Infobrief / channeling Confucius

Kryon / Barbara Bessen

Infobrief / channeling Confucius

28 oktober 2017
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Lieve seminar en reis-vrienden! “Wat gebeurt er eigenlijk op jullie seminars en reizen?” vragen geïnteresseerde mensen mij vaak en die mijn geestelijke arbeid van de maandelijkse boodschappen kennen van het surfen op de internetsite, van de boeken en van de cd’s. Ook deze infobrief krijgen velen van jullie terwijl jullie er nooit op een seminar of een reis bij waren.

Ik ben sinds mijn jeugd nauw verbonden met de geestelijke wereld. Dit bleef in mijn vroege jeugd – voor mij onbewust – op de achtergrond verborgen. Pas toen ik veertig werd meldden de geestelijke vrienden zich voor een samenwerking. Sindsdien ben ik steeds in verbinding met Kryon en de vrienden van de andere kant van de sluier en geef alle informatie en energiepakketten aan andere mensen door.

Als wij elkaar op een seminar ontmoeten zitten wij op een rij stoelen en sta ik ervoor en begin na een begroeting met het thema van het betreffende seminar. Ik vertel een tijdje – overigens zonder dit voor te bereiden. Ik ben dan al verbonden met mijn Hoger Zelf of met de dan aanwezige gast. Ik spreek alleen maar omdat mijn verstand dan is uitgeschakeld. Daarna begin ik met een channeling, zoals het heet. De dan aanwezige geestelijke vriend die door mij heen wil spreken komt met een deel van zijn Zijn in mijn lichaam. De boodschappen zijn tegelijk ook een overdracht van energie. Dit wil zeggen: Goddelijke energie stroomt in de groep en wij vormen een hoog vibrerende groeps-eenheid. In dit veld gebeuren transformaties en er kunnen ook helingen plaatsvinden. Heling kan vele dingen zijn: (H)erkennen en loslaten van emotionele of mentale opgeslagen zaken of zelfs een heling van een lichamelijk symptoom waar tot nu toe geen helderheid werd uitgedrukt. Ik sta in de pauze ter beschikking voor het beantwoorden van vragen en help ook bij het contact met de geestelijke wereld. Dit is ook een “programmapunt” tijdens de seminars: Wij oefenen gezamenlijk om in contact te komen met de geestelijke wereld en wij leren en beoefenen de communicatie met Kryon en de andere geestelijke vrienden.

Het belangrijkste en het hoogtepunt is het openen van de verbinding met het eigen Hoger Zelf. In het Heilig Hoger Hart. Dit is een roerende belevenis voor de meesten van ons. Tijdens deze verbinding oefenen wij ook met de communicatie. Daarna – of het nu een eendaagse of een meerdaagse bijeenkomst is – hebben wij minstens een helingsessie met Raphaël, Michaël of Maria Magdalena. De laatste schenkt ons ongeveer een half jaar ook harts-heling. Dit is bijzonder diep en ingrijpend. Wij hebben tijdens de seminars dus de mogelijkheid om steeds meer te ontwaken, de gedachten stil te zetten om een goede samensmelting te bereiken – dit is een proces – met het Hoger Zelf.

De kunst is om – zoals Kryon dit zo graag zegt – het dualistische been met het interdimensionale been te verbinden. Dit wil zeggen: deze wonderbaarlijke belevenis en herkenning, de verbondenheid met de Goddelijke Instantie, in het dagelijks leven op te nemen. En dit lukt steeds beter zoals de deelnemers mij achteraf berichten.

Al deze dingen worden op onze reizen nog verder en intensiever uitgebouwd. Wij zijn meestal minstens vijf dagen samen en waarheen wij ook reizen krijgen wij geestelijke boodschappen en doen waar mogelijk oefeningen in de vrije ruimten van de hotels waar wij verblijven en soms ook in de buitenlucht (op krachtplaatsen).

Ik verheug mij als ik jullie nieuwsgierig heb gemaakt….

Een mooi citaat dat ons hart aanspreekt: Als je hart zoekt en lijdt breng het dan behoedzaam op zijn plaats terug en breng het zachtjes in de aanwezigheid van jouw God. Zelfs als jullie in je hele leven niets anders hebben gedaan dan het plaatsen van je hart in de tegenwoordigheid van God – hoewel dit steeds weer wegliep om daarna weer teruggehaald te worden – dan hebben jullie jullie je leven goed vervuld. Franciscus van Sales!

