Een Cursus in Liefde – Boek 2 – De Bron van alle Zijn – deel 55.

Spiritualiteit:
Een Cursus in Liefde – Boek 2.

Barbara Bessen / 8 augustus 2015
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 55.

Het persoonlijkheidszelf – Deel 3

Hebben jullie zin om mij een stukje in de geschiedenis te begeleiden en met mij de tijd in de moederschoot te onderzoeken? Vertrouwen jullie jezelf?

Sluit je ogen en voel hoe ik jullie in de geest de hand reik. Ik wil jullie graag beschermend door deze zeer intensieve ervaring leiden. Maak het je in een stoel gemakkelijk of ga ergens liggen.

Liggend komen vele mensen makkelijker tot ontspannen. Kies gewoon wat voor jullie het makkelijkst is.

Adem enkele malen diep in. Voelen jullie mijn hand nog? Ik ben bij jullie, er kan jullie niets gebeuren. Deze ervaring kan voor jullie heel aangenaam en gevoelvol zijn of ook iets gespannen of licht onaangenaam zijn.

Het hangt ervan af welke ervaringen jullie voor de zwangerschap en de geboorte hebben uitgezocht. Merk nu een afgesloten omgeving op; ik breng jullie nu naar het lichaam van je moeder.

Jullie zijn nu in jezelf als embryo. Ik leid jullie zachtjes naar deze tijd terug. Hoe voelen jullie je?

Kennen jullie deze donkere ruimte; de buik van jullie moeder?

Misschien is het voor jullie aangenaam warm en voelen jullie je knuffelachtig geborgen. Of is het eerder eng en bedrukkend? Het kan wisselen en het hangt natuurlijk ook af van het gedrag en de uiterlijke levensomstandigheden van de moeder. Als er veel hectiek en onrust in haar leven is zullen jullie dit merken.

Neemt zij de tijd om te rusten en is zij heel gelukkig tijdens de zwangerschap, dan voelen jullie dit ook zo. Heerst er harmonie in de familie van je ouders dan is dit voor jullie ook voelbaar.

Leeft je moeder echter alleen en angstig in een niet zo optimale buitenwereld dan merken jullie deze gevoelens ook zeker op.

Ik laat jullie nu een beetje met deze situatie alleen.

Neem alsjeblieft de tijd voor deze reis.

Neem goed notitie van de groeitijd in het lichaam van je moeder.

Wij zullen later de voortgang van jullie geboorte beleven in het komende deel 4 van het thema “Zielsdeel – Incarnatie – dualiteit”

De belevenissen en ontmoetingen in de prenatale tijd en de  kindertijd zijn belangrijk voor het verdere leven van de mens.

Ik wens jullie veel vreugde,

Jullie,

Barbara Bessen