Het Engelenwezen Kryon: Het zit in het DNA

Het zit in het DNA

Het Engelenwezen Kryon gechanneld door Lee Carroll / 28 juni 2008
Vertaling Annelie v Eijk

Om de lezer te helpen, is deze boodschap opnieuw gechanneld [door Lee en Kryon] en aangepast voor een beter begrip. Vaak bevat datgene wat er live in de zaal gebeurd een energie, die een soort van communicatie in zich draagt, die de gelezen tekst niet bevat. Geniet daarom van deze boodschap die gegeven werd in Kelowna, Canada. 

Gegroet geliefden. Ik ben Kryon van de Magnetische Dienstverlening.

Sommigen zullen nu de broeder/zuster tot je voelen spreken, want dit is een dag van lering. Het zal een ontrafeling zijn van de complexe boodschappen die we sinds een jaar gegeven hebben. Het zal ontrafeld worden d.m.v driedimensionale attributen zodat het duidelijker wordt voor jou, zodat het geleerd kan worden in synchroniciteit. Op deze wijze zal het meer lineair worden en het is tijd dat de gehele set boodschappen wordt gezien en verteld.

Voordat we beginnen wil ik nog zeggen: Gezegend is het Mensenwezen dat hier weggaat zonder geraakt te zijn. Gezegend is dit Mensenwezen dat geen woord hiervan gelooft, en die blind is voor het licht dat wij brengen, want hij zal hetzelfde aantal engelen met zich mee de deur uit nemen als jij. Want het gaat niet om het goed of verkeerd van wie het “in zich opneemt” en wie niet. Het gaat eenvoudig om de energie van de informatie en de vrije keuze die hier is. Boven alles word er van je gehouden, van ieder van jullie, want jullie zijn een deel van God. Ik weet wie hier is. Ik ken jullie namen…..die spirituele namen die wij zingen in licht. Het is de naam van je Hogere Zelf.
Ik wil nu verder gaan en geef mijn partner op dit moment wat informatie die hij niet verwacht. Wat vanavond gechanneld wordt zal in de toekomst ook geleerd worden via onderricht.

Wat ik mijn partner nu vertel, en voor iedereen te horen is, is dat ik wens dat hij deze informatie verder uit zal werken en het zal gaan onderwijzen zodat anderen het buiten de channeling om zullen horen en dat het niet meer zo cryptisch zal zijn. Een Mens die een ander Mens in 3D iets leert is veel succesvoller dan iets wat ik via hem zou kunnen onderwijzen tijdens een channeling. En dus doordrenk ik hem met de informatie en de power om dit op een beknopte en heldere manier te kunnen onderwijzen.

Wat wij vandaag leren is de kracht van de Akasha. Wij hebben dit al laten doorschemeren. Wij hebben stukjes hierover verteld. We hebben je wat hints gegeven over wat het betekent, en nu wil ik het verhaal ontrafelen.

In het verleden hebben we je verteld over een energie die samen met jou binnenkomt en die de Akasha heet. Je kent de term Akasha Kroniek. Dit is een record, een soort opname van de Akasha.

De definitie van de Akasha is: een energie die alles-dat-is representeert. De Akasha Kroniek is daarom een opname van al dat is geweest en nog meer.

Het concept van de Akasha staat voor al-dat-is, en de potentie van al-wat-kan-zijn.

In 3D is de Akasha Kroniek een archief van volbrachte zaken. Echter, en dit is moeilijk uit te leggen, het is ook een opname van zaken die potentieel nog niet gerealiseerd zijn.

Er zijn twee soorten Akasha Kronieken: Eén is wereldlijk en één is persoonlijk. De wereldlijke Akasha ligt besloten in die plek waar we het laatste jaar zo vaak over gesproken hebben, de Grot van Creatie. Het is een fysieke plek, gevuld met kristallijnen energie. Je kunt zeggen dat ieder Mensenwezen die dit hoort of leest een kristal bezit in die grot. Dat is inter-dimensionaal gezien niet helemaal juist, maar het is de beste voorstelling die we je in 3D kunnen geven. Dit maakt het gemakkelijker voor jullie om te visualiseren. Ieder van jullie bezit een fysiek object op deze gewijde plaats die heilig is, en kristallijn, en dat op deze planeet blijft nadat jij weg bent.

Het moeilijke deel van deze uitleg is dat dit kristal tijdloos is. Dat is te zeggen, het draagt in zich de kern- energie van je Hogere Zelf wanneer jij hier op de planeet bent.

Wanneer je niet hier bent, wordt de energie van dit object op het Kristallijnen Netwerk geplaatst dat wereldomvattend is. Alles wat je ooit op deze planeet bent geweest ligt ingebed, verspreid in het netwerk. Daarom zou je kunnen zeggen dat je Hogere Zelf steeds op Aarde verblijft. In bepaald opzicht zou je gelijk hebben. Dit verklaart eveneens hoe een Mens met “de doden kan praten.” Want iedereen die hier ooit geleefd heeft is nog steeds hier, in een tijdloze staat, binnenin de kristallijn.

Een Overzicht van Komen en Gaan – De Eerste Soort Akasha Kroniek. 

Wanneer je op de planeet komt, activeer je deze unieke kristallijnen structuur, en je Hogere Zelf is dan verantwoordelijk – de verzorger – voor dit kristal terwijl je hier bent.

Het Hogere Zelf van ieder mens bevindt zich altijd aan mijn kant van de sluier, maar je zou kunnen zeggen dat het tentakels heeft die het toestaan dat stukjes en deeltjes ervan met jou en de planeet samenwerken. Dit zijn de delen waar je mee in contact komt wanneer je mediteert.

Wanneer jij eenmaal gearriveerd bent op Aarde, is de energie van je Hogere Zelf met de Aarde verbonden voor zolang als de Aarde bestaat.

Het leven dat jij leeft wordt nu in deze kristallijnen structuur geëtst. De beslissingen die je neemt, spiritueel of anders, alle dingen die je ervaart, waar je doorheen gaat als een Mensenwezen, alles wordt ingebed in dit kristal.

