Kryon: Leef in het Hier en Nu!

Kryon:
Leef in het Hier en Nu!

23 september 2016 / Barbara Bessen
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Lieve seminar en reisvrienden!

Terwijl ik dit hier schrijf kijk ik naar de groene weiden en velden. Zachtgroene bomen completeren het beeld. Ik woon sinds het begin van dit jaar in het “Holsteiner Zwitserland”. Een prachtig, lieflijk landschap, een beetje heuvelachtig – zoals de naam het al zegt. Ik heb het gevoel van het behoorlijk ruwe klimaat van de nabije Oostzee in een zachtere omgeving te zijn gekomen. Het gebied heeft vele kleine meren, is zeer rustig en zoals men van het plattelandsleven zegt: Hier gaan de klokken langzamer. Daar geniet ik van.

Want sinds enige weken schijnt er nog een grote golf met Goddelijk Kracht uit het centrum van het Melkwegstelsel nog sterker te werken. Ik merk dit aan een lichte gerichtheid en ook aan een beetje merkbare duizeligheid op sommige dagen. Zoals een wolk die voorbij zweeft. Ook voel ik af en toe een lichte vermoeidheid.

Alles is zo alsof ik niet helemaal aanwezig ben. En als ik niet beter zou weten zou ik denken dat ik op de leeftijd van lichte vergeetachtigheid kom. Eigenlijk is het heerlijk om niet alles meer te weten wat men heeft beleefd. Maar als het om de korte termijn gaat, gaat dit niet meer zonder iets te vergeten.

Kryon zegt daarover: “Het gaat hier om sterke “herhalingen van Verlichting” die ons allen teisteren. Het is een schok voor oude beginselen, ideeën over hoe er geleefd dient te worden en ook de daarmee gepaard gaande imprints. Over dingen en weten die wij niet nodig hebben.”

Hmm, ik hoef echt niet meer te weten wie er in de tweede klas op school naast mij zat. Ookniet hoe de straat van mijn eerste woning heette, dat is ook niet meer belangrijk.

Als mij soms wordt gevraagd welke seminars ik zoal heb gehouden in de laatste tien jaren, moet ik nadenken en proberen om alles bijeen te vatten.

Soms vragen mijn prachtige helpers in de verschillende steden waar dan ook in de seminars: “Weet je nog wel?” Nee, meestal niet. Ik ben het op de een of andere manier kwijt. Veel dingen uit de laatste jaren lijken eerder mistig te zijn!

Dan komt de zeer oude levenswijsheid naar boven: Leef in het Hier en Nu. Ik heb het gevoel dat het vaak zo is. Ik reageer vaak vanuit het Nu, verander ideeën die ik gisteren had vanuit andere invalshoeken. En – ik houd ervan om bij privézaken niet al lang vooruit afspraken te maken. Liever spontaan en als ik er werkelijk zin in heb.

Vriendschappen veranderen, familie ook, uiterlijke omstandigheden vervagen en veranderen ook. Wij merken dat vele krukken – zoals Saint Germain hen noemt – in ons leven onder ons vandaan vallen.

Zojuist rinkelde de telefoon, een verzekeringsagent wilde mijn nieuwe woning verzekeren. Heb ik een verzekering nodig? Er is zoveel veranderd, ook mijn meningen over vele zaken. Dit geldt voor alles waarvan ik vroeger meende dat het toen in mijn leven thuishoorde.

De steiger wankelt en niets lijkt meer vast te staan. Wat is werkelijk belangrijk in mijn leven? Wat heb ik in mijn leven nodig?

Deze vragen duiken bij ons allemaal steeds vaker op. Wij laten onbelangrijke dingen los. Eigenlijk is dit prachtig! Hoewel vele dingen die oplossen ook pijn doen. De herkenning een mens te zijn die schept komt daarmee steeds dichterbij.

Wij bepalen echt hoe ons leven eruit ziet. Dit vind ik, ondanks transformatiebeslommeringen en  geheugenverlies, heel aangenaam en ik waardeer het zeer om meer in de Vreugde des Levens te zijn, gewoon, zomaar en zonder reden.

Dit is waarschijnlijk de vrijheid waar Saint Germain het over heeft…..

Hartelijke groeten,

Barbara Bessen