnen waarnemen. Mettertijd en op de juiste tijd komt alles op zijn pootjes terecht.

Op een dag zullen jullie over deze teleurstelling of misschien zelfs woede omdat dit soort  oefeningen niet gelijk functioneert, zeker glimlachen. Je kunt het niet afdwingen. Wij helpen jullie erbij dat alles op het juiste moment in de tijd in juiste banen wordt geleid.

Vertrouw op jezelf!

Jullie,

Barbara Bessen