Onze laatste reis van dit jaar: er zijn nog een paar plaatsen vrij!

Een hoogtepunt is de tocht met een schip op de Nijl (Agatha Christie groet jullie!) van 25 november tot 9 december 2017. Egypte: “Op het spoor van de mysterieschool van Echnaton.” Vele tempels bezoeken, op de Nijl varen, hoge energieën ervaren en de eigen aanwezigheid (het Hoger Zelf) nog beter leren kennen. Een hoogtepunt: Twee uren in de grote piramide. Voor alle reizen zijn er uitvoerige reisbeschrijvingen op de internetsite aanwezig;  www.barbara-bessen.com unter „Reisen“. Als er nog vragen zijn is mevrouw Hamann elke woensdag en donderdag van 9 tot 12 uur telefonisch direct te bereiken. Telefoon: 0049 (0)40 3750 3201 Neem alsjeblieft naar alle seminars een matje en een warme deken met je mee.

Dit zijn onze reizen voor 2018: Sylt, van 25 tot 29 april 2018. Van de kruidige noordzeelucht, diep ontspannen van de zee genieten. Dit is ons eerste vijfdaagse seminar in 2018. Het is al bijna traditie om het jaar op Sylt te beginnen. Zoals bekend is er op de eilanden veel drukte maar zijn er ook enkele natuurgebieden die stil en bescheiden de vele vogels, de “wandelende duinen”, het riet, eenden, robben, enzovoorts, beschermen.

Maar ook de academie in het Klappholdal, onze residentie, dat midden in de duinen ligt, vertelt iemand het gevoel van avontuur, stilte, romantiek, zoals men wil. Men kan lange strandwandelingen maken. Wij zijn veel in de seminarruimte en gaan steeds dieper in het veld van Eenheid duiken, mediteren en hebben helingsessies, ook terwijl wij liggen. En natuurlijk genieten wij van het onderzoeken van het eiland.

Van 24 mei tot 1 juni is er een reis naar Zuid Frankrijk: In het spoor van Maria Magdalena. Let op: het aantal deelnemers is beperkt! Een reis die wordt begeleid door Maria Magdalena en Jeshua die ook een inititatie houdt. De Heilige Graal is het oerbeeld van verlichting in onze westerse cultuur. Wij reizen op zijn paden. Met de impulsen van Maria Magdalena wier sporen na het werken met Jeshua naar Zuid Frankrijk leidden, krijgt de culturele mystiek van de Kelten een nieuwe dimensie.

In Rennes-le-Château komen de paden samen. Van hieruit beleven wij de verschillende facetten van het heilige landschap: de belangrijkste plaatsen van de Kathaarse beweging met bedwelmende uitzichten en ingrijpende verhalen.

Wij mediteren in de natuur (en in de seminarruimten), hebben helingsessies en brengen boodschappen van Kryon en de geestelijke vrienden.

Van 8 tot 15 september 2018 bezoeken wij krachtcentra van IJsland, warme bronnen, begroeten natuurgeesten en zien het prachtige noorderlicht. IJsland voelt bij elke stap geheimzinnig, vol sagen, legendes en mythen. Het is een landschap, zo ongerept en tegelijk zo betoverend dat daarvoor het toneel is. Achter de rotsnaalden en in hoog oprijzende bergwanden, achter nevelsluiers en in bruisende watervallen doen zich de gezichten en verschijningen. Van de hoofdstad Reykjavik is er een folder over de hier levende natuurgeesten – ook in vele plaatsen van de westfjorden zijn er kaarten over de woonplekken van Elfen en Dwergen.

Als wij ons van de betovering van de IJslandse herfstdagen kunnen bevrijden zullen wij in de schemering misschien een nieuwe wereld ontdekken  – en met wat geluk beloond worden met het lichtende schouwspel van het noorderlicht.

Meditaties, helingsessies en channelings zijn inbegrepen.

Van 26 tot 30 september 2018 is er een vijfdaags seminar in Beieren “helemaal ontwaken en de Goddelijke Eenheid beleven.” Onze vijfdaagse seminars verheugen zich in een grote geliefdheid en bieden een goede gelegenheid om tijd voor jezelf te nemen. Wij zijn een zeer ongecompliceerde groep, vrij en vrolijk en dit biedt een goede kans om nieuwe vriendschappen te sluiten.

