Kryon Boek 6: Voorwoord en Hoofdstuk 1.6

Kryon Boek 6:
Voorwoord en Hoofdstuk 1.6

Banff, Alberta, Canada

Lee Carroll / Geplaatst: 4 februari 2018
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

De vier elementen van pure liefde.

Geliefden, de pure liefde van Spirit is rustig. Liefde schreeuwt niet vanaf de bergen: “Hier ben ik – kijk naar mij!” De liefde van God en die van het Hoger Zelf is rustig, vol compassie, sterk en dik. Oh, kunnen jullie het voelen? Wij laten het op dit moment in jullie stromen. Dit is de ware essentie van thuis. Dit is wat sommigen van jullie voelen als zij denken dat zij verliefd zijn op God. Het is de herinnering van thuis en die is van jullie! En, geliefden, zijn belichaming zit in de stoel in de gouden kamer! Begrijpen jullie het?

Liefde heeft geen agenda. Het bestaat uit zichzelf en het voedt alleen de spirit van liefde. Er is geen evangelisatie omheen. Het kiest niet voor jou alleen. Dit is ware liefde. Het schreeuwt niet: “Als jij dit voor mij doet, doe ik iets voor jou!” Nee. Het bestaat alleen om te zijn. Het is tevreden om alleen maar te bestaan.  Let hierop – er is geen agenda rondom de liefde van God.

De derde is dat liefde zichzelf nooit oppompt. Het slaat zich nooit op de borst. Het is nooit trots. Dat hoeft het nooit, zie je, want het komt van de creatieve bron. Iedereen zal het zien en jullie hoeven nooit een woord te zeggen. Jullie zullen nooit je hand hoeven opheffen en zeggen: “Kijk naar mij.” Als een licht in het duister zullen jullie degenen aantrekken die zullen vragen: “Wat is er met jou?” Toen Wo de grote gouden engel in de gouden stoel zag, vroeg hij niet om geloofsbrieven. Hij voelde de heiligheid van de entiteit! Jullie wijding van de mensheid is een embleem dat iedereen kan zien. Als de oude energie van de Aarde opklaart, zullen velen het observeren!

Uiteindelijk heeft liefde de wijsheid om de andere drie te gebruiken. Wijsheid is rustig, zonder agenda of belangrijkheid. Het weet wat het wel en niet moet zeggen. Het staat voor: wijze actie.

Pure liefde zal nooit een scenario van angst in je leven scheppen, maar het ego zal dat wel doen. Dit is het grootste verschil, geliefden. Angst heeft geen plaats in de boodschappen van God. Angst is een mechanisme dat gebruikt wordt binnen karma en menselijke lessen. Ik vraag jullie je dit te herinneren: Als er in de geschiedenis van alle geschriften die jullie als mensheid hebben bewaard engelen van de Heer kwamen, was altijd het eerste dat zij zeiden: Heb geen angst – bewijs dat  God jullie nooit een angstboodschap brengt. Heb geen angst! Jullie kunnen het zelf lezen.

Ga even in die gouden stoel zitten want wij hebben een verhaal voor jullie. Dit is het verhaal van Thomas. Oh, geliefden, deze parabels worden jullie gegeven omdat verhalen beter worden onthouden dan alleen woorden. Dit verhaal druipt van waarheid. Het verhaal is vol betekenis. Was er echt een Thomas? Nee. En toch is er een Thomas in ieder die in deze zaal in een stoel zit of die deze boodschap leest.

De parabel van Thomas de genezer.

Thomas wist al eerder dat hij een gave had. Hij kon naar mensen kijken, zelf als kind al, en weten als er iets verkeerd was. “Oh, jij hebt hoofdpijn,” kon hij zeggen toen hij tien was. “Dat vind ik jammer. Laat mij je hoofd aanraken om het over te maken.” Hij zag ziekte en ongemak, hij zag kleuren in de gezichten van mensen.

Maar pas toen hij ouder werd begreep hij dat het bij de mensheid niet algemeen was.

Thomas had dus een gave, net als zo velen van jullie die hier zitten of dit lezen of horen, bezitten. Misschien op een andere manier, maar toch een gave. De sleutel is dat het een gave vanaf de geboorte was – iets dat intuïtief werd herkend, soms even weggestopt en hij liefhebberde wat met mensen, maar toch, een gave.

Thomas had een keuze toen hij opgroeide. Hij was zich bewust van de gave en wist dat het zijn echte passie was. Maar hij wist ook dat hij voor zijn levensonderhoud moest zorgen. Thomas wilde op de planeet het grootste verschil maken dat hij maar kon en dus ging hij chemie en biologie studeren.

