Kryon: De Lichtheid van het Zijn

Kryon: De Lichtheid van het Zijn.

Gechanneld door; Barbara Bessen

13 Juli 2006
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Wees gegroet, lieve vrienden, Ik Ben Kryon van de magnetische dienst. Ik ga weer verder met mijn dienstverlening, buig voor jullie en begroet jullie met de erende woorden: “Er wordt onmetelijk van jullie gehouden, jullie menselijke engelen die op deze planeet als verdicht licht rondwandelen.

Jullie worden geacht en geëerd door vele andere engelen die niet direct op Aarde dienen maar met respect en achting aan de andere kant van de sluier staan en liefdevol naar jullie kijken. Zij bieden jullie dit eerbetoon omdat geen andere planeet door de grote arbeid van de menselijke lichtwerkers deze wonderbaarlijke weg kan belopen: In het nieuwe era van de Aarde te glijden dat de Gouden Eeuw wordt genoemd.

Zoals in alle gebieden van de schepping is het nodig ook een pauze in te lassen, te rusten. Zo heb ik het vandaag in deze familiebijeenkomst niet over de gedane arbeid, jullie dienstverlening. Nee, vandaag zeg ik tegen jullie: “Neem een pauze.” Leun ontspannen achterover. De grote schepper-wezens die nu de Aarde bevolken – daarmee worden jullie bedoeld – geliefde wezens, hebben dat wat jullie vakantie noemen, hebben verlof nodig en kunnen een pauze nemen in hun scheppers werk.

Eigenlijk is deze pauze helemaal geen pauze want jullie blijven door scheppen, als jullie gedachten scheppen zonder pauze te nemen. Ook wanneer zij zich niet manifesteren. Maar dat zullen wij vandaag niet nader belichten. Daarover hebben wij al uitvoerig gesproken. Nee, vandaag en de komende dagen en misschien weken worden jullie jezelf van rust bewust, dat is mijn verzoek.

Leun ontspannen achterover en word je gewoon van jezelf bewust. “Waarom dat?” zouden jullie kunnen vragen. Heel eenvoudig, wij geestelijke helpers willen jullie oproepen om een scheppings – en renoverings-, een reinigings- en activiteitenpauze in te lassen. Neem de tijd om naar alle opwindende laatste weken en maanden van de transformatieperiode van de Aarde terug te kijken en jullie – alle dienende engelen hebben een pauze verdiend. Ja, jullie ook.

“Kryon, ik heb geen tijd om te luieren, mijn kinderen willen ook in de vakantie verzorgd worden, de familie heeft mij nodig. Ik kan mijn werkplek niet verlaten, dat is onmogelijk.”

Dat mag zo zijn, lieve vrienden, maar merken jullie niet dat er de laatste paar dagen en weken heel veel met jullie is gebeurd? Herinneren jullie je hoe vaak jullie klaagden over pijntjes en dergelijke die jullie hadden, over stemmingswisselingen, over verrassende gebeurtenissen in je leven, die verduurd moesten worden, die jullie manifesteerden om te groeien? Natuurlijk gaat het ascensie-proces verder.

Vertrouw op dat wat er gebeuren moet, terwijl jullie op je pauzewolk zweven en door jullie onvermoeibare geestelijke helpers worden geholpen. Jullie hebben een pauze nodig in jullie ascensie-programma. Een korte of langere rustpauze voor de grote wezens die jullie werkelijk zijn. Jullie hebben daar zo’n mooie uitdrukking voor die het uitstekend beschrijft: “De Lichtheid van het Zijn.”

Deze lichtheid van het Zijn, zo denken wij, zal jullie vertellen dat jullie al veel hebben bereikt tijdens jullie transformatiedienst en nu is het tijd om de inventaris op te maken als jullie kort terugkijken en herkennen hoeveel jullie al “gefikst” hebben – als jullie je bewust worden dat jullie Goddelijkheid steeds meer met jullie verenigd is en al zeer effectief door jullie heen kan werken.

Kijk nog eens hoeveel er gebeurd is sinds jullie intentieverklaring om de nieuwe energie in te gaan. Ook al door de geschriften van Kryon of andere ascensie-helpers en leden van jullie familie, ook al hebben sommige bereikte dingen er als chaos uitgezien en later een belangrijke reinigingsactie in werking stelden en eigenlijk een zegen waren. Zwaai jezelf grote lof toe voor jullie werk, glimlach en zeg tegen jezelf: “Het was tot nu toe vaak niet makkelijk, maar ik heb mijn rust en ontspanning nu verdiend.” Hoe zou het zijn als jullie eens alle goede voornemens zoals gedachtecontrole, in elk mens God te zien, alleen nog te eten wat je plezier verschaft, te mediteren, meer te slapen, sport te beoefenen etc. vergeten? Laat hen allemaal los en geniet gewoon. Schuif alle gedachten opzij en WEES gewoon.

