Onze Spirituele reis naar Schotland van 26-7 tot 3-8- 2014 Deel 2

Onze Spirituele reis naar Schotland
van 26-7 tot 3-8- 2014 –
Deel 2

Door Barbara Bessen

3 april 2015.
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

In het eerste deel van onze fascinerende reis naar Schotland hebben jullie al iets ervaren van de vele facetten van het Schotse landschap en van de daar aanwezig spirituele krachtplaatsen.

De volgende morgen verlieten wij het hotel zeer vroeg om ons in te schepen op de veerboot naar Skye. Weer een heel mooie vaart in dit prehistorische landschap. Ik had nog een bijzondere belevenis die prachtig bleek te zijn: ik kon mijn smartphone niet gebruiken en wilde eigenlijk wel voor kantoor bereikbaar zijn. Zou niet zo moeten zijn. Ik was vrij, een heerlijk gevoel. Dit zou ik vaker vrijwillig moeten doen…..

Allen hebben van de vaart met de veerboot genoten: wat een heerlijke blik op het landschap, de zee en wij hadden zelfs ook nog een beetje zon. Prachtig gewoon!

Wij kwamen aan op Skye en dit was werkelijk een feeëriek landschap. Wij zochten een mooi plaatsje voor een channeling en wij werden door Maria Magdelena gevraagd om contact op te nemen met de feeën.

Dit heeft ons allen heel enthousiast gemaakt. Wij hadden ook tijd om eens goed om ons heen te kijken en te genieten. Op de hele reis, behalve als wij in de buurt van een stad waren, zijn wij steeds door schapen begeleid. Zij waren helemaal met hun omgeving en met de natuur versmolten en dit gaf een zeer vertrouwd gevoel.

Voor onze chauffeurs was het niet altijd makkelijk want vele straten hadden eenrichtingsverkeer. Er waren altijd kleine inhammen waar wij konden uitwijken. Een woord van dank voor Peteren Kilian voor hun stuurkunst is zeker op zijn plaats! Verder ging het weer naar Oban en het “Hotel Oban”. Voor velen van ons de gelegenheid om een beetje erop uit te gaan en van de zee te genieten.

 De volgende dag gingen wij weer met een veerboot en aansluitend een boottocht van een uur naar het eiland Mull om daarna weer door te gaan naar het eiland Iona. Op dit eiland zijn er alleen maar “verzorgingsvoertuigen”, al het andere gaat er te voet. Wij waren weer op het spoor van de Godin en bezochten de ruïne van een priesteressenklooster. Peter heeft ons daar in een kapelletje met een helingsgebed zegen gebracht.

Dit was zeer ingrijpend.

Op een berg is er een heilige bron, een klein meertje, waarvan men zegt dat het verjongende krachten heeft.

Zou het zo kunnen zijn dat enkelen van ons er een paar flessen mee hebben gevuld…..?

Dit kleine eiland heeft een heel bijzondere uitstraling, wij zouden er graag een paar dagen zijn gebleven. Misschien is dit bij de volgende reis naar Schotland mogelijk? De zon heeft ons hier ook een knipoog gegeven. Enkelen van ons hebben op dit eiland met koffie en koek, enkele inkopen, of er gewoon lekker te zijn, genoten.

Daarna weer terug met de veerboot. Het was een heel bijzondere dag!

Wij hebben allemaal heel intensief en zeer goed geslapen. Overigens is het natuurlijk zeer wel bekend dat er in Schotland vele whiskey-stokerijen zijn. In ons hotel waren er aan de bar vele soorten, misschien wel meer dan honderd. Een paar van ons hebben de geest van de whiskey bezocht.

Verder ging het weer….richting Edinburgh want wij waren zo langzaamaan weer aan de terugweg begonnen. Wij reden door ontelbare prehistorische landschappen, bleven hier en daar staan, keken tussen de stenen, luisterden naar de verhalen van Peter en genoten van het samenzijn. Het weer vertoonde van alles wat.

Vaak verheugden wij ons ’s avonds in een heerlijke warme douche. In hotel “Loch Melfort” kwamen wij ’s avonds bijeen in een seminarruimte voor een channeling en een innerlijke reis naar het Hoger Zelf. Wij wilden op deze reis, naast de vele indrukken, ook het contact met het Hoger Zelf versterken. Ook om daarna thuis weer wat makkelijker contact daarmee op te nemen en ermee te leven.

Nu is het zeker, wij reizen weer terug naar ons eerste hotel in de buurt van Edinburgh, want zondag gaan wij naar huis. Wij hadden vandaag een langere reis en stopten vaak en waren nog eenmaal op een heuvel waar vroeger koningen werden ingewijd.

Jammer genoeg was het een wandeling in de regen. De kroon op het werk was als afscheid het reeds aangekondigde bezoek aan de Rosslyn Kapel. Door de vele ontmoetingen, informatie en zelfs deze inwijdingsreis, zoals de geestelijke vrienden hem noemen, waren onze ontmoetingen met de krachtplaatsen in de kerk nog intensiever, nog duurzamer.

Ieder van ons genoot op deze reis op zijn eigen manier van de verbindingen met de geestelijke wereld. In het hotel aangekomen gingen wij nog een uurtje naar de seminarruimte en genoten van de energie van Saint Germain en van ons Hoger Zelf.

Wij namen onder dank afscheid van onze lieve begeleiders, Peter en Kilian. Daarna ons laatste avondeten en aan de bar nog een ale of een whiskey? Goede nacht, Schotland. Wij komen terug!!!

De zondag bracht ons naar het vliegveld en ieder vloog dan zijn eigen richting op. Er zijn kleine vriendschappen ontstaan. Er was een goede stemming hoewel het natuurlijk ook een afscheid betrof. Maar uiteindelijk zijn wij toch allemaal met elkaar verbonden, nietwaar?

PS: Wie meer informatie hierover wil hebben kan met behulp van de reisbeschrijving (op de internetsite onder: Reizen) alle bezochte plaatsen volgen, bijvoorbeeld het eiland Iona: historic-scotland.gov.uk. Wij plannen voor 2016 een tweede reis naar Schotland met bezoeken aan Findhorn, Nessie zoeken!!! (In Loch Ness. Henk) Etc.

Barbara Bessen

Kleine Info over de reis van 2015:
In het jaar 2015 heb ik een hartenwens van mijzelf vervuld: Ik vaar met de “Richard With:  naar de Noordkaap en weer terug!

De scheepstocht is van 1 tot 12 september 2015 en ik verheug mij er zeer op. Verdere informatie is te vinden onder http://www.barbara-bessen.com/reisen/