Channeling161: Woodridge, Illinois / De Kosmische Kok. 2

KRYON Channeling 161:
Woodridge, Illinois

De Kosmische Kok. 2

Lee Carroll / 26 juli 2015.
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

De Metafoor van de Kok

Ik breng jullie een nieuwe metafoor: Wij gaan een maaltijd koken. Nu, hier wordt mijn partner behoorlijk nerveus van omdat hij niets van koken afweet. Gewoon ontspannen! (tegen Lee)

Het koken van een heerlijke maaltijd is op deze planeet een kunst. Jullie genieten van het eten en de beste koks zijn degenen die vroeg beginnen met voorbereiden, voorbereiden en voorbereiden. In een professionele keuken zijn er vele koks maar in deze metafoor is er maar een.

Misschien hebben jullie voor een grote familie gekookt en willen jullie nu een maaltijd koken die exotisch is, misschien een beetje anders dan een reeds bestaand recept. Misschien zijn jullie de soort kok die zijn eigen recept samenstelt en zijn eigen koks-intuïtie gebruikt.

Hoe dan ook, jullie beginnen vaak met het verzamelen van de ingrediënten als voorbereiding. Sommigen van jullie zullen deze ingrediënten in bakken bewaren totdat zij op het juiste moment gekookt zullen gaan worden. In het begin mixen jullie hen niet. In plaats daarvan hebben jullie een schaal met sla, een schaal met rijst en misschien enkele groenten. Dan zijn er de sausjes en het vocht waarin het maal zal worden gekookt en die later ook als jus toegevoegd zal worden.

Er zijn enkele ingrediënten die gebruikt worden in het hoofdgerecht als dit wordt klaargemaakt op een lagere temperatuur en die dan worden verwijderd als de temperatuur is toegenomen.

Die kunnen apart gezet worden en gebruikt als het hoofdgerecht klaar is.Er zijn kruiden – voor, tijdens en na het koken. Jullie zullen hen in verschillende plastic bakken en ook in schalen doen.

Als grote koks zullen jullie de kruiden zelfs uit de losse hand toevoegen.Jullie kunnen zelfs de avond ervoor al voorbereidingen maken omdat er bepaalde onderdelen van de maaltijd doorweekt of gemarineerd moeten zijn of misschien zelfs wel voorgekookt om precies passend te zijn voor de uiteindelijke opfrissing van de maaltijd.

Het zal uiteindelijk samenkomen in pracht en elegantie. Het aroma zal heerlijk zijn en klaar voor consumptie met een prachtige smaak. Gefeliciteerd! Want als kok weten jullie echt wat jullie doen.

Als het wordt gecombineerd met bepaalde soorten sauzen en dranken is het een feest dat is gevuld met liefde en waardering.

De Keuken komt tot Leven

Nu ga ik de metafoor veranderen, blijf er dus bij. Ons metaforische verhaal gaat verder en het realiteitsparadigma van de keuken is zojuist verhoogd. Elk ingrediënt in elke schaal heeft nu een prachtig, uniek bewustzijn. Elk ingrediënt in de schaal heeft ook werkelijk geen idee over wat jullie doen – geen enkel! De ingrediënten hebben ook geen idee van de uiteindelijke maaltijd. Het zijn gewoon ingrediënten die hier zijn en die nu bewustzijn hebben en nu misschien ook een bepaalde positie. Niet noodzakelijk een negatieve positie, maar zeker een die weetgierig is.

Jullie zijn de kok en jullie zijn de schepper van de maaltijd. Als kok hebben jullie de ingrediënten in schalen en verzegelde dozen om je heen verzameld. Laten wij zeggen dat de ene bijvoorbeeld sla is. Het is misschien een van de eerste ingrediënten om klaar te maken omdat het gekoeld moet worden. Het kan zelfs in een afgesloten doos worden bewaard en 24 uur in de koelkast worden gezet voordat de maaltijd wordt geserveerd!

