Kryon: Wie is Barbara Bessen?

Kryon: Wie is Barbara Bessen?

 25 februari 2014
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Goedendag, wat heerlijk dat U mij bezoekt!

Mijn naam is Barbara Bessen, ik ben sinds ruim zeven jaar als medium, seminar leidster en spiritueel coach onderweg.

Daarvoor werkte ik als journaliste met name voor Familie en Gezondheid en was veel op reis. Dat reizen is niet veranderd alleen zijn mijn thema’s en doelen anders geworden.

Het begon toen ik een weekendseminar in München bezocht over bio-energetica. Dat was zeer ingrijpend. Ik werd bij de praktische oefeningen in een zeer indrukwekkende ervaring uit mijn kindertijd getrokken. Dat was zeer indrukwekkend en het heeft mij iets duidelijk gemaakt. Daarbij moet ik nog vermelden dat ik altijd al met bijzondere stemmen in mijn hoofd sprak en als kind ook met denkbeeldige vrienden speelde.

Ik ben er zeker van dat alle kinderen dat doen. Wij trainen hen ook daarin als wij denken dat voor hen de ernst van het leven begint. Bij mij is het gebleven, maar niet in alle fasen van mijn leven was ik mij ervan bewust of heb ik het doelbewust gebruikt.

In de tijd als journaliste was het meer verborgen maar wel steeds latent voorhanden. Het was met mijn uiterlijk leven moeilijk te verenigen. Wat zou mijn Chef/redacteur wel niet gezegd hebben als ik hem verteld zou hebben dat ik een artikel met mijn Geleidegeest had geschreven…..

Toen ik rond de veertig was kwamen de geestelijke vriend Saint Germain en de aartsengel Gabriel intensief in mijn leven, gaven mij veel informatie over de geestelijke werelden en vertelden mij ook dat ik nog eenmaal van werk zou gaan veranderen. Ik wist niet helemaal hoe ik dat bedoeld was. Pas op het eind van mijn veertigste was het duidelijk waarover het ging: Ik zou boodschappen en energieën aan andere mensen doorgeven. Het duurde werkelijk een tijdje voor dat ik deze stap toeliet. Stelt u zich voor wat mijn collega’s daarover zeiden. Van: “Jij bent gek, dat kun jij toch niet doen, dat is esoterisch geleuter!” tot: “Wat zouden de mensen zeggen!” en: “Je kunt jouw verzekerde bestaan toch niet opgeven!” zat er allemaal tussen.

Ik heb het desondanks gewaagd en ben sinds 2002 met KRYON, Saint Germain en andere geestelijke vrienden onderweg, geef hun boodschappen door en help de mensen om dieper in de geestelijke sferen door te dringen wat vroeger alleen voor ingewijden mogelijk was. Ik ben daarbij zelf natuurlijk ook gegroeid.

Nieuwe Energie (Gouden Golf)

Wij bevinden ons in een bijzondere tijd, wij zijn op weg naar de Gouden Eeuw wat er soms in de buitenwereld niet zo uitziet. Maar ik ben er zeker van dat wij snel grote veranderingen op Aarde zullen bespeuren. Dat is al zichtbaar. Wij merken de grote omslag, de transformatie op alle hoeken en gaten van de Aarde en bovenal bij onszelf.

Wij vragen ons af waarom wij hier op Aarde zijn en wat eigenlijk onze opdracht is. Alleen maar hier te zijn, een beroep te leren, te trouwen, kinderen te krijgen en dan weer te gaan, dat kan toch niet alles zijn, nietwaar? Ik geloof natuurlijk in de wedergeboorte, als dat alles was dat ik aan mensen doorgeef en leer, zou dat niet erg zinvol zijn. Ik heb zelf al door geestelijke reizen vele belevenissen gehad die dit alles bevestigen. Mijn innigste wens is dat aan vele mensen te laten zien en hen daarbij te begeleiden. De nieuwe hoge energie die nu op Aarde komt, die het geestelijk wezen KRYON “Gouden Golf” noemt, is een sterke – ik druk dit hier heel simpel uit –hoge Goddelijke energie die sinds enige jaren uit het centrum van ons melkwegstelsel naar ons toekomt. Zij helpt ons onze eigen Goddelijkheid te herkennen, dat wat wij werkelijk zijn: Een multidimensionaal lichtwezen dat een ervaring op Aarde heeft. Ons aard-magnetisch raster verzwakt steeds meer. 

