Kryon: Reis naar Hawaï in 2013 – Seminar-reis

Kryon: Reis naar Hawaï in 2013
Seminar-reis.

Barbara Bessen

13 maart 2014
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Onze reis naar Maui en Kauai 17 augustus tot 2 september 2013, een reis naar oude broeders en zusters, naar Lemurische Familie.

Zo’n verre reis is iets heel bijzonders en niet te vergelijken met de kleinere reizen naar de Europese eilanden die wij vaker hebben gemaakt. Alleen al de heenreis is geen peulenschil. Ik heb altijd twee/drie dagen nodig om bij te komen en ’s nachts echt te kunnen slapen. Elk van ons reizigers heeft zo zijn eigen manier, ook tips om met de tijdzones en de lange vliegtijd om te gaan. Daarom ben ik een paar dagen eerder naar Hawaii gegaan om fit te zijn als de anderen komen.

Hawaii is voor mij een kleine paradox. Aan de ene kant is het hotelleven aan de kusten vast in Amerikaanse handen en aan de andere kant voelt men overal het oude Polynesische leven en de oer-inwoners. En natuurlijk, wat in de oude reisgidsen staat, de energie van het oude Lemurie. Hawaii is een overblijfsel van deze wonderbaarlijke cultuur.

Het zijn de hoogste bergtoppen, vulkanisch land, dat nu als Hawaii bekend is en dat ons met deze wonderbaarlijke tijd verbindt.

Voordat ik de bodem van een ver land betreed, verbind ik mij met de geest van de toenmalige plaatsen en vraag om begeleiding en bescherming. Dit heeft zich tot nu toe heel goed bewezen omdat op oeroude plaatsen vaak nog oude schepper-goden/godinnen werken.

Op Hawaii is mijn eerste bezoek bijzonder geweest. Als ik mij met deze oude wachters verbind is het een soort van eerbetoon en ook van welwillendheid van hun kant. Vele scheppersinstanties leven in gebieden die zich nog onder de dualiteit bevinden en reageren dienovereenkomstig.

Wie zich met sjamanisme bezighoudt weet hoe deze instanties vandaag nog werken. Kryon heeft er vaak over gesproken dat juist dit vandaag de dag verandert. Vaak gebeurt dit ook in een vorm waardoor wij zelfs naar oude scheppingsplaatsen terugkeren. Zo was het op deze reis ook.

Wij ervoeren van onze geestelijke vrienden dat alle gasten van deze seminar-reis oude Lemuriers zijn.

Zo keerden wij naar oude scheppingsplaatsen terug en gingen zachtjes herinneringen binnen over wie wij waren en wie wij werkelijk zijn.

Wij hadden op enkele oude plaatsen de mogelijkheid om ons met onze oude familie te verbinden. Wij sloten daarvoor onze ogen en concentreerden ons op de beelden die omhoog kwamen. Zo ontstonden enkele gevoelsvolle ontmoetingen en leerden wij broeders en zusters kennen die nog in deze Lemurische kwaliteit leven. Zowel in dit fijn-vibrerende gebied van Hawaii maar ook in het ver weg gelegen gebied van Mount Shasta in Noord Californië.

Want: wat zijn tijd en ruimte nu eigenlijk? Wij zijn nu in staat om door innerlijke reizen door ruimte en tijd te bewegen.

Het greep diep op ons in om te voelen en te ervaren wat wij in de tijd van het oude Lemurie waren, wat wij deden en hoe wij daar leefden. Ik herinnerde mij wat Kryon mij in het eerste boek: Een cursus in Liefde dicteerde hoe het leven daar toen was.

Ook daar werden wij via innerlijk reizen naar deze oude cultuur geleid. Maar alles was hier zo echt dichtbij zodat het leek alsof wij met een been in deze oude tijd stonden. Dit heeft ons alleen zeer beroerd en het heeft ons nog duidelijker gemaakt hoe het is om een kosmisch mens te worden.