De eigenschappen van kristallijnen structuren zijn welbekend in jullie wetenschap. Het is een mineraal met een atomische structuur en een lange-termijn atomische rangschikking. Dit creëert een uniek attribuut dat sinds kort ontdekt is namelijk die van herinnering.

In ons geval gaat het veel verder dan jullie wetenschap ooit zal kennen…..een kristallijnen structuur die heilige levenslessen bevat, kennis, herinnering en geheugen.

Wat je je in 3D niet realiseert of begrijpt is, dat de kristallijn eveneens de potentie van de toekomst bevat. Moeilijk uit te leggen is het, dus laten we het nu simpel houden.

Je leeft je leven op Aarde. Wanneer je klaar bent en datgene ervaart wat jullie ‘dood’ noemen, wat wij overgang noemen, dan kom je voor een moment terug in de Grot van Creatie. Op dat moment wordt alles wat je ervaren en geleerd hebt in dit kristallijnen object verzegeld, en dan verlaten je aardse essentie en het persoonlijke heilige deel van je Hogere Zelf de planeet.

Je zou kunnen zeggen dat deze kristallijnen opname net zoiets is zoals de ringen van een inter-dimensionale boom. Het rangschikt ieder leven, met alles wat je geleerd hebt en alles wat je DNA heeft verzameld. Dit gaat veel verder dan je verwacht, want de eventuele veranderingen die hebben plaatsgevonden in je bewustzijn, blijven op deze planeet in de vorm van een verandering in vibratie. Het blijft hier gedurende de rest van de civilisatie omdat het wordt geplaatst in het Kristallijnen Netwerk van de aarde zelf. Daarom zou je kunnen zeggen dat de aarde weerklinkt op jullie vibratie……verleden en heden.

Niets wordt verspild; niets gaat verloren geliefd Mensenwezen. Wat jij hier doet, blijft hier. Alle dingen die jij deed, alle beslissingen, alle openbaringen, de liefde, de vreugde, het drama en het verdriet……ze zijn niet alleen voor jou, ze zijn voor de aarde. De vibratie van de aarde zelf is opgemaakt uit de triljoenen van levens, energieën, gecreëerd door de mensheid in ongeveer 50.000 jaar.

Het is geen tijdscapsule, want het is altijd actief. Een tijdscapsule is passief. Inter-dimensionale dingen zijn altijd in het “nu.” Daarom zit hier geen “tijdstempel” op. Het “is” gewoon en wordt door de planeet altijd “gezien” als actueel.

Dat betekent dat, wát jij ook ervaren hebt, het nog steeds vers is en ervaren wordt.

Na een periode van Aardse tijd, kun je de aarde opnieuw bezoeken. De meesten van jullie doen dit, want een leven op de planeet is als een dag in het leven van een groter systeem. Het grotere systeem is een overzicht van honderden van je levens, en Spirit ziet je in dit leven niet als een Mens, maar als een tijdloze, heilige entiteit die deel is van God’s familie, werkend voor de Aarde, en die hier iedere keer weer is geweest in verschillende incarnaties of “expressies van karmische energie.”

Dit is voor jullie heel moeilijk te begrijpen en te accepteren, want jullie denken dat het leven begint bij de geboorte en eindigt met de dood. Dat is net zo min waar dan dat het leven begint in de ochtend en eindigt met de avond. Het gaat door en door en ieder leven is als een dag in een groter leven. Je blijft doorgaan met wakker worden en dan weer slapen…..alsmaar weer.

Jullie hebben dit proces reïncarnatie genoemd. Een expressie van je Hogere Zelf komt weer op aarde. Het is overigens hetzelfde Hogere Zelf.

Denk daar eens even over na…..vele levens, vele gezichten, beide geslachten….hetzelfde Hogere Zelf.

Het komt binnen zoals het eerder gedaan heeft en plaatst de nieuwe energie als een beginnende toevoeging in het kristal dat van jou is. Dan word jij op deze planeet geboren en vervolgt je reis, schijnbaar als iemand anders. Dan leef je dat leven. Wanneer je klaar bent wordt datgene wat je ervaren en geleerd hebt, een andere ring op het kristal. Gedurende de tijd, bevat deze heilige, kristallijnen structuur, honderden ringen van levens.

Eén Hogere Zelf, vele levens, vele namen en gezichten……..allen JIJ.

Dat is de essentie van de Grot van Creatie en het proces van het Kristallijnen Netwerk. Zo werkt het. Wat jij ook doet, het blijft hier op deze planeet en draagt bij aan de energie van de gehele mensheid die zal volgen.

Dat is het overzicht van de Akasha Kroniek in de Grot van Creatie. Het moeilijke is om uit te leggen hoe het eveneens de toekomst bevat. Want al de potenties van de levens die je nog zou leven bevinden zich ook in het Kristallijnen Netwerk. Het helpt te bepalen wie je de volgende keer zult zijn.

Ik kan dit niet aan jullie uitleggen en ga het ook niet proberen alleen zeg ik dat al deze dingen een reden hebben. Velen hebben het karma genoemd, een vervolg van onafgemaakte zaken, zoveel als dat je ’s morgens wakker wordt en nog dingen af moet handelen waar je nog niet aan toe gekomen bent. Ze wachten op je….zij zijn de toekomst. Maar in het geval van de inter-dimensionale energie waren ze er altijd al, en ze zullen je gedrag beïnvloeden wanneer je wakker wordt.

De Tweede Soort Akasha Kroniek

Nu, laten we verder gaan met onze les van vandaag. Er is nog een ander soort Akasha Kroniek, de tweede.

Er bestaat een mini-Akasha dat in je DNA verschijnt. Het wordt gevormd in de baarmoeder en gegeven bij de geboorte. Dit is de Akasha Kroniek van wie jij bent en wie je bent geweest op Aarde. Het bevat eveneens de potenties van wat je zou kunnen gaan doen, gedragen in de lagen van het DNA binnenin jou. Dit zal misschien hetzelfde klinken als het kristallijnen record in de Grot van Creatie, maar dat is het niet.

