Kryon: Contact met de zielenfamilie

Kryon: Contact met de
Zielenfamilie – Chakra’s

Gechanneld door: Barbara Bessen

31 augustus 2012
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

 

Meditatie-oefening over de zielenfamilie en de chakra’s.

Contact met de zielenfamilie is hierom zo voedend omdat het jullie vertelt dat jullie nooit alleen zijn. Het is een paradox om dit aan te nemen, omdat jullie als energieveld steeds met de andere delen verbonden zijn. Laat deze informatie, deze gedachten in je hoofd rondgaan en merk hoe goed deze voorstelling je doet.

Op een hoger niveau communiceren jullie steeds met elkaar en wisselen jullie ervaringen uit. Het Hoger Zelf is de verbinding, de bemiddelaar, de centrale van de groepseenheid die wij als ziel aanmerken.

In deze samenhang wil ik graag kort op de chakra’s ingaan. In de tijd van de Harmonische Convergentie speelden bij de aardse ontwikkelingen de zeven hoofdchakra’s en de vele nevenchakra’s de hoofdrol.

Nu spelen de overige chakra’s die enerzijds boven de kroonchakra liggen en anderzijds onder het basischakra, een grotere rol. Zij worden zo geactiveerd en geïntegreerd als het bij de stand van jullie ontwikkeling past. Ik wil hier niet nader op de chakra’s ingaan, dit bewaar ik voor later.

Ik stel voor dit in zoverre uiteen te zetten dat jullie – zeker als jullie kunnen visualiseren – bij elk chakra een gevoel en een beeld hebben en je zo op deze uitbreiding kunnen instellen.

Hier een paar suggesties die voor het begin toereikend zijn: Het achtste chakra dat boven jullie kroonchakra is, is de zetel van jullie ziel, die op zijn beurt een deel van het Hoger Zelf is. Daarboven is er het chakra van jullie lichtlichaam. Het tiende chakra is toe te rekenen aan het causaal niveau en zorgt voor het in balans brengen van de polariteit en integreert de Goddelijke Creativiteit. Dit zal vooralsnog genoeg zijn.

Ontwikkel je gevoel voor de niveaus die deze chakra’s symboliseren.

Als jullie dit nog willen uitbreiden, vraag dan de chakra’s om zich als persoon te tonen en jullie iets voor jullie ontwikkeling te vertellen. Zo krijgen jullie aanwijzingen voor de volgende stappen of voor nieuwe herkenningen.

Barbara’s persoonlijke ervaringen.

In de loop der jaren heb ik steeds meer zin om mijn innerlijke wereld te ontdekken. In het begin was het niet zo. Een deel van mij stribbelde tegen mijn innerlijke ervaringen en ook dat was een oude conditionering. Vandaag is het vaak een grote vreugde om mijn innerlijke aspecten beter te leren kennen of iets nieuws te ontdekken.

Ik werk graag met innerlijke beelden, met name als ik bepaalde thema’s wil belichten.

Terwijl ik een boek schrijf is het vaak zo. Ik doorleef alles wat ik vervolgens schrijf. Zo heb ik nu bij dit boek mijn chakra’s weer bezocht en hen gevraagd wat zij van mijn channelwerk vonden. Ik was zeer benieuwd naar de antwoorden, omdat ik heen en weer werd geslingerd en uit balans raakte.

Hier is het antwoord: Ik begin bij de basischakra, een oude wijze dook op en verklaarde mij hoe belangrijk mijn verbondenheid met de Aarde is. Ik zou graag nog wat meer de natuur in willen gaan en mij meer bewust zijn van de Aarde.

De tweede chakra kwam op verzoek in de vorm van een mooie, roodharige vrouw die mij verzekerde dat zij dit ook zo zag, omdat de creativiteit dan meer zou kunnen stromen. Bovendien zou het versmelten van deze twee mijn zelfvertrouwen verder doen toenemen waardoor ik nog zekerder in mijn werk en in mijn privéleven kan zijn. Dat is logisch.

Het thema seksualiteit werd nog belicht. De solar plexus toonde zich als een Chinees in een geel gewaad en hij wees mij op de verbinding met mijn macht en vroeg mij hoe ik over macht op zich dacht. Ik had een lang, zeer onthullend gesprek met hem. De hartchakra was weer een vrouwelijk engelwezen dat alles omarmde, lachte en zei: “Leef vanuit je hart, kijk steeds in je hart voordat je een beslissing moet nemen, dan zal het de juiste zijn.”

De persoon van mijn keelchakra was een in blauw geklede man, onuitgeslapen en morsig. Hij had meer slaap nodig en wilde niet zo vaak gestoord worden en erg veel werken wilde hij ook niet!

Nadat alle anderen zich om hem bekommerd hadden en hij gestreeld en geloofd werd, voelde hij zich goed en kwam voor allemaal met een schaal vol lekkere, goede vruchtenbowl aanzetten. Het derde oog was een lichte, heldere androgene gestalte die wijs keek en zei: “Er ontwikkelt zich veel, jij moet op je innerlijke wijsheid vertrouwen en het niet buiten jou zoeken, dan valt alles op zijn plaats!”

In de kroonchakra openbaarde zich het heelal; een helderheid, wijdsheid en oneindigheid vertoonden zich. Al mijn chakrawezens keken gefascineerd en verbaasd naar boven.

Deze kleine reis herbergt vele thema’s in zich. Ik heb jullie mijn persoonlijke belevenissen graag geopenbaard om jullie aan te moedigen om hetzelfde te doen. Ik voelde mij overigens zeer krachtig en vol levensvreugde.

Hartelijke groeten,

Barbara Bessen