Kryon: De harmonische concordantie, misvattingen en frustraties 1.

Kryon: De harmonische concordantie, misvattingen en frustraties 1.

Doorgegeven via Lee Carroll / 27 september 2003
Vertaald uit het Engels door Henk Steur.

Gegroet, geliefden. Ik Ben Kryon van de magnetische dienst.

Er is hier een zoete energie. Voelen jullie het? Het is een zoete plaats waar Lemuriers samenkomen. De schaal van wie jullie zijn en wat er op de planeet gebeurt gaat veel verder dan jullie bevattingsvermogen. Maar hier is zoete energie. De groep die hier vanmorgen is gekomen heeft nu toestemming gekregen om tussen jullie in te bewegen, jullie aan te raken, als je dat wilt.

Als de energie is uitgepakt geven wij aan enkelen permissie om de kleuren zowel op het podium als in de groep te zien. Dat gebeurt er als engelen samenkomen. Het is een kosmische grap, weet je, dat jullie hier voor mij zitten en ik tegen jullie spreek. Het is een dualiteit die totaal verbergt wat er echt aan de hand is.

Als engelen met engelen spreken staat er geen een boven de ander. Wij spreken allemaal samen. Lief mens, ik ken jouw andere naam. Ik heb dat sinds het begin gezegd. Er is een naam die jij niet kunt uitspreken – een naam die wij in licht zingen – en dat ben jij. Ver voorbij het streven en de frustraties van de Aarde bestaat de echte jij. Jij bestaat in een tijdelijke vorm en voert een test uit voor het universum, een waarmee jij instemde om die uit te voeren.

Jullie zijn oneindig, weten jullie dat? Jullie leven op Aarde is zeer tijdelijk. Het is een serie van tijdelijke gebeurtenissen net zoals een aantal busritten. Jullie zijn altijd op doortocht, nooit thuis maar altijd ergens met een doel als je op de planeet bent; het is diepgaand.

Ik wil jullie herinneren aan iets wat jullie nodig hebben om te horen en ik heb dit eerder gezegd: Ieder van jullie was op de planeet geboren toen de profetie en de energie naar zijn einde toe versnelde. Jullie groeiden op en ervoeren de verschrikking, de ondergang en de dood. Ieder van jullie kwam met een doel, door eigen keuze, in die energie. Herinneren jullie je dat? Jullie moesten toestemming geven om hier te komen en wij hebben verteld dat jullie metaforisch gezien ervoor in de rij stonden! Je had dus tegen jezelf kunnen zeggen: “Het zou best eens een slechte beslissing kunnen zijn maar ik kan bijna niet wachten om wat te doen? Om te vergaan in Armageddon?” Nee. Lemuriers weten beter. Een van de stellingen die letterlijk een test van de Aarde zijn is dit: Als voldoende mensen beslissen om de planeet te veranderen, verandert die. Jullie hebben de tests en de veranderingen in werking gezet. Jullie hebben de tijden in beweging gezet waarin de mensheid werd ondervraagd. (de convergentie). Jullie waren degenen die de tijdlijnen hebben uitgezet. Wat werd gepland in die sessies die niemand van jullie zich nog kan herinneren zijn jullie nu aan het vervullen.

Wat gebeurt er op een Aarde als er engelen aankomen waarvan de heiligheid is verborgen? Wat gebeurt er als het speelveld is gladgemaakt en er zelfs geen vooroordeel over God is? Welke energie zal er worden ontwikkeld? Welke kant zal het opgaan – naar het donker of naar het licht? Zullen de engelen vermomd als mensen hun heiligheid zien? Zullen zij de afdrukken binnen hun DNA begrijpen? (de verborgen wiskunde). Zal er iemand zich bekommeren om het ontrafelen van de mysteries die er zijn? Zullen zij de nummers kennen die de verhalen vertellen? Zullen zij de codes zien? Zullen zij zien dat er binnen het DNA echte boodschappen zitten die heilig zijn? Als zij dat doen zal dat dan een verschil maken?

Wel, hier zitten jullie dan, Lemuriers. Welkom op een nieuwe planeet, een die helemaal niet voldeed aan de voorspellingen. Jullie maakten het verschil want toen jullie naar de planeet kwamen wisten jullie dat je haar kon veranderen. Ongeacht de profetieën kwamen jullie en waren bereid en kwamen op een veelbelovende tijd toen de Aarde zich voorbereidde op het einde. Het was iets dat jullie hadden helpen opzetten maar jullie kwamen om het te veranderen en dat was gepast.

Een deel van de veranderingen van de planeet begon in 1987 en jullie noemden die energie De Harmonische Convergentie. Er was toen in onze ogen, een feitelijke opiniepeiling onder de Hoger Zelven van ieder mens op de planeet. Misschien herinner jij je dat niet meer? Dat zal wel niet, want het was niet in jullie realiteit. In die tijd werd aan elk Hoger Zelf van elk mens de vraag gesteld: Ben jij bereid om de veranderingen te maken in de energie die jullie hebben opgewaardeerd? Dit was de eerste keer dat het ooit in de geschiedenis van de mensheid werd gevraagd.

Het antwoord was ja. Het resultaat ervan hebben jullie de laatste jaren gezien.

De Harmonische Concordantie.

Kryon arriveerde binnen Lee Carroll in 1989.(twee jaar na de harmonische convergentie – ook wel 11:11 genoemd) maar deze energie was niet vreemd voor hem want hij had geholpen om de rasters op hun plaats te krijgen, net als een aantal van jullie, Lemuriers. In 1989 begonnen velen van jullie het verschil te voelen en voelden de verlichting die plaatsvond. Als je naar de kalender kijkt en hoe dit gebeurde zul je opvallend veel gelijkenis zien met velen die toen ook ontwaakten.

Velen vonden hun weg en hun pad in de jaren na de 11:11. De reden waarom wij dit naar voren brengen is gelegen in het feit dat velen van jullie niet bewust zijn van wat er op 8 en 9 november 2003 zal gaan gebeuren.

Er is iets vergelijkbaars, iets wat net zo diepgaand is en iets waarover spirituele geschiedkundigen in de toekomst zullen spreken.

Op 8 en 9 november zal de Harmonische Concordantie plaatsvinden. Dit is de volgende stap na de Harmonische Convergentie. Er zal een andere peiling komen en ik zal jullie zeggen wat de vraag