Een Cursus in Liefde – Boek 2 – De Bron van alle Zijn – deel 72.

Spiritualiteit:
Een Cursus in Liefde – Boek 2.

8 januari 2016 /Barbara Bessen
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 72.

Een cursus in Liefde – Boek 2

Vertrouwen op de Goddelijke Weg – 5

Vertrouwen in de Goddelijke Weg ontwikkelen

Jullie persoonlijkheidszelf heeft jullie in vele tijden zeer goed gediend. In vele oude takken van Religies geldt dit als het hoogste goed om het ego, het persoonlijkheidszelf, zwakker te maken, te reduceren en te elimineren. Deze weg is over het algemeen verstandig en toepasbaar.

Wij hebben het echter liever over een versmelting van het persoonlijkheidszelf met het Hoger Zelf in plaats van het te elimineren. De tijd voor een lange afbouw van het ego is ons niet meer gegeven.

Een versmelting met de Gouden Engel is het doel dat wij hier beschrijven. Wees niet bang dat jullie alles zouden moeten opgeven en afgeven wat het ego bevalt. Stel je voor dat een deel van dit ego jullie op je verdere weg  ook nog goede diensten kan bewijzen.

Dit is bijvoorbeeld het geval als jullie een taak op je genomen hebben die het nodig maakt om je daarop goed voor te bereiden en/of ook met vele mensen samen moeten zijn. Dan kunnen de imprints van het ego die er nog van houden om aan de buitenkant te schitteren en je opmerkingsgevoel toe te laten nemen omdat je gevoel van zelfwaarde nog niet genoeg is, jullie heel goed van dienst zijn.

Anders zouden jullie misschien op de sofa zitten en glimlachen alsof jullie al verlicht zijn. Jullie zouden jezelf dan te mooi vinden om in de buitenwereld bijvoorbeeld een seminar te geven. Dit kan jullie heel onheilig in de oren klinken. Lachen jullie nu misschien?

Maar ik heb toch geen ongelijk, nietwaar? Het ego is vaak nog zeer behulpzaam bij de stappen die jullie op je verdere weg nog willen en zullen nemen en wat dan ergens, op een bepaald moment, de integratie van het ego in het Hoger Zelf inhoudt.

Maar deze integratie gaat nu alleen op een zachtere manier. De scholingen in de tempels waren veel drastischer. Wij hebben echter geen tijd meer voor langdurige processen en nemen de stap gezamenlijk in aardse omstandigheden en niet afgezonderd van de wereld.

Jullie gaan de weg der verlichting – dat overigens een altijddurend proces is – hier in het dagelijks leven en daarbij is het ego, als het goed wordt ingezet, een uitstekende dienaar voor jullie aardse belangen.

Als jullie het ego doelgericht bekijken en inzetten herkennen jullie steeds meer wat jullie voortdrijft, wat jullie niet meer willen en hoe jullie dit kunnen sturen. Jullie zijn de meesters van je eigen ontwikkeling. Wij zijn de helpers en willen jullie gewoon op dit pad houden.

Jullie persoonlijkheidszelf ziet aan de rand van dit pad regenboogkleurige illusies die het graag beter zou bekijken, zou willen aanpakken en dit willen leven.

Wij zorgen ervoor dat het maar kort snuift en duwen jullie dan zachtjesverder, waardoor jullie dan weer verder gaan op je Goddelijke Weg.

Jullie, Barbara Bessen