Kryon: Reis naar Engeland – 2013

Kryon: Reis naar Engeland – 2013

Door: Barbara Bessen

20 september 2013
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Een reis naar Engeland: een inwijdingweg van bijzondere soort.

Wij hebben in de laatste jaren al enkele reizen ondernomen. Soms was het doel meer om licht te brengen op bepaalde plaatsen en soms ging het erom de eigen ervaringen in balans te krijgen die men op die plaats had beleefd..

Soms was het een combinatie van beide. Ook bezochten wij al plaatsen die alleen voor ontspanning waren en ons de kans gaven om gewoon te Zijn. Engeland was ditmaal heel bijzonder. Misschien ook omdat wij een wat kleine groep vormden. Twee jaar geleden waren wij met veel meer mensen, namelijk 53 personen. Nu waren het, met leiding en assistentie,19 personen. Vanaf het begin had ik het gevoel dat wij ons op een inwijdingsweg begaven; op een bijzonder pad van de eigen ontwikkeling. Zo was de groep ook samengesteld, want niemand gaat toevallig mee op reis….

Ik had Kilian, die er ook op de laatste reis bij was, gevraagd om weer onze leider te zijn. Hij had deze reizen naar Engeland en de heilige plaatsen al vaker gemaakt en kan er ook veel over vertellen.

Maria, die ook bij ons was, ging als assistente mee en had direct een bijzondere taak, namelijk het besturen van een auto. Zij moest voor het eerst uit de voeten met links rijden.

Ik geloof dat zij thuis in haar dromen al met deze valkuilen heeft gewerkt….. Maar zij heeft het heel goed gedaan, dat wil ik meteen wel even zeggen. Kilian reed de kleine bus. Zo waren wij goed over beide wagens verdeeld. De tour ging enige uren lang over de autobaan vanaf vliegveld Heathrow.

Het weer was overal in Europa zeer warm. Een beetje ongewoon voor dit eiland zoals inwoners ons vertelden. Het ging richting Cornwall. Onze eerste stop was een klein leuk haventje: Topsham. Daar hadden wij typisch Engels eten en de eerste informaties.

Wij gingen verder en belandden in een heerlijk plaatsje met een victoriaans Grand Hotel, direct aan zee.

Een zeer stemmingsvol, oud hotel zoals dit in Engelse misdaadseries vaak te zien is.Goed eten, een wandeling en een begroeting in de seminarruimte met een channeling en een meditatie aan het einde van de dag. Wij waren allemaal echt moe.

Onze verdere dagen waren vol van bezoeken aan mythische plaatsen, die deels met Koning Arthur en Merlijn te maken hadden, maar ook met voorchristelijke plaatsen zoals Avebury, krachtplaatsen waar de Michael- en Marialijn, de mannelijke en de vrouwelijke energie van de Aarde elkaar kruisen en zich later verenigen.

Ook heilige plaatsen waar Maria Magdalena en Jozef van Arimathea zouden zijn geweest, hebben wij bezocht. Het lijkt alsof de stenen uit de oude steencirkel levend zijn. Niet alleen dat zij veel verhalen hebben, maar zij gaven ook gevoelens en informatie vrij.

Dit paste geheel bij degene die zich daarvoor opende en bij het eigen proces.Dit deel van Engeland is werkelijk een zeer mythische landstreek.Men heeft het gevoel in de tijden heen en weer te gaan. Zelfs al bij het ontbijt zit men plotseling in de energie van een oude cottage en diens ervaringen of merk je wat een oude rots je wil vertellen. Of voelt men plotseling de energie van aartsengel Michael heel dicht bij je. Soms bemerk je de energie van Maria Magdalena of Jeshua of zie je innerlijke beelden die uit heel oude tijden lijken te zijn, zogezegd pré-historisch.

