Kryon: De Goddelijke Weg /34

Kryon: De Goddelijke Weg /34

Gechanneld door: Barbara Bessen

24 september 2014
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Kryon: Een cursus in liefde – Boek 2.

De Universele Geest – De Bron van alle zijn.

Een cursus in eigenliefde – deel 4.

Ik verpak veel informatie in dit hoofdstuk. Neem voor jezelf eruit wat je op dit moment nodig hebt. De rest komt dan naar je toe als je het nodig hebt. Begrijp alsjeblieft dat alles in jezelf aanwezig is. Je zult er niet omheen kunnen om je met jezelf bezig te houden.

Ben je graag alleen of voel je wat onbehagen zonder anderen om je heen?Er zijn in je leven verschillende cycli: Tijden van rust en teruggetrokkenheid en tijden van activiteit. Als je bewust met je lichaam verbonden bent dan zul je weten wat er wannneer bij jezelf aan de hand is.

De mens is, als hij met anderen handelt, steeds met energie en gedachten uitgerust. Wij hebben dit al vaak beschreven. Dit geldt niet als je in diepe meditatie bent en helemaal versmolten bent met jouw eigen licht.

Dan kan jou niets gebeuren en dat is overigens jouw doel.

Wees je ervan bewust dat je ook tijd nodig hebt zonder invloeden van buitenaf anders wordt jouw systeem overvoerd. Het moet de informatie en de stromingen van buitenaf, ook die van andere mensen, die het in het hectische leven van alledag opneemt, verwerken.

Een vakantie is heerlijk, maar als die te vol zit met allerlei activiteiten, heeft jouw lichaamssysteem weer teveel te doen. Een bonte mengeling van alles is zeker beter. Herken wat je werkelijk wilt. Wat geeft jou plezier in je vrije tijd?

Doe jij vaak wat anderen willen omdat je niet kunt weigeren of niet graag alleen bent? Spreek nog eens met je lichaam en vraag het wat het nodig heeft.

De angst om alleen te zijn drukt op vele mensen. Zij vertrouwen zichzelf niet om alleen te zijn. Wat moet ik doen met mijn vrije tijd? Dat duurt mij te lang.

Een goede partner voor innerlijke reizen en zelfonderzoek is de natuur. Met een beetje vogelgekwetter, met de geur van bloemen en de kracht van een boom heb je een goede ondersteuning. Zij vertellen je het een en ander, schenken je tederheid en laten je merken dat je geliefd bent. Zij weten wie jij bent, zij kennen jouw zorgen en jouw angsten. Vertrouw ze hen toe. Vraag ook om hulp.

Ga bijvoorbeeld naar het park en zit onder een boom en zeg: “Lieve boom, ik heb een probleem. Kun jij mij helpen?” Open je dan gewoon voor de boom en merk hoe er een heerlijk gevoel in je hart stroomt.

De verbinding is gelegd. Geniet en na een tijdje heb je misschien een idee hoe je problemen opgelost kunnen worden. Nog eenmaal de aanwijzing dat alle problemen ook een spiegel zijn.

De dingen die jou bij anderen storen zijn misschien ook delen van jou die je niet bevallen.

Ben je nog steeds bang om alleen te zijn? Heb ik je vandaag al verteld dat je nooit alleen bent? Jij bent een complex systeem dat uiteindelijk Eenheid is. Maar je bent af en toe niet in harmonische verbinding met de andere delen.

Ik wens jullie veel vreugde met Kryon!

Jullie,

Barbara Bessen