Kryon: Een oefening, De reis naar de innerlijke werelden

Kryon, Een oefening
Reis naar de innerlijke werelden.

Gechanneld door: Barbara Bessen

12 april 2013
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Vele mensen hebben zaken op zich drukken uit de kindertijd die met de moeder of met beide ouders te maken hebben, er was misschien geen geborgenheid. Ouderen hebben in de oorlog hun vader verloren en stond de moeder alleen voor de taak het kind op te voeden.

Globaal kan men het zo verklaren dat vele oude zielen zijn geïncarneerd om deze thema’s op te kunnen lossen.

Dader- en slachtofferrollen moeten opgelost worden. Omdat vaak de vrouwelijkheid van de mensen geheeld moet worden, komen vele oude zielen op Aarde om de slachtofferrollen op te lossen.

Daarom zijn thema’s als “Gebrek aan vertrouwen in Moeder en Vader” ook met gebrek aan zelfbewustzijn en ontbrekend Godsvertrouwen gelijk te stellen.

Denk daar alsjeblieft over na, welke diepe kracht achter deze (h)erkenning steekt. Alles is uiteindelijk het resultaat vanuit het gebrek aan vertrouwen in de God in jullie. Jullie zijn een deel van God, de elite, die erop uittrokken om ervaringen te hebben.

Deze diep ingrijpende thema’s moeten opgelost en geïntegreerd worden. Daarvoor is het zeer behulpzaam om je innerlijke moeder te bezoeken. Het is niet van belang hoe jullie tegenover andere moeders staan. Hier is een oefening voor de ontmoeting met je innerlijke moeder: Sluit je ogen en ga op de eerste rij in je eigen theater zitten. Vraag nu je innerlijke moeder of zij op het podium wil komen.

Misschien verlaat jij spontaan je plaats en ga je mee het podium op om je moeder te begroeten. Misschien ben je op grond van jouw ervaringen nog een beetje sceptisch en kijk je eerst de kat uit de boom. Nu laat ik je alleen je gang gaan.

Dit soort ervaringen en bezoeken is ook mogelijk met jouw innerlijk kind. Begroet het als baby, als vijfjarige of als schoolkind om al je conditioneringen te herkennen. Jouw innerlijke vader kun je als trooster en beschermer of als heerser en despoot ervaren, passend bij jouw autoriteitsbeelden.

Het helpt als je deze bezoeken en bevindingen opschrijft om misschien later, bij het werken met gelijksoortige thema’s te kunnen opzoeken. Maak er geen halszaak van. Het opschrijven dient hoofdzakelijk voor het loslaten.

Het is een hulp voor het verstand. Waarschijnlijk zul je later je documenten geen blik waardig vinden. Het is dan voor elkaar; je hebt het opgelost. Je geestelijke helpers en je Hoger Zelf zorgen daarvoor. Leef in de tegenwoordige tijd, in het HIER en NU, laat los en loop voorop!

Hartelijke groeten,

Barbara Bessen