De opname in de grot is voor de gehele mensheid bestemd. Het is verbonden met het Kristallijnen Netwerk van de aarde.

Het doel van de Akasha in je DNA is: persoonlijke ontdekking, bewustzijn, karma en levenslessen.

Het is esoterisch en zelfs wat vreemd voor jou, of niet? Sommigen zullen het zelfs ongelooflijk noemen dat zich in jouw DNA de opname bevindt van wie je ooit bent geweest. Laten we het daar eens over hebben. We zullen je vertellen hoe dit jou beïnvloedt. We zullen je vertellen wat het betekent. Al deze dingen zullen we je ingekort geven in de boodschap van vandaag.

Sommigen vragen zich af, “Nou Kryon, dit is wat ik me afvraag. Ik begrijp wat je allemaal zegt. Je staat op het punt om te vertellen dat we binnenkomen met vele energieën uit het verleden. Maar hoe zit het dan met het allereerste leven op Aarde? Die had een kristal zonder ringen zou je kunnen zeggen. Er was geen energie van vorige expressies, geen vorige ervaringen op Aarde. Hoe zit dat dan? Wat gebeurt er dan?”

Dit is een hele logische vraag. Er bestaat een welbekende energie van de nieuwkomer die uniek is voor de planeet. De meesten die dit lezen hebben dit ervaren. Er zijn eveneens veel nieuwelingen!

Weet dit: Kryon is zich heel bewust van de geometrische progressie. De Mensenwezens op deze planeet groeien enorm in aantal. En omdat de populatie groeit, geliefd Mensenwezen, betekent dat ook dat er vele, vele eerstelingen zijn. Wat het percentage aan oude zielen ook zijn mag, er is een hoger percentage aan nieuwelingen. Wij weten dat want het is deel van het plan en de energie van de Aarde. Deze boodschap is dan ook niet bedoeld voor hen die nog niet eerder hier geweest zijn. Andere keren hebben we de attributen van de nieuwkomer al vermeld. Jullie zijn verder dan dat.

Ik ben me bewust van wie hier zijn, op deze plek genaamd Kelowna, in dit land dat jullie Canada noemen. Ik zeg dit nu specifiek voor hen die dit later zullen horen en lezen. In deze ruimte bevindt zich niet één nieuwkomer. Ieder van jullie is hier al eerder geweest. Daarom is deze boodschap beknopt en efficiënt voor ieder van jullie in deze ruimte. Er is niemand hier op wie dit niet van toepassing is. Sommigen hier zijn al hele oude zielen, originele bron-zielen genaamd Lemurianen. Velen hier zijn dit niet, maar zijn al zovele malen op deze planeet gekomen dat ze bij honderden in het Netwerk geëtst staan. Oude zielen zijn jullie, ik spreek nu tot jullie. Luister, want dit is belangrijk voor de Lichtwerkers.

Het zit in het DNA.

Een kind wordt geboren en het DNA draagt de energieën van de Akasha regelrecht zijn persoonlijkheid in. Deze energieën kunnen onmiddellijk door iedereen gezien worden.

Het eerste wat er gebeurt is een karmisch restant. Karma is echt. Sommigen van de meest vergaande geloofssystemen op deze planeet, die zeer esoterisch zijn, spreken hierover. Sommigen van de oudste geloofssystemen die jullie hebben onderwijzen eerst over karma. Zij weten van dit systeem van komen en gaan en ze weten wat het betekent.

Wij vertelden jullie 19 jaar geleden dat karma een van de eerste dingen was die je zou kunnen veranderen in deze nieuwe energie. We vertelden jullie dat de Lichtwerker het automatisch zou laten vallen wanneer zij de pure intentie zou geven om verder te gaan naar een groter bewustzijn. We vertelden jullie dat het “de implantatie was van de permissie om karma af te werpen.” [In 1989 werd het “het implantaat” genoemd.]

Karma is de energie die wordt overgedragen van een vorig leven en te maken heeft met onafgemaakte lessen, en die nu, door jullie, niet geleerd hoeven te worden. Dat is één van de geschenken van de grote verschuiving voor jullie. Dit is geen nieuw nieuws.

In het voorbeeld hierboven, ontvangt het kind het dat geboren wordt. De meeste Mensenwezens die nu geboren worden bezitten karma, want er is niet genoeg tijd voorbij gegaan om een karmaloze Lichtwerkersgroep te creëren om te reïncarneren. In ons voorbeeld, zal het kind later beslissen om het karma te laten vervallen of niet. [Eenmaal vervallen in een leven, zullen oude karmische zaken niet overgedragen worden naar het volgende.]

De set-up van levenslessen en de energie van de persoonlijkheid is gebaseerd op de kristallijnen Akasha Kroniek en wordt tijdens de geboorte naar het kind overgebracht. Je zou kunnen zeggen dat een andere dag begint en de Mens zijn “verhaal” op Aarde voortzet.

Het kind begint te groeien…. en ik heb hier eerder over gesproken. Ik zeg nogmaals dat Moeders me gelijk zullen geven, want zij zien dat het niet uitmaakt waar een kind vandaan komt, of wie de ouders zijn…..het kind neemt de Akasha Kroniek en de energie van zijn vorige levens tot zich. Moeders weten dit, want zij ervaren dat kinderen van dezelfde ouders geheel verschillend kunnen zijn. De een zal talent hebben, de ander niet. Een zal angsten bezitten, de ander niet.

Het kan alleen maar verklaard worden, geliefd Mensenwezen, door wat ik jullie vertel over het DNA. Zij resoneren met de Akasha Kroniek van hun eigen verleden. Zij komen direct van de Grot van Creatie waar hun vorige levens in hun DNA werden ingebed, en ze beginnen hun reis. Genealogisch gezien zullen ze misschien op de moeder en de vader lijken, en misschien zelfs dezelfde persoonlijke attributen bezitten als hun ouders, maar de essentie van hun leven [levenslessen] komt voort uit hun eigen vorige levens. Laten we het eens hebben over wat ze krijgen als ze binnenkomen [arriveren op Aarde].

