Kryon: Meditatie: Harmonie

Kryon: Meditatie: Harmonie

Gechanneld door: Barbara Bessen

2 maart 2012
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Een oefening voor jullie  – Meditatie Harmonie.

Hoe was het ooit met een overnachting in de vrije natuur? Dit moet natuurlijk niet in de koudere jaargetijden zijn. Maar in de zomer is het toch wel lekker om buiten in een slaapzak of iets dergelijks te kruipen om daar te slapen.

Stel je eens voor hoe prachtig het is om ’s avonds naar de sterrenhemel te kijken, de ogen te sluiten en een reis door het Al te maken. En dan zien jullie misschien de Aarde en horen een geruis. Als jullie heel goed opletten, horen jullie het, horen jullie het gras ruisen en knisperen.  Jullie kunnen in een nacht buiten bovenal je zintuigen waarnemen. Een gezellige nachtmuis in het maanlicht en daarna bij  het geluid van de krekels en het roepen van de oehoe’s inslapen, gedragen door de Aarde.

Je bent bang, zo alleen buiten? Jullie zijn toch nooit alleen. Ben je dit alweer vergeten? Als je het doel hebt zo’n avontuur te overleven zullen wij je begeleiden en je een paar leuke verrassingen presenteren.

Misschien schenken feeën of elven jou mooie bladeren. Of laten vogels hun mooiste veren achter die je dan ’s morgens bij het opstaan ontdekt. Misschien word je gewekt door een eekhoorntje dat over je buik huppelt. Je zult louter leuke dingen ervaren. Als jullie niet daadwerkelijk alleen in de natuur willen overnachten mag het natuurlijk ook met een vriend of met een groep. Deze ervaringen zijn echt aan te bevelen. Zij binden je nog meer met Al Wat Is.

Verder meditatie-oefeningen

Je met de gaven van de natuur bezighouden kun je dagelijks op vele manieren doen. Al naar gelang het jaargetijde kunnen jullie van verse groenten en fruit genieten.

Ook als het gemakkelijker is laat dan een de diepvriesgroenten of het fast food achterwege. Vers van de boerderij en uit de tuin kun je je altijd voorzetten. De moeders van generaties voor jullie wisten veel over de planten en hun werking. Soms leek het bijgeloof te zijn, zoals bijvoorbeeld het bij je dragen van een kastanje tegen jicht en reuma. Maar de helende werking van planten kan ook op energetische niveaus liggen.

De vibraties zijn het die vaak voor balans zorgen. Leg een paar nachten achtereen melisse, hop of lavendel onder je hoofdkussen en je zult hun slaapbevorderende werking bemerken. Aan deze thema’s zijn vele boeken gewijd. Ik zou jullie dit allemaal op het hart willen drukken.

Het is hier niet de plaats om hier uitvoeriger op in te gaan. Alleen nog een voorbeeld: Ga onder een eik zitten, leeg je hoofd van de vele gedachten en duik in de kracht van de eik. Hij geeft jullie dadendrang en kracht om je vele ideeën om te zetten. Daar komt misschien de oude wijsheid: “Sterk als een eik” vandaan! Of denken jullie dat het meer om de lichamelijke kracht ging? En als laatste leg ik jullie aan het hart: Breng veel tijd door in de natuur, het is een lafenis voor je ziel.

Barbara’s persoonlijke Kryon-ervaringen

Ik zit graag onder een rode beuk die ik vaak bezoek. Daarbij zit ik met mijn rug tegen de stam. Dan begroet ik de boom en vertel hem dat ik verheugd ben om hier te mogen zijn. Ik vraag om de energie of de balans die ik die dag nodig heb. In de huidige tijd hebben bomen het moeilijk om de milieugiffen te verwerken.  Soms word ik ook naar het bos of naar andere oorden gestuurd om daar energie te brengen.Ik zie dan voor mijn geestelijk oog hoe Kryon of Aartsengel Michael of Maria met de bomen of hun helpers werken.

De elementaire wezens zijn vaak niet meer in staat om de bomen voldoende te verzorgen. Dit alles is tot het gedrag en natuurlijk ook het misbruik van de mensen terug te voeren.

Ik voel mij zeer verbonden met de natuur. Eigenlijk steeds meer. Vroeger was dit niet zozeer. Nu kies ik als eerste voor een wandeling als ik merk dat de computer al te lang aan is geweest. Als ik teveel telefoneerde of te weinig heb geslapen.

Ook als ik met het vliegtuig heb gereisd of treinritten achter de rug heb, is een lange boswandeling het allerbeste voor de balans.

Hartelijke groeten, Barbara Bessen