Kryon: Laat jouw ouders in liefde gaan

Kryon:
Laat jouw ouders in liefde gaan

David Brown: Paarl, West Kaap, Zuid Afrika
14 April 2005
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Gegroet,lieve mensen, Ik Ben Kryon van de magnetische dienst.

Het is heerlijk om hier bij jullie allen in Paarl te zijn. De energie is zeer zacht en zachtaardig en er is een liefhebbende, zorgzame atmosfeer. Liefde en zorg zijn alles dat er waarlijk is. Als jullie voor jezelf zorgen en jezelf liefhebben zullen jullie ook voor anderen zorgen en hen liefhebben. Houd en zorg niet lukraak maar zorg voor jezelf, verzorg jezelf, geef aan jezelf.

Verzorgen neemt vele vormen aan en heeft vele verschijningsvormen. Het is een speciaal geschenk dat jullie jezelf geven, een persoonlijk geschenk. Als jullie nooit is geleerd om voor jezelf te zorgen is het een moeilijke energie om te begrijpen. Sommige families hebben het van nature, sommige families weten hoe zij voor zichzelf moeten zorgen, hoe zij van zichzelf en van elkaar moeten houden. Sommige families hebben nooit geweten hoe zij moeten liefhebben of verzorgen.

Nu komt de energie van zorg en liefhebben en het openen van het hart en stappen in waarheid en liefde voor jezelf.

De meesten van jullie in deze zaal hebben een ongelooflijke hoeveelheid werk aan jezelf gedaan en jullie zullen deze nieuwe energie binnengaan, deze nieuwe energie van diepe zelfliefde en gevoel en zorgen voor jezelf. Deze energieën gloeien in jullie harten en lichamen en zij zullen vanuit jullie energievelden rimpelen als een steen die in een stille vijver wordt gegooid en steeds meer energie schept.

Op deze manier zullen jullie liefhebbend en zorgzaam zijn voor iedereen door liefhebbend en zorgzaam voor jezelf te zijn.

Het is voor jullie niet nodig om je hart constant open te houden maar om de ruimte in je hart vrij te houden voor de mensen waar jullie om geven – echtgenoten, kinderen en jullie ouders. Er zou een speciaal plekje in jullie harten moeten zijn voor deze mensen, een speciaal hoekje voor familie, voor degenen waar jullie het meest van houden en voor degenen die jullie het meest haten.Het zijn altijd degenen die het dichtst bij jullie staan die jullie het meest pijn doen en ook het meest van jullie houden.

Zo is het nu eenmaal. Onthoud dat er een dunne lijn is tussen liefde en haat. Haat kan boosheid veroorzaken en een gevoel voor het nodig hebben van wraak, vergelding of wrok.

Als je lichaam vol van deze energieën is moeten jullie hen niet onderdrukken.Het is zinloos om deze energieën te ontkennen als zij in je lichaam zitten. Ontkennen zal zelfs nog meer energie kosten en ook een verlies aan liefde veroorzaken. Wees eerlijk tegen jezelf over de manier waarop je je voelt over je naaste familie. Ontken je gevoelens niet.

Diepe boosheid, verbitterdheid en wrok in je hart of in de solar plexus komt alleen van het kleine kind in jullie dat gewond werd. Het is niet als volwassene in jullie lichamen omdat jullie niet langer kwetsbaar zijn voor de stemmingen of gedragspatronen van jullie ouders.

Terwijl jullie je onbewust zijn van deze patronen leven jullie automatisch en hoe meer jullie je van hen bewust worden, hoe makkelijker zij losgelaten kunnen worden.

Hoe eerlijker jullie zijn over hoe jullie je over je ouders of je kinderen voelen, hoe makkelijker het leven op korte of langere termijn voor jullie zal zijn en zeker op langere termijn.

