Een Cursus in Liefde – Boek 2. – De Bron van alle Zijn – deel 57.

Spiritualiteit:
Een Cursus in Liefde – 
Boek 2.

Barbara Bessen / 21 augustus 2015
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 57.

Het persoonlijkheidszelf – Deel 5

Willen jullie nu alles wat in deze fase van je leven niet harmonisch was uit je gezichtsveld bekijken en loslaten? Fijn, dan roep ik aartsengel Michael. Ga achterover zitten en sta hem toe aan je te werken en los te laten waar jullie je nu bewust van zijn geworden en wat jullie willen loslaten.

Bedenk dat dit alleen maar werkt als jullie het echt willen. Jullie kennen zeker ook mensen die ervan houden om zich in oude wonden te wentelen, die hen helemaal niet los willen laten omdat zij mensen of de omstandigheden dan niet meer kunnen beschuldigen als er bij henzelf iets mislukt.

Zij kunnen niemand ervoor verantwoordelijk houden als hun eigen leven niet zo loopt als zij wensen. Willen jullie loslaten? Ja? Dan zij het zo!

Geëerd wordt de mens die erkent dat alles dat er in zijn leven gebeurt, zelf is gemaakt. Leve de eigen verantwoordelijkheid en de vrijheid! Overigens: het loslaten is een proces dat langdurig kan zijn en afhangt van de bereidwilligheid om werkelijk los te laten.

Maar aartsengel Michael is uiterst geduldig en staat steeds klaar voor verdere reinigingen. Houd vol…..het zal lukken!

Ik zou in deze samenhang ook graag iets zeggen over het werk van psychologen en therapeuten: er is niets tegen geleerde en bestudeerde arbeid in te brengen. Dit wordt geëerd en geliefd. Er wordt nu alleen een ander era van BEWUSTZIJN ingeluid.

Het zou prachtig zijn als allen die therapeutisch werken zich zouden richten op de verbinding met de geestelijke wereld en open zouden staan voor nieuwe inzichten.

Het is niet meer de tijd voor langdurige psychotherapieën. Alleen in uiterst dramatische gevallen kan dit nog zinvol zijn. Maar in de meeste gevallen worden de problemen van de cliënten door traumatische voorvallen uit andere levens veroorzaakt die nog zijn opgeslagen en geleefd worden en ook door prenatale en ervaringen uit de vroege jeugd.

Waarom lang zoeken en werken als de geestelijke wereld het geheel kan bekijken en als gevolg daarvan goede raad kan geven?

Als zij de velden van de mensen energetisch kunnen reinigen kunnen zij zich weer wat vrijer bewegen en weer vrijuit beslissen.

Mijn raad aan de therapeuten van de nieuwe tijd is: Open je voor ons, laat door ons meer luchtigheid in jullie arbeid stromen en leg starre regels van je af.

Leer om verbindingen met de geestelijke wereld waar te nemen . Wij helpen jullie daar graag bij.

Jullie werk wordt dan duidelijk efficiënter. Onze gezamenlijke arbeid kan zelfs zo in de vanouds gebruikte methoden worden ingevlochten dat aan de voorwaarden van de ziektekostenverzekeringen tegemoet wordt gekomen.

Wij kunnen altijd ingezet worden. Om te zorgen dat jullie en wij gezamenlijk kunnen werken is het nodig dat jullie een reine intentie hebben voordat in de sessie de patiënt verbinding opneemt met de geestelijke wereld en vertrouwen in de eigen Goddelijke Tegenwoordigheid heeft.

Wij en het Hoger Zelf nemen graag het voortouw bij de sessie. Zou dit niet een heerlijke manier van totaalarbeid zijn? Geëerd zijn de psychologen, doctoren en therapeuten van allerlei pluimage die de mensen als multidimensionale lichtwezens (h)erkennen en hen op die wijze therapeutisch begeleiden en naar de eenheid leiden!

In het komende, laatste deel 6 van het thema : “Zielsdeel – incarnatie – dualiteit” heb ik nog een oefening voor jullie.

Ik wens jullie veel vreugde.

Jullie,

Barbara Bessen