Op de eerste dag van onze reis ging het naar Garn Gael bij Lands End, het uiterste stukje van Cornwall. Daar kan men de Michael- en Maria-leylijn heel duidelijk voelen.Wij hadden een heerlijk uitzicht, diepgaande ontmoetingenen een prachtige ontmoetingschanneling met aartsengel Michael die ons in de diepte van deze plaats en zijn geschiedenis voerde.

Er volgde een bezoek aan St. Michaels Mount in West Cornwall, die een heel oude geschiedenis te vertellen heeft. Een klein eiland dat soms alleen maar bij vloed te bereiken is met een boot. ’s Avonds in het hotel was er weer een channeling en een meditatie.

Kilian, onze reisleider, heeft ons overigens op alle plaatsen fantastisch geïnformeerd en op zijn liefdevolle manier was hij ook een te gekke reisleider.

Wij bezochten de volgende dag een prachtige waterval, een diep natuurverschijnsel dat erop leek ons naar een jungle te voeren. Een plaats waar velen hun wensen in de vorm van briefjes of achterblijfselen, achterlieten. Wij leerden de hele reis veel over de elementen. Of het nu de aarde was, het water, de lucht of het vuur.

Wij konden merken dat wij ermee in resonantie waren want wij zijn ook allen uit hen gemaakt.

Velen van ons hadden diep contact in de channelings en bij innerlijke reizen naar ons

Hoger Zelf. Het was ons bijzonder verzoek om deze verbindingen te versterken want met het Hoger Zelf wordt het leven veel makkelijker te leven.

Wij zitten echt in een opwindende tijd.

Ons volgende hotel, wij wisselden vaker, lag in Exeter Moor. Het was een oude cottage met veel schapen die op de heide graasden. Hier was ons eten bijzonder lekker en de bediening zeer familiair en humoristisch. De heer des huizes toonde ons wat typisch Engelse humor is! Ik houd van Engelse humor! In Engeland is er een heerlijke drank: Ginger Ale, dat overigens zonder alcohol is en zeer verfrissend is.

De volgende dag bezochten wij plaats waar veel verhalen over rondgaan, een krachtplaats met een kleine kapel waar Maria Magdalena en Jeshua geweest zouden zijn. Wij bereikten dit oord met een iets langere wandeling. In de kapel was er een zeer intensieve channeling van Jeshua. Wij gingen allemaal in de kleine kapel en Kilian stond direct bij de ingang voor het geval anderen naar binnen wilden.

Een persoon kwam en zei enkele woorden en voelde hen zeer diep in zichzelf. Wat mooi, het werkt dus ook bij een buitenstaander! De terugwandeling bracht ons bij een klein haventje waar wij ons sterkten en van de zee en het uitzicht genoten.

Verder ging het naar Wells waar wij midden in de stad vertoefden, direct tegenover de grote Kathedraal. Tussendoor was er natuurlijk vrije tijd, tijd om rond te wandelen of gewoon te zijn en alles op je in te laten werken. Waarbij het warme weer ons vaak liever een koele douche liet nemen….. Overigens, ondanks het warme weer is het baden in de zee toch heel koel. Wij zagen ook weinig Engelsen baden, eerder flaneren of van het uitzicht genieten of picknicken.

Een volgende dag voerde ons naar Waery-All-Hill en naar de kloosterruïne in Glastonbury.

Na veel informatie van Kilian en een channeling van mij was het tijd voor vrije tijd. Wij waren ook in de Michaels poort in de buurt van Glastonburyen in de prachtige Chalice-Well-tuin, een krachtvolle plek met twee bronnen die elkaar met mannelijke (Michael-krachtlijn) en vrouwelijke (Maria-krachtlijn) bekrachtigen.

Wij kregen ook een idee van de omgeving van Avalon. Dit laat zich het beste met het gevoel bevatten.

Tijdens de rit naar het volgende hotel, een Gregoriaans landhuis in Newbury, bezochten wij onze eerste graancirkel. Hij was jammer genoeg al weggemaaid maar desondanks konden wij met ons gevoel, als wij ons erop toelegden, in contact treden met degenen die voor deze graancirkel verantwoordelijk zijn.

