Kryon Berlijn Tour. 3. / Nieuw Begin.

Live Kryon Channeling:
Kryon Berlijn Tour. 3.

Nieuw Begin.

  17 september 2019 / Lee Carroll
Vertaald uit het Engels vanaf de audio door Henk Steur

Gegroet, lieve vrienden, Ik Ben Kryon van de Magnetische Dienst

Dit is de derde bijeenkomst van de serie en het onderwerp van de dag is “Nieuw begin.” Sommigen zullen zeggen: “Nieuwe Beginnen.” Gisteren hadden wij het over de val van de muur en wat dit werkelijk betekende. Interessant is het dat het na de val van de muur nog zo lang duurde voordat de hereniging kwam. Soms is een nieuw begin moeilijk. Velen van jullie zijn hier vaker geweest. Jullie weten wat er gebeurt als jullie een bewustzijn hebben dat al zo lang geïsoleerd is geweest. Opeens was de muur verdwenen, de hereniging was er, maar dit betekende niet dat iedereen veranderde op grond van de regels. Vraag het maar aan de mensen in Berlijn…het duurde een tijdje voordat degenen die er waren geboren integreerden met alle anderen….allemaal Duitsers, allemaal hetzelfde land. Een nieuw begin voor degenen die in de Oost Duitse cultuur bleven was soms moeilijk…..moeilijk vanwege hetgeen zij leerden en de gewoonten die zij hadden en wat zij hun hele leven hadden ervaren. In die context breng ik jullie dit: Dit is een nieuw begin voor de planeet. Dit is steeds het thema van Kryon geweest en dat zal het ook blijven. Niet moeilijk om over dit onderwerp te spreken!

Wat gebeurde er in 2012 dat een markeerpunt was? Het is een woord dat het verschil tussen het oude en het nieuwe aangeeft. De val van de muur was een markeerpunt en het begin van een nieuw Berlijn….en het duurde een tijdje. Dit is het onderwerp van deze channeling. Stel je eens voor dat je de vrijheid hebt met dingen die voorheen verboden waren. Stel je eens voor dat je opeens vrijheid hebt met vele dingen en alles kan doen wat je maar wilt! Maar dit is niet de manier waarop het werkt. Als de planeet meer licht gaat hebben en als jullie een beschaving hebben die steeds in een andere realiteit heeft geleefd, gaat dit een tijdje duren.

Dit is dus het thema: dat jullie in een nieuw begin goed om je heen moeten kijken om te zien of enkele gewoonten die jullie hebben uit de oude tijd, moeten verdwijnen. Er is meer licht op deze planeet en ik vraag jullie in deze zaal om dit te voelen. De dingen zijn niet hetzelfde als tien jaar geleden….of zelfs maar zeven jaar geleden, en er zijn veranderingen die moeilijk zijn. Zij zijn alleen maar moeilijk omdat jullie in een andere realiteit hebben geleefd. Wij hebben het eerder over deze dingen gehad, maar niet direct in deze context. Wij hebben het eerder over de Vonk gehad en de Vonk is het moment waarop jullie ontwaken voor een realiteit die overduidelijk is. Jullie hebben een realisatie, een explosie naar verlichting die zo groots is dat jullie zeggen: “Wat dacht ik voorheen eigenlijk?” Zie je, als het licht is aangegaan en het licht de waarheid toont wordt ook de onwaarheid getoond. Dit is moeilijk voor degenen die ontwaken met de Vonk. Ik had het er onlangs ook over hoe dit voelt. Misschien leerden jullie iets van degenen waarvan jullie houden en die jullie respecteren. Zij zeiden: “Dit is de manier waarop het werkt….dit is wat je moet doen!” en zij geloofden daarin en zij leerden jullie het beste wat zij konden. Als jullie een deur openen en ontdekken dat het daar anders is, aarzelen sommigen van jullie omdat dit een verraad lijkt ten opzichte van degenen die jullie alles leerden. Stel je eens voor dat dit nieuwe begin een nieuwe straat is. laten wij zeggen dat jullie je hele leven een voertuig hebben gehad dat op een hobbelige weg reed, een die niet goed afgevlakt was….het was niet echt een goede weg. Het voertuig dat jullie gebruikten is natuurlijk jullie bewustzijn en jullie lichaam. Sommigen denken dat deze weg heel anders is en plotseling is deze straat heel anders….er is verlichting….hij is glad….hij is heel vreemd en jullie zijn in staat om sneller te gaan. Laten wij het even hebben over wat sommige mensen met deze weg doen.

