Spiritualiteit: De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 78. Een Cursus in Liefde – Boek 2.

Spiritualiteit:
De universele Geest – De Bron van alle Zijn – deel 78.

Een Cursus in Liefde – Boek 2.

1 juli 2016 /Barbara Bessen
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Vertrouwen in de Goddelijke Weg ontwikkelen.

Het ontspannen na de dagelijkse hectiek.

Door de dag heen is er rondom de westelijke mens meestal hectiek terwijl de afloop van de dag maar kort is. Daardoor blijft er weinig ruimte over voor persoonlijke dingen. Geëerd is de mens die allereerst begrijpt dat tijd rekbaar is en die ten tweede door ontspanning leert de dag makkelijker te maken.

Willen jullie weten hoe je de tijd rekbaar kunt maken?

Dit gaat allemaal via jullie BEWUSTZIJN.

Als jullie het voor elkaar krijgen om de klok opzij te zetten en je Hoger Zelf vragen of het zoveel tijd ter beschikking wil stellen om je arbeid ontspannen en makkelijk te verrichten, zal dit ook lukken. Jullie kunnen dan alles doen zoals het in jullie opkomt.

Jullie GOUDEN ENGEL zal het werk zo samenstellen dat het effectief wordt afgewikkeld. Misschien heel anders dan jullie gepland hadden. Kijk in de tussentijd niet steeds geïrriteerd op de klok maar vertrouw erop dat alles zodanig voor jullie wordt geregeld dat jullie een reusachtige hoeveelheid werk ontspannen kunnen verrichten.

Want zo zal het precies gaan. Als jullie alles klaar hebben wat jullie je voorgenomen hebben, dan kunnen jullie naar de klok kijken omdat jullie het waarschijnlijk van nieuwsgierigheid niet meer uithouden.

Jullie zullen vaststellen dat jullie goed op schema liggen. Jullie kunnen nog naar een afspraak gaan zonder naar de klok te kijkenen er gewoon op vertrouwen dat jullie op tijd aankomen. Waarschijnlijk zullen jullie beleven dat jullie gesprekspartner verheugd opmerkt dat jullie super-punctueel zijn.

Als Barbara in tijdnood zit over hoe lang een channeling zal moeten duren, kan zij er zeker van zijn dat ik op tijd en op de minuut af met de boodschap klaar ben, hoewel haar tijdgevoel haar misschien iets anders wil zeggen. Ik ben zeer verheugd dat zij mij steeds meer vertrouwt!

De Westelijke Mens ademt meestal te vlak en te snel. Pas na ontspanning en bepaalde situaties gaat hij over tot langzame ademhaling. Ik wil jullie nu een oeroude kunst van ademhalen aanbevelen die de oude wijzen al op hun scholen onderwezen en die heel eenvoudig is.

Het is de Vier-ademhaling. Jullie tellen bij elke ademhaling tot vier. Daar is natuurlijk een bepaalde oefening voor nodig. Maar zo gauw jullie het geïntegreerd hebben kan het een zeer grote verlichting bij het leven van alledag zijn.

Jullie weten al dat je lichaam een BEWUSTZIJN heeft en als jullie als baas daar tegen zeggen dat het deze ademhaling moet toepassen, dat zal het dit steunen. Jullie zullen vaststellen dat jullie lichaamsbewustzijn jullie daar in het begin zelfs steeds weer opmerkzaam op maakt.

Deze ademhaling brengt jullie naar een constant Zijn. Daarmee wil ik zeggen dat jullie bij het ademen uit de dualiteit groeien. Gerichte Prana-ademen is een bijzondere vorm die voor speciale tijden op de dag of bij het begin van de dag, gebruikt kan worden. Adem constant de vier-ademhaling want dit laat jullie bijna automatisch in een ontspannen houding brengen, ook als jullie snel opgewonden zijn.

Als jullie op deze gelijkmatige manier je lichaam voeden heeft jullie Gouden Engel het ook makkelijker om zich steeds meer met jullie te verbinden. Op een ontspannen lichaam kan hij makkelijker inwerken dan als jullie de dag hectisch en uit balans doorbrengen.

Het is de kunst om juist, ook in de loop van de dag, bewust in verbinding met de Gouden Engel te zijn. Gewoon voelen en luisteren wat er gedaan moet worden als de chef weer eens zeurt of er weer eens een nieuw project aankomt wat je niet zo goed ligt.

Als jullie ontspannen zijn, in goede verbinding staan met je Hoger Zelf, verloopt de dag veel helderder en zinvoller.

Ja, ik spreek over zinvol. Jullie zullen vaststellen dat vele dingen die jullie met het verstand misschien voor die dag of die week hebben gepland jullie door een hogere instantie worden weggespeeld omdat zij voor jullie of jullie omgeving niet zinvol zijn. Zij zijn niet nodig, zorgen alleen voor onrust of wijken van het oorspronkelijke plan af.

Door een ontspannen Zijn voegt het dagelijks leven zich steeds meer vanzelf. Wie in hectiek, zwetend, vol bepakt met deadlines de dag doorbrengt zit nog steeds diep in het massabewustzijn verankerd en ziet de nieuwe weg niet.

Soms is het ook een afweerreactie. Want wie veel doet, heeft altijd een verontschuldiging om geen tijd voor zichzelf te nemen.

Als jullie door een regelmatige ademhaling en misschien ook door korte meditaties op de werkplek ontspannener zijn, staat in goede verbinding met het Universum en heeft ook eerder de kans om de eigen gedachten en die van anderen te sturen.

Dan komen wij nu bij een moeilijk onderwerp, nietwaar?

Het speelplan van de Aarde heeft een massabewustzijn.

Het omvat alle gedachten die gedacht worden. In het normale bewustzijn dat ontspruit aan het oude speelplan van de Aarde zijn jullie altijd in gedachten verwikkeld. De gedachten komen plotsklaps in jullie veld en gaan weer en jullie merken vaak niet of het jullie gedachten zijn of die van anderen.

Het is de kunst om je met de werktuigen van de nieuwe energie uit dit massabewustzijn te verheffen waardoor jullie je eigen veld door de verbinding met jullie Gouden Engel zo versterken dat jullie je alleen bij hem vandaan voeden.

Dan zijn jullie bij je aardse speelwijze zogezegd zelfstandig, jullie hebben je eigen weide. Hoe meer jullie je bewust worden van jezelf en het geestelijk contact onderhouden, des te meer jullie je voeden vanuit je goddelijke kern.

Jullie vormen dan zelf je dag en laten je niet storen door gedachten van anderen. Als jullie dit eenmaal begrijpen en aangenomen hebben, wordt alles makkelijker. In het begin kan het soms tot gevoelens van eenzaamheid komen, als jullie merken dat er maar weinig gedachten in jullie veld komen.

Misschien voelen jullie je zelfs geïsoleerd. Des te mooier is het om te merken hoe jullie je voor jullie Hoger Zelf openen, dat jullie steeds meer willen voeden.

Jullie,

Barbara Bessen