Een Cursus in Liefde – Boek 2. De Bron van alle Zijn – deel 75.

Spiritualiteit:
Een Cursus in Liefde – Boek 2.

29 januari 2016 /Barbara Bessen
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 75.

Een cursus in Liefde – Boek 2

Vertrouwen op de Goddelijke Weg – 8

Vertrouwen in de Goddelijke Weg ontwikkelen

Een verdere oefening voor jullie

Jullie krijgen in dit artikel en in mijn boek vele oefeningen aangeboden. Misschien zeggen jullie wel: “Het zijn er zoveel, die kan ik niet allemaal uitvoeren.” Wees gerust, dat hoeven jullie ook niet. Ik bied jullie er gewoon heel veel aan.

Kies er gewoon uit wat jullie bevalt, wat jullie aanspreekt. Als jullie met je ego een helder contact hebben, wil ik daarmee zeggen dat jullie er goed greep op hebben en merken wanneer het de teugels in handen heeft en dan vervolgens ingrijpen, is dat voldoende.

Maar er is zeker ook wel eens een situatie waarin jullie herkennen dat het ego met jullie op de loop is gegaan. Probeer het dan eens en pak dit ego dan – met of zonder oefeningen – aan. Maar vergeet je humor nooit.

Barbara’s persoonlijke ervaringen.

Omdat ik, net zoals jullie midden in dit boek zit en zojuist met dit hoofdstuk ben begonnen moet ik al een beetje glimlachen. Want het thema depressie geldt voor veel van  mijn bekenden en vrienden en lezers, dat weet ik want het wordt mij vaak verteld.

Ik ben er zelf ook niet vrij van. Terugkijkend mag ik welzeggen dat mijn ego vaak heel behulpzaam was en mij geholpen heeft bij mijn werk om de nodige stappen in de openbaarheid te maken. Soms zou ik deze stappen zelfs helemaal niet gedaan hebben.

De sofa thuis was mij vaak veel liever. Zo hebben onder andere mijn schaduwdelen ervoor gezorgd dat de boodschappen van Kryon door mij heen nog verdere wegen gingen.

Daar ben ik zeer dankbaar voor. Ondanks al deze dingen ben ik er toch steeds weer mee bezig om het persoonlijkheidszelf op afstand te houden, en soms ook te troosten.

Als ik daar nu naar kijk zie ik het als een ietwat pietepeuterige vrouw die graag koffie drinkt en een stuk aardbeientaart wil eten. Beide staan al bijna klaar in de keuken: “Neem toch eens even pauze” zegt het ego. “Ik heb honger, er moet ook een pauze zijn.”  Waar het ego gelijk heeft, heeft het ook gelijk!

Ik zal de koek mij meteen lekker laten smaken! Maar eerst wil ik nog zeggen dat ik het idee van Kryon om het ego met het Hoger Zelf te verbinden, zeer kan aanbevelen.

Ik doe dit steeds weer graag en lach daarbij veel want deze ontmoeting kan heel komisch zijn…..

Jullie,Barbara Bessen