Ik garandeer jullie dat jullie allemaal in een van deze categorieën vallen en er is geen oordeel over van wie van ons ook….alleen liefde. Hoe meer jullie je realiseren wat er gebeurt, hoe meer jullie bij jezelf gaan onderzoeken. Er zijn mensen die geen kilometer sneller zullen gaan op deze weg en degenen om hen heen zeggen: “Waarom aarzelen jullie zo? De weg is zo glad en zo goed verlicht?” Zij zullen antwoorden: “Ja, dat is alleen nu maar en er kan van alles gebeuren en ik blijf gewoon rustig aan doen! Ik doe het precies zoals ik het altijd heb gedaan en ik verwacht niet dat het zo zal blijven!” Het eerste gebied is dus: verwachtingen….wat jullie verwachten dat er in je leven zal gaan gebeuren, op Aarde, met jullie land. Hoewel dit persoonlijk is spelen verwachtingen een grote rol in het nieuwe begin. Er zijn vele mensen op deze planeet die moeilijkheden hebben ervaren….steeds weer! Door de eeuwen heen is dit bij hen en hun verwanten gebeurd….generaties vol moeilijkheden. Opeens verschijnt deze nieuwe energie en ondanks dat jullie die kunnen zien en meten – velen spreken erover – maakt hen dit niet uit want wat jullie hebben is jullie eigen geschiedenis om naar te kijken. “Het was tot nu toe nooit goed en het zal ook wel zo blijven.” Zo zijn er nooit veranderingen met het voertuig dat de weg berijdt, maar wel wordt steeds verwacht dat er dingen veranderen. Altijd dingen verwachten…. verwachten dat de nieuwe weg ophoudt en de oude verder gaat.

Zelfs bij esoterische denkers, zelfs degenen in een zaal zoals deze die een nieuw begin vieren, zullen teruggehouden worden door de gewoonte om dezelfde problemen te verwachten die jullie altijd hebben gehad. Gezegend is de mens die dit inziet en zegt: “Dit ben ik” en begrijpt dat het licht dat op de weg schijnt nooit eerder op deze planeet is geweest en niet weggaat. Jullie vrije keuze is al uitgebreid en verlicht deze weg. Deze planeet gaat reageren op het licht. Gaan jullie leven met de ervaringen uit de oude energie of dweilen jullie dit weg en begrijpen dat het nu nieuw is? Dit is vrije keuze.

De volgende is grote angst. “Ik ben bang voor wat er gaat gebeuren!” Er zijn mensen die vragen: “Waar zijn jullie bang voor? Alweer zijn de verwachtingen niet werkelijk waar. Het is een angst voor het licht. Waarom zouden jullie bang zijn voor het licht? Misschien hebben jullie dit nooit eerder gezien? Misschien is het TE goed om waar te zijn? Misschien zijn er mensen om jullie heen die dit hebben verteld? In plaats van verwachtingen is het dus eerder angst voor de toekomst. “Ik weet niet wat het licht betekent” zeggen sommigen. Sommigen zeggen dat het een valstrik is. “Het is een valstrik om ons ergens naartoe te brengen dat wij nog niet eerder hebben gezien….dit is niet goed!” en de angst zal jullie zelfs tegenhouden om de weg zelfs maar te bereizen. Jullie kennen zoveel mensen die het duister vrezen en dus gaan zij maar heel langzaam. “Het duister was er altijd om je te pakken te nemen” zeggen zij, en hier komt dan een goed verlichte weg terwijl zij alleen maar het duister zien. Zij gaan door met geloven dat zij langzaam moeten gaan….zij zien het licht zelfs niet eens. Dit is een zienswijze en het is vrije keuze. Jullie kunnen vertellen hoe iemand het leven in het duister leidt en als jullie met hen spreken zullen zij altijd klagen over alles wat bestaat….hun situatie, anderen, wat er allemaal aan de hand is, wat er in de toekomst zal gaan gebeuren….zij knippen het licht nooit aan en als je hen een gladde weg geeft zullen zij altijd de oude hobbelige, slecht verlichte weg zien. Je zou zelfs kunnen zeggen dat zij verblind zijn door het licht. Dit zijn de mensen die altijd door zullen gaan met leven in hun eigen cultuur ook al is er een andere vrije, cultuur voorhanden, en jullie weten waarover ik het heb. Bang om te veranderen! Het voelt goed om te leven in een situatie die je begrijpt! Zelfs als er een nieuwe situatie is, is het beter in de situatie die je kent, voor je familie, voor je vrienden, en waarin je bent opgegroeid en die je begrijpt! Dit is angst. Dit is gewoonte….en het is te begrijpen. Wij vertellen jullie dit voor het geval dat jullie jezelf hierin kunnen herkennen. Luister: Er is geen oordeel als een mens besluit om te blijven waar hij/zij is….in het oude voertuig en te blijven doen wat hij/zij deed. Er wordt door God evenveel van jullie gehouden. Maar wat wij vertellen is een bemoediging om om je heen te kijken en de zekerheid te zien die voor jullie ligt. Jullie zijn  in de handen van God in een nieuwe energie die nog niemand heeft gezien en soms kunnen jullie echt niet begrijpen wat er gaat komen.