Zo heeft zich in de loop der jaren een grote familie gevormd die zich verheugt om in de Goddelijke Energie te duiken om het leven thuis makkelijker te maken en vrediger te kunnen leven. Wij zullen in deze vijf dagen veel mediteren, innerlijke reizen ondernemen, helingsessies houden (Gouden Golf, oprichten van de wervelkolom, opening van harten door Maria Magdalena) ervaren, boodschappen van de geestelijke vrienden ontvangen, om nog dieper in het ware ontwaken te komen.

Van 23 november tot 8 december gaan wij naar Peru: “In de voetsporen van de Inca’s lopen, land en mensen leren kennen en het eigen, Goddelijk Zijn, meer ervaren.” Wij beleven in Peru, in de voetsporen van de oude indiaanse spiritualiteit, krachtplaatsen in de adembenemende natuur en heilige tempelcomplexen van voortreffelijke architectuur. Hoe zijn die met de heilige geometrie, met astrologie en mythologie verbonden? “Pachamama”, Moeder Aarde met haar bergen en rivieren, de krachtdieren zoals de condor en de poema, worden zoals vroeger geëerd. Met groot respect ervaren wij de rituelen van magie, muziek, dans en spiritualiteit – de wezens van de cultuur van de Andes. De energieën die wij in Peru ervaren kunnen wij benutten om onze zintuigen gevoeliger te maken, onze harten te openen en onszelf te ervaren. Wij mediteren en brengen boodschappen van de geestelijke vrienden en schenken aandacht aan vele plaatsen.

Wij bieden voor alle reizen (ook voor de seminars) betaling in termijnen aan. Wie nu graag wil boeken en het hele bedrag niet ineens kan ophoesten, kan dit in gedeelten doen.

Reisverslagen en en foto’s van onze reizen kunt u vinden op de internetsite onder “Reisen” Uittreksels van de laatste seminars in München/Pullach van februari 2017 en Zürich van april 2017 op CD’s en om te downloaden kunt u vinden in de winkel van Strahlenverlages www.strahlenverlag.com.

De nieuwe uittreksels van Olten/Zwitserland en München zijn vanzelfsprekend na een of twee weken beschikbaar.

Let op: Nieuw: de tweede video (deel 2)  over “zelfheling” is vanaf 20 oktober online. De traditie om vandaag ook een channeling te houden zullen “wij” graag voortzetten. Degenen voor wie dit nieuw is raad ik ten zeerste aan om gemakkelijk op de bank te gaan zitten en er diep in te duiken. Vandaag mag ik met Confucius spreken.

Channeling van Confucius:

In alle duidelijkheid maak ik een buiging en eer en acht ik alle mensen in hun uniciteit, in hun schoonheid. De schoonheid van de schepping is oneindig en drukt zich overal individueel uit.

Zijn jullie je bewust van deze individualiteit? Ik Ben Confucius die in een andere soort van Zijn verblijft en toch hier aanwezig is. Wat zorgt voor jullie individualiteit? Hoe drukken jullie jezelf en jullie individualiteit uit. Hoe staan jullie je lichaamssysteem toe om zich hier prettig te voelen en aan het leven deel te nemen?

Wat de meeste mensen in deze tijd van grote verandering moeilijk valt is het vinden van een eigen plek. Een plaats die passend is voor het eigen systeem, waar men zich goed voelt en die je goddelijkheid de mogelijkheid biedt om in de eigen helderheid te zijn en die uit te drukken.

Helderheid is nu belangrijk omdat vele uiterlijke dingen de menselijke geest verwarren. Het komt tot een vertroebeling van de waarnemingen. Soms denken jullie omdat het “in” jullie plaatsvindt, jullie zaak is, maar dat is het misschien niet. Jullie vereenzelvigen je met de gedachten van anderen, met hun leven, met hun uitdrukking van het leven.

Ieder heeft zijn manier om zich in het het leven uit te drukken vanuit de genetica, het milieu, het opgeslagene dat is meegenomen en dat bewerkt zal worden. Zo kan het zijn dat jullie het lijden, psychisch of lichamelijk, van een familielid, een vriend of collega met je meedragen. Alsof het jullie pakketje is. Dat is het echter niet…of toch? Het is een ingewikkeld onderwerp want jullie zijn toch allemaal met elkaar verbonden en jullie weten ook dat men zelf als een spiegel is, en alles wat jullie van buitenaf beroert, aanspreekt en tot actie aanzet is ook in jullie zelf voorhanden. De vraag is alleen of jullie ook in resonantie willen gaan met hetgeen jullie wordt aangeboden. Jullie hebben dus allemaal met elkaar afgesproken om hier te zijn, te handelen, te leren en jezelf uiteindelijk te helen – ook met elkaar samen en/of anderen te helen.