Angst of zonder angst: Het “angst-quotiënt” van een Mens hangt af van wat zij geleerd en gedaan hebben in het verleden. Inderdaad, zijn het oude zielen, dan zijn ze zonder angst voor het leven, want ze gingen door de meeste angsten heen, iedere keer weer. Sommigen zijn strijders en zeer sterk. Zij wandelen situaties binnen alsof ze de realiteit zelf bezitten.

Zijn ze hier maar een paar keer geweest, minder dan 30 of 40 keer, dan zijn ze nog steeds bang. Sommigen komen van een angstig leven waarin ze alleen maar vreesden. Er was angst in hun dood en angst in hun leven en je kunt het in hun ogen zien. Zij zijn bang voor het leven zelf. Moeders van over de hele planeet spenderen veel tijd om hun kinderen uit de angst te halen! Zij houden van hun kinderen en begrijpen niet waarom ze zo aarzelend zijn in alles. Maar de moeders weten dat zij het niet creëerden. Het kwam ergens anders vandaan.

Verlangens: Observeer hoe de kinderen hun eigen persoonlijke verlangens ontwikkelen. Wat vinden ze lekker om te eten? Wat voor muziek vinden ze mooi? Wat vinden ze leuk om te doen? Wat maakt ze rustig, of wat irriteert hen, of maakt hen boos? Ze zijn allen heel verschillend en hoeven niet direct op de biologische ouders te lijken. Interessant, is het niet? Waarom zou dit zijn? Laat me je een geheim vertellen: Kijk wat voor eten je kind lekker vindt, want het zal je zeggen waar het kind eerder is geweest. Let er eens op, want het vertelt je waar het DNA aan gewend is geraakt en weer graag wil hebben.

Van welke muziek houden ze? Wat kalmeert hun ziel? Waar kijken ze naar? Waartoe voelen ze zich aangetrokken? Ze zijn allen verschillend, maar gevormd door het DNA van de Akasha……wie zij eerder waren, wat zij geleerd hebben en wat het kristallijnen verleden hen geeft.

Kinderen houden van de nieuwe rages van tegenwoordig. Nieuwkomers zullen eenvoudig met de stroom meegaan en van alle nieuwe dingen genieten omdat het hun eerste rit is. Anderen zullen ook zo beginnen, maar zullen het al snel moe worden en zich naar de dingen richten die “hen roepen vanuit hun DNA.” Dit zullen hun vorige talenten en interesses zijn. Velen zullen onmiddellijk “omdraaien”, tot grote verbazing van hun ouders. In hun DNA bevindt zich de opname van al hun vorige levens die hen vormt tot wie ze nu zijn.

Talent: Ze hebben het of hebben het niet. Ze kunnen een ’tune’ in zich dragen of niet. Sommigen zijn gevuld met talenten! Sommigen zijn bij de geboorte al artiesten door wat de Akasha ze meegeeft uit het vorige leven. In het DNA bevinden zich levens van tekenen, kleuren, vormen en prachtige muziek. Sommigen komen binnen als maestro’s, en tegen de tijd dat ze drie of vier jaar oud zijn, gaat het erom een manier te vinden om de behendigheid in hun vingers terug te krijgen om een keyboard of een gitaar te bespelen. Sommigen worden onmiddellijk naar het instrument getrokken dat ze voorheen bespeelden, en hun talent is veel verder dan wat ze tot nu toe is geleerd.

Hoe verklaar je dit, Mensenwezen?

De Akasha vormt ze allemaal.

Persoonlijkheid: Wanneer het kind opgroeit, lijkt het erop dat de persoonlijkheid gevormd wordt door de omgeving, maar soms is de persoonlijkheid prettig en soms ook niet. Voor een ouder lijkt het soms compleet buiten je om te gebeuren, en toch deed je alles goed! Je vraagt je misschien af, “Hoe kon mijn kind zich zo ontwikkelen? Waarom niet net zoals ik? Waarom moet ik zo vechten om hem iets, zoals bijvoorbeeld gezond verstand, te laten begrijpen? Hij lijkt helemaal niet op mij of mijn familie.”

Later, als volwassenen, kan het zijn dat ze wegen inslaan die jij niet verwachtte…..wegen die jij ze niet geleerd hebt. Je kunt je afvragen waarom je kind zoiets verschrikkelijks kon doen. Anderen zullen zeggen, “Is het niet mooi dat mijn kind een perfect bewustzijn bezit. Het denkt zoals ik. Ik heb het hem goed geleerd.”

Laat me je de waarheid vertellen, geliefd Mensenwezen. Je kinderen zijn vaak je ouders! [van lang geleden] Ze komen binnen in de karmische groep om jouw dingen te leren, en jij hen. Families incarneren in families in traininggroepjes, vooral verlichte training. Dat is te zeggen, er is een systeem van verlichting. Verwachtte je dit?

Dat is te zeggen, geliefd Mensenwezen, de beloning van jouw werk op deze planeet – luister naar me – de beloning van jouw werk op deze planeet, wordt in de kristallijn geëtst als de potentie van wie er uit jouw lendenen geboren wordt.

Heel vaak pikt het verlichte kind alleen maar op wat ze jou origineel geleerd hebben….zich de eigen vorige ervaringen en hun eigen levenslessen herinnerend. Het is makkelijk voor jou om daar credit voor te nemen, maar het was in werkelijkheid niet jíj die het hen gegeven heeft. Het is een trainingscirkel van kind aan de ouder, ouder aan het kind.

Dit betekent dat jij, die hier zit, vermoedelijk Lichtwerkers voort zal brengen op deze planeet, zelfs al geloven ze niet wat jij gelooft. Zij zullen kinderen van licht zijn. Dat is te zeggen, hun harten zullen de informatie doen weerklinken die jij in je cellulaire structuur had. Dat is wat jij aan hen hebt overgegeven. Dat is deel van het systeem.

Het is ingewikkeld. Het is een combinatie van wie zij afstammen, van hun beslissingen in het karmische van wie hun ouders waren, van wie zij zelf waren en met welke energieën ze wensen verder te gaan. Maar ik zeg je dat het verlangen en de toestemming in het DNA van jullie beiden is.

