11. Gebed versus Meditatie

11. Gebed versus Meditatie

David Brown / Geplaatst: 9 maart 2015
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Bidden is praten met God en mediteren is luisteren naar God. Het dient de goede zaak niet om te spreken met God en vervolgens niet te luisteren naar God.

Meditatie is tevens de infusie van het Goddelijke die in het lichaam wordt opgenomen, die jullie energie geeft, die jullie vult met Goddelijke kennis en wijsheid, die wonden kan helen en allerlei spanningen kan loslaten.

Enige tijd geleden was ik in Litouwen en verklaarde ik aan mijn studenten aldaar dat toen ik kind was, op school in Engeland, men ons alleen leerde hoe wij moesten bidden.

En elke ochtend dienden wij samen met de hele groep de gebeden naar God op te zeggen. Er werd nooit – ook niet heel weinig – gesproken over mediteren – er was in die dagen feitelijk een stigma geschapen rondom mediteren.

Ik legde de mensen in deze groep in Litouwen uit dat zij een compleet blanco uitdrukking op hun gezichten hadden en ik dit niet kon begrijpen totdat ik mij realiseerde dat Litouwen deel uitmaakte van het Sovjet Imperium en hen niet werd toegestaan om een God te hebben en ook niet om naar deze God te bidden.

Het systeem was ervan afhankelijk dat de massa’s niet verbonden zouden zijn met het Goddelijke. Op het moment dat jullie volledig verbonden zijn met het Goddelijke zijn jullie heel andere personen en zullen jullie vele dingen op heel andere manieren gaan doen en zullen jullie vele dingen gaan zien waarvan het systeem niet wil dat jullie hen gaan zien.

Als de massa’s verbonden zouden zijn met het Goddelijke zou er een samenleving gaan ontstaan die veel meer gelijk is dan voorheen het geval was.