Een Cursus in Liefde – Boek 2. De Bron van alle Zijn – deel 74.

Spiritualiteit:
Een Cursus in Liefde – Boek 2.

22 januari 2016 /Barbara Bessen
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 74.

Een cursus in Liefde – Boek 2

Vertrouwen op de Goddelijke Weg – 7

Vertrouwen in de Goddelijke Weg ontwikkelen

Een bijzondere manier van transformeren, die ook met mentale reiniging en met de Donkere Nacht van de Ziel – zoals dit vaak wordt genoemd – te maken heeft, is de depressie.

Ik beschrijf die in dit hoofdstuk omdat het persoonlijkheidszelf daarbij een grote vinger in de pap heeft. Als jullie alle cellen van het oude reinigen zal het ego het misschien uitschreeuwen en zich verweren. Het voelt zich alsof het iets wordt afgepakt.

Jullie ego is ook het deel dat jullie steeds weer op je ontoereikendheid wijst en jullie aanmoedigt om de bevestiging daarvan aan de buitenkant te zoeken, wat dan onherroepelijk tot frustraties moet leiden.

Aan de buitenkant kunnen jullie je Zielenheil niet vinden, misschien even, voor korte tijd. Op cellenniveau weten jullie dit. Het Ego houdt zich ook bezig met het innerlijk vechten en veroorzaakt mede jullie donkere en treurige uren.

Terugkomende depressies, die seconden, minuten, uren en ook dagen kunnen duren, behoren ook tot de transformatie.

Als jullie middenin zo’n periode zitten zouden jullie zeker kunnen proberen om je met je Hoger Zelf te verbinden. Gebruik deze verbinding als een reddingboei. Jullie zijn altijd verbonden – niet alleen maar oppervlakkig en niet alleen maar af en toe.

Steeds als deze donkerte, droefheid, het gevoel van tekort te schieten, onmacht en eenzaamheid jullie beroeren, schuif dan je ego opzij en activeer bewust de Gouden Band met je Hoger Zelf en adem Goddelijk Licht in. Dit zal jullie helpen om het donkere deel van het proces beter te doorstaan.

Let daarbij op het ego en geef het geen enkele kans om de leiding over te nemen  en jullie dingen toe te fluisteren die niet opbouwend voor jullie zijn. Jullie kunnen ook proberen om het ego met je Hoger Zelf in verbinding te brengen. Neem in gedachten het ego bij de hand en leid het BEWUST naar je Gouden Engel.

Kijk naar het samensmelten van het ego en het Hoger Zelf. Stel je een gouden band voor die hen beide verbindt. Ga lekker achterover zitten en concentreer je verder op deze Gouden Band.

Ik hoop dat het jullie troost geeft als ik jullie verzeker dat deze korte fasen van donkerheid steeds minder zullen worden. Zij horen gewoon bij het proces.

Praat daar als je wilt ook eens met andere ontwaakte mensen over.

Jullie, Barbara Bessen