Kryon: 4. Dualistische leringen

Kryon: 4. Dualistische leringen

David Brown / Geplaatst: 1 april 2015
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Deze dualistische leringen zijn dualistisch in de zin dat ons fysieke lichaam wordt geërfd van onze families en van Moeder Aarde en onze spirits komen van de sterren om hier een menselijke ervaring te hebben.

De spirit is volledig bewust en is hier om onze fysieke lichamen te leren om heel en compleet te worden of volledig bewust.

Wij zijn hier om te leren en onze moeilijkste lessen komen van onze families. Wij kiezen onze families uit en wij kiezen onze ouders; het is de spirit of de ziel die door het menselijk lichaam stroomt die het fysieke lichaam uitkiest waarin hij wil incarneren. De spirit die door jullie menselijk lichaam stroomt koos je fysieke lichaam omdat hij de specifieke set van lessen wilde leren die verbonden zijn aan dit fysieke lichaam.

Het fysieke lichaam is onbewust; het is gevuld met lessen uit het verleden en met elke les die wij leren worden wij steeds bewuster en steeds vrijer.

Dit is een elektronisch Universum, alles is precies zoals het was bedoeld, alles is een spiegel en alles is precies. Jullie zullen eenmaal moeten overwegen waar jullie gedachten vandaan komen en waarom jullie handelen op de manier waarop jullie handelen. Wij zijn niet alleen, wij zijn hier met onze spiritfamilies; wij kunnen onze spiritfamilies niet zien maar zij zijn steeds om ons heen en steunen ons en leiden ons.

Onze spirits en onze gidsen geleiden ons door onze lessen heen naar een staat van eenheid met de intentie om ons totaal bewust te maken. Jullie zijn spirits die menselijke ervaringen hebben en wij zijn allemaal hetzelfde; wij zijn onbewust geboren en terwijl wij door het leven gaan worden wij steeds meer bewust. De meesten van jullie die deze leringen lezen hebben al besloten om op een bewuste manier bewuster te worden.

Om mijn lessen te leren besloot ik een strategie toe te passen. Kryon heeft mij steeds weer verteld om het kalm aan te doen, te ontspannen, en dit is de mantra voor dit werk.

Alleen in een vredige staat kunnen wij de juiste beslissingen nemen en wordt het makkelijker om de lessen te leren.

De lessen die wij dienen te leren zitten allemaal in ons en deze lessen worden dan geprojecteerd naar de buitenwereld. De materiële wereld is het klaslokaal, het is een beetje als een bioscoop; wat er in jullie zit wordt naar de buitenkant – naar de materiële wereld – geprojecteerd.

Zo kunnen jullie zien dat dit een andere vorm van de dualiteit is. Er zijn twee werelden: de innerlijke wereld en de materiële wereld. Wij zijn ertoe gebracht om te geloven dat de materiële wereld de belangrijkste wereld is maar als alles van de innerlijke wereld komt dienen wij dit te heroverwegen. De eerste plaats om veranderingen door te voeren is de innerlijke wereld en als tweede pas de materiële wereld. Zoals jullie zullen begrijpen is diteen ander aspect van de dualiteit, hoewel andere aspecten ook dualistisch zijn.

Jullie hebben bijvoorbeeld links en rechts en wat er in het midden zit, boven en beneden en wat daar tussenin zit, koud en warm en alles daartussenin, dag en nacht, mannelijk en vrouwelijk, logica en intuïtie en er zijn vele andere voorbeelden. Deze dingen en verschillende staten zijn altijd om jullie heen of zijn in ons en om onze dromen te leven dienen wij soms onze posities te veranderen. Of het nu een richting is of een verandering in de geest, het veranderen van positie ziet er altijd rommelig uit.

Wij dienen ons centrum te vinden; de juiste plaats voor ons. Terwijl ik dit schrijf vraag ik Kryon om mij meer uit leggen en hij zegt dat het een beetje lijkt op het zijn van een balletje in een zeepbel. Deze twee energieën stromen en bewegen constant en toch ook steeds hetzelfde.

De archetypische energieën waarin wij geïnteresseerd zijn stromen vanuit zes verschillende richtingen door ons heen. De zevende richting is wie wij zijn en wij zijn de som van al deze energieën Ik zal dit in het hoofdstuk over archetypen uitleggen. Deze energieën zijn ook dualistisch; mannelijk of vrouwelijk, heel en compleet of gewond, en gewond zijn betekent altijd minder dan Een.