Kryon: De Goddelijke Weg /36

Kryon: De Goddelijke Weg  /36

Gechanneld door: Barbara Bessen

10 oktober 2014
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Kryon: Een cursus in Liefde. Boek 2.

De universele Geest – De Bron van alle Zijn.

Een cursus in zelfliefde – deel 6.

Ik wil jullie nu vragen mij bij een niet zo makkelijke oefening te volgen. Sluit weer je ogen en stel je dan voor dat je voor een spiegel staat. Wat zie je daar?

Wie ben jij? Kijk met jouw innerlijk oog goed naar jezelf. Als je naar aardse jaren al een beetje ouder bent, kijk dan naar jouw plooien, strijk over hen heen en zeg: “Ja, daar zijn jullie, ontstaan uit alle ervaringen die mijn leven begeleidden, gevormd door lachen en huilen, door geboorten, feesten, begrafenissen, promoties, ontslagen. Onstaan uit geliefd en verlaten worden. Ik heet jullie welkom en dank jullie voor de begeleiding.”

Strijk nog eens over hen heen en neem contact op met jouw huid. Spreek ermee en vraag hoe het ermee gaat. Bedenk dat jij – zogauw jij je ervan bewust bent dat gedachten, emoties en ervaringen het lichaam vormen – ook de mogelijkheid hebt om met nieuwe gedachten en tederheid jouw gezicht liefdevol te vormen. Dit geldt voor elke leeftijd. Strijk elke ochtend of avond over je gezicht of andere delen van jouw lichaam. Neem hen waar als een deel van jou dat uitdrukt wie jij was, bent en nu zou willen zijn.

Bedenk dat jij je uiterlijk vormt door jouw manier van denken en door hetgeen jij wilt uitdrukken. Het mag misschien gek klinken, maar beter dan welke creme ook is een liefdevol contact met het gezicht zelf, met de huis en de cellen die veroorzaken hoe jij eruit ziet. Je hebt een diepe rimpel op jouw voorhoofd van het vele denken en analyseren? Als je je ontspant, loslaat en jouw Hoger Zelf de leiding toevertrouwt en eindelijk gemak in je leven toelaat, zal de rimpel gladder worden.

Jouw lichaam, de huid en je cellen weten wat zij dan moeten doen. Stel je voor dat jouw lichaam een prachtige constructie is met geweldige team-medewerkers. Als jij jouw gedrag en denken verandert, wordt er een volledig nieuw programma in het lichaam ontworpen en verandert jouw uiterlijk zich. Het is zo makkelijk dat je het bijna niet kunt geloven.

De meeste lichamelijk ongemakken, ook de uiterlijke, stammen voort uit denkgedrag en uit de gespannenheid van mensen. Die zorgen er dan weer voor dat de Goddelijke energie niet voldoende door het lichaamsyteem kan stromen.

Zie je, het is een kringloop die jij door reine intentie kan beïnvloeden.

Concentreer je op jouw dagelijkse schepperbezigheden, houd alles in je bewustzijn en laat je niet afleiden door andere gedachten. Dit draagt buitengewoon bij aan het uitbreiden van jouw bewustzijn.

Een oefening voor jou.

Breid de zojuist genoemde oefening over je hele lichaam uit. Strijk over alle lichaamsdelen. Voel nu met je handen wat je eerst met je geest hebt gedaan.

Merk jezelf op! Waar zit spanning, waar zit misschien ook pijn? Blijf even op deze plaatsen en vraag hen nog eenmaal wat hen ontbreekt. Misschien kom je daarbij uit op heel oude patronen die jij onbewust nog steeds vasthoudt.

Spanningen in het gebied van de nek kunnen de vele lasten die jij draagt, symboliseren.

Het is meestal mogelijk dat je bij nader inzien opeens in een ander leven glijdt.

Misschien zie jij jezelf zwoegen in een mijn of zware dingen dragen die jouw lichaam moet doorstaan. Het zou zelfs kunnen zijn  dat je waarneemt  hoe jij op grond van deze zware arbeid bent gestorven. Laat deze informatie uit jouw lichaam gaan. Je kunt daarvoor heel goed de violette vlam van transmutatie gebruiken. Visualiseer deze vlam op de betrokken plaatsen en reinig jezelf daarmee. Bekijk je lichaam met veel bedachtzaamheid en opmerkzaamheid en vorm het opnieuw.

Voor sommigen kan dit wat utopisch klinken.

Maar wat voor de gezamenlijke schepping geldt, geldt ook voor je lichaam: Alles begint in de geest en manifesteert zich dan.

Ik wens jullie veel vreugde met Kryon!

Jullie,

Barbara Bessen