Kryon Infobrief 4/2014 en channeling met Aartsengel Michael

Kryon Infobrief 4/2014
en Channeling met
Aartsengel Michael

Gechanneld door: Barbara Bessen:

22 juli 2014
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Lieve Kryon- seminar – en reisvrienden!

Wij zitten nu in het midden van juli, hier boven bij ons in het noorden is de zomer begonnen. En men kan – hoe heerlijk – in de zee baden. Een genot dat onbeschrijflijk is. Water is mijn elixer, ik kan er niet genoeg van krijgen. Ik persoonlijk ben nogmaals overgehaald. Een vriendin heeft eens tegen mij gezegd dat ik zo onrustig ben omdat ik heb herkend dat mijn ware thuis niet op Aarde is. Dit geldt eigenlijk voor ons allemaal. Wij komen niet van hier. Wij hebben ons alleen een lichaam bezorgd dat ons in staat stelt om als schepper-goden avonturen op Aarde te ervaren.

Ik bedank mijzelf nog steeds voor deze te gekke mogelijkheid om in een lichaam te kunnen wonen – zou ik anders zo van de zee kunnen genieten? Thuis is daar waar wij zijn en is onafhankelijk van uiterlijkheden. En het is het beste als wij zelf uitzoeken of wij in een kleine of een grotere woning blijven waarin wij ons goed voelen. Waar wij naartoe gaan is voor de verdere tijd op Aarde precies goed. Velen van ons hebben een verlangen naar de natuur, naar stilte, of gewoon naar een plaats waar wij in volle rust kunnen genieten van het ruisen van het woud, de vogels, de echo’s in de bergen, of zoals ik hier, hoog in het noorden, naar het ruisen van de golven luisteren en in zee kunnen duiken.

En dit – zonder door het geraas van alledag gestoord te worden. Wie van ons veel uiterlijk werkt heeft zo’n plek zeer zeker nodig want waar zouden wij anders in deze opwindende tijd vrede kunnen vinden?

Kleine pauzen in deze hectische alledag, even terugtrekken om tot jezelf te komen zou nu prioriteit moeten hebben.

Mijn kater Kareltje heeft deze verhuizing goed doorstaan. Men zegt dat katten het moeilijk hebben met veranderingen maar na vele innerlijke gesprekken, verklaringen en beschrijvingen heeft hij zich verbazingwekkend snel aangepast. De eerste muis lag al in de keuken. Een goed teken, nietwaar?

Dieren hebben ook hun ontwikkelingsleiders. Bij kater Kareltje merk ik dat hij de muizen kost niet meer zo goed verdraagt, hij verteert het niet goed. Misschien staat hij op het punt om een nieuwe richting van het “kattenleven” in te slaan?

Misschien streeft hij een lichaam als mens na? Vele vragen werpen zich op als bij onze huisdieren wat nader bekijken en met hen gaan communiceren.

Overigens: het channelen dat ik andere mensen zo graag bijbreng is niet alleen maar een verbinding met het Hoger Zelf of met onze geestelijke vrienden. Wie kan channelen kan ook met dieren spreken.

Mijn eerste onderhoud met Kareltje was heel interessant. Ik had al eerder bemerkt dat hij mij bij het begin van onze ontmoeting voor zeer zwijgzaam hield. Daarop aangesproken zei hij: ”Ik wilde mij eerst eens goed naar jou kijken en mij een beeld van jou scheppen…” Nu is hij wat spraakzamer.

      *

Daarbij passend vond ik deze wijsheid: “Ga nooit op de voorgetekende weg, die alleen maar leidt naar waar anderen al zijn geweest!” Alexander Graham Bell.

      *

Onze bijzondere reis gaat dit jaar naar Californië, Mount Shasta. Wij zullen dit door sagen omgeven gebied nader onderzoeken. Wij weten al dat zich een deel van de oude Lemuriers na de ondergang van de archipel in deze berg heeft teruggetrokken. Hoger vibrerend wachten zij op onze ontwikkeling, staan open voor menselijke ontmoetingen en helpen ons graag bij onze stappen om de nieuwe Aarde te scheppen. Wij verhogen ons om Ufo’s te zien of op een persoonlijke ontmoeting met een oud familielid.

Of wij deze ervaring mogen beleven? Er zijn nog plaatsen vrij voor wie zich hierbij nog graag wil aansluiten. Een zeer bijzondere ervaring!

*

Ons bijna ingeburgerde vijfdaagse seminar in de herfst vindt plaats in Zwitserland. In het Kiendal. Wij zitten in een heerlijk hotel midden in de bergen. Het is onze channeling-training van dit jaar. Wij zullen intensief in contact komen met de geestelijke wereld en met ons Hoger Zelf.

Vijf dagen intensief energiewerk! Wij verheugen ons als jullie erbij zijn! Een bijzondere bonbon is een gast die ik voor ons heb uitgenodigd: Sabine van Baaren. Met haar zielengezang betovert zij steeds weer.