Natuurlijk moeten deze diepe energieën vrijgelaten worden uit het lichaam en dit is vaak moeilijk en pijnlijk. Heb ondanks dat moed en voel de energieën als zij vrijgelaten worden. Wees je bewust over waar zij vandaan komen. Alle emotie stamt uit jullie kinderjaren of nog verder terug, uit andere levens. Emotie is het verleden, niet de toekomst. Het is altijd alleen maar in het verleden.

Gevoelens zijn in het nu en er zijn alleen maar vier hoofd-gevoelens: Boosheid, Angst, Verdriet en Liefde. Emoties scheppen gedachten en worden realiteit en dus zal de manier waarop jullie je over je ouders voelen dit in jullie eigen bestaan brengen, in jullie eigen persoonlijke staat van zijn.

Aldus zullen jullie hier omheen een realiteit scheppen. Er moet een duidelijke en definitieve scheiding zijn van deze manier om een realiteit te scheppen. Jullie zijn nu allemaal volwassenen en niemand wil een negatieve realiteit om zich heen scheppen.

Iedereen wil het beste voor zichzelf en als volwassene wil iedereen het beste voor iedereen die dichtbij hem staat. Ook wil iedereen het beste voor de planeet. Het is niet jullie volwassen zelf dat een negatieve realiteit schept maar eerder jullie gewond innerlijk kind.

Dit innerlijk kind heeft de macht van slachtofferstatus die weerspiegelt wat jullie in de buitenwereld scheppen- de materiële wereld.  Als jullie materiële wereld niet helder en expansief is en constant doorgroeit is er een kind in je lichaam dat een of andere vorm van een wonde heeft of op zijn minst in jullie innerlijk Universum. Een wond die verscheen toen jullie jong waren.

Dit kind kan veel energie genereren en een zeer krachtige realiteit scheppen. Het is niet het kind als geheel dat een probleem is, maar eerder het gefragmenteerde kind. Elk fragment heeft het recht om gezien en gehoord te worden en is automatisch geheeld en geplaatst in jullie hart. Houd van je eigen innerlijk kind en luister naar elk fragment over liefhebben en zorgen voor jezelf.

Het is een eervolle handeling en een grote stap vooruit naar waartoe jullie bedoeld zijn. Iedereen heeft een droom en moet de angsten van de fragmentatie van het innerlijk kind overwinnen. Als dit kind heel is zullen jullie dromen zich bijna automatisch ogenblikkelijk manifesteren.

Al jullie energieën zullen gestuurd worden om de droom te manifesteren die jullie voor je eigen leven hebben. Problemen in ons leven komen altijd vanuit het verleden en niet vanuit de toekomst. De toekomst dient nog geleefd te worden. Elk probleem komt in jullie realiteit vanuit het verleden. Het is een deel van jullie dat onopgelost is, een deel dat heling nodig heeft. Het woord “heling” komt van het oud Engelse woord “wholeness” “to be whole”, heel zijn en helen is dus “heel maken!”

In oude heidense dagen kwam het woord holidays vanuit het woord “whole.” De heidense holidays(feestdagen) vonden plaats bij de winterse en de zomerse zonnewende en deden mee met de maanstanden. Als jullie deze energiepatronen bekijken zal het makkelijker voor jullie zijn om dit te zien en jezelf te helen. Er is veel energie in de zon.

De meeste energie van ons Universum komt van de zonen heling vereist energie. Als de zon het dichtst bij de Aarde is tijdens de zomerzonnewende, is er veel energie om jezelf te helen. Er is dan grote vibratie en levendigheid. In de zomer is er altijd veel leven en dan zullen jullie in staat zijn om energie te geven aan die delen van jezelf die heling behoeven.

Tijdens de winterzonnewende, als de zon het verst weg is, kunnen jullie jezelf onderdompelen in de duisternis van jullie innerlijk wezen. Blijf in het duister in een staat van rust en begrip en zorgdragen voor jezelf en weten dat als de winterzonnewende verdwijnt en de zomerzonnewende eraan komt, jullie steeds meer in het leven kunnen stappen.