Maar hij staat daar alleen en wordt in de koelkast gekoeld – en plotseling klaagt de sla: “Waarom ben ik in de koelkast. Kijk, ik kan er niets aan doen dat er andere dingen aan de hand zijn. Ik ben helemaal alleen. Wat gebeurt er? Waarom ben ik hier in de koelkast en hoe lang zal het duren voordat ik de groenten ontmoet? Dit is onaanvaardbaar.”

De groenten echter worden ook gestoord omdat zij ook hadden verwacht dat er nu iets zou gebeuren (zo gaat het vaak met groenten). Zij wachten en wachten en wachten, maar de kok is bezig met de voorbereiding van iets anders – de saus. De saus heeft geen idee over wat dan ook (zo is saus nu eenmaal). Hij is hoe dan ook gewoon blij om hier te zijn en weet niet wat het is om opgeklopt te worden of wat er dan ook gaat gebeuren. Hij is gewend aan wat er ook gebeurt maar hij is zich wel bewust van vreemde kruiden waarmee hij is vermengd. Hij is een beetje nieuwsgierig (er is niets erger dan een nieuwsgierige saus).

Lieve mensen, in deze metafoor kook Spirit een maaltijd MET jullie voor jullie leven, maar er zal altijd gekookt worden met anderen. De metafoor is deze: in welke ingrediëntenschaal of -bak zitten jullie?

Hoe zijn jullie voorbereid? Hoe lang zal het duren voordat de andere ingrediënten met jullie samen zullen komen op een bepaalde manier om de uiteindelijke maaltijd klaar te hebben? Zijn jullie tevreden met het feit dat er voorbereidingen dienen te zijn? Jullie kunnen nu samenkomen met enkele andere schalen maar het is nog niet af en er staan nog dingen klaar. Hoe lang zal het duren? Soms worden de schalen gecombineerd om samen nog een tijdje te kunnen wachten!

Al dit plannen is afhankelijk van synchroniciteit. Het moet ook gecoördineerd zijn, weet je. Als bepaalde schalen met ingrediënten elkaar ontmoeten en er klaar voor zijn, zijn zij er nu op voorbereid. Maar de uiteindelijke mix kan nog een tijdje duren. Als jullie dus de sla zijn en zeggen: “Lieve Spirit, ik heb gewacht! Hoe lang gaat het duren? Wat moet ik doen? Ben jij daar?” is het echte antwoord: “Ontspan je, sla!”

(Gelach)

Zo gaat het vaak als jullie religieus en gefrustreerd worden en zeggen: “Lettuce pray.” (Lettuce = sla! – laat ons bidden! Henk)

Lee’s grap, niet die van Kryon) (meer gelach)

De ingrediënten van deze heerlijke maaltijd worden verzameld en prachtig voorbereid – en met elegantie. Zij doen mee in de timing van de kok. Maar elk ingrediënt is volledig onbewust van hoe het gaat samenvallen en of het wel gaat gebeuren. Jullie zijn ongeduldig, nietwaar?

Als ingrediënten willen jullie weten wanneer, waar en hoe lang. De kok weet het omdat hij het overzicht heeft over alle ingrediënten en het plan kent. Als alles samenkomt, lieve mensen, gebeurt het onverwacht en ineens. Maar zelfs dan is er meer actie want alweer zijn er bepaalde ingrediënten die moeten worden toegevoegd onder het koken en zelfs als de maaltijd al op tafel staat!

Wat vinden jullie hiervan? Zijn jullie betrokken bij de voorbereiding of later, bij het koken? Misschien zijn jullie het zout dat het laatst komt? Jullie weten het niet, nietwaar? En dit is juist het punt! Hoeveel vertrouwen hebben jullie in de kok? Is het een domper voor jullie dat jullie dienen te vertrouwen op de Schepper, de meester chef omdat de maaltijd de uiteindelijke oplossing is voor waar jullie om hebben gevraagd? Waar jullie ook heen gaan; wat het ook is; er zijn altijd anderen bij betrokken. Zelfs als jullie vragen om een persoonlijke helingzal dit de anderen om jullie heen beïnvloeden.

