Kryon: Infobrief 3/2015 / Barbara Bessen

2014 nr. 1

Kryon: Infobrief 3 / 2015

Gechanneld door: Barbara Bessen

23 april 2015
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Lieve Seminar- en Reisvrienden!

Wij, een groep, komen juist van een reis naar  Hiddensee terug. Het is zeer indrukwekkend om op een eiland te zijn waarop zo goed als geen auto’s zijn – alleen een politie- brandweer- en ziekenauto enz. voor algemeen nut, een paar bedrijfsauto’s en een schoolbusje. Men wordt zich daar bewust hoeveel achtergrondgeruis wij dagelijks in ons opnemen.

Op Hiddensee is er gewoon stilte. Alleen de branding hoort men ruisen en de wind die door de prachtige dennen waait. Er is altijd een lichte bries op Hiddensee, maar dit kennen wij al van andere Noordzee-eilanden die wij bezochten.

Maar hier is alles op een bepaalde manier heel bijzonder. Men voelt zich ook een beetje teruggezet in de tijd, ook door de in stand gehouden en niet modern gerenoveerde huizen. En natuurlijk ook omdat paardenkoetsen hier als middel van transport dienen. Meestal rijdt men op de fiets. Vanaf de oude vuurtoren heeft men een prachtig uitzicht naar Rügen. Ik merkte dat ik onder de indruk raakte en ik was zeer gefascineerd omdat er hier zoiets als een tijdanomalie is. (een tijd-onregelmatigheid. Henk)

Ik kan het niet anders uitdrukken. Wat wij vaak proberen om de tijd langer of korter te maken, is hier voortdurend aanwezig. Men verliest het gevoel van tijd en bevindt zich vaak in de ruimte van de “zwarte” stilte – in deze toestand, waarin materie wordt geschapen. Men duikt makkelijk in de energie van Al Wat Is, in dat wat Kryon altijd de Gouden Golf noemt. Velen van ons zwierven in de seminarvrije uurtjes of zaten ergens in de duinen en keken naar het bewegen van de Oostzee-golven, in de “Gouden Golf en verbleven in dit oord van Stilte en het Niets. Dit moet men voelen want het is moeilijk in woorden uit te drukken.

Gewoon Zijn, niets doen, niets wensen, niets bedenken, gewoon alleen maar in het Zijn zijn. Een heerlijke ervaring. Dit is ook het thema van de nieuwste boodschappen van de geestelijke vrienden: Steeds meer in verbinding zijn met het Hoger Zelf en het Veld van Eenheid en vanuit deze kwaliteit het dagelijks leven gestalte geven.

Dit kan men natuurlijk proberen om zich dit steeds meer bewust te worden. Een niet zo makkelijke oefening , maar het gaat beter en beter. Daardoor krijgt Kryon’s opmerking dat wij met een been in de dualiteit leven en met het andere in de multi-dimensionaliteit, nog meer betekenis. En als hij zegt: “Het is de kunst om hen beide met elkaar te verbinden” kan ik alleen maar knikken.

Wij oefenen ons in deze kunst…..

 *

Een citaat dat mij goed ook goed bevalt: “Je bent vandaag dat, wat je gisteren hebt gedacht!” (bedenker onbekend)

Helers-seminar in Hamburg: “Helen met het Hoger Zelf!”

Nog een kleine terugblik; In het laatste weekend van maart was er een speciaal seminar voor mensen die werken aan heling, zoals artsen, therapeuten, psychotherapeuten etc. Wij waren in Hamburg-Blankenese in een zeer eerbiedwaardig huis met uitzicht op de rivier de Elbe. Een mooie plek om dieper in de Goddelijke energie te duiken die heling brengt.

Het seminar stond in het Licht van Saint Germain en van de aartsengel Rafael.Beiden spraken er veel over wat heling eigenlijk is en lieten ons het veld van Liefde en ook Leegte duidelijk voelen. Bij enkele helingssessies konden wij ervaren hoe heling plaats kan vinden. Volgend jaar maart wordt het seminar voortgezet!

*

Aan de traditie om hier ook een channeling weer te geven willen “wij” gaarne voldoen. Voor degenen die nieuw zijn beveel ik aan om deze boodschap af te drukken en het zich op de bank gemakkelijk te maken en er diep in te duiken. Vandaag wil Maria met ons spreken:

Ik Ben Maria en ik groet jullie vanuit de diepten van het Zijn! Uit het bereik van de vormeloosheid, het elixer van waaruit alles wordt geschapen. Alle vormen, van welke soort ook, beginnen altijd hier.

Het is de gedachte en de kracht van het voorstellingsvermogen die een vorm scheppen. Zij komen zogezegd uit diepste deel van het hart van een schepper-god en vormen een Goddelijke spiraal tot een materieel Zijn, wat het ook is. Jullie zijn schepper-goden.