Gezegend is de mens die deze weg opgaat en het licht ziet en zegt: “Ik ga sneller dan ik ooit ben gegaan!” Hier is er nog een en die is controversieel en een beetje esoterisch:  Hobbels op de weg. Er zijn altijd hobbels op de weg geweest. Jullie noemen deze hobbels donkere energie en als jullie esoterisch zijn weten jullie wat jullie hieraan kunnen doen….jullie lossen het op en dus besteden jullie veel tijd aan het oplossen hiervan en jullie doen dit ook tot heil van elke patiënt en als jullie de behandelkamer binnengaan zijn jullie vooraf even bezig om de hobbels op te lossen. Natuurlijk doen jullie dit want jullie hebben dit je hele leven zo moeten doen. Maar opeens is de balans van licht en donker veranderd en opeens zijn er geen hobbels meer omdat jullie licht hen uit de weg ruimt, lieve mensen. Hebben jullie dit gehoord? Dit is het nieuwe licht. Jullie zijn oude zielen en jullie hebben de oude energie overleefd. Jullie licht maakt de weg schoon van hobbels voordat jullie erop gaan. Met deze wetenschap zijn er vele lichtwerkers op de weg en zij lossen onzichtbare hobbels op! Het is een gewoonte….het is een gewoonte!!! Als jullie aan anderen vertellen dat Kryon zegt dat jullie hier niet meer aan hoeven te werken zeggen zij: “Dat is idioot! Het weghalen van hobbels is iets wat wij altijd doen.” Dan gaan zij door: “Dit is de relatie met de energie en de Schepper….zo is het altijd geweest….yin en yang, licht en donker en dualiteit. God is vandaag dezelfde als gisteren en altijd. Dit is de manier waarop het werkt! Kryon, kan dit toch niet opeens veranderen?”

Kryon heeft dit niet veranderd…..jullie deden het. God was gisteren en is vandaag en in de toekomst dezelfde. Maar de relatie met de Schepper is voor jullie gewijzigd want jullie hebben meer licht dan ooit in je, lieve mensen, en jullie hoeven lang niet zoveel tijd meer te besteden aan het weghalen van die hobbels. Ik hoop dat jullie de waarheid hiervan begrijpen.

Ik wil gaan afsluiten met jullie wat goed nieuws te vertellen. Deze snelweg heeft een toegenomen snelheidslimiet….met name voor oude zielen! Zijn er projecten die jullie wilden doen en die tegengehouden werden? Of misschien nog erger: jullie hebben die aangepakt en gingen zij mis in een oude energie? Er is een leuke paradox die mensen hebben….men wil iets doen, zij proberen het en het gaat fout….en dan willen zij het niet meer doen. Dit is een paradox en het slaat nergens op. Als jullie het verlangen hebben om iets te doen….een berg beklimmen en jullie vallen achterover, waarom zouden jullie dan opgeven? Waarom zouden jullie stoppen….is de berg te hoog? Als jullie de berg elimineren kunnen jullie het nogmaals proberen! Door dit te zeggen….wat het ook is dat fout is gegaan en waarvan jullie voelden dat het belangrijk voor jullie en de mensen om jullie heen was, was jullie timing alleen maar verkeerd. Nu is het de tijd voor een verhoogde snelheidslimiet en er gaan nu dingen werken die voorheen niet werkten. Om diverse redenen brengt deze nieuwe weg betere intuïtie bij de bestuurder….de weg is beter verlicht en als jullie langs de weg zoeken naar dingen die jullie kunnen helpen, zien jullie die nu beter. Zelfs de praktische dingen, niet alleen maar esoterisch….de logistiek van jullie project zal helder zijn op de nieuwe weg. Jullie kunnen je ontspannen met betrekking tot hetgeen jullie niet weten en geloven dat jullie de synchroniciteit kunnen scheppen die benodigd is om te scheppen wat jullie willen omdat er nieuw licht op deze weg is. Het zal een nieuw paradigma zijn voor alle mensen die hun projecten hebben. Hoeveel boeken zijn er hier die nog geschreven moeten worden? Dit zal komen. En de andere projecten….er moet een helingscentrum gebouwd worden door iemand die luistert….dit is een goede tijd om hiermee te beginnen! Dat is de nieuwe weg….dit zijn de nieuwe beginnen! Oh, er zijn zoveel lagen om te begrijpen. Wat houdt jullie tegen?

Dit is vers….heel erg nieuw, en dus is het geen wonder dat het soms moeilijk is om te zien wat er gaat komen. Nu weten jullie waarom Kryon hier is: om jullie hand vast te houden en jullie te helpen in het licht te stappen en jullie vervolgens je eigen beslissing te laten nemen en verder te gaan….lieve mensen.

Hebben jullie je afgevraagd waarom jullie hier zijn? Waarom nu…waarom nu? Hebben jullie je ooit afgevraagd waarom jullie hier in deze tijden zijn? Ik hoor dit steeds weer: “Ik ben te jong om een verschil te maken” “Ik ben te oud om een verschil te maken!” (Kryon lacht) Jullie zijn altijd te jong of te oud, en niets daarvan is waar. Jullie zijn geweldig zoals jullie zijn en er zijn dingen die jullie kunnen doen….helemaal zelf, voor degenen om jullie heen. Gisteren hadden wij het over vrede in jezelf en voor anderen. Wat als dit samengaat met deze channeling….anderen helpen om vrede te vinden?

Op deze nieuwe snelweg zien jullie dat het allemaal verband met elkaar houdt, nietwaar?

Ter ere van de nieuwe mens in deze tijd zijn jullie hier niet als slachtoffers van deze planeet!!!

En zo is het.

Kryon