Wanneer je naar de andere kant van de sluier gaat, kies je je familie voor de volgende expressie, en je kunt terugkomen en zeggen, “Ik wil weer in dezelfde familie zijn,” en verder gaan in de lijn van licht. Diepgaand, is het. Moeilijk, is het. Prachtig, is het.

Opgegroeid……de volwassene: Het groeien is voorbij en daar staat de volwassene. Angsten, verlangens, talenten of niet, persoonlijke eigenschappen en fobieën zijn allen intact. Dit is normaal voor een mens. En hier wordt het leuk: Tot aan dit punt, geliefd Mensenwezen, accepteer je dit als wie jij bent. Automatisch is dit wie jij bent en je begint met deze attributen te werken. Je hebt het gevoel dat “dit de manier is”, normaal, en natuurlijk….iets dat gewoon “is” en niet veranderd kan worden. En het enige wat we tegen jullie zeggen is, “Wat 3D van jullie!” Want dit is de enige manier zoals jullie denken: “Zo heb ik het dit keer uitgedeeld gekregen en ik ben dit.” En je begint door het leven te wandelen, werkend met wat “dit” ook is.

De Volgende Grote Mogelijkheid van de Mens.

Al jaren vertellen de psychologen jullie dat je jezelf kunt veranderen door wat je denkt. Zelfs buiten een spirituele context om zeggen ze, “De kracht van positief denken kan je leven werkelijk veranderen.” Zij weten dit. Het gaat om energie, en ze hebben het bij het rechte eind. Het is eveneens een hint naar wat er mis is met jullie denken.

Nieuwe energie kwam binnen in 1987. Het netwerk veranderde en de kristallijn verplaatste zich. De aarde zelf vibreert nu anders dan het toen deed. Toen wij arriveerden zeiden we, “Jullie hebben de toekomst veranderd.” We vertelden over de nieuwe geschenken en nu zullen we één van de beste gaan beschrijven. Het was er altijd al, alleen is het nu verbeterd.

Waarom besloten jullie dat de cellen van je lichaam de controle hadden over jou? Waarom besloten jullie dat de biologische genen voor altijd waren? Wie heeft jullie dit verteld?

Laat me jullie een oud energetisch paradigma geven: “Wie ik ook ben, dat ben ik. God creëerde mij zo met een reden en dus zal ik er maar het beste van maken.” Klinkt niet slecht, of wel? Voor sommigen van jullie klinkt dit prima.

Nu zeg ik het nog maar eens: Welkom bij de inter-dimensionale verschuiving, want het gehele Menselijke denken kan gereviseerd worden om de nieuwe geschenken in zich op te nemen!

“Waar ik ook mee geboren ben is niet belangrijk. Ik heb de controle over mijn lichaam, mijn immuunsysteem en mijn bewustzijn. God creëerde mij als een goddelijk wezen dat de mogelijkheid bezit om vorige energieën uit mijn Akasha op te eisen……en mijn biologie, en mijn aangezicht en krachten totaal te veranderen in wat ik ook maar verlang.”

Klinkt dit onmogelijk? Er zijn tegenwoordig leraren die Mensen instrueren hoe ze “voorbij de genen moeten denken.”* Medische wetenschap vertelt jullie dat je DNA niet je lot is!** Met andere woorden, dit hele idee openbaart zich nu aan de gehele mensheid, want het is tijd. Laat ons nu het heilige deel hiervan bespreken.

Alles wat je hebt, tot aan de ziekten die je op dit moment in je bloed draagt, is te veranderen. Het gaat alleen om de Akasha weet je? Dat is deel van jouw DNA, dus het hoort bij jou.

Luister naar me: Als de opslagplaats van alles wie jij ooit was en dat zich in je DNA bevindt, als dat een mooi, jong, gezond Mensenwezen bevat, dan is dat nog steeds aanwezig!

Misschien omvatte het de mogelijkheid om bepaalde dingen te doen zoals bijv. een artiest zijn, een spreker, de schrijver, de strijder, de zelfverzekerde, de ene die fier staat en met geheven hoofd loopt? Begrijp je dat “jij” dit allemaal bent? Het is er nog steeds.

Maar, jij zegt, “Dat is een mooie gedachte, Kryon, maar dat ligt in het verleden. Je kunt het verleden niet pakken.” Dan zeg ik, wat lineair van je! Want deze nieuwe geschenken zijn “jou”, op een niet-lineaire manier betreffende de cellulaire structuur. Ont-lineair je leven en je zult niet alleen ontdekken dat je deze dingen kunt aanraken, maar dat je ze ook kunt toe-eigenen (ze uit de opslagplaats kunt halen). Je kunt ze heel gemakkelijk vergaren! “Het idee staat me wel aan, Kryon. Hoe doe ik dat? Ik ben er klaar voor.”

De Akasha toe-eigenen.

Ik zal je de eerste stap geven. Je moet er in geloven. Geloof het niet omdat ik zeg dat het er is. Je moet er zo sterk in geloven dat het realiteit is, biologisch, net als je arm. Wanneer je naar je arm kijkt dan zeg je, “Ik heb een arm, daar is het en ik kan het zien.” Er is geen twijfel en je brein weet het ook. De materie rondom je weet het, en om het te bewijzen kun je er dingen mee oppakken. Geen twijfel mogelijk. Dit is jouw arm.

En hoe voelt het nu als je zegt, “Ik bezit een Akasha Kroniek in mijn DNA. Ik heb een opslagplaats binnenin mij van alles wat ik ooit was en waarin ik toegang heb.” Vertel me eens welke delen van je lichaam hiertegen protesteren. Ik zal het zeggen – alle lineaire delen! De logica zal tegen je schreeuwen, “Dat kan helemaal niet. Je kunt niet veranderen wie je bent.” En het zal ’t mis hebben.