Ik heb er vaak over gesproken hoe belangrijk het is om “gewoon te Zijn”. Gewoon te zijn. Veel van wat jullie denken dat er gedaan moet worden om “erbij” te zijn, is niet nodig omdat jullie – zoals jullie hopelijk herkennen – nooit alleen zijn. Jullie geestelijke familie weet wat jullie nodig hebben en zorgt voor jullie.

Zij zijn er allemaal om jullie je ervan bewust te maken wie jullie werkelijk zijn, maar vaak vallen jullie terug in het menselijk denken dat men alleen maar iets waard is als men ijverig is. Dat heeft men jullie steeds weer succesvol verteld in de laatste duizenden jaren.

Mijn boodschap vandaag is: Wees gewoon, ook als er activiteiten in jullie leven zijn die gedaan moeten worden zoals kinderen of oude mensen te verzorgen of een beroep uit te oefenen. Maar ook dat kunnen jullie tot een minimum beperken. Jullie zijn nu aan zet. Jullie zijn nu belangrijk. Jullie zijn voor een paar dagen het belangrijkste ter wereld, voor jullie Tijd van Zaligheid, zo wil ik het noemen.

De tijd van zaligheid, de tijd van Lichtheid van het Zijn.

Leg alles opzij wat jullie stoort om helemaal bij jezelf te zijn. Kijk dan na dit minuten gedaan te hebben. Neem de tijd voor jezelf en je lichaam. Luister naar het pulseren van je bloed, luister naar je adem die jullie aardse kleed voor het leven in stand houdt. Luister in jezelf. Geniet ervan als je buik zich uitzet bij het ademhalen. Hoe voelt dit? Ga blootsvoets in de natuur wandelen en voel de Aarde. Kijk naar de vlinders, hoe zij door het leven glijden. Ga deze gedachten na en probeer ook te glijden en te vliegen. Jullie weten hoe ik dit bedoel. Laat los en ga de zomer in. Kijk misschien weer eens in een kinderboek waarin de zomer zo wordt beschreven, zoals kinderen die kunnen ervaren. Word weer kinderen en geniet van jezelf en van de wereld, lik langzaam aan je ijsje. Kijk hoe het smelt en via je tong dieper je lichaam ingaat..

Hebben jullie al eens gevoeld hoe het voedsel dat jullie innemen zich een weg door je lichaam baant? Leer het weer om jezelf waar te nemen. In de hectiek van alledag zijn al jullie gevoeligheden vaak terzijde geschoven. Geniet ervan om jezelf opnieuw te ontdekken. Je eigen huid te voelen, of het nu door een insectenvleugel of door een grashalm is. De zomer is een wonder-volle gelegenheid om jezelf waar te nemen en nog bewuster van de wereld der natuur te zijn. Het is belangrijk zich niet alleen met geestelijke activiteiten bezig te houden.

Jullie leven hier op de planeet Aarde en werden opgeroepen om hier bewust te leven. En te genieten van het Zijn op deze wereld. Velen van jullie vrienden aan de andere zijde kennen deze gevoelens in de vorm zoals jullie die in deze dimensie kunnen genieten niet, en zouden het graag willen weten…. En geniet, want misschien is het wel jullie laatste incarnatie hier…..

De natuur wordt gesteund door vele kleine wezens die jullie natuurgeesten noemen. Als jullie met je geestelijke leiders al contact hebben, op welke manier dan ook, kunnen jullie dit ook met de Elfen, de Feeën, de boomwezens en de aardwezens. Probeer het en jullie zullen ontdekken hoe je hart zich opent.

Ik laat jullie nu in je zomerpauze en herinner jullie er nog eenmaal aan: “Jullie hebben een pauze verdiend. Kijk terug en herken hoeveel jullie gepresteerd hebben en verheug je daarover. Schuif de dingen die nog niet zijn gedaan opzij en zeg tegen jezelf: “Morgen is er weer een dag…….”

Ik ben in diepe liefde en verbondenheid

KRYON