KRYON: Beslissen voor bewustwording – beide kanten van de dualiteit.

KRYON:
Beslissen voor bewustwording – beide kanten van de dualiteit.

8 april 2016 / Barbara Bessen
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Herkennen jullie jezelf weer? “Ik zou het doen. Als ik zou weten hoe, en dat ik het kan”. (Bedenker onbekend)

Live seminar-en reisvrienden! Wij zijn nu al een tijdje in het zo beslissende jaar 2016. Beslissend omdat, zo voel ik het, wij nu daadwerkelijk in een sterke energie zijn die alles mogelijk maakt. En natuurlijk geldt dit voor beide kanten van de dualiteit. Wij zien nu aan de buitenkant hoe zij beide worden versterkt, dat wat wij als GOED en SLECHT definiëren.

Vaak nemen wij echter meer het negatieve waar. Wij hebben nu daadwerkelijk de werkingsvolle mogelijkheid om te beslissen wat en hoe wij willen leven. Dit is al vaak door onze geestelijke vrienden beschreven.

Maar nu is het concreter, makkelijker te pakken en ook makkelijker te begrijpen. Wij kunnen het met een bijna nieuwe kracht voelen en ook vaak voor ons innerlijk oog zien, voor welke varianten van het leven, voor welke stappen, wij beslissen.

Wat ons daarbij tegenhoudt? Het dualistische been, zoals onze geestelijke vriend Kryon het zo graag beschrijft. Voor de lezers die nieuw zijn geef ik zijn woorden graag nogmaals weer. Hij zegt: “Jullie leven met een been in de dualiteit en met het andere in de multi-dimensionaliteit. Jullie beslissen met welk been jullie verder gaan. En het is vaak de kunst om het ene been met het andere te verbinden, soms heen en weer te switchen als een situatie hierom vraagt!”

Ik persoonlijk geloof ook dat wij onszelf vaak niet toevertrouwen dat wij bepaalde dingen kunnen leven of bereiken. Wij zitten nog in een paar oude imprints verwikkeld die ons vertellen dat wij dit of dat niet kunnen omdat…..

Hier is het volgende citaat heel passend: “Ik zou het doen. Als ik zou weten hoe, en dat ik het kan”. (Bedenker onbekend)

Ik ben er heel zeker van dat wij veel meer kunnen dan wij denken. In alle seminarjaren heb ik – ook bij mijzelf – kunnen vaststellen: Wij zijn meer dan alleen ons aardse zijn, wij zijn werkelijk multidimensionaal en kunnen de beroemde bergen verzetten. Wij moeten ons alleen meer op ons ware zijn concentreren en in verbinding zijn.

De bijna beroemde hand op het hart waar de geestelijke wereld steeds over spreekt, is ook mijn werktuig dat ik ook anderen zo graag aanbeveel. En als het om beslissingen gaat die genomen moeten worden, is een hand op het hart een te gekke barometer.

Zo verbinden wij ons met het Goddelijke, houden het Goddelijk Stof van Al Wat Is in de hand en laten dit door ons heen te laten stromen en er zijn er snel weer seminars om bij te tanken. Soms heeft men gewoon een mogelijkheid nodig om zich te sterken en om gelijkgezinden te ontmoeten.

Er zijn in deze tijd nog een paar belangrijke zaken waarvan men zich bewust zou moeten zijn. Wij hebben ons door het vele transformatiewerk behoorlijk gereinigd. Wij versmelten stuk voor stuk met ons Hoger Zelf.

Dit betekent dat ons nog verder transformeren en dat dit gebeurt door de verbinding met de Hogere Werelden. Wij verlichten ons, zoals de geestelijke vrienden dit noemen. Ik dat niet wonderbaarlijk? Kryon voltooit dit gezegde waarin hij zegt: “Wat nu telt is de reine intentie. Dit betekent voor jullie: Ik heb de reine intentie om mij van oude imprints te ontdoen die mij verhinderen het leven te leiden waarvoor ik hier met anderen ben gekomen en wat ik als levenspotentieel uit zou willen kiezen.

Als jullie je, lieve mensen, ervan bewust zijn wat jullie hindert om vrij en levenslustig te zijn dan is dit mooi, zoals een taak die in uitvoering is.

Ontdoe je van deze zaken, want er moeten er nog vele losgelaten worden. Leef eenvoudig en ga ervan uit dat ook de hardste stenen zich oplossen met bewustwording.

Hartelijke groeten,

Barbara Bessen