Jij kunt dit alles doen. Het is deel van de nieuwe energie en ik zeg je dat velen in deze ruimte het al gedaan hebben. Het kan langzaam en in kleine porties gedaan worden. Het kan stilletjes gedaan worden zonder dat iemand het merkt, en het kan zo overduidelijk zijn dat je beste vrienden je niet langer herkennen. De energie hiervoor komt uit de opslagplaats die jij bent. Het zit in je DNA, ieder stukje ervan, triljoenen deeltjes die allen gesynchroniseerd zijn aan jou wil.

Er zijn drie moeilijkheidsniveaus: Makkelijk, medium en moeilijk. Ik zal vertellen wat er in elk niveau gebeurt. Begrijp je het voornoemde? Begrijp je, geliefd Mensenwezen, dat je het niet aan God vraagt om je iets te geven? Wat je doet is jezelf tot op zekere hoogte veranderen, zodat je naar binnen kunt reiken en nemen wat je al geleerd hebt…..waar je al eerder voor gewerkt hebt.

De sleutel? Je moet begrijpen en geloven dat het ene Hogere Zelf iedere keer bij je was. Dat betekent dat je centrale bewustzijn bij alles betrokken was. Je bent geen andere entiteit dit keer. Je bent alleen een andere expressie van hetzelfde Hogere Zelf. Daardoor was je bij al deze dingen aanwezig waar we over spreken. Je moet het geloven.

Weet het Hogere Zelf wat er gaande is? Moet ik daar werkelijk antwoord op geven? Het Hogere Zelf zit te wachten totdat jij het geloof opbrengt.

De Drie Niveaus.

Makkelijk: Angsten. Fobieën en blokkades  Zij zijn makkelijk op te ruimen. Toch zijn dit degene die iedereen wenst te veranderen en het moeilijk mee heeft. Hoe zou je het vinden om niet bang te zijn voor de dingen waar je bang voor bent? We houden het simpel hier. Ben jij bang om voorwaarts te gaan, bang voor verandering, bang voor wat er om je heen gebeurt? Sommigen van jullie hebben fobieën. Dit zijn overblijfselen, katers van een vorige levenservaring.

Ben je bang voor hoogten, voor insecten, water, bang voor dit of dat? Je zegt misschien, “Ja, maar het beïnvloedt mijn leven niet echt, want ik heb ermee leren leven.” Jawel, dat doet het wel! Ik zeg je waarom, omdat het duisternis bevat in een studie van licht. Het hoort hier niet thuis. Je hebt het niet nodig. Het stoort je geloof, je efficiëntie, je vooruitgang, en je bent je er constant bewust van. Het is dit keer niet jij, want het reflecteert een vorig leven…….van ergens anders. Je hebt het niet meer nodig. Het is als je wilt snel te veranderen, maar je draagt nog een hele berg oude bagage mee waarvan je beweert dat je het toch niet opent om te gaan gebruiken. Klinkt dat logisch?

Begin! Begin te werken met wat je nu gelooft, op dezelfde manier zoals je in je arm gelooft. Je zult snel ontdekken dat de fobieën en angsten zich terugtrekken en veranderen. Wanneer ze dat doen, begin je dat deel van de Akasha te claimen dat je eerst was, maar nu opnieuw aanwakkert. Het voelt net als jij. Het IS werkelijk jij. Het voelt niet als iemand anders, want je claimt alleen maar wat je al bezit. De angsten beginnen ook weg te gaan. Je kunt het voelen, en je kunt doorgaan met ze uit te dagen en ermee werken zodat je cellulaire structuur het ook zal voelen.

Bang voor hoogten? Ga af en toe eens naar een hoge plek en check het na voor jezelf. Je zult zien dat de angsten minder worden. Je bent niet langer verlamd om over de rand te kunnen kijken. Deze dingen beginnen weg te trekken tot het punt waarop je je afvraagt waarom ze er ooit waren! Dit zijn kleine uitdagingen. De blokkades die je verhinderen om van de ene naar de andere energie verder te gaan zijn echt, maar zij zullen afnemen wanneer jij de power, van wat je toebehoort, claimt……’t ontbreken van angst. Dat is groei, en het vergt oefening, maar je zult absoluut de vooruitgang zien.

Mensen houden niet van verandering. Velen hebben deze blokkades. Het zijn blokkades van bewustzijn. Wat is het dat je boosheid triggert? Het is een blokkade van vrede, of niet? Kun je uiteindelijk geduldig zijn als een dwaas tegen je spreekt over zijn dwaasheid? Kun je begripvol zijn over zijn proces in plaats van boos te worden? Ja. Dit zijn de makkelijke dingen. Je kunt voor deze test slagen, je leven veranderen, en dan aan de meer complexere kwesties gaan werken.

De schoonheid hiervan, geliefd Mensenwezen, is dat wanneer iedereen deze simpele dingen zou doen, je een groep van vreedzame strijders zou hebben……strijders van het licht. Jullie zouden allen vrij zijn van angst, fobieën en blokkades. Jullie zouden allen met zuiverheid het licht sturen, en er zou geen oordeel van Spirit zijn als je niets anders zou doen. Maar als je dat wel wilt, dan zouden ze moeilijker worden.

Medium: Hoe zou je het vinden om je allergieën kwijt te raken en je immuunsysteem te veranderen? Het is een beetje moeilijker. Je vraagt misschien, “Hoe kan ik dat nou doen? Denk je het weg? Ik heb nu eenmaal allergieën of niet. Mijn cellen zijn allergisch.” Oh, werkelijk? Ik zeg jullie, geliefden, dat hier mensen zijn die hun allergieën hebben opgegeven omdat ze zich realiseerden dat het overblijfselen waren van iets dat ze niet meer nodig hadden. Zij gingen hun Akasha binnen en namen het oorspronkelijke DNA van dat ene leven dat nooit voor iets allergisch was! Die blauwdruk is er nog steeds! Het representeert een immuunsysteem dat sterk was en heel en nooit een ziekte heeft gehad. Het was krachtig en voor niets allergisch. Hoe zou je het vinden om geen ziekte te hebben? Hoe zou je het vinden om sterk en energiek te zijn ongeacht je leeftijd? Dit is moeilijker, weet je? Maar het is zo. Wat jij denkt dat jij bent kan herschreven worden op cellulair niveau.