Daardoor wordt gewoon de energie van onze zon steeds sterker en de wetenschappers erkennen dit ook heel duidelijk. En deze kracht verandert ons bewustzijn. Vroeger was er tussen het magnetisch raster van de Aarde en ons een aards speelplan waar wij niet zo makkelijk uit konden glippen. Het voedde ons met alles wat toen gedacht en gedaan werd. Ingewijden begaven zich toen naar speciale plaatsen op Aarde, zoals de leylijnen, meridianen die de Aarde omgeven en elkaar kruisen. Daar was het mogelijk om hogere energieën te bespeuren en met deze kracht te werken om het bewustzijn te vergroten en ook om contact met de hogere werelden op te nemen. Ik vraag om begrip omdat ik dit alles hier vrij eenvoudig uitleg want er zit veel meer in de veelvoudige informatie te lezen die ik mag doorgeven.

Channelings, Boeken en CD’s

Na de start van mijn werk in 2002 volgde al snel het eerste boek dat ik mocht ontvangen. Het was KRYON die daarom verzocht. En spannend genoeg had ik ook direct een uitgeverij die dit eerste boek uitbracht. Zo werken synchroniciteiten. Men zou ook kunnen zeggen: “Ik werd door hogere niveaus geleid.” Men moet zich het “schrijven” van een boek zo voorstellen dat ik gewoon voor de computer ga zitten en het boek ontvang. Ik – en dat was in het begin heel ongewoon voor mij – onderzoek niets vooraf, mijn persoonlijkheid trekt zich terug. Mij wordt alles doorgegeven. En het is ook niet zo dat ik iets vertaal of herhaal wat mij gezegd wordt. Het gaat gewoon gladjes door. Alleen, ik ben het niet, mijn gedachten zijn uitgeschakeld. Ik hoef daarvoor ook niets te doen. Er is geen kamer met gedempt licht voor nodig, geen wierookstaafjes of voorafgaande diepe meditatie. Ik kan direct uit het hier en nu ontvangen. Als men tegenwoordig channeld – zoals men dat in goed Duits noemt – treedt men niet buiten het lichaam zoals dat vroeger bij heel bekende mediums of sjamanen het geval was, maar het bewustzijn verschuift zich alleen. Ik ben volledig aanwezig, helemaal helder, en ik denk niet. Een wonderbaarlijke toestand die ik voor gebruik in huis ten zeerste kan aanbevelen!

“Mijn” boeken en CD’s bevatten niet alleen informatie maar ook oefeningen die helpen om de geestelijke niveaus makkelijker te bereiken. Want dit zou voor elke spiritueler zoeker en ook voor wetenschappers steeds helderder moeten zijn: alles begint in de geest, op hogere niveaus. De wetenschapper Burkhard Heim heeft – en dat is voor mij zeer plausibel – een goede theorie over verschillende werelden getoond. Wie zich wetenschappelijk wil informeren en ook de nieuwe verbindingen met de spirituele faculteit wil begrijpen: er zijn boeken die deze spagaat tussen beide zijden prachtig beschrijven.

Bij mij kwamen er door de geestelijke niveaus in de loop der jaren, en ook door mijn ontwikkeling, meer boeken daarover. Het zijn er nu negen. In de winter van 2012 zal ik met een nieuw boek beginnen. A propos, ik denk persoonlijk niet dat er zich op 21 december bij de winterzonnewinde iets spectaculairs gaat gebeuren. Ik ben net als KRYON ervan overtuigd dat de hoge energie die wordt verwacht er al jaren is. KRYON zegt dat wij een 36-jarige cyclus hebben waarin het venster naar het Galactisch Centrum geopend is. De helft daarvan is dit jaar voorbij. De tijd die ons nog rest geeft de mogelijkheid voor een echte kwantumsprong. Wij worden steeds meer kwantum, dat zeggen de geestelijke vrienden en dat betekent dat wij ons steeds meer van om ze multidimensionaliteit bewust worden. Daarna hebben wij veel te doen en moeten wij aanpakken!

Als er in uw leven dan toch iets prachtigs gebeurt op 21 december dan heeft u dit zelf met uw Hoger Zelf tot stand gebracht. Zij hebben er misschien vol vreugde en uit volle borst in geloofd dat het leven zich op wonderbaarlijke wijze zou veranderen en zij hebben dit daardoor soms zelf geschapen.