Later bezochten wij om nog meer graancirkels te bezoeken, een vereniging die zich in deze tijd met deze cirkels bezighoudt. Een groep hiervan verzamelt dagelijk informatie en maakt foto’s vanuit de lucht voor de mensen die zich hiervoor interesseren. Wij kregen daar voor vijf pond een dagkaart voor toegang tot de graancirkels die ons officieel toegang tot de graancirkels gaf.

Eigenlijk is het meer een onkostenvergoeding en een waardering voor hun arbeid. Vaak is het zo dat de boer die eigenaar is van het korenveld niet wil dat geïnteresseerden de cirkel bezoeken. Dan biedt deze vereniging de boeren zogezegd een onkostenvergoeding aan om het voor de mensen mogelijk te maken deze cirkels te bezoeken. Wij hebben bijna twee uur in dit kleine centrum doorgebracht en het was zeer interessant.

Het meest indrukwekkende aldaar was voor mij een film die liet zien hoe graancirkels ontstaan.

Een vrouw had een ingeving om met haar camera op een bepaalde tijd in een bepaald gebied te zijn.

Zij zag hoe kleine lichtpuntjes in een bepaalde formaties over een korenveld vlogen en op hetzelfde moment vormden de patronen zich. Ik ben er zeker van dat wie zich hiervoor interesseert op youtube kan kijken. Voor ons allen die daar waren staat buiten discussie dat deze formaties door mensenhanden zouden zijn gemaakt. Een indrukwekkende dag.

Onze nacht tussen de oude muren was ons goed bevallen. De volgende dag bezochten wij Averbury. Het is een groot gebied en wij hebben daar vele aspecten in twee dagen van gezien. Hier is het werkelijk mogelijk om de stenen te horen spreken. De wonderbaarlijke kracht van de twee leylijnen die zich hier verenigen en ook weer uiteen gaan, kunnen als een scheppingsakte worden ervaren. Hier hebben Maria Magdalena en Jeshua ons bij de eindfase van deze inwijdingsweg intensief begeleid.

Wij konden in onszelf voelen dat er een scheppingsakte werd ingeleid waarbij wij in een spelonk, het deze West-Kenneth-Longbarrow Gang-Graf, deze diepe kracht van de Kosmische Baarmoeder konden voelen waarbij wij werden gesteund door de leiding van Maria Magdalena door woord en werk aan het eigen systeem

Later beleefden wij bij het doorlopen van de prachtige stenenrijen de vereniging en de verwijdering. Dit was voor allen zeer indrukwekkend. Op de laatste middag hielden wij onder een boom, die er eigenlijk vier waren, een afscheidschanneling. Hier werd ook nog aangegeven hoe belangrijk het is om buik en hart met elkaar te verbinden. Deze procedure werd ons enige dagen geleden voelbaar getoond.

Het is voor mij onmogelijk om alle belevenissen hier weer te geven. En, het is voor iedereen ook individueel. Wij gingen weliswaar gezamenlijk op dit pad maar elke weg was zeer passend bij de eigen ontwikkeling. Zo gingen wij weer terug naar het vliegveld na een gezamenlijke belevenis van acht dagen.

Wij waren allemaal heel geroerd en er hadden zich kleine vriendschappen ontwikkeld en het was alsof wij een grote familie waren.Het was een heel, heel prachtige reis. Hartelijk dank aan alle geestelijke vrienden die ons begeleid hebben. Dank aan Kilian en Maria. Zij hebben de reis gemaakt tot wat hij was. En ik ben dankbaar dat het heerlijke Cornwall ons zo liefdevol en zonder regen heeft opgenomen. Ik verheug mij op Schotland in 2014. Ik ben vol verwachting over wat wij daar allemaal zullen beleven.

Barbara Bessen
www.barbara-bessen.com