Het is een maaltijd die wordt klaargemaakt met vele ingrediënten. Begrijpen jullie dat het, om een antwoord te krijgen, nodig is dat er andere mensen bij betrokken zijn? Begrijpen jullie dat zij vrije keuze hebben?

Zo, laten wij deze maaltijd nu nog wat gecompliceerder maken! Elk ingrediënt heeft niet alleen een eigen “houding” maar nu ook vrije keuze! Zij kunnen NEE zeggen. Stel je voor waar de kok op dit punt tijdens het koken voor komt te staan. De groenten krabbelen terug! Jullie zullen nieuwe groenten moeten hebben. Dit gaat de maaltijd een beetje uitstellen. Er komen nieuwe groenten en zij zijn al klaargemaakt. Wow! Het zijn zelfs betere groenten.

Alle andere ingrediënten moeten dus een tijdje langer wachten, maar zij weten niet waarom. Nu is de sla gefrustreerder dan ooit tevoren en is verpakt en wacht in de koude donkerte. Maar aan de maaltijd wordt altijd gewerkt, zie je, want de kok is zeer geduldig.

Het systeem is elegant. Het is prachtig en het wordt bijna door jullie allemaal verkeerd begrepen! Jullie willen dat de maaltijd NU klaar is! Ik weet dat jullie deze metafoor begrijpen.

Waar zitten jullie dus in het scenario? Hoe lang is er aan de maaltijd gewerkt? Is er een einde in zicht? Zijn jullie al ongeduldig? Willen jullie er nu een einde aan zien? Is er een schijnbare omweg gemaakt? Kunnen jullie het proeven, ondanks dat het hier nog niet is?

De kok kent jullie namen, lieve mensen. De kok houdt van jullie, lieve mensen, en alles dat wij jullie hebben verteld is welwillend voor jullie. Wat, als jullie inderdaad de sla zijn en al heel lang hebben gewacht? Jullie zijn koud en fris gehouden en misschien zelfs gesneden en fijn gemaakt. Toen kwamen jullie naar voren, maar gebeurde er iets en gingen jullie weer terug de koelkast in! Dan, opeens, vindt de kok dat de ingrediënten samen moeten komen op een onverwachte manier en verandert de maaltijd opeens van richting. Het gaat iets anders worden!

“Terug naar de koelkast, sla!”

Wat er uiteindelijk gebeurt is iets dat jullie je op een lineaire manier nooit zouden kunnen voorstellen. Tegen alles in kan de uitkomst een andere richting inslaan – misschien zelfs beter dan de oorspronkelijk geplande maaltijd omdat er nieuwe ingrediënten kwamen die de maaltijd nog completer maakten.

Zie je, de kok ziet alle ingrediënten tegelijk. Jullie zien er alleen maar een – jullie! Niets is te complex voor de kok.

Wat vinden jullie hiervan? Kunnen jullie de synchroniciteit begrijpen? Kunnen jullie zien dat de manier waarop alles werkt geduld en vertrouwen in de kok vereist? Wij hebben hier eerder om gevraagd, zelfs bij dingen die onmiddellijk lijken te gebeuren.

Soms zijn processen op de planeet die een direct antwoord verlangen, gewoon een deel van een groter plaatje. Soms zullen jullie niet begrijpen waarom de groenten terugkrabbelen of zelfs waarom de dood lijkt te triomferen. De uiteindelijke maaltijd is groter dan jullie je kunnen voorstellen, lieve mensen.

Maar door dit alles heen willen wij dat jullie weten dat wij ons nooit van jullie hebben teruggetrokken – nooit!. Zie je, wij kennen jullie namen. Jullie zijn onze familie.

Kan het duidelijker zijn dat onze hand naar jullie is uitgestrekt?

Het is een goede maaltijd. Vertrouw op de kok. Geduld!

En zo is het.

KRYON