Een Cursus in Liefde – Boek 2. – De Bron van alle Zijn – deel 66.

Spiritualiteit:
Een Cursus in Liefde – Boek 2.

23 oktober 2015 /Barbara Bessen
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 66.

Een cursus in Liefde – Boek 2 – Fantoomziektebeelden 3.

Fantoomziektebeelden en andere veranderingen.

Vroeger volgden de drie inwijdingen na elkaar. Tegenwoordig zijn jullie doorlopend betrokken bij welke veranderingen dan ook, ook in het mentale gebied. Dit is de tweede inwijding, het her-bewerken van jullie mentale lichaam.

In jullie zijn oude afdrukken opgeslagen die je leven vormen. In de oude mythische geschriften wordt aangegeven dat er eigenlijk negen lichamen van de mens zijn.

Ik zeg jullie dat er twaalf zijn. In een vorig hoofdstuk beschreef ik het vier-lichaamssysteem. De drie inwijdingen die ik nu beschrijf hebben uiteindelijk betrekking op deze twaalf lichamen, die jullie uitmaken.

Maar de hogere lichamen hoeven niet getransformeerd te worden. Zij zijn licht en helder. Het zijn degenen waar jullie je naar toe dienen te werken, de lichamen die jullie GodZelf dragen.

Stel je nu voor dat je  momenteel deze drie inwijdingen tegelijk ervaart. Jullie transformeren het lichamelijke, mentale en spirituele gebied door je helemaal met je Gouden Engel te verbinden.

Daarmee is ook de opstanding verbonden, zoals men dit vroeger noemde. Jullie verbinden je helemaal met alle lichamen en gaan naar de onsterfelijkheid.

Begrijp alsjeblieft dat jullie momenteel van het ene leven naar het andere glijden zonder je lichaam te verlaten.

Jullie ervaren al jullie opgaven en plannen in een en hetzelfde lichaam dat zich steeds verder transformeert. Daarvoor hoeven jullie niet meer de Aarde te verlaten.

Dit is allemaal zeer complex, nietwaar?

De mentale inwijding was wat de mensen als “De donkere nacht van de ziel” omschreven. Deze fase kon dagen of maanden duren.

Alle schaduwkanten van de mens die nog niet in balans waren, kwamen aan het licht om getransformeerd te worden. Dit is ook tot op vandaag niet veranderd. De daad op zichzelf blijft maar momenteel zijn jullie steeds in dit proces.

Vandaag hebben jullie misschien enkele probleem en vragen jullie je af: “Hoe kan ik dit probleem oplossen? Hoe kom ik uit dit angstgevoel vandaan” Jullie zijn niet alleen in deze donkere uren van je ziel.

Wij nemen dit proces echter niet van jullie af, dat is niet onze taak, maar wij helpen jullie. Wij staan naast jullie, zo dichtbij als nooit tevoren, ook als jullie soms het gevoel hebben dat er niemand is en alles zeer donker lijkt. Wij zijn niet weggegaan. Wij zijn er altijd!

Soms hebben wij ons misschien een beetje teruggetrokken waardoor jullie in alle rust je proces kunnen doorlopen. Wij geven hulp in de vorm van ingevingen maar het doorlopen moeten jullie in deze ontwikkelingsfase natuurlijk zelf doen. Zo gaat dit in de tegenwoordige tijd. Men zou kunnen zeggen dat dit de opstanding van de mens met een turbotempo is.

Begrijpen jullie je stemmingswisselingen nu? Dit heeft niets met hormoonverstoringen te maken. Jullie zitten in een veranderingsproces, in de transformatie! Deze weg hebben de vroeger geestelijk ingestelde mensen veel moeilijker en moeizamer doorlopen.

Misschien kennen jullie dit alles maar kunnen jullie je dit niet meer herinneren. Ik weet zeker dat de meeste lezers en lezeressen als voorbereidingen voor het Pad van Meesterschap meerdere levens met gelijksoortige wegen hebben geleefd.

Hebben jullie zin om een reisje naar een leven te maken, waarin jullie priester waren – misschien in Egypte, Tibet, Jeruzalem of Atlantis?

Sluit je ogen en neem mijn hand. Wij zullen naar een voor jou onbekende tijd reizen, waarin je werkte. Je was priester, vrouwelijk of mannelijk. Je hebt teruggetrokken in een tempel of zoiets geleefd en was diep verweven met de goddelijke mysteries.

Tijdelijk was je met mensen samen en heb je hen geleerd wat daarvoor aan jou was geleerd. Vaak was je helemaal alleen en beoefende je jouw esoterische oefeningen die met het innerlijk zijn te maken hadden. Nu ben je weer op zo’n plaats.

Probeer te herkennen waar jij je bevindt. Ik help jou. Ga nu helemaal in dit gevoel, kijk en voel waar jij je bevindt.

Misschien in een helder verlichte ruimte voor bidden en celebreren of in een ruimte om te leren.

Misschien ben je in jouw eigen kamer. Voel jezelf en kijk naar wat je draagt.

Wie ben jij daar? Neem waar wat jouw opdrachten zijn. Dit kan je ervaren als je je helemaal met jezelf daar verbindt.

Wees ook helemaal jezelf en ervaar wie jij bent en wat jouw taak is. Merk hoe jij je daar over het algemeen voelt. Is het aangenaam om in deze tempel, die aan God is gewijd, te leven?

Ben jij daar graag en ben jij overtuigd van het werk wat jij doet? Of heb je gemerkt dat deze plaats niet rein is en niet de Eer van God dient maar op eigenbelang en persoonlijke paden is gericht?

Het zou kunnen zijn dat in jou enkele afdrukken uit deze tijd aanwezig zijn. Als jij daar onaangename ervaringen hebt gehad  en daar niet doorheen kwam of zelfs de dood hebt gevonden, verklaart dit misschien jouw angst voor intensieve spirituele arbeid.

Jij voelt respect of angst omdat jij deze afdrukken in je draagt. Jij wilt misschien nooit meer met het pad van geestelijk leren in aanraking komen omdat je daarmee negatieve ervaringen hebt verzameld.

Het zou ook kunnen zijn dat je herkent: “Ja, daar heb ik mij altijd heel lekker gevoeld. Ik ben al door enkele inwijdingen gegaan die ik nu verder zou willen belopen. Ik zie dat ik mij al lang op de geestelijke weg bevind.” Misschien kon jij een belangrijke inwijding nog niet succesvol afsluiten omdat jij daartoe nog niet bereid was. Nu pak jij de draad weer op.

Maar nu niet in een tempel, niet afgezonderd, maar midden in het leven en samen met anderen, met turbostappen en met grote hulp van de geestelijke wereld.

Blijf nog even rustig in deze omgeving!!!

Ik wens jullie veel vreugde.

Jullie, Barbara Bessen