Ik ben er zeker van dat jullie als schepper-goden iets zien dat groot en geweldig is.Iets dat groter is dan jullie. Maar jullie bedenken daarbij niet dat jullie groter zijn dan je lichaam. Jullie zijn materie, of, beter gezegd, jullie zijn Geest in de materie.

Misschien – en wij zeggen dit steeds heel graag – zijn jullie de scheppers van deze planeet, een van deze schepper-goden die in het verbond deze planeet  als een parel van het zonnestelsel schiepen om hier jezelf te leren kennen en je aan het scheppen te laven.

Zoiets als hier op Aarde op vakantie zijn en je te verheugen in mooie dingen en Thuis daarvan te vertellen. De schepper-goden die jullie zijn, zijn nauw met het Goddelijke verbonden. Laten wij hier een beetje dichter bij elkaar komen om de Goddelijke vrouwelijke energie te voelen.

Het vrouwelijke principe is dat van het dragen van de schepping. Het bracht een idee – en dit is eerder het mannelijke principe – om iets te scheppen – de vrouwelijke kracht zorgt daarvoor.

Laat dit even wat langer op je inwerken als jullie je hiermee bezig willen houden. De godin zelf spreekt door mij, dit deel van een schepper-god dat, als een vrouw die in haar baarmoeder “ broeit” om in dit nestje een idee op te laten komen, wat het ook is. Het kan een nieuw lichaam voor een schepper-god zijn of een melkwegstelsel. Alles vindt en vond zo zijn weg in de materie.

De Goddelijke Moeder heeft sinds enige tijd – na de Harmonische – haar beschermende hand over deze planeet gelegd. Ook als jullie verstand een beetje kan twijfelen omdat er zoveel ongerijmd gedrag en krijgsgeweld op Aarde te zien en te voelen zijn.

Toch is het zaadje van de hoger vibrerende vrede in de Moeder aan het groeien. Het is deze vrouwelijke schepper-kracht die voedt en die alles dat zij voedt, beschermt, wat voor haar broedsel goed is.

Zoals een aardse moeder die een kind in zich draagt, ook Weet. Moeders weten het gewoon uit zichzelf. Zo gaat de Aarde de weg van de vrouwelijkheid en wordt het ontvangen, voeden en dragen dat de hoger vibrerende, ware vrede in zich draagt.

Wat nu op deze planeet gebeurt is de reiniging van het Veld – zoals een akker klaar is om een goede voedingsbodem te zijn voordat het zaad wordt ingezaaid dat de nieuwe vruchten in zich draagt. De vraag voor allen die dit lezen is: “Hoe is mijn veld verkregen? Wat is er in mij dat deze nieuwe energie van de planeet nog niet kan opnemen? Wat moet ik met mijn eigen voedingsbodem doen zodat het met de ware, hoger vibrerende vrede kan beginnen?”

Het vrouwelijke principe – dit geldt natuurlijk ook voor alle schepper-goden die in dit leven een mannelijk lichaam hebben uitgekozen – zal de “nieuwe schepping”,dit blauwe juweel overnemen.

Daar heeft het rust voor nodig, een tijdkwaliteit, gelatenheid en plezier in het leven.

Het heeft een bepaalde zekerheid nodig dat alles, zoals het nu is, goed is.

Het is de basis om opnieuw te scheppen, een verandering in een hoger vibrerend, bloeiend landschap dat het hart van de schepper-god met vreugde vervult, zoals het toen in het begin was bedacht.

Voordat heel veel andere schepper-goden hun kunst van het scheppen uitprobeerden was het niet algemeen zo dat er veel aandacht en Liefde betrokken waren bij het scheppen. Maar zo gaat het bij schepper/goden en godinnen die nog wilden spelen……jullie kennen dit zelf en ook van anderen die de dualiteit uitproberen, nietwaar?

Ga nu even lekker achterover zitten en leg je hand op je hart. Voel een beetje van je eigen schepper-kracht. De Goddelijke Moeder legt een van haar vele handen op die van jullie. Nu kunnen jullie deze sterke vrouwelijke kracht bemerken die zoveel kan.

Vertrouw jezelf en laat deze kracht (weer) meer in je leven binnen. De verbinding met de Godin werd lange tijd bewust verbroken. Nu begint er een Nieuwe Tijd op deze planeet. De Godin zegent deze tijd en alle mensen. Zet deze vrouwelijke kracht in om je leven naar ware vrede te sturen. Jullie vrede zal als een fakkel anderen verlichten die op hun beurt hun Licht zullen uitstralen totdat de laatste gevechtshaard is opgelost.

Welaan; ga aan het werk.

Ik Ben Maria

 *

Dan blijft mij alleen nog over om jullie een heerlijke zomer toe te wensen. Ik verheug mij erop om jullie ergens, ooit, tegen te komen.….

Hartelijke groeten,

Barbara Bessen en Team