Kryon: De Goddelijke Weg /8 Een cursus in Liefde – Boek 2

Kryon: De Goddelijke Weg /8

Een cursus in Liefde – Boek 2

Gechanneld door: Barbara Bessen

7 januri 2014
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

De Universele Geest – De Bron van alle Zijn – Deel 5.

Mijn verzoek aan jullie: Lees deze regels met gevoel. Ik bedoel niet jullie emoties die door ervaringen zijn gevormd.

Ik bedoel de liefde die jullie ook in je dragen omdat jullie daaruit gemaakt zijn. Laat alles los en geniet van het samenzijn. Duik in het grote Bekken der Schepping. Het is oneindig, net zoals jullie oneindig zijn.

In alle dimensies zijn jullie aanwezig. Want ook jullie namen deel aan de oerknal. Idioot, nietwaar

Een oefening voor jullie.

Als jullie Kryon – Een cursus in Liefde Boek 1 hebben gelezen kennen jullie deze oefening zeker!

Ook nu geldt: Houd je bezig met sterrenkaarten, bezoek een planetarium, duik in de grote wereld van de schepping. Je verdient daardoor een voorstelling van de oneindigheid.

Dat geeft jullie een gevoel van weidsheid en tegelijkertijd verbondenheid met alles. Reis in je fantasie naar al deze verre gebieden, reis in de geest overal heen. Beperk je niet en probeer nog verder te voelen dan in de boeken beschreven is. Ken geen grenzen en laat je vallen in de oneindigheid.

Wat is dat voor een gevoel? Maakt het je angstig? Of bemerken jullie een prachtige vrijheid? Waar hebben jullie in je tijd op Aarde een beperking waargenomen. Jullie wisten dat jullie veel groter waren dan jullie op aardse manieren konden waarnemen. Neem de tijd voor de afstemming op de oneindigheid en maak je bewust: Alles is Goddelijke geest die steeds schept. Jullie zijn deze geest, dit Goddelijke Licht. En een deel van jullie is in de materie. Materie is Licht dat is verdicht.

Verdere oefening.

Om jullie bewust te maken dat jullie werkelijk in deze liefde zijn, in de Geest van God zijn verweven en dus nooit alleen en zonder Goddelijke Liefde zijn, probeer een innerlijke verbinding met de Bron te krijgen. Probeer het alsjeblieft met het gevoel, niet met het verstand.

Stel je voor dat jullie in Gods armen beschermd en geliefd zijn. Je kunt je echt een grote arm van een grote gestalte voorstellen of vrij zweven. Jullie kunnen je een mooi plekje op een weide met hoog gras of een zandkuil op het strand voorstellen.

Misschien is “Gods arm” voor jullie je donzen dekbed of de wollen deken in de tuinschommel. Alles wordt geheel aan jullie en je gevoel overgelaten. Begeef je helemaal in deze beschermde situatie en blijf daarin. Bemerk nu de Liefde van de ENE, voel de liefde naar en in je. Misschien helpt het ook om jezelf beter te aanvaarden. WEES gewoon!

Het kan even duren tot jullie in deze diepte van het gevoel komen. Het is moeilijk om dit met woorden te beschrijven. Probeer het. In stressvolle of schijnbaar uitzichtloze levenssituaties helpt het zeer als jullie je deze plaats of dit vastgehouden worden, herinneren. Ook als jullie slecht kunnen slapen is dit gevoel zeer behulpzaam.

Barbara’s persoonlijke ervaringen.

Mijn beroep bracht met zich mee dat ik zeer intellectueel geschoold ben. Dat is in de loop der jaren in de samenwerking met Kryon natuurlijk veranderd.

Maar steeds weer wilde mijn verstand de leiding nemen en eventuele zorgen en problemen intellectueel aanpakken en oplossen.

Er mogen incarnaties of ook tijden in dit leven geweest zijn waarin het logische denken uiterst zinvol was. Maar in de huidige tijd van veranderingen mag ik graag alle dingen die mijn leven bewegen vanuit een hoger niveau bekijken en in liefde oplossen.

Meestal spreek ik met Kryon over mijn vragen en soms wil ik gewoon alleen maar in de Goddelijke Liefde duiken. Ik wil dan helemaal niet praten of resumeren. Gewoon Zijn, is dan mijn grootste wens. Ik stel mij voor hoe het kan zijn om mij heel nauw met de Bron verbonden te voelen.

Als in een ingeving kwam plotseling ergens het idee vandaan voor een kleine oefening. Hij is heel eenvoudig: Ik stel mij een grote hangmat voor en ga daarin liggen. Dan zie ik twee grote handen die de hangmat aan beide zijden vasthouden en hem zachtjes heen en weer bewegen. Ik voel de zachte bewegingen en er komt rust over mij.

Meestal slaap ik met deze voorstelling in en ontwaak dan verfrist en met het idee voor een oplossing als ik op dat moment een probleem heb. Deze oplossing komt altijd vanuit het hart. Op een dag is deze oefening nog wat veranderd. Ik was in deze hangmat een beetje ingedommeld en toen ik weer wakker werd had ik voor mijn innerlijk oog het beeld dat ik in een grote, warme, krachtige, beschermende hand lag. Het was een wonderbaarlijk gevoel en ik heb er uitgebreid van genoten!

Ik wens jullie veel vreugde met Kryon!

Jullie, Barbara Bessen