Niemand is alleen, jullie zijn een collectief. Toch is het nu de kunst om in jezelf helderheid te krijgen en je niet meer met anderen en hun leed- en ziektebeelden te identificeren. Dat is niet makkelijk te doen maar het wordt geestelijk sterk door ons ondersteund die jullie ontwaakte broeders en zusters zijn. Helderheid brengt wijsheid en verlossing. Helderheid is het doel om een grote stap uit de werkende dualiteit te doen. Helemaal eruit kunnen jullie nooit zolang jullie hier ervaringen hebben maar de helderheid brengt een afzwakking van de vatbaarheid voor de drama’s van het leven.

Wij kunnen het jullie niet vaak genoeg vertellen omdat helderheid een sleutel is voor het grotere ontwaken en voor de verlichting en de opwaardering.

Maar wie zichzelf als een individu waarneemt, wat hij eigenlijk niet is, maar een deel van een groter geheel en niet alleen dualistisch, (h)erkent – soms met veel humor – de idioterie van de aardse leerschool. Hij bemerkt dat alles alleen maar een hemels spel is dat, zoals velen van jullie misschien willen zeggen, een stukje kauwgom is dat in je hemd kleeft; het is moeilijk om het er weer uit te krijgen. Heb geduld met jezelf. Ik zie velen die het hier een beetje moeilijk mee hebben. Zij zijn snel gefrustreerd en moe om zich steeds maar weer in de maalstroom van de dualiteit te zien. Misschien is het goed om jezelf meer rust te gunnen en jezelf wat meer te analyseren en te zien waar de schoen wringt en wat je verhindert om helderder te zijn.

Het is goed om een zogenaamde inventaris van je leven op te maken, het huidige leven. Het oude te belichten heeft geen zin, dat verwart je eerder en men houdt zich dan vast aan oude ervaringen die men eigenlijk los wil laten. Het hier en nu is de sleutel tot helderheid. Alleen wat nu is, is het nieuwe doel van jullie ziel voor de veranderingen in het dagelijks leven, voor zin en liefde.

Wat er nu ook gaande is, het is de basis. En jullie kiezen wat jullie willen loslaten en hoe jullie opstelling is. Vanuit deze basis kijken jullie naar je toekomstpotentiëlen. Het verstand is een kunstenaar in het verhinderen, het zal steeds en steeds weer stenen op jullie weg gooien. Maar dit weten jullie al heel lang. Blijf dus in het heden. Laat het verleden staan en focus je op het hier en nu. Denk nu na over jullie poetetiëlen. Wat willen jullie in je leven bereiken? Wat willen jullie loslaten? Waar ligt jullie scheppersvreugde….in welk project, welk idee?

Het is mooi als de famile daaraan deelneemt als jullie gecentreerd in jezelf kunnen blijven. Sta hen niet toe om je weer in hun dagelijkse opschudding te trekken als dit jullie niet bevalt. Dit is overigens de reden waarom wij vroeger – in de oude culturen wordt die gedeeltelijk nog geleefd – in afzondering gingen of ook geen familie stichtten of die later kwijtraakten. Zo konden wij ons meer op het Goddelijke concentreren. Wij waren van top tot teen op het ontwaken gericht. Dit verlang ik niet van jullie. Alles heeft het recht om hier te zijn. Niets is verkeerd. Alleen jullie kunnen beoordelen hoe jullie nieuwe dingen nu behoren te zijn. Denk daarover na. En als jullie mij willen spreken sta ik gaarne tot jullie beschikking.

Ik Ben hier. Ik Ben Confucius.

Dank je wel, Confucius, voor deze prachtige boodschap.

Het team en ik verheugen ons om van jullie te horen en/of jullie te zien.

Tot dan wensen wij jullie het allerbeste en een prachtige herfst!

Hertelijke groeten,

Barbara Bessen en Team Büro Barbara Bessen, Großer Burstah 44, 20457 Hamburg Tel.: +49 (0) 40 37 50 32 01 info@barbara-bessen.com.www