Dit wordt ook gezien in de natuur. Grotere energie en groei in de zomerzon. Als de energie laag is, is er weinig groei. De winterzonnewende gaat niet over totaal slapen, maar over het zijn in een staat van introspectie, zelfonderzoek, en in dit zelfonderzoek voor jezelf zorgen en de donkere delen van jezelf zullen zich makkelijker aan jullie tonen. Het innerlijk kind is zacht en vriendelijk en zou behandeld moeten met grote zorg en zachtheid.

Als het wordt benaderd met boosheid of woede zal het kind meer gewond raken en behoedzaam en angstiger. Het kind kan zich alleen openen in een staat van zachtheid en vriendelijkheid, zelfs ook in een staat van plezier.

Dit zijn enkele van de geheimen voor het helen van het gewonde, innerlijk kind. Elke wond is het resultaat van een afwezigheid van liefde – een liefde die zacht en aardig is. Het wordt gevonden in jullie harten, deze krachtigste van jullie organen. Het hart is het zachtste en krachtigste van al jullie organen. Ja, zachtheid is kracht. Vriendelijkheid is kracht en om jullie grootste spirituele hoogten te bereiken is het nodig om in deze ware ruimte van zachtheid en vriendelijkheid te stappen.

In een zachte en vriendelijke ruimte zullen jullie ware ontvankelijkheid vinden voor alle geschenken die Spirit jullie heeft te bieden. Laat deze energie op jullie neerdalen en als jullie weerstand in je lichaam voelen laat de zachtheid en de vriendelijkheid dan loslaten wat er in je lichaam ook aanwezig is dat de stroom tegenhoudt om te stromen. Plaats je hele bewustzijn in je innerlijk wezen en zoek naar je persoonlijke kracht, en vind deze ook.

Er is een deel van jullie dat 2 miljoen jaar oud is – dit aspect van jezelf is alwetend, almachtig en het is een zeer radicale energie om te ervaren in dit nieuwe millennium. Deze krachtige “oude” energie is lange tijd onderdrukt en als jullie je persoonlijke werk hebben gedaan hebben jullie nu een container geschapen waarin jullie veel kracht en sterkte kunnen opslaan.

Als jullie je kunnen voorstellen dat jullie dromen bijna onmiddellijk manifesteren zal er een grote hoeveelheid power worden gegenereerd. Laat deze kracht jullie in staat stellen om zachtaardigheid vast te houden en die in je lichaam uit te nodigen.

Ervaar dit, 2 miljoen oude man of vrouw, en vind hem of haar in je eigen psyche. Open je hart nu wijd want jullie spiritgidsen zitten aan jullie voeten.Voel een expansie, een openheid en laat meer liefde in je lichaam stromen.

Laat deze liefde energie geven aan de krachtige aspect van je wezen. Dit “oude” aspect van je wezen zal negatieve energieën transmuteren en wel veel sneller dan ooit in het verleden. Dit is een wijs “oud” aspect van jezelf dat weet en veel begrijpt van dit aardse ruimteschip.

Realiseer je en herken dit en laat dit aspect van jullie energie krijgen. Laat om dit te doen steeds meer liefde stromen naar dat deel van jezelf dat ontoereikend is  – of het nu je innerlijke koning is, de innerlijke koningin, de strijder, de magiër, de innerlijke geliefde of het innerlijk kind.

Het is de Liefde die alles heelt!!!

Een deel van het begrijpen van de planeet is exact te weten waar je de liefde en de energie die je voor jezelf hebt, naartoe moet sturen. Als jullie aan je spirituele pad gaan beginnen hebben jullie normaal gesproken weinig energie en het is wijs om deze energie direct naar plaatsen te sturen waar die het meeste effect zal hebben.