Seminars en Reizen

De boeken lezen en misschien met de energieën van de vele oefeningen werken is de ene, nog dieper in deze Kracht door te dringen is een andere zaak. Daarvoor zijn er de seminars en de reizen. Wij duiken in de een- en tweedaagse seminars diep in de Goddelijke energie, luisteren naar boodschappen, maken geestelijke reizen en mediteren en oefenen ook met de “Gouden Golf” die de lichamen verandert, patronen verandert en welbevinden kan scheppen. Nadere bijzonderheden over de Gouden Golf zijn in de verscheidene boodschappen te vinden. (zie ook de maandelijkse kosteloze channelings!)

Sinds 2006 maken wij ook reizen naar prachtige oorden waar u misschien altijd al eens heen wilde gaan: Mallorca, Korfu, Madeira, Engeland, Hawaii, Mount Shasta, Bali en meer. Wij zijn dan een of twee weken samen en kunnen dieper in on zelf naar binnen gaan, meer oefeningen doen, vrede in onszelf vinden en natuurlijk ook de prachtige oorden leren kennen. Het goede is daarbij dat daar de gelegenheid voor Engelgesprekken is. Daar kan ik helpen, beter in contact met de geestelijke wereld te komen. Tijdelijk heb ik ook individuele afspraken in Hamburg. Als dat mogelijk is omdat ik veel onderweg ben.

Bedrijfscoaching en huisreiniging

Ik bied ook speciale seminars en bedrijfscoaching aan die elk direct en speciaal uitgewerkt worden, passend voor het bedrijf en de zorgpunten. Ook bied ik huisreiniging aan voor het verwijderen van oude energieën in gebouwen. Met name oude huizen dragen nog vele energieën van overleden bewoners en hun levensomstandigheden in zich. Sommige mensen komen in hun huis niet tot rust omdat oude informaties of aanwezigheden dat verhinderen. Er gebeurt veel in de astrale bereiken. Het is altijd goed om, als men zich ergens niet goed voelt, dit bereik te doorgronden. Ik mocht eens een hotel reinigen. Het was een oud huis met nieuwe aanbouw. Er waren oude oorlogs energieën op te lossen. De mensen klaagden dat zij bij de grote verbouwing niet betrokken werden en er veel vernietigd en veranderd werd. Een oude dame neigde altijd nog naar het landhuis en durfde naar het licht te gaan. Ik werd geroepen omdat het personeel zeer vaak wisselde, er weinig boekingen waren en er spanningen waren tussen de bedrijfsleiding en en de directrice. Ik heb gehoord dat alles daar nu geweldig gaat.

Deze manier van coachen zal hopelijk nog meer bij bedrijven voorkomen. Vele spanningen kunnen zeker opgelost worden. En hoe prachtig zou het zijn als alle werknemers en de chef met hun Hogere Zelven verbonden zouden zijn! Een goed bedrijfsklimaat zou verzekerd zijn.

De Vrouwelijke Weg

Ik geloof dat er vele wegen zijn om je geestelijk te ontwikkelen. Men kan veel lezen en zich overal informeren; de media daarvoor zijn er vandaag de dag. Men kan voor zichzelf de weg van de natuur vinden of die van wetenschappelijke inlichtingen en veel meer. Ik persoonlijk probeer de vrouwelijke weg te bewandelen en ook aan te bieden. Het is de weg van de Goddelijke Moeder en die is eenvoudig: Men verovert zichzelf. Men duikt in de diepten van het Zijn, het Heilige Hogere Hart en vertrouwt erop dat alles op het juiste moment naar je toekomt. Men is vol toewijding aan de eigen Goddelijkheid en is ervan overtuigd dat die voor ons zorgt. Het Hogere Zijn wenst zich door de tijd heen niets anders dan met ons te versmelten waardoor wij hogere werelden kunnen onderzoeken. Wij hoeven eigenlijk niets te doen behalve helemaal bij onszelf te zijn en onszelf lief te hebben, waarbij ik moet toegeven dat ik er ook nog aan werk. Maar ik neem mijzelf graag bij de hand en gebruik KRYON’s woorden die natuurlijk niet alleen voor mij gelden en die luiden:

„Jij bent goed zoals je bent.

Er is niets aan jou wat slecht is.

Jij bent Goddelijk, en God is alles.

Jij bent oneindig geliefd voor

jouw dienst hier op Aarde.”

Nu weet u iets over mij en mijn werk. Ik houd veel van deze dienst en kan mij niet voorstellen iets anders te doen. Ik dank u voor uw aandacht.

Uw Barbara Bessen