Een Cursus in Liefde – Boek 2. – De Bron van alle Zijn – deel 58.

Spiritualiteit:
Een Cursus in Liefde – 
Boek 2.

Barbara Bessen / 28 augustus 2015
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

De universele Geest 

Het persoonlijkheidszelf – Deel 6

Kryon: De Universele Geest – Zielsdeel – Incarnatie –Dualiteit. 6.

Een cursus in Liefde – Boek 2

Ik sta erom bekend dat ik aanbeveel om niet teveel in het verleden te vertoeven of dit nu in andere levens is of in dit leven. Ik raad jullie aan om in het hier en nu te blijven en met zuivere intentie in verbinding met jullie Gouden Engel en met ons te staan om het oude te willen en te kunnen loslaten.

Als jullie bereid zijn reinigen wij jullie velden. Alleen af en toe heeft het zin om te bekijken waar welke imprints vandaan komen.

Omdat de verantwoording en de verontschuldigingen voor de problemen vaak in de kindertijd worden gezocht heeft het zin om die omgeving gericht te voelen en te onderzoeken.

Vooropgesteld dient te worden dat jullie het zelf willen. Vele mensen zeggen: “Ik ben zo omdat ik in mijn kindertijd die en die belevenissen heb meegemaakt en al in het moederlichaam werd mijn leven bedrukt. Daarom is het geen wonder dat ik zo geworden ben!”

Een verdere oefening voor jullie:

Ik wil nog even opmerken dat jullie bij al deze oefeningen, als jullie dit willen, steun kunnen vragen van een ander die goed met de geestelijke wereld is verbonden.

Soms kunnen jullie misschien enkele herkenningen met iemand delen of hebben jullie steun nodig door middel van een energiedouche die jullie bij deze mensen kunnen halen.

Over het algemeen lukt het jullie door de verbinding met jullie Gouden Engel en met ons heel goed.

Wij hebben het overzicht, jullie kunnen ons vertrouwen. Maar soms hebben jullie een ander nodig als steun bij het nemen van de volgende stappen.

Ook dit wordt geëerd en is geliefd. Als jullie met homeopathie of acupunctuur achteraf nog wat hulp willen hebben, is dit ook in orde.

Een lichamelijke steun door massage, oliebaden, zachte Ayurveda etc. valt ook niet te versmaden.

Maar de mixture en de dosering zijn belangrijk. Er moeten bijvoorbeeld geen ingrijpende diëten begonnen worden.

Deze hulpmiddelen worden alleen als begeleidend gezien. Degenen die volledig vertrouwen zullen ons met reine intentie om hulp vragen en ontspannen achterover gaan leunen en ons het werk laten doen. Want ook hier geldt: Alles heeft zijn tijd nodig!

Jullie zijn misschien ongeduldig en denken: “Nu heb ik toch al twee dagen verbinding gehad en dingen opgelost, maar er is nog niets gebeurd. Ik voel mij nog steeds moe. En het thema waarom het ging, deze angsten, zijn er ook nog steeds!”

Heb geduld. Op energetisch niveau is alles opgelost maar totdat het lichaam dit kan omzetten, duurt het een poosje.

Ik wil jullie alleen aanmoedigen om jullie oorspronkelijke angst – of minderwaardigheidsgevoelens en/of bepaalde grondreacties en mensen tegenover elkaar te belichten en als het nodig is ook te reizen naar de kindertijd of terug naar het moederlichaam.

In het volgende hoofdstuk zullen wij dit uitvoeriger doen.

Barbara’s persoonlijke ervaringen:

Mijn belevenissen in het moederlichaam herinnerde ik mij een paar jaar geleden toen ik in het noorden in Sleeswijk-Holstein diep in mijzelf bezig was. Ik was helemaal alleen en had mij voorgenomen om nog dieper in mijn gedragspatronen te duiken.

Ik kan jullie vertellen dat het zover teruggaan werkelijk een avontuur is. Het zijn in het moederlichaam ondervond ik als zeer beperkend.

Ik was niet zo graag in deze donkere omgeving en ik floepte ook snel naar een ander leven waarin ik als leerling-priester in een sarcofaag (een Egyptische doodskist) lag.

Toen had ik ook een beklemmend gevoel en ik ben ook niet zo goed door deze inwijding gekomen.

Het duurde een tijdje totdat ik de andere kant van het leven als embryo ervoer, mij geborgen voelde en de innige verbinding met mijn moeder voelde en ook de opwinding voor het nieuwe leven.

Ik kan iedereen zo’n ervaring aanbevelen en het verklaart ook iets van de patronen die die wij leven.

Ik wens jullie veel vreugde,

Jullie,

Barbara Bessen