Daarom is vergeving zo belangrijk maar julliekunnen alleen maar vergeven tot de diepte van de woede die jullie binnen kunnen gaan. Nogmaals, hier is ongelooflijke kracht voor nodig om de absolute diepte van jullie woede te benaderen. Vele spirituele mensen proberen om hun kwaadheid en woede te tonen maar dit is niet de manier om hiermee om te gaan. De juiste manier om hiermee om te gaan is eerlijk te zijn tegen jezelf. Gebruik je integriteit om diepe en binnenste gevoelens te herkennen. Dit op zichzelf schept een ongelooflijk gevoel van kracht en het stelt jullie in staat om je leven te transformeren.

Wij hebben het over zeer vurige energieën en dit is Afrika, onder de hitte van de Afrikaanse zon. Het is een zeer heet continent waar het vuur van de Aarde brandt. Vuur heeft, zoals alle elementen op deze planeet, twee kanten – de donkere en de lichte. Vuur kan gebruikt worden voor transformatie. Het kan ook gebruikt worden voor vernietiging – in negatieve zin. Welke energie jullie ook hebben, herken en gebruik hen wijs en onderdruk of ontken hen niet omdat boosheid een energie is die jullie kan helpen transformeren en in een nieuwe realiteit te stappen. Boosheid is niet altijd slecht. Hoe bewuster en eerlijk jullie zijn over je angst, hoe nuttiger die kan zijn. Hoe schoner jullie angst, hoe makkelijker jullie stappen naar bewustzijn zullen zijn.

Vind de plaats waar jullie angst is gehuisvest. Plaats je hand waar de angst zich bevindt en herken dat die “gewoon is” en niet meer dan dat. Angst heeft vele doelen en een daarvan is transformeren. Angst is een vuur-energie.

Metaalarbeiders gebruiken het om metaal te smelten en dit te vangen in een gietvorm of om legeringen te maken – het mixen van metalen van verschillende samenstellingen om materialen te maken die veruit superieur zijn.

Een voorbeeld hiervan is stainless steel, een mix van chroom en nikkel dat ook niet roest. Er zijn vele legeringen en vele types van smelt- en misprocessen.

Soms moeten bepaalde aspecten van jezelf verhit worden tot een smeltpunt en gemixt worden.

Soms is het nodig om iemand waar je echt van houdt woede te tonen om hen bepaalde dingen in te laten zien. Dit is misschien niet de beste optie, maar het betekent ook dat je boos bent op jezelf, behalve natuurlijk als je absoluut besloten hebt. Boosheid is de mooiste energie om te de waarheid over jezelf te zien.

Als je boos op iemand bentzoek dan een rustig plekje en laat de boosheid je leiden naar het gewonde kind binnenin. Het zal het kind zijn dat het uitschreeuwt van woede, het zal het kind zijn dat heling wil en heling nodig heeft. Geef het kind in je volledig toestemming om zichzelf uit te drukken op welke manier dan ook waarop het dit wil.

Jullie worden vastgehouden in een zeer veilige ruimte want deze zaal is vervuld van Spirit en liefde en is vol van eer voor jezelf, vol expansie en waarheid.

Als je de noodzaak daartoe voelt, neem dan de magiër mee naar dit boze kind en omcirkel het kind met magie die het in deze veilige ruimte houdt. Alle kinderen houden van tovenaars.

Magiërs zitten vol plezier en liefde en hebben veel wijsheid en kennis. Laat het kind binnenin zijn woede tonen en kijk, als volwassene, zonder oordeel. Begrijp dat het kind zo boos is en waar de boosheid vandaan komt. Word je bewust van wat er met het kind is gebeurd op die bepaalde dag op die bepaalde tijd.

Als jullie je bewust worden waarom het kind zo kwaadis, gebruik dit bewustzijn dan om een nieuwe staat van vergeving te brengen. Vergeving is een reis, een genezende reis, jullie verlossen jezelf van het geven van de schuld aan een ander  en claimen meer energie voor jezelf. Jullie verlossen ook die andere persoon.