Deze reis was natuurlijk ook een mogelijkheid om andere dingen, plaatsen en oorden te bezoeken en te voelen. Vooral de oceaan vonden wij heel indrukwekkend. Wij konden er niet genoeg van krijgen.

De meesten van ons kwamen op 17 augustus vanuit Frankfurt en San Francisco naar Maui. Iedereen is goed aangekomen. Wij vormden ditmaal een relatief kleine groep van 11 personen. Drie jaar geleden waren wij met 33 personen.

Beide getallen hebben een diepere bedoeling, dat hebben wij in de laatste jaren wel geleerd, nietwaar?

Ik persoonlijk ondervond deze kleine groep al zeer intensief in de zin van transformatie. Ik denk dat voor iedereen in deze tijd wel wat oude patronen zichtbaar zijn geworden.

Wij mochten steeds weer ons aardse leven en ook onze doelen en wensen voor de komende tijd bekijken en ook wat ons tegenhoudt om een kwantumsprong te maken. Zeer onthullend!

Op beide eilanden hielden wij in het hotel een seminar dat wij steeds weer gebruikten om diep in onszelf te kijken. Er waren channelings maar die waren er ook op onze uitjes.

Kryon heeft ons op de eerste seminar-dag begroet en ons veel over Hawaii en met name over Lemurie verteld.

Hij opende bij ons allen het kanaal nog intensiever waardoor wij betere innerlijke beelden van Lemurie konden zien om daardoor deze kwaliteit in ons te laten ontwaken.

Zou het niet prachtig zijn als wij deze oude lichtvolle kwaliteiten in ons leven zouden kunnen brengen?

Ons eerste tripje voerde ons naar Hana aan de zuidoostkust. Een heel interessante landstreek met veel regenwouden. Zoiets verwachten maar weinig mensen op Hawaii.

Wij zagen ook een bamboewoud. In de buurt van het graf van Charles Lindbergh, de luchtvaartpionier die hier vele jaren doorbracht, hadden wij een diepgaande channeling. Dit deel van Maui biedt heel veel te zien en te voelen. Het is mij bijzonder goed bevallen.

Vrije tijd speelde op deze reis ook een grote rol want wij wilden alles zelf verwerken en tijd hebben om te zwemmen, te dromen en excursies te maken. De tweede trip bracht ons naar het bekende Haleakala. Wij beleefden daar een zeer bijzondere zonsondergang. Zoiets maakt diepe indruk en dit heerlijke vergezicht heeft zich diep in ons vastgezet.

Tijdens dagtochtjes genoten wij ook van de vele watervallen. Omgeven door hoge planten in vaak bizarre landschappen storten zij zich in de diepte. Er zijn overigens op dit eiland ook waterkanalen uit oude tijden die lijken op die uit Madeira. Twee heerlijke diners waren ook een uitzonderlijk genoegen.

Om ontspannen naar een zonsondergang te kijken en zich Lemurie misschien nog dieper te herinneren….dat vergeet men nooit meer!

De channelings en innerlijke reizen werden door Saint Germain, Maria Magdalena en Jeshua geleid. Wij hadden, net als bij Mount Shasta, de mogelijkheid genezingssessies te hebben met Adama, Hogepriester van Telos. Er werden ons aldus enkele versterkingen, ook wervelkolomverschuivingen en andere symptomen getoond zodat wij wisten waar deze oude opgeslagen zaken vandaan komen.

Alle ziektesymptomen hebben een achtergrond die wij kunnen proberen te herkennen.

Er was ook tijd om er zelf met een gehuurde auto op uit te gaan. De week ging veel te snel voorbij, en dan vlogen wij alweer van vliegveld Maui met een klein vliegtuig naar Kauai. Dit prachtige eiland kenden enkelen van ons al van de vorige reis. Men zegt dat dit het mooiste eiland van Hawaii is, het meest groene eiland, en dat kan je werkelijk overal zien. Hier werden ook films als Jurassic Park opgenomen. De vele ravijnen en groene dalen vertellen over een andere tijd op deze planeet. Wij weten natuurlijk dat het om de tijden van Lemurie gaat. Wij hadden een trip naar de noordelijke kust met veel Taro- (de lievelingsgroente van de Hawaiianen) en rijstvelden met een beschermd gebied voor reigers en zeldzame watervogels. Giftige reptielen en spinnen zijn hier overigens niet. Wel dieren die door immigranten zijn meegebracht.

