Een Cursus in Liefde – Boek 2. – De Bron van alle Zijn – deel 62.

Spiritualiteit:
Een Cursus in Liefde – Boek 2.

Barbara Bessen / 25 september 2015
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 62.

Een cursus in Liefde – Boek 2 – Jullie Geboorte! Deel 4

Als jullie een sterke innerlijke wens daartoe hebben maak ik graag de reisje terug naar de buik van je moeder tot aan de tijd waarop jullie je daar op de geboorte hebben voorbereid. Zijn jullie er klaar voor?

Sluit je ogen en pak de hand die ik jullie aanreik. Ik wil jullie gaarne helpen om dit reisje gladjes te maken.

Concentreer je nu op jezelf en voel hoe jullie verblijfplaats verandert. Jullie zijn nu in de buik van je moeder. Kijk even hoe het aanvoelt. Voel  je ligging, je omstandigheden.

Als jullie je niet lekker voelen of een beetje opgewonden zijn, adem dan een paar keer diep door en probeer in deze verbinding te blijven.

Als jullie het niet kunnen uithouden, onderbreek deze reis dan en begin er dan pas weer aan als je je er klaar voor voelt.

Het kan zijn dat jullie bij de laatste geboorte niet zo aangename ervaringen hebben verzameld.

Het zou goed zijn als jullie die los zouden kunnen laten, nietwaar? Wij proberen het later samen nog eens. Voel nu gewoon wat je waarneemt.

Jullie zullen merken dat de geboorte geleidelijk aan is begonnen. De warme vloeistof in jullie bassin, het vruchtwater, verlaat het lichaam van je moeder. Jullie toestand verandert daardoor ook.

Dit zou ook onaangenaam voor jullie kunnen zijn, er zou zelfs angst bij kunnen komen. Merk alsjeblieft op dat jullie geestelijke helpers liefdevol aan jullie zijde staan en jullie moed inspreken.

Jullie merken nu hoe het lichaam van jullie moeder door ritmische bewegingen jullie er toe wil brengen om het te verlaten.

De omgeving in de buik van je moeder is al een paar dagen veranderd. Jullie zijn met de hoofd naar de baarmoederuitgang gegaan.

Jullie beiden, jullie moeder en jezelf,  kunnen het moment voor de geboorte makkelijker beleven als jullie ontspannen zijn en de liefde die van alle kanten naar jullie toekomt de leiding laat overnemen.

Omdat elke geboorte individueel is, laat ik jullie nu alleen. Het kan zijn dat het afmattend wordt en dat jullie in je fysieke lichaam de bekrompenheid, de ademnood voelen.

Maar misschien merken jullie ook de liefde op die als een glijmiddel van alle kanten naar jullie toestroomt.  Buiten houdt misschien een liefdevol mens de hand van jullie moeder vast om haar te kalmeren.

Hoe de uiterlijke omstandigheden ook zijn, jullie zijn welkom op Aarde. Jullie zijn geliefd en worden geëerd voor jullie komst! Waarschijnlijk willen jullie nu even helemaal met jezelf alleen zijn.

In het komende, laatste deel over “Jullie geboorte” heb ik nog een oefening en mijn ervaringen met mijn geboorte voor jullie.

Ik wens jullie veel vreugde,

Jullie, Barbara Bessen