Kryon: Stress-vrije families scheppen. 1.

Kryon:
Stress-vrije families scheppen. 1.

David Brown: Wynberg, Kaapstad
13 oktober 2004
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Gegroet, Lieve mensen, Ik Ben Kryon van de magnetische dienst.

Het is prachtig om hier vanavond bij deze kleine groep te zijn, een groep die elkaar van leven tot leven heeft gekend sinds het allereerste begin der tijden. Er gebeurt in deze tijd veel met de energieën, er is veel liefde….. menselijke vriendelijkheid wordt overdekt met liefde, vrijheid en vreugde.

De helers van de wereld kennen elkaar. In het Westen hebben de mensen die deze gave hadden zwaar geleden onder degenen die deze gave niet hadden; jullie gaven zijn jullie gevoeligheid, liefde, warmte en jullie liefhebbende harten.

Voor degenen van jullie die al vele jaren op het spirituele pad lopen opent Spirit de weg om de reis naar de andere kant makkelijker te maken…… om jullie te liefkozen met kracht, liefde en vreugde.

Jullie hebben allemaal geleden onder de handen van de archetypische mannelijke energie, in het Westen al 400, 500 jaar en als het Westen in kracht toeneemt wordt die van jullie minder….. maar dat is nu voorbij, het Westen is virtueel voorbij…..

Het Westen heeft veel macht en begrip over de wereldeconomie, het lijkt de wereld te controleren maar het controleert niet de harten en de geest van de mensen die dit systeem onderschrijven. Er is geen spirit, geen ziel in het Westen en toch ontwaakt het Westen weer, de mensen van het Westen worden zich heel bewust van de desillusies in hun leven. Als iemand gedesillusioneerd wordt betekent dit dat zij ontwaken, zij voelen hun gevoelens en zij voelen in zichzelf.

Het Westen heeft de wereld veel te bieden….. technologie, een nieuwe manier van leven. Om dit te kunnen doen moesten de leiders van de mensen hun verbinding met hun eigen Spirit verbreken en in het begin wisten zij wat zij deden. Nu, in dit vierde jaar van dit nieuwe millennium is er een grote dorst naar macht….. macht over, geen macht met…. De leiders van het Westen willen steeds meer. Er zijn goede mensen in politiek en religie …..ware politieke en religieuze macht gaat over liefde, niet over macht over anderen.

Politiek is in het Westen een mannelijk domein en het mannelijke heeft het Westen al bijna 2.000 jaar gecontroleerd…… het mannelijke was het enige dat bekend was en ook degenen die opereerden via wetenschap. De mensen van het Westen werden in vergetelheid geleid, werden op het tuinpad geleid. Waar er geen zielsvervulling is, daar is geen liefde en geen vreugde. Met het Westen bedoelen wij Europa en de Verenigde Staten en Canada; dit zijn de naties die wij graag begeleiden op de weg voorwaarts door deze menselijke mêleewant de waarheid is dat het juist deze landen en hun manier van leven zijn die de wereld in zo’n wanorde, teleurstelling en desillusie hebben gebracht. Jonge mannen hebben over het algemeen geen vaderfiguur waar zij tegen opkijken, maar de waarheid van het Westen is dat de vaderfiguur bijna niet bestaat.

De vader is een zeer belangrijk aspect in het leven van een mens, mannelijk of vrouwelijk. De vader draagt de energie van de familie, beschermt de familie en houdt de familie in veiligheid. De vaderenergie zorgt voor de kinderen van de familie op een andere manier dan de moeder. Als jullie naar de natuur kijken, naar de manier waarop vogels voor hun jongen zorgen, is de moeder altijd bij de kuikens. Met name in de eerste dagen gaat de vader erop uit om voedsel te verzamelen en dit naar de moeder te brengen om haar te voeden waarna zij het voedsel weer uitbraakt om het aan de kuikens te geven. Deze analogie zou ook toegepast moeten worden op het menselijk leven.

De vaderfiguur is totaal vervaagd in het Westen. Het is fijn voor de politici dat zij macht hebben, het is fijn voor de kerk om macht te hebben maar de gewone man in de straat is niet geleerd wat macht is en hoe hij als man moet liefhebben.

Voor mannen is deze desillusie en teleurstelling een levensfeit geworden. Vele machtige mannen werden machtig ten koste van hun families; zij zorgen voor de prachtigste huizen om in te wonen, in de mooiste omgevingen maar door het geld verdienen vergaten zij de emotionele behoeften van hun families. Een man zou er moeten zijn om de behoeften van zijn vrouw of de moeder van zijn kinderen te steunen, niet alleen maar op financieel of materieel gebied maar ook op emotionele gebieden.

Een man heeft over het algemeen de capaciteit voor veel grotere emotionele steun dan een vrouw, gewoon door de fysieke kracht van zijn eigen lichaam.

In de wereld van vandaag zijn het de vrouwen die de wereld van emotie beheersen en dit is een gebied waarin mannen zich compleet hulpeloos en hopeloos voelen….. er zijn zachte, aardige mannen die zich thuis voelen in de emotionele gebieden maar het gewoon niet redden in de materiële wereld.

Een man moet beide energieën in zich hebben; zowel de energie en succes in de materiële wereld en een waar begrip op cellulair niveau van het emotionele gebied. De laatste 2.000 jaar waren mannen niet verbonden met de emotionele wereld. Als een man de baas is over zijn eigen emoties door levenservaring en processen uit de jeugd en door juiste ouders wordt hij zeer sterk en krachtig. In algemene termen kan een vrouw zulke emotionele en mentale kracht niet omarmen omdat haar lichaam gewoon niet zo sterk is als dat van een man.

Het lichaam bevat en draagt deze energieën. Het mooie hiervan is dat vrouwen compleet andere krachten hebben zodat er geen competitie tussen man en vrouw hoeft te zijn…. er zou een ware omarming moeten zijn.

De kracht van een vrouw ligt in verzorging; een vrouw heeft een compleet andere wijsheid dan een man en een veel diepere verbinding met het Goddelijke.

Wordt vervolgd