Hoe zou je het vinden om met alles in je leven vrede te hebben, ongeacht wat? Ik zeg niet dat de problemen weg zouden gaan. Ik vraag alleen hoe het zou zijn om er vrede mee te hebben? Hoe zou je het vinden om van het drama en de zorgen verlost te zijn?

Het is een interessant iets dat drama: Wanneer de Lichtwerker niet met karmische energie werkt, verdwijnt het drama! Wanneer je je karma laat vallen, is er geen reden het drama voort te zetten om iets dat je niet meer nodig hebt.

“Kryon, ik heb mijn karma jaren geleden al losgelaten toen ik besloot om mijn pad te veranderen. Zo klinkt het alsof het er nog steeds is.” Het is niet zo eenvoudig. De intentie geven om je karma te laten vallen is als het zuiveren van het pad voor je. Maar nu moet je nog opstaan en het pad bewandelen. De karmische attributen schreeuwen naar je: “Pak me op…..Ik ben van jou!” Maar dan, terwijl je wandelt, herinner je je dat je intentie een situatie heeft gecreëerd waarin je ze nooit meer hoeft op te pakken. Maar ze zullen altijd rondom je zijn, tegen je schreeuwend.

Dit is moeilijk. Laat me je vertellen, oude ziel, iedereen die in deze ruimte zit, of de Lichtwerker die dit leest, is door een spirituele revelatie gegaan. Jullie zijn priesters geweest, jullie zijn nonnen geweest, jullie zijn sjamanen geweest. Jullie zijn hier doorheen gegaan want anders zou je niet hier in de stoel zitten of deze esoterische informatie lezen. Je zou kunnen zeggen dat, met deze Akasha-attributen, je een persoonlijkheid kunt ontwikkelen die zo vreedzaam is dat iedereen bij je zou willen zijn. Dat is het antwoord, is ’t niet? Dit is de vrede van de meesters.

Dit is het medium niveau, dus ik heb je zojuist een begin gegeven. Ik gaf je de makkelijke. Ik gaf je de medium. En nu vertel ik je de moeilijke.

Moeilijk: Dit is het ongelooflijke deel. Dit is voor degene die werkelijk in de Akasha wil gaan graven en de toekomst veranderen. In ieder van jullie bevindt zich alles wat je ooit was……eonen aan ervaring. Ter additie…..wanneer je in de Akasha gaat graven, dus wanneer je naar binnen gaat om deze dingen tot je te nemen, zul je je van de dingen die je niet wilt in dit leven ontdoen. Dat is het resultaat. Het is niet zo dat je het DNA ingaat en iets anders neemt om er bovenop te zetten. Het is meer een uitwisseling – het ene tegen het andere. Zo werkt het. Want het DNA claimt alles wat je bent. Wat jij doet is attributen uitwisselen….in de Akasha zetten wat niet bij jouw energie past, en de dingen claimen die dat wel doen. Jij bezit ze allemaal.

Er is nog iets anders: Ieder van jullie heeft een zogenaamd spiritueel vat. Dat vat is gevuld met alles wat je ooit als Mensenwezen op deze aarde geleerd hebt over God, over gidsen, over engelen, over interacties, over heilige communicatie. En dat vat is van jou. Het hoeft niet ieder leven weer opnieuw gevuld te worden. Het ligt daar klaar voor jou om geopend te worden en er alles wat je ooit wist uit te gieten. Dat is deel van het spirituele Akashasysteem. Het is het spirituele verguldsel van al dat is, dat toestaat dat een schijnbare nieuweling op deze planeet gedurende de nacht een meester kan worden. Deze “nieuweling” betaalde zijn schulden en heeft ze doorleefd. Misschien is hij zelfs gestorven voor zijn overtuiging.

Velen onder jullie zijn bang voor bepaalde zaken omdat jullie ervoor gestorven zijn. Sommigen willen het esoterische niet aanraken omdat het angst voor verlichting en dood met zich meedraagt. Je angst is dusdanig dat je het vat niet wilt openen. Zo velen zullen het hele voorgaande verwerpen, het niet geloven. Nou, niet echt. Je gelooft wel, maar je wilt het alleen niet nog eens aanraken. Ik weet wie hier is.

Dus het eerste attribuut in de moeilijke categorie is het openen van het spirituele vat en daardoor alles wat je geleerd hebt in jezelf plaatsen. Ben je daar bang voor? Want sommigen van jullie waren belangrijk in de geschiedenis van spirituele zaken. Dat is de waarheid.

Niet alleen draag je spirituele kennis met je mee …..in het vat….. maar ook het personage van wie je was. Dit is moeilijk uit te leggen. Binnen één nacht, zo lijkt het, kan iemand die totaal niet geïnteresseerd is in metafysische zaken een geweldige leraar worden. Het stroomt uit het vat en ze hoeven alleen nog maar te leren en luisteren om de informatie op een lineaire manier te kunnen gebruiken. Niet-leraren worden leraren. Zij die totaal niets wisten, bezitten nu grote kennis. Zij die geen idee hadden, bezitten nu grote wijsheid.

Het spirituele vat – dat is het moeilijkste. Het is er; ieder van jullie bezit het. Iedereen in deze ruimte en die dit leest inbegrepen.

Je kunt een persoonlijkheid aannemen die totaal verschillend is dan die waarmee je geboren werd. Ben je daar klaar voor? Of ben je teveel aan je angsten, fobieën en blokkaden gehecht? Zou je liever een persoonlijkheid willen die vreedzamer is? Dat is een angst op zich, of niet soms? Je hebt het gevoel jezelf te verliezen, alleen om jezelf te vinden! Dat is voorhanden in deze “moeilijke” categorie. Dit zijn de dingen die gegeven kunnen worden via de connectie met je Hogere Zelf. Groei in deze zaken vereist een grotere communicatieve bekwaamheid van het Mensenwezen met het Hogere Zelf. Iedere stap zorgt voor een betere verbinding.

