Channeling 159: Totowa, New Jersey / De menselijke filters. 2

KRYON Channeling 159:
Totowa, New Jersey

De menselijke filters. 2

Lee Carroll/ 27 juni 2015.
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

FILTER TWEE – SPIRITUEEL

Nummer twee beweegt een beetje. Het is het spirituele filter. Wat is jullie over God verteld? Wie is God? Hoe kom je tot God? Kan je tot God spreken? Is het mogelijk dat er een Schepper van het Universum is die jullie naam kent? Sommigen van jullie is verteld dat er een Schepper van het Universum is die erop uit is om jullie te straffen als jullie iets obscuurs tijdens je leven niet kunnen vinden.

Iedereen wordt gelijk en voor eeuwig gestraft.Is dit jullie God? Het verandert en het verandert mee als jullie aanvaarden of verwerpen wat jullie door anderen is geleerd. Soms is het feitelijk een deel van het eerste filter omdat het een onderdeel is van het opgroeien.

Jullie ouders namen je toen mee naar de kerk of een spirituele gebeurtenis en jullie maakten dit van jezelf omdat het van hun was. Als de volwassenen het goed vinden moet het wel goed zijn totdat jullie iets vinden dat beter of logischer is. Spirituele filters zijn soms uniek voor geloven. Hoe zit dat met die van jullie? Het spirituele filter dat jullie hebben is gevuld met jullie verleden, wat jullie hebben gedaan, wat jullie hebben gezien, wat jullie hebben gerealiseerd en de veranderingen die jullie hebben doorgevoerd laten jullie hier nu zitten, en toch hebben jullie nog steeds een filter.

Wat hebben jullie in het bovennatuurlijke geleerd; wat was goed en wat was het niet? Lieve mensen, de menselijke geest is heel goed in het verdelen van alles in hokjes en jullie hebben dit met God op je eigen manier gedaan.

Jullie moeten een grens trekken, zeggen jullie over het geloof. Sommigen van jullie zitten hier nog steeds en vragen je af of de transmissie die ik jullie nu geef, van een man van de andere kant van de sluier komt. En als het dan van de andere kant van de sluier komt, is het dan wel helemaal correct of is het door hem gefilterd? (Lee Carroll) Dit is jullie filter dat oordeelt over een filter.

Jullie spirituele filter is niet alleen belangrijk als jullie opgroeien, maar ook in je leven, want hoe jullie de Schepper zien heeft invloed op je leven en wat je wilt gaan doen. Zijn jullie angstig? Zijn jullie vol vreugde? Geloven jullie dat het einde van het leven een volgend leven schept, of schept het bestraffing of oordeel? Het is voor velen een sterk filter, voor sommigen is het geen filter, wat nog steeds een filter is. Als jullie niet geloven in de Creatieve Bron zal jullie filter iets niet binnenlaten als jullie het zien.

Het is een filter. Dit was nummer twee.

Als je filters samenvoegt maken zij hetgeen jullie willen zien nog een beetje moeilijker. Elk filter dimt het licht dat jullie zouden willen zien en dat puur is. Als ik jullie een scenario geef dat jullie nooit eerder hebben gezien, dat jullie nooit hadden toen jullie opgroeiden en wat buiten jullie box van spiritualiteit gaat, wat zullen jullie twee filters dan doen?

Zij zullen op hun plaats zijn, sterk op hun plaats zijn en houden jullie met beide handen vast zodat jullie niet voor een verrassing komen te staan.Dit is de menselijke natuur, bescherming van je filter. Het is een deel van wat jullie denken dat het is – jullie geest –en ik zal jullie zo vertellen waarom dit zo is.

FILTER DRIE – GESLACHT

De volgende, geloof het of niet, is heel belangrijk en het is jullie geslachtsfilter. Elk van jullie handelt op een bepaalde manier, gedraagt je op een bepaalde manier, in een bepaald gezelschap door wie je bent en welk geslacht je hebt. Het model van je geslacht: wat heeft je moeder jou verteld over hoe een vrouw moet zijn? Jullie hebben dit opgevolgd of rebelleerden en deden dit niet, maar het had een effect.

En het geslacht dat je hebt, als het misschien een vrouw is, ben je ladylike of ben je niet afhankelijk van de positie van dit filter, maar ben je je heel bewust en handel je op een bepaalde manier als een vrouw. Een man heeft hetzelfde. Wat heeft jouw vader, mijnheer, jou verteld over wat een echte man doet? En er zijn er ook die zeggen dat een echte man zich nooit terugtrekt bij een ruzie of dat een echte man degene is die compassie heeft met iedereen. Twee verschillende soorten instructies, twee verschillende filters die jullie vertellen wie jullie zijn als man.

Het geslachtsfilter is sterk. Het definieert jullie binnen je eigen geslacht. Jullie hebben kameraadschap binnen hetzelfde geslacht omdat jullie hetzelfde is verteld en jullie je daarmee prettig voelen. Misschien voelen jullie je ongemakkelijk als degenen om je heen niet van hetzelfde geslacht zijn. En als dit zo is, is jullie filter je aan het afmatten. Het werkt aan de puzzel omdat jullie niet van dat geslacht zijn. Dit is sterk.

Wat betekent het voor het licht, zouden jullie zeggen? Wat heeft jullie geslacht te maken met het kijken naar puur, wit licht, wat de Creatieve Bron kan zijn? Hoe zouden jullie dit als man of vrouw anders kunnen interpreteren? En doen jullie dit ook? Het antwoord is: “Oh ja, dat doen jullie echt!” Het mannelijk geslachtsfilter zal minder ontvankelijk zijn voor wat hoort bij het vrouwelijk geslachtsfilter. En de Creatieve Bron van alle dingen is de meest aardige, welwillende, gemakkelijke liefde.

Gemakkelijk betekent dat het stroomt, je hoeft het niet te pakken, je hoeft er niet om te vragen, je hoeft er geen druk op te zetten, het stroomt gewoon in je als jullie dit toelaten. Soms zal het mannelijk filter nee zeggen; het moet anders zijn voordat ik interesse heb. De man waar jullie naar kijken (Lee Carroll) was een harde noot om te kraken want hij had een mannelijk filter dat zei: ik  pas niet bij jouw normen; ik zal er niet om huilen. En wij toonden hem hoe anders hij was. Wij lieten hem zien dat huilen een vreugde kan zijn vanwege het vinden van de waarheid en toen hij zich dit realiseerde verdween alles wat zijn vader hem had verteld over als een man huilt door het raam naar buiten en her-lijnde hij zijn filter.

Maar het geslachtsfilter was bij hem een van de moeilijkste filters.

Vrouwen, jullie hebben je eigen problemen als het op geslachtsfilters aankomt en een daarvan is, geloof het of niet, dat God altijd een man lijkt te zijn. Dit is een filter waar jullie mee om moeten gaan. Hoe voelen jullie je als naar een georganiseerde religieuze structuur gaat waar er alleen maar mannen zijn en jullie je diepste gevoelens moeten biechten aan een man die jullie vader noemen? Dit is een filter.

Zouden jullie dezelfde dingen in een biecht tegen een vrouw vertellen?

Beter zonder woorden, want hoe zou het zijn als er een mondeling contact was en jullie gewoon direct met God zouden praten? Het filter is in werking als jullie tegen een mens over God praten, maar niet als jullie met God over God praten. Dit is een filter. Dit was nummer drie.

Wordt vervolgd