Kryon: De Goddelijke Weg – Een cursus in Liefde – Boek 2

Kryon: De Goddelijke Weg

Een cursus in Liefde – Boek 2

Gechanneld door: Barbara Bessen

16 mei 2014
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

 

De Universele Geest. De Bron van alle Zijn. Deel 24.

De andere kant van de sluier – Deel 5.

Oefeningen voor jullie.

Ik neem jullie mee op reis: Wij zullen een gebied aan de andere kant van de sluier bezoeken. Sluit je ogen en haal een paar keer diep adem en stel je voor dat ik je de hand reik. Voel jezelf nu in een gebied rondom de Aarde dat prachtig is. Wij bezoeken de gebieden waar de zielsdelen leven die zich ervan bewust zijn hoe de kringloop functioneert.

Wij landen in een heerlijk, parkachtig landschap. Kijk een beetje om je heen.Neem dan waar dat er in de verte anderen zijn. Zij lachen, voelen zich vrij. Nu merken jullie dat zich iemand van de groep losmaakt en in onze richting kijkt en naar ons toekomt. Het komt om ons te begroeten. Kijk, het is iemand die je kent, die al bij jullie vandaan is, misschien al lang geleden, al uit je kindertijd.

Misschien is het een grootmoeder of een oude vriend of een van je ouders. Het kan zijn dat zich een korte uiterlijke verandering voordoet omdat het er hier heel anders uitziet. Eenieder heeft hier de mogelijkheid om de gestalte aan te nemen die hij wil. Als deze ontmoeting beëindigd is kunnen jullie de ogen gewoon weer openen.

In tegenstelling tot ons, die altijd aan deze zijde zijn en altijd ter beschikking staan, is het gebied dat jullie zojuist hebben bezocht aan andere wetten onderworpen. Een bezoek hier is eerder een uitzondering. Dit bezoek diende ertoe om jullie de onbegrensde mogelijkheden van het Zijn te laten zien en misschien jullie pijn met betrekking tot iemand die is overgegaan te verlichten. Als jullie nu willen huilen laat dan de tranen alsjeblieft stromen. Het is mij een grote vreugde om jullie zo behulpzaam te kunnen zijn.

Verdere oefeningen.

Jullie zijn nooit alleen en dat zijn jullie je zeker al bewust. Ik wil jullie nu iemand uit je familie voorstellen die altijd aan jullie zijde is en die jullie op je weg steunt maar die jullie niet kunnen zien.

Sluit je ogen en zie hoe iemand je de handen oplegt. Het is een familielid dat jullie uit dit leven kennen en dat al is overgegaan. Bedenk alsjeblieftdat die zijn/haar eigen ervaringen al heeft afgelegd en zich waarschijnlijk maar vaag oude dingen herinnert en nu fris en vrij aan jullie zijde is om je te dienen, maar ook om te leren.

Begeef je nu in de geest naar de weide, neem jezelf daar goed waar en kijk langzaamaan naar de omgeving. Daar wacht het familielid waar jullie om treuren. Het zal er waarschijnlijk neutraal uitzien, niet meer met het aardse kleed aan, wat jullie kennen. Neem contact op en vraag wie het is. Misschien komen er twee namen na elkaar. Degene waaronder jullie dit wezen kennen en degene waarmee het nu aangesproken wil worden. Nu weten jullie misschien wie jullie bij het oversteken van de rijweg inspireert om plotseling te blijven staan of wie jullie helpt om een parkeerplaats te vinden. Vergeet niet dat het er hier niet om gaat om oude aardse ervaringen met hem of haar op te halen maar dat het erom gaat om samen het inter-dimensionale pad te belopen.

Barbara’s persoonlijke ervaringen.

Ik ben in een gescheiden familie opgegroeid. Mijn vader was in mijn aardse leven niet vaak aanwezig. Dat was vaak moeilijk voor mij. Toen hij in 2001 stierf werd ik getroffen toen ik bemerkte hoeveel dat voor mij betekende. Na enige maanden maakte Kryon mij erop attent dat iemand zich in mijn geestelijk gebied ophield en mij wilde begroeten. Op de weide trof ik een vriendelijk wezen van jonge leeftijd dat mij niet bekend voorkwam. Hij glimlachte en zei: “Natuurlijk ken jij mij goed, ik heb alleen mijn kleed gewisseld.” Een kort moment nam ik mijn vader waar.

Toen veranderde hij zich snel weer in deze jongeling. “Ik heet nu Hans en ik wil jou vragen mij zo te noemen. Als jij nog een paardingen uit ons laatste gemeenschappelijk leven wil bespreken, dan graag, maar ik zou graag zoals ik nu ben naast jou willen staan en jou bij jouw dienstverlening steunen. Het geeft mij grote vreugde. Wij kennen elkaar overigens al uit vele levens. Wij waren veel dingen samen: Geliefden, Vrienden, Vijanden. Een groot spectrum. Ik ben jouw grote vriend en ik sta aan jouw zijde.”

Het heeft even geduurd voordat ik eraan gewend was dat mijn vader zelfs mijn vader niet meer is. Men kan dat intellectueel gezien allemaal wel weten maar als het je dan gebeurt is het toch wat anders. Momenteel is onze verbinding eerder grappig. Hij is er altijd.

Ik wens jullie veel plezier met Kryon!

Jullie, Barbara Bessen