Hij zei tegen zichzelf: “Ik word research-wetenschapper. Misschien ontdek ik iet groots. God zal mij helpen en ik zal op deze manier vele, vele levens beïnvloeden.”

Toen kwam het er echt op aan en Thomas stond voor een belangrijke beslissing: (1) werken bij een researchbedrijf en een carrière opbouwen, of (2) met alles stoppen en een zelfstandig genezer worden met alle onzekerheden van dien – een persoon tegelijk genezen in een niet bedrijfsmatige atmosfeer. Op cellulair niveau wist hij waar zijn passie en zijn contract lagen. Hij wilde mensen genezen – het beste dat hij met zijn gave kon doen. Wat moest hij doen?

Op een dag ging Thomas ‘s avonds naar bed en niet lang nadat hij in slaap was gevallen had hij een ontmoeting met twee van zijn gidsen. Hij werd meegenomen in een visioen naar een belangrijke plaats.

Zijn gidsen glimlachten naar hem en zeiden: “Thomas, vanavond gaan wij jou een plaats laten zien die de profeten hebben gezien. Wij noemen hem: ‘De vele toekomsten van de planeet.’ In dit geval laten wij het jou in je eigen leven zien. Niet de toekomst van de planeet maar JOUW toekomst. Wij gaan jou twee mogelijke uitkomsten laten zien.”

Thomas was heel opgewonden en de gidsen namen hem mee naar iets dat hij nog nooit had gezien. Het was een gebouw dat gemaakt was van concentrische cirkels (cirkels met een gemeenschappelijk middelpunt) alsof er een steen in een vijver was gegooid en er cirkels omheen werden gevormd. Elk van deze vele cirkels representeerde een heel lange, ronde, smalle kamer; en elk van die kamers representeerde een andere toekomst voor Thomas, afhankelijk van wat Thomas in zijn leven zou gaan doen.

Thomas had veel interesse voor dit gebouw  maar zei tegen de twee gidsen: “Voordat jullie mij iets anders zeggen, wat zit er in de kamer in het midden?”

Zijn gidsen zeiden: “Dat is een plaats waar wij niet binnen kunnen gaan. Daar komen alleen priesters, Wij gaan jou enkele van de rimpelingen laten zien – enkele van de kamers van jouw leven.”

Dus namen zij hem mee naar een van de kamers en zeiden: “Hier is een mogelijke uitkomst van jouw leven. Thomas. Kijk er eens naar.” Thomas ging de kamer binnen en hij zag veel activiteit en vele mensen maar hij kon niets horen. Spirit gaf hem niet het hele plaatje maar wel genoeg om te voelen wat er gebeurde. Geen van degenen in de kamer kon hem horen maar hij was zich van alle gebeurtenissen bewust.

Het leek erop dat er veel aan de hand was. Deze kamer was gigantisch en rond. Hij was goed verlicht en vol mensen. Er waren ook veel kinderen en hij zag dat zij heel opgewonden waren. Thomas moest een heel stuk lopen voor hij echt in de kamer was en zag dat het een viering van zijn leven was! Er waren in deze kamers senatoren, wereldleiders en vaders en moeders. Zij hadden een groot feest en een banket en zij waren allemaal gezond.

Thomas dacht dat hem een resultaat van zijn leven als wetenschapper werd getoond. Hierop heb ik gehoopt – een grote hoeveelheid hulp voor de meeste mensen. Mijn werk had zich uitbetaald!

Zo werd Thomas overweldigd om te zien dat hij waardering kreeg. De viering ging over hetgeen hij had gedaan. En al die families en kinderen maakten het nog veel specialer. De gidsen zeiden: “Thomas, het is tijd om naar een andere kamer te gaan. Een andere uitkomst voor jou.”

Thomas stond even buiten en zei: “Oh, ik wil niet dat dit een slechte kamer voor mij is.” want Thomas was nog vol van de vreugde die hij had gezien in de vorige kamer en hij probeerde het nog steeds in zich op te slaan.  Zijn gidsen zeiden tegen hem: “Oh, Thomas, jij moet begrijpen dat deze reis te jouwer ere is want jij bent er een die naar de Aarde is gegaan. Jij bent er een die de vibratie gaat veranderen – wat je ook doet. Het feit dat je hier bent is speciaal en gezalfd. Het is jouw vrije keuze die de slagroom op de taart is. Er is geen oordeel over wat er in deze kamers is; alles is er voor jou om je te helpen bij jouw keuze.”