“Wacht even, Kryon. Je zei dat we verbonden waren met ons DNA, niet het Hogere Zelf.” Jawel! Waar denk je dat het Hogere Zelf is? Het bevindt zich in het inter-dimensionale DNA. We hebben je zelfs de informatie gegeven in welke DNA-laag, en de Hebreeuwse naam daarvoor. We vertelden je zelfs dat zijn nummer de zes was: de zesde energie van DNA. Die kerninformatie, dat Hogere Zelf, houdt zich verborgen in triljoenen deeltjes DNA, allen samenwerkend om te creëren wie jij bent. Oh, je wilt geloven dat je Hogere Zelf een of andere engel in de lucht is? Dat is het niet. Het bevindt zich binnenin jou, ingebed in jouw cellulaire structuur. Daar zit het. Er is zoveel om te weten.

“Kryon, ik ben in de war. Waar is God in dit alles?” Precies daar waar je nooit zou kijken, want God is het concept van een liefdevolle familie van spirituele hulp die ergens voorbij de sluier is. God is liefde, en toch kun je die volheid nooit echt buiten jezelf vinden. Het is een constante zoektocht en de mensheid is al sinds de schepping op zoek naar God.

En nu onthul ik nogmaals dat het systeem van God zich binnenin jou bevindt, en dat de essentie van jouw goddelijkheid in het inter-dimensionale DNA zit, binnenin je eigen lichaam. Wees stil, en weet dat je God bent. Laat de zoektocht eindigen en vier de overwinning van het vinden van de waarheid op de meest onwaarschijnlijke plaats…….binnenin jou.

We zijn bijna klaar. Hoe zou je het vinden om talenten te bezitten die je nu niet hebt? “Kryon, hoe kan dat? Ik heb het talent of ik heb het niet. Ik kan de piano spelen of ik kan het niet.” Wat 3D van jullie! Daar ga je dan, je besluit dat je klaar bent. Je denkt dat je een soort taart bent, en dat je uit de oven komt en dan klaar bent! Je begrijpt niet dat je pas het beginnende recept bent, en dat recept schreeuwt om verandering.

In je Akasha, dat is te zeggen, in je DNA, bevindt zich de herinnering aan het talent waarvan jij denkt dat je dat niet hebt, maar die je wel hebt gehad. Dit is nogmaals, de Akasha toe-eigenen. We spraken er eerder over. Het neemt jaren in beslag. Het is te doen. Het kan gebeuren, het kan ontwaken. Waar ben je bang voor? Waarom niet beginnen?

Je zegt, “Nou, ik kan niet voor een groep mensen spreken. Ik ben daar niet goed in.” Wat denk je van die spreker uit de derde eeuw? Ga je hem weggooien? Hij was tenslotte jou! Zou je naar binnen willen gaan en die attributen op willen pakken? De spreker zal met autoriteit praten en de mensen zullen luisteren. Dat is een talent. Velen van jullie hebben dit binnenin zich, en toch had je het niet toen je geboren werd. Daarom kun je het je niet voorstellen. Het is niet mogelijk om zoveel levens te leven zonder dat je dit talent bezat. Ik zeg het nogmaals: Je bezit zoveel variëteit in je eigen geschiedenis van talenten waar je uit kunt putten, geliefd Mensenwezen. Het is aan jou om het te ontwikkelen. Te eigenaardig? Vraag het mijn partner maar eens. Hij heeft het gedaan.

De moeilijkste: Hoe zou je het vinden om je DNA tot op zo’n punt te veranderen dat de ziekte, die er nu doorheen gaat, zich niet eens zou herinneren dat het er ooit was? Ga naar binnen en neem het schone DNA dat je van tevoren had voordat de ziekte er was! Het DNA herinnert zich hoe het was. Het deed hieraan mee, weet je nog? Begin je eigen DNA op inter-dimensionale wijze te veranderen zodat de ziekte zich terug zal trekken om nooit meer terug te komen. “Dat klinkt als een wonder, Kryon!” Inderdaad, dat is het …….het wonder van verschuiving naar meesterschap.

Wonderen zijn alleen maar dingen die zich buiten je normale geloof bevinden. Verander je overtuiging en ze worden normaal. Wanneer deze miraculeuze dingen zich voordoen, heffen Mensen hun handen soms naar God en zeggen, “Dank u, God!” Ze begrijpen niet dat ze hun eigen DNA naar zo’n niveau hebben geactiveerd dat ze ontvingen wat in het verleden alleen de meesters konden geven. Ze verwisselden eenvoudig wat aan hen was om te verwisselen, op een niet-lineaire wijze. Zij heelden hun eigen leven. Waarvan gedacht werd dat het alleen mogelijk zou zijn voor meesters, is nu voor iedereen mogelijk. Dit is de mogelijkheid van de Mens. Minder dan de helft van één procent zal het ooit doen. Maar jij bent deel van die groep, en dat weet je.

Wij zouden je dit allemaal niet vertellen als het niet zo zou zijn, als ze niet waar zouden zijn. We hebben alleen de deur geopend naar een leer die uitgebreid diende te worden.

Er is hier een systeem. Het is een systeem waar de energie van familie binnen de familie blijft en je weet het niet eens. Er zijn er hier die rouwen om hen die ze verloren hebben, en toch hebben ze hen helemaal niet verloren. In de lineairiteit heb je geen begrip van God’s liefde of het systeem dat hier is voor jouw benefiet, voor jouw uitbreiding. Zij, die je hebt verloren, zullen de rest van je leven je hand vasthouden. Zie je het niet? Het moet zo gaan. Het is voor jouw bemoediging. Dat is waar jouw vrede vandaan komt. Het is zo ontworpen om je door het leven heen te helpen. Het is familie!

Er is hier veel verborgen, en het systeem verzorgt voor jou de toegang tot de Akasha. Duw tegen de deur. Neem de hand van je Hogere Zelf en kijk niet om. Dat is de uitnodiging, oude ziel. Dat is de uitnodiging.

Gezegend zijn de Mensen die dit horen en lezen.

En zo is het.

KRYON

www.kryon.com

* Bruce H. Lipton – The Biology of Belief

** Discover Magazine – September 2008 – DNA is Not Your Destiny