Kryon: Bewustzijn voor de Prana-ademing

Kryon: Bewustzijn voor de
Prana-ademing

Gechanneld door: Barbara Bessen

15 februari 2013
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Prana-ademing

De prana-ademing is bij yoga heel bekend. Misschien kunnen jullie daar iets over nalezen. Ik geef hier graag een korte verklaring over prana-ademing. Zijn jullie bereid om dit met mij te proberen? Goed, ontspan je dan. Wees heel losjes, maar wees bewust en neem je lichaam waar. Verbind je met de Aarde en de hemel. Adem een paar maal lichtjes in en uit. Adem dan bewust gerichte energie uit het binnenste van de Aarde in waarbij jullie je bij het inademen het binnenste van de Aarde voorstellen en zien hoe de adem van onderaf in je trekt.

Bundel je adem een moment in je hart en adem bewust weer uit. Oefen dit een paar keer. Concentreer je dan op de hemel en je kroonchakra en haal hen tegelijk bewust naar het hogere niveau in jezelf, houd het kort in je hart en adem zachtjes weer uit.

Met de kracht van je wil neem je alles op dat je nodig hebt. Als je dit een paar keer hebt geoefend verbind je dit met je ademhaling. Je haalt bewust de adem van boven en beneden in en doe dit zeer krachtig. Dan leid je de beide stromen naar je hart.

Hier houd je de verzamelde energie even vast en laat de adem dan bewust in je hele lichaam stromen. Je hele lichaam wordt met prana gevuld. Met een beetje oefening gaat het na korte tijd heel goed. Je zult merken dat prikkelende, hoge energie in je lichaam komt, misschien word je ook een beetje duizelig. Ga dan even een paar momenten zitten.

Ik adviseer jullie niet om deze ademing de hele dag door te doen maar des morgens, ’s middags tijdens de pauze of in stress-situaties, als je je uitgeput of moe voelt werkt prana-ademing wonderbaarlijk. De ademing kun je bewust ook naar je andere lichamen uitbreiden.

Stel je hen voor je geestelijk oog voor en laat er prana doorheen stromen. Dit is een volgend Goddelijk werktuig voor de nieuwe tijd op Aarde.

Wat het voeden met eten betreft beveel ik jullie aan je lichaam goed in de gaten te houden. Let erop hoe jullie bepaalde voedingsmiddelen verdragen. Steeds meer mensen hebben een allergie die gedeeltelijk met de milieuvervuiling te maken heeft.

Dit laat zich terugvoeren naar de verandering van het lichaam. De mensen veranderen zich en daardoor verandert ook hetgeen zij kunnen verdragen.

Ik kan niet zeggen wat, wanneer en hoeveel jullie moeten eten. Maar je lichaam en je Hoger Zelf weten het.  Als jullie gericht diep in jezelf gaan zullen jullie merken welke voeding je handen zullen pakken. Misschien hebben jullie plotseling een neiging tegen je lievelingseten of voelen je niet lekker bij het verteren, het rommelt in je darmen. Zij kunnen het niet zo goed meer verwerken, willen zij je zeggen.

Het gekke is echter dat dit per dag of zelfs per uur kan verschillen. Wat jullie

vandaag goed bekomt kan morgen zwaar of moeilijk verteerbaar zijn. Jullie bevinden je in een verandering. De hoge golven van energie die nu op Aarde komen, hebben ook invloed op jullie mentale toestand en op de toestand van jullie darmen en andere spijsverteringsorganen.

Vergeet alle regels die jullie hebben geleerd over hoe “men” moet eten. Ga bij jezelf naar binnen en je zult weten wat je lichaam nu nodig heeft en wat het goed bevalt.

Als jullie je in de drukte bevinden en grote trek hebben in een hamburger of een braadworst, vervul deze innerlijke wens dan rustig.

Jullie merken nu dat, als je je helemaal door je lichaam laat leiden dat minder eten vaak meer is. Mijn raad zou zijn: eet je maaltijd langzaam en bewust. Veel mensen hebben de juiste maat bij het eten verloren. Er wordt nauwelijks bewust gegeten.

Soms wordt het ontbijt verslonden en haastig met koffie weggespoeld. Vaak gebeurt dit staande omdat men haast heeft. Wie bewust is, eet minder. Ook al omdat men daarbij merkt wanneer men voldoende heeft. Vele mensen kennen dit punt niet meer en eten verder.

Ik wil hier verder niet op ingaan omdat jullie weten wat ik hiermee bedoel. Jullie hebben in dit spannende era van de Aarde besloten zelf verantwoordelijk te zijn en te leven. Begin met het belangrijkste: Zoek uit wat je voedt en verander naar bevinden je eetgewoonten. Dit kan een langer proces zijn dat ook door darmproblemen begeleid kan worden.

Misschien kan een heilgenezer jullie helpen om je lichaam van de oude slakken te reinigen. Soms zijn een paar spoelingen en klysma’s al genoeg en een paar dagen vasten om een basis te scheppen en dan zachtjesaan met het kijken naar binnen te beginnen en waar te nemen wat het beste voor jullie is.

Jullie worden steeds gevoeliger en jullie eigen vibraties worden steeds fijner en daarbij passen de oude eetgewoonten meestal niet meer bij.

Hartelijke groeten,

Barbara Bessen