Meestal zal het kind een ouder de schuld geven en dit is de reis naar totale vergeving. Dit is vergeving met eerlijkheid en integriteit. Dit is vergeving met absolute liefde – allereerstvoor jezelf en bovenal voor degenen die jullie op deze wereld brachten – alle moeders en vaders die geen boeken hadden over hoe zij goede ouders zouden moeten zijn. Vergeving komt als een staat van bewustzijn, het bewustzijn over hoe het kind werd gewond en beschadigd. Het is niet goed om op de ene dag te zeggen: “Oh, ik heb mijn moeder vergeven” of: “Ik heb mijn vader vergeven” en niet de diepe en eerlijke waarheid te kennen van waarom je hen in de eerste plaats diende te vergeven.

Open dus jullie harten en laat liefde in en uit je hart stromen en laat dit steeds toenemen. Laat de liefde van jullie naar de harten van je ouders stromen en sta toe dat die ook weer terugstroomt.

Laat het kind tegelijkertijd uitdrukken wat het nodig heeft om elke spanning hieromtrent los te laten. Laat deze liefde je lichaam schonen en puur maken. Laat de vlam van boosheid door je lichaam branden en jullie verlossen van al het negatieve, elk restant van het verleden.

Laat de energie zo goed als je kunt toenemen naar je ouders en jezelf zodat jullie een prachtige driehoek vormen.Voel deze energie van vergeving door jullie drieën heen stromen.

Dank het Goddelijke voor het wonder van vergeving op dit niveau. Er is een relatie tussen angst en boosheid, verdriet en liefde. Hoe minder boosheid, angst en droefheid en in je lichaam is, hoe meer liefde er aanwezig is. En hoe meer liefde er in je lichaam is, hoe groter jullie mogelijkheid is om de realiteit te scheppen die jullie willen.

Laat de liefde in je lichaam stromen en de woede, angst en verdriet loslaten en ervaar steeds meer van een expansie naar en in de wereld. Hoe uitgebreider jullie zijn, hoe meer geschenken jullie van het Universum kunnen ontvangen.

Jullie en de energie van je ouders breiden gezamenlijk uit naar een wereld die jullie voor jullie drieën willen scheppen. Of je ouders nu nog leven of niet, het maakt geen verschil. Wees je bewust van deze expansie en als jullie de relatie met je ouders helen, helen jullie ook de relatie met het innerlijk, jullie innerlijke moeder en innerlijke vader. Blijf in deze heerlijke ruimte van expansie die jullie verbindt met alle andere aanwezigen in de zaal en een prachtige zuil van Licht toestaat om jullie te verbinden met het hart van de Grote Centrale Zon en het hart van Moeder Aarde.

Laat de kolom van Licht naar het centrum van jullie cirkel gaan en jullie zelfs nog meer energie geven  – blijf verbonden – blijf uitgebreid – blijf in Liefde. De expansie is Liefde – de expansie zijn jullie – de expansie is wie jullie bedoeld waren te zijn.

Laat, terwijl jullie in de staat van uitbreiding zijn, je geest zien wie jullie in dit leven bedoeld waren te zijn en dank je ouders met dit begrip omdat zij jullie het geschenk van het leven hebben gegeven en laat hen gaan met liefde. Laat hen gaan in de wetenschap dat jullie op het pad zijn om een deel van hun droom te worden.

Welke schade of welke beschadiging waarvan jullie voelen dat zij jullie zijn aangedaan, was alleen maar een deel van de reis. Het was zo bedoeld! Wees je hiervan bewust als jullie je ouders vrijlaten en laat hen gaan. Laat hen gaan met de wetenschap dat jullie alle wijsheid in je harten hebben en alle wijsheid die jullie nodig hebben om je dromen te vervullen.

Lieve mensen, het ga jullie goed en God zegene jullie want Kryon gaat nu weg.