Hier een overzicht van de kosten:

https://www.youtube.com/watch?v=WdTGILVnyDM&feature=youtu.be 

      *

De seminars voor 2015 zullen ook snel op het net te zien zijn. Er zal ook weer een tweedaagse channeling bij zijn.

      *

De traditie om hier ook een channeling bij te houden willen “wij” graag in ere houden. Degenen die nieuw zijn beveel ik graag aan om lekker makkelijk op de bank te gaan zitten en er diep in te duiken. Vandaag mag ik met Aartsengel Michael spreken:

Lieve vrienden van het Zoeken, Ik Ben aartsengel Michael. Noem mij alsjeblieft Michael want ik ben niet wat men zegt dat ik ben. Wat is een aartsengel? Een wezen dat boven andere wezens staat omdat hij een bijzondere taak op zich heeft genomen? Of omdat er in de Hiërarchie wezens zijn die door de Goddelijke Schepper werden geschapen en een bepaalde standing hebben. Uiteindelijk komt alles uit de Bron van alle Zijn. Niets komt uit andere Bronnen van Schepping. Niets of niemand is beter of slechter.

Want de Schepping is EEN en er is maar EEN Schepping. Ook wat er “kwaad” en “donker” wordt genoemd, is God. Ik komt een beetje dichterbij, op dit moment. Jullie hebben het je gemakkelijk gemaakt en duiken in deze energie die ik meebreng, ja?

Ik kom hierom dichterbij omdat ik jullie weer een duwtje wil geven om je ervan bewust te zijn dat alles in jullie is, ook het kwade en het donkere. Het is niet ergens alleen maar ergens buiten jullie in mensen die op elkaar schieten, die verkrachten of in vreemde huizen inbreken. Het zijn niet alleen degenen die spioneren en geheimen aan anderen verraden en nog verder uitdragen.

Jullie trekken je neus op en distantiëren je graag van deze gebeurtenissen.

Kijk eens een moment naar binnen en kijk in jezelf. Vraag je eens af: Wat van hetgeen er buiten mij gebeurt ergert mij het meest? Wat resoneert wel met mij?

Waarom ik dit vertel? Hm, jullie weten dit zeker al: jullie zouden moeten kijken waarom bepaalde dingen jullie beroeren, in welke vorm dan ook, en andere dingen niet. Jullie resoneren met iets dat in het innerlijk nog actief is. Oude ervaringen zijn nog in actie, werken nog in jullie. Het is lonend om nu in deze explosieve tijd elke reactie van jezelf op dingen van buitenaf te belichten.

Dit is het educatieve werk dat zo belangrijk is in deze tijd. Waarom? Omdat het erom gaat onaantastbaar te worden. Daarmee bedoel ik niet dat je hart koud en gesloten moet worden.

Daarmee bedoel ik dat het belangrijk is om niet meer emotioneel op de uiterlijke zaken te reageren.

Ik geef jullie een voorbeeld dat altijd past. Als jullie huilen omdat in een film iemand onrecht wordt aangedaan of omdat het liefdespaar elkaar eindelijk heeft gevonden, gaan jullie in een emotie. Jullie kennen al deze spelletjes, jullie hebben hen zelf beleefd. Jullie weten het misschien niet meer. Als de film voorbij is en jullie vaststellen dat het maar een film was dan glimlachen jullie misschien. Maar het werkt verder in jullie. Jullie veld weet niet dat het een film was. Voor jullie Zijn is het realiteit. Denk daar eens even over na!

Zo gaat het met alle belevenissen die jullie bewust in je opnemen. Vrolijke, zonnige belevenissen verwijden het hart, oude pijnlijke ervaringsschatten die nog niet zijn geneutraliseerd verduisteren het dagelijks leven. Denk ook daar eens over na. De volgende vraag zal zijn: “Wat kan ik loslaten? Met welke thema’s kan ik beter niet resoneren?” Begrijp mij niet verkeerd want ik wil jullie niet je medegevoel ontnemen voor de vechtende in de Gaza-strook. Ik wil jullie alleen voor ogen houden dat het iets is dat de dualiteit in stand houdt. Jullie leven nog in deze dualiteit, dat klopt, maar jullie beslissen wat zich in jullie eigen veld vormt.

Laat je door Liefde vormen, door de natuur, mooie muziek, aardige mensen……dan zijn jullie veel vrijer van oude imprints en gaan jullie de ware vrijheid in. Dit betekent dat jullie je leven werkelijk kunnen vormen zoals jullie dit zelf graag willen.

Zo is het!

Ik Ben Michael

Dank je wel, lieve Michael, zeer aandoenlijk.

Ik wens jullie allen een mooie zomer toe en verheug mij zeer om jullie op een reis of bij een seminar te ontmoeten.

Hartelijke groeten,

Barbara Bessen en haar team.