Wij bezochten ook tempelresten, prachtige watervallen, grotten, een hippiestadje en dit allemaal aan de prachtige kust van Napali. Ieder van ons had zijn eigen manier om deze indrukken diep in zichzelf op te slaan. De een hield zich bezig met het water en de natuur en de ander hield zich bezig met de oude Lemurische belevenissen. Of men deed dit allebei. Wij waren ’s avonds vaak zeer moe, vooral omdat wij in deze twee weken zoveel mogelijk wilden zien. Er was overigens voldoende vrije tijd voor massages, lange strandwandelingen en het ’s avonds naar sterren kijken .

Onze tweede trip ging naar de beroemd Waimea Canyon. Hier ziet men een werkelijk oud landschap dat werd gevormd door het vele natuurgeweld.

Op beide eilanden was overigens veel verschillende vegetatie te zien en er was uiteraard ook het klimaat goed voelen. Door de overvloedige zon en droogte en ook een regenwoud met motregen was alles vertegenwoordigd. Op Big Island, het grootste eiland kunnen er ook met sneeuw bedekte bergen zijn.

Mooie uitzichten, prachtige vergezichten over de zee zijn hier overal mogelijk. Tochtjes met een boot om de heerlijke kuststroken te bekijken die anders niet bereikbaar zouden zijn, te ontdekken – zij waren een lust voor het oog en voor het hart.

Men kan ook per helikopter een vlucht over al deze diepe canyons maken  en dat is een zeer bijzondere ervaring. Het is ook mogelijk om per boot dolfijnen te bekijken. Ons hotel op Kauai lag overigens aan Coconut Beach. Deze plaats is een landingsplaats van koningen geweest. Hier kwamen zij als zij met hun kleine scheepjes van Polynesie kwamen, aan land, vertelde ons een geweldige Kahu die ons op een ochtend in ons hotel bezocht.

Wij hadden haar vanuit Duitsland al geboekt en zij verscheen in vol ornaat en bleef ongeveer twee uur bij ons. Zij vertelde ons over de oude cultuur en haar werk met het Oude Weten. Het hoogtepunt was dat zij aan ieder persoonlijk een paar wetenswaardigheden en thema’s vertelde uit haar vorige levens – en ook nog een blik in de toekomst wierp. Ik ben nieuwsgierig of deze blik in de Akashakroniek van iemand – het is een optie die men kiest, zich op het fysieke niveau manifesteert. Deze sessie met de Kahu gaf veel stof tot nadenken. Ik vind het ook spannend dat wij ons Hoger Zelf daarbij kunnen betrekken. Daarmee is veel arbeid en leerwerk verbonden.

Ook deze week ging veel te snel voorbij.Het afscheid kwam naderbij. En iedereen was het erover eens: “Deze reis was onvergetelijk en zal diep in ons nawerken. Ik ben naderhand een paar medereizigers tegengekomen en zij vertelden mij dat de energie werkelijk nog lang nawerkt.

Ook de innerlijke reizen in jezelf en naar Lemurie en ook de geneessessies met Adama “functioneren” ook thuis nog.

Een hartelijk dankjewel aan allen die met mij op Hawaii waren en aan allen die geestelijk meegereisd waren, want ook dat is mogelijk. Het was prachtig met jullie!

Hawaii, jij wonderschoon eilandparadijs, wij komen weer terug. In februari 2016 zullen wij Big Island bezoeken en de walvissen bezoeken die hier hun jongen krijgen. Dit moet ook een bijzondere belevenis zijn waar ik mij nu al op verheug!

Hartelijke groeten,

Barbara Bessen