Kryon: Je eigen Heilige Tempel /1

Kryon: Je eigen Heilige Tempel /1

Gechanneld door: Barbara Bessen

14 juni 2013
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

 

Je eigen Heil(ige) Tempel.

Tot het ervaringsspectrum van het speelveld “Aarde” behoren ook de zogenaamde “ziekten”. Als de mens ziek is, klopt er iets niet op zielsniveau.

De zieke mens beleeft de onbalans van de niet-fysieke lichamen op lichamelijk gebied. Als iemand niet in balans is, is het lichaam het laatste niveau waarop dit wordt uitgedrukt.

Ziekte wijst er uiterst drastisch op dat er balans nodig is. Nogmaals, voor een duidelijk begrip: Er zijn geen ziekten, geen onpasselijkheid, geen ongelukken, die een mens toevallig ervaart. Zij hebben een oorzaak die in het geestelijk bereik ligt. Het beste wat een mens in dit geval kan doen is de tijd nemen om het symptoom “ziekte” te belichten.

Medici zijn specialisten die meestal alleen maar voor de bestrijding van symptomen zijn. Deze behandeling heeft ook vaak  zin. Voorbeeld is het herstellen van een gebroken been waarbij een chirurgische ingreep aan te bevelen is en medische hulp bij bijvoorbeeld een geperforeerde maagwand een leven kan redden.

Maar in de meeste gevallen is het alleen maar symptoom bestrijding, hoewel sommige ongevallen of ziektegevallen de patiënt al tot nadenken en voelen aanzetten. Een inventarisopmaak leidt onder meer tot het veranderen van de tot dan gevoerde levenswijze.

Soms is daardoor de energetische zelfgenezing van de mens al in gang gezet. Om het heel duidelijk te zeggen: De genezing van een mens – de balans van de oneffenheden van de ziel – kan alleen de mens zelf bereiken.

Alle doktoren, energetische helers, therapeuten, kunnen alleen een steun, een helper zijn en de zelfhelende krachten activeren. Genezing vindt plaats als de mens zijn eigen verantwoordelijkheid oppakt, als hij (h)erkent dat alle problemen door hemzelf zijn gemaakt en dat alle ziektesymptomen kreten om hulp van het zielsniveau zijn die op lichamelijk niveau heel duidelijk te zien zijn.

Opdat het lichaam zich weer goed voelt moet de mens de oorzaak bekijken. Niet bevechten, dat is de verkeerde weg. Hij moet zichzelf liefdevol in de armen nemen en met zijn volle verstand de grond van zijn ziekte (h)erkennen.

De volksmond geeft hieromtrent al lange tijd aanwijzingen en verklaringen: Er ligt mij wat op de maag. Er gaat mij wat aan de nieren. Er drukt een last op mijn schouders. Enzovoort.

Het weten dat de mens zichzelf geneest terwijl buitenstaanders intussen alleen ondersteunend kunnen zijn, of het nu uitgesproken medici of therapeuten zijn, was vroeger goed bekend. Wij hebben al gesproken over geneeswijzen in Atlantis en Lemurië. Over de reiniging van oude patronen en ook het doorleefde leven onderhielden wij ons ook. Jullie kunnen door het verkennen van jullie opgeslagen belevenissen uit dit en andere levens helderheid in je energieveld bereiken zodat jullie verdere leven niet meer of niet meer zo sterk daardoor wordt beïnvloed.

De vele belevenissen die op jullie drukten kunnen opgelost worden zodat jullie op je verdere weg hier op Aarde onbelast verder kunnen gaan. En dat is belangrijk: Heel duidelijk, zonder patronen en niet gestoord door emoties kan jullie lichaam lichter worden en meer doorlaatbaar voor de hoge energieën die de Aarde en de mensen op de komende jaren willen voorbereiden.

Er is niets tegenin te brengen als jullie in geval van ziekte of onwel zijn een arts of/en heilgenezer in de hand nemen. Steeds meer medici erkennen wat “gehele heling” betekent en nemen overeenkomstig therapieën in hun praktijk op. In enkele landen werken energetisch helers en medici hand in hand.

Deze oervolken leven weer in oude ceremonies en stellen de geestelijke wereld in staat om in te grijpen in het energetisch helingsproces.

Hartelijke groeten,

Barbara Bessen