De gidsen namen Thomas mee naar de volgende kamer en het was er donker. Thomas zei: “Er moet een fout zijn gemaakt. Er is hier niemand.

De gidsen zeiden niets. Thomas ging de duistere kamer binnen en liep een heel stuk voordat hij in de verte een lichtje zag. Daar was het – een tafel waar een feestje aan de gang was met dertien mensen. Een van hen was hijzelf! Er was een banket, alweer, een viering van wat hij had gedaan.

Thomas dacht dat deze scene was bedoeld om hem te laten zien wat er zou zijn gebeurd als hij zelfstandig genezer zou zijn geworden. Thomas keek naar de weinige mensen die een toost op hem uitbrachten. “Het lijkt erop dat ik het niet zo best heb gedaan. Maar 12 mensen genezen in mijn leven.”

Toen zag Thomas iets – iets dat hem flauw liet vallen van begrip. Op de pols van de arm van Thomas aan de feesttafel zat een gouden horloge van de researchmaatschappij waarbij hij in het echte leven wilde gaan werken. Het spel voor hem was een viering van zijn pensioen als wetenschappelijk onderzoeker!

Thomas verliet de kamer snel en zei tegen zijn gidsen: “Alsjeblieft, ik ben nog niet klaar met dit bezoek. Stop er nog niet mee. Ik wil nog naar de kamer in het centrum.”

Zijn gidsen zeiden: “Wij kunnen je niet vergezellen maar omdat het een visioen is kun jij er gewoon naartoe gaan als je daarvoor kiest.”

Dat deed hij ook en hij werd naar het centrum van de concentrische kamers getransporteerd, en in die kamer, geliefden, was er een gouden aanwezigheid. Ook was er in die kamer, geliefden, een gouden stoel met een spectaculair beeld van Thomas die daar zelf inzat! Meteen was hij wakker! Thomas dacht: “ik ben heel dankbaar voor deze Spirituele richting!”

Zie je, geliefden, Thomas wist direct wat er was gebeurd. Het potentieel van de degene die in de gouden stoel zat is wat er belangrijk was en waarom Thomas zijn plaats innam in de gouden kamer. Hij begreep het overzicht – dat er mensen waren bestemd om net als hij mensen te genezen en mensen die waren voorbestemd om productieve levens te leven – en kinderen te krijgen wier namen nog op de deuren stonden van het huis uit de parabel van Wo.

Als jullie denken dat de namen van de ‘ongeboren kinderen’ uit de andere parabel potentieel bij Wo hoorden dan hebben jullie het mis. Zie je, De ongeboren kinderen moesten geboren worden bij degenen die hij had beïnvloed! Zij vertegenwoordigden een ongelooflijk potentieel voor verandering – kinderen geboren uit degenen die hij had genezen of waarmee hij had gesproken – allemaal door een leven – het zijne!

Thomas realiseerde zich nu dat een-op-een genezing het juiste pad voor hem was. Hij had zich voorheen niet gerealiseerd dat degene die was genezen en in balans was gebracht twee kinderen zou krijgen – die er vier zouden krijgen – die er acht zouden krijgen. Dit is de parabel die wij jullie nu geven om te laten zien dat jullie geen idee hebben wie jullie gaan ontmoeten of het effect dat jullie op hen zullen hebben als jullie in die gouden kamer zitten. Het overzicht is aan ons, maar wij nodigen jullie uit om er vertrouwen in te hebben dat dit voor jullie bestaat. Wij kennen jullie potentieel!

Het potentieel voor de kracht om deze planeet te veranderen is ontzagwekkend als jullie in die stoel zitten! Jullie hebben geen idee, want de wegen van God zijn zeer ingewikkeld. Maar ik zal jullie vertellen dat de potentiëlen voor jullie al zijn bereikt in het NU. De oplossingen zijn er al en als jullie die gouden kamer zouden binnengaan en eigenwaarde zouden vinden – om voorwaarts te gaan in deze nieuwe energie en je kracht op te pakken om onmogelijke dingen te doen – wij de hele weg aan jullie zijde zullen zijn en oplossingen aanreiken die als waren geschapen door jullie eigen intenties.

Er zullen mensen zijn die jullie volgens een patroon zullen ontmoeten en jullie zullen de synchronisatie van hun komst herkennen. Door jullie werk zullen zij doorgaan en in hun eigen gouden kamer en anderen beïnvloeden die ook weer in hun gouden kamers zullen zitten. Wat een manier om de planeet te genezen!

Wordt vervolgd