Een Cursus in Liefde – Boek 2. – De Bron van alle Zijn – deel 69.

Spiritualiteit:
Een Cursus in Liefde – Boek 2.

19 december 2015 /Barbara Bessen
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 69.

Een cursus in Liefde – Boek 2 

 Vertrouwen op de Goddelijke Weg – 2 

Vertrouwen in de Goddelijke Weg ontwikkelen

Hebben jullie zin in een bezoek aan je lichaamsbewustzijn?

Als platform gebruiken wij weer het geestelijke toneel. Stel je voor je innerlijk oog voor dat je op een toneel staat. Jullie stellen dit toneel samen voor je eigen analyses, net zoals een privé-goddelijke therapeut die toegang heeft tot alle niveaus van het Zijn.

Jullie doen dit hier heel ontspannen, heel eenvoudig en volledig geleid door jullie Goddelijk Zelf en mij. Er kan jullie niets gebeuren. Jullie zijn op een veilige plaats. Jullie stellen je het toneel van jullie leven voor je innerlijk oog voor.

Jullie zijn de eregast, maar ook de regisseur die op de eerste rij zit. Jullie vragen nu je lichaamsbewustzijn op het toneel. Als jullie het beter vinden om ook op het toneel te zijn stap daar dan gewoon ook op.

Jullie kunnen het gebeuren gewoon van heel dichtbij bekijken en tegelijkertijd zelf de acteur zijn. Jullie lichaamsbewustzijn zal als een gestalte op het toneel verschijnen. Het is misschien een grote, pezige jonge man met golvend haar die jullie heel krachtig toelijkt.

Misschien komt er een klein mannetje op het toneel komen dat jullie niet heel sterk en gezond voorkomt. Het kan ook een wonderschone, zachte, vrouwelijke gestalte zijn of een oude vrouw met rimpels en pijntjes. Kijk heel goed naar je lichaamsbewustzijn.

Misschien moeten jullie zelfs lachen omdat jullie ondersteboven zijn over de manier waarop je lichaamsbewustzijn zich vertoont. Neem de tijd om alles goed te bekijken. Door de uiterlijke verschijning vermoeden jullie misschien al wat je lichaamsbewustzijn je wil vertellen.

Het zou kunnen zeggen: “Kijk eens goed naar mij, dit is hoe ik mij nu voel. Niet zo sterk en krachtig, nietwaar? Jij hebt de laatste tijd niet zo goed naar mij geluisterd en was met andere dingen bezig.

Geen tijd om goed te eten, geen zin in een wandeling in de natuur. De zwakte in je wervelkolom voel je weliswaar al weken, maar je negeert het gewoon. Zo werkt het bij ons gewoon niet. Kijk naar mij, zo gaat het met jou!”

Of misschien is het een krachtige gestalte en straalt die zoveel energie uit dat hij al door de manier waarop hij eruit ziet vertelt: “Heerlijk, dat jij naar mij hebt geluisterd en onze vakantie op een andere manier hebt gepland. Jij nam de tijd voor ons!

Wij hebben ons prachtig hersteld en ontspannen. Ik dank jou hiervoor!” Misschien willen jullie nu nog meer over je eigen lichamelijke toestand ervaren en weten wat jullie lichaamsbewustzijn je nog meer te vertellen heeft. Vraag gewoon: “Welke boodschap heb jij mij nog meer te vertellen? Wat kan ik nog meer doen voor een betere gezondheid en een goede samenwerking?”

Het antwoord komt als een gevoel of een gedachtestroom naar je toe. Het zal interessant zijn om te horen wat jullie te horen krijgen.

Sommige dingen zullen jullie wel verwachten omdat jullie eigenlijk met je lichaamsbewustzijn in contact staan. Jullie willen zijn stem alleen vaak niet horen. Jullie negeren het omdat je verstand heel iets anders van plan is en geen pauze wil of een massage voor je rug.

Deze ontmoeting kan vele vragen opleveren. Jullie zullen ontzet zijn over wat er allemaal naar voren kan komen. Jullie lichaamsbewustzijn is een zelfstandig wezen dat net als jullie door imprints wordt beïnvloed.

Maar bij beter toekijken zullen jullie merken dat het ook de Weg naar de Eenheid kent. Ook jullie lichaamsbewustzijn is al ingericht op de nieuwe paradigma’s. Op celniveau weet het heel precies hoe jullie Goddelijk Leven kan zijn.

Ik wens jullie veel Vreugde,

Jullie

Barbara Bessen