Kryon Boek 6: Voorwoord en Hoofdstuk 1.1

Kryon Boek 6:
Voorwoord en Hoofdstuk 1.1

Banff, Alberta, Canada

Lee Carroll / Geplaatst: 24 januari 2018
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Dit zijn het voorwoord en het eerste hoofdstuk uit Boek 6 van Kryon. Ik heb dit vertaald omdat het gewoon op de website van Kryon in Amerika staat en dus niet in de knoop kom met copyright.

Van de schrijver.

Ieder die dit leest is waarschijnlijk bekend met de serie Kryon-boeken. Hoewel dit Kryon-boek 6 is, is het pas het vierde in de boodschappenserie van Kryon. De boeken 4 en 5 waren in parabel- en romanstijl en werden gepubliceerd door Hay House.

Boek 3 werd ongeveer twee jaar voor dit boek geschreven dus is er een grote hoeveelheid nieuwe informatie beschikbaar en dat is dan ook meteen de reden van deze publicatie. Het lijkt erop dat elk jaar de vibratie van de planeet en de mensen erop groeit naar een dusdanige graad dat de oude informatie groots wordt opgehelderd en er nieuwe geschenken worden gepresenteerd en wel met toenemende snelheid.

Kryon is nu voor meer dan 10.000 seminar bezoekers verschenen. Het Kryon kwartaalblad heeft 3.000 abonnees in meer dan 12 landen. Bijna alle boeken staan op tape en zijn vertaald in vele talen over de hele wereld. Eerdaags zal Kryon beginnen met het geven van seminars op andere continenten en natuurlijk, dit is niet het laatste boek.

In boek 1 (1993) gaf Kryon aan waar er andere Kryon-kanalen in de wereld waren. Velen hebben vanuit die andere landen geschreven en vroegen: “Waar is ons Kryon-kanaal?” Ik begon Kryon dingen te vragen (onder de douche): “Waar zijn de andere Kryon-kanalen?” het antwoord dat ik kreeg verraste mij en maakte mij aan het lachen. Kryon zei, terwijl ik mijn zeep aan een touwtje vasthield: “Jij maakt een slechte menselijke aanname dat het alleen om volwassenen gaat! De timing is voor elke cultuur specifiek.” Dat betekent dus dat er enkele kinderen zijn die regelmatig een boodschap krijgen als de planeet dichter bij 2012 komt. (daarover later)

Ik vroeg Kryon of er tijd is om de boodschappen te brengen terwijl de kinderen opgroeien. Hij vertelde mij dat het niet overal op de wereld even dichtbevolkt en ‘schemerig’ is als in onze cultuur. (dank je wel, Kryon) Ik denk, met alle liefde en “zeperigheid”, dat ik vriendelijk werd beledigd. Soms doet de waarheid pijn.

Door dit alles heen blijf ik wel kanaal met tegenzin en twijfel – de jongen die steeds om meer bevestiging en realiteitscontroles over het werk vraagt. Dit heeft mij inderdaad in balans en gegrond gehouden en het heeft mij ook drie nieuwe stellingen gegeven om mee te werken. Hier zijn zij:

(1) Iedereen kan channelen! Het gaat niet alleen om een paar van ons die boeken schrijven en seminars geven. Sommigen van jullie channelen regelmatig hun Hoger Zelf. Het is niet griezelig of eng (zelfs als je vrienden dat denken). Als jouw vrienden denken dat je vreemd bent ga dan niet meer in de supermarkt channelen – of ga tenminste bij de broccoli vandaan.

(2) Spirit (God) is geen bezit! Daarom kan iedereen channelen. De waarheid is voor iedereen beschikbaar. Bepaalde leraren kunnen ervoor hebben gekozen om het op een goede manier te vertellen en misschien moet het voorzichtig gebracht worden door degenen die geroepen zijn om te dienen, maar de waarheid kan nooit verdeeld worden – nooit!

(3) Daarom leert het Kryon-werk dat mensen zelf tot veel in staat zijn en verhoogt dit het menselijk bewustzijn en de zelfwaarde. Het leert ook dat wij ons niet hoeven ‘aan te sluiten’ bij de hel en verdoemenis van de waarzeggers.

Wij hebben onze toekomst compleet veranderd!

(3) Houd je verre van alle sensatie over vliegende schotels, ET’s, kometen en andere wereldlijke bezoeken vanuit jullie spirituele focus. Je zou kunnen vragen: “Vertel jij ons dat die dingen niet bestaan?” Nee, niet allemaal. Ik stel dat zij niet in je hart thuishoren! Kryon gaf ons bij de VN zelfs boodschappen over ET’s (daarover later), niet een- maar tweemaal. Daarom geloof ik dat zij bestaan. Maar het advies is om hen niet te vereren en gezien de vele tijd die vele nieuwe tijdswerkers daaraan besteden, komen zij daar dicht bij in de buurt! Bestudeer dit onderwerp zoveel je wilt en sla dan die bladzijde om en ga terug naar je echte zoektocht – hoe de liefde van God in je leven te scheppen tot een niveau waarop je jouw realiteit kunt medescheppen, vrede met jezelf en je omgeving kunt hebben en begin daardoor de planeet te veranderen.

Als je dit boek leest word je je bewust van nog een van de commentaren vanaf het begin van Kryon. Behalve als je dit boek groepsgewijs leest – wat niet waarschijnlijk is – communiceer ik direct met jouw persoonlijke geest. Kryon zal direct door jouw twee ogen channelen als je doorgaat met deze pagina’s. Zo gaat dat. Kryon vertelt ons dat het hart en de persoonlijke geest zullen reageren op de boodschappen.

Er worden geen groepsbewustzijn- of massa-acties verlangd. Het bereiken van de individuele mens is het doel. Onderscheidingsvermogen is de sleutel en toegenomen vibratie en verlichting zijn het resultaat. Als je dat niet leuk vindt, leg dan het boek maar weg. Als je denkt dat het waardevol genoeg is om door te gaan, doe dat dan ook. Individuele menselijke keuze is hier het opperste doel. Wij zijn vrij om het wel of niet te accepteren.

Wat er op deze bladzijden staat….

Het meeste in het boek is overgenomen uit live channelings die door heel Amerika en Canada zijn gehouden. In elke stad bracht Kryon liefde en wijsheid aan een energie die specifiek was voor dat gebied, maar ook voor alle latere lezers. Elke channeling werd gegeven voor een groep die varieerde van 200 tot 700 personen, afhankelijk van de stad. Het was verbazingwekkend om te zien wat er gebeurde. Hoe verder wij in de tijd kwamen, hoe helderder werden de channelings en de liefde die erbij betrokken was nam toe. Al snel deden zich genezingen voor tijdens bijna elke sessie.

Kryon legde uit dat de mensen op de sessies uiteindelijk begrepen dat het goed was om toestemming voor genezing te geven. Met andere woorden, de mensen zorgen voor de genezing. Tot hiervoor onbesproken dingen lagen, om zo te zeggen, nu op tafel en het werd veel duidelijker wat de menselijke rol in deze nieuwe tijd geacht wordt te zijn – en wat het niet verwacht wordt te zijn.

Sommigen van jullie schrijven ook in het Kryon kwartaalblad. Wij hebben beloofd dat jullie channelings maanden eerder dan de anderen zouden ontvangen. Wij hebben aan die belofte voldaan dus moeten jullie een deel van het materiaal in dit boek herkennen. Lees het nogmaals want sommige dingen zijn inmiddels veranderd (channeling over een channeling). Kryon houdt ervan om dat te doen en updates te geven of de informatie te verhelderen binnen de gepastheid van een altijd veranderende Aarde.

Het is de stijl van Kryon om een liefhebbend felicitatiebericht te brengen in het begin van elke channeling. Sommige van die boodschappen zijn steeds voor nieuwe oren bestemd, maar zullen overdadig zijn om hen op deze bladzijden weer te geven. Daarom heb ik enige van die eensluidende commentaren niet in dit boek opgenomen om jullie tijd te besparen.

Dit boek gaat over partnerschap met God. Kan er nog een hoger doel zijn? Hoofdstuk 1 bereidt ons voor met een boodschap die Kryon in twee delen en in twee verschillende steden gaf – beide in Canada. De sessies waarbij ik in de stoel zit moeten voor alles begrepen worden. Zij vormen de hoeksteen van het hele partnerschapsconcept en staan daarom vooraan in het boek. Later in de vervolgsessies kan Kryon de uitleg geven. “In de stoel zitten”. Jullie zullen weten wat dat betekent.

Hoofdstuk 2 gaat over het partnerschapsconcept en begint met een praktisch ‘hoe moet dat” over wat er nu beschikbaar is.

Hoofdstuk 3 is het “doorgeef’ hoofdstuk met uitleg over echte wereldse situaties en praktische antwoorden. De laatste channeling in Australië is een van mijn favorieten.

Een kort hoofdstuk 4 heeft het over het menselijk lichaam en hoofdstuk 5 is het volgende gedeelte over het populaire onderwerp Ascensie. Het heet Ascensie II omdat er al andere hoofdstukken in andere boeken en tapes zijn die voorafgaande informatie geven. Jullie zullen dit hoofdstuk zeer grondig en duidelijk vinden voor zo’n verheffend onderwerp.

Hoofdstuk 6 is het volledig opgeschreven verhaal van beide channelings die zijn gehouden op uitnodiging van de Verenigde Naties in november 1995 en 1996.

Hoofdstuk 7 gaat geheel over mijn ervaring en wat Kryon heeft te vertellen over Indigokinderen. Nogmaals, het is praktische informatie over hoe met deze kinderen om te gaan en waar men op moet letten.

Hoofdstuk 8 bevat mijn favoriete parabel van de laatste twee jaren en een discussie over intentie en medescheppen – de twee krachtige attributen van de Nieuwe tijd.

Hoofdstuk 9 is het langst. Er zitten directe antwoorden van Kryon in op de meest gestelde vragen die wij via de mail en tijdens seminars hebben ontvangen, soms controversieel.

Hoofdstuk 10 heeft het over wetenschappelijke bevestiging aangaande enige van de afgelopen Kryon-channelings en over toegevoegde goede wetenschappelijke informatie over wat er nu gebeurt. Er is ook een korte discussie over het boek van Carl Sagan: De door demonen bezochte wereld. De rest is Kryon-informatie over online verbindingen, hoe je ons kwartaalblad kunt ontvangen en hoe je op onze verzendlijst kunt komen. Dat wordt gevolgd door de index.

Door het hele boek heen heb ik het over Kryon als een HIJ. Ik wilde dat er een ander woord bestaat naast “het” dat ik zou kunnen gebruiken. Ik verontschuldig mij voor het toekennen van een sekse aan Spirit maar voor de geschreven communicatie is het beter leesbaar.

Veel plezier met dit zesde Kryonboek! Het werd voor jou geschreven. Het is geen toeval dat jij deze woorden leest. Ontspan en onderga een liefhebbende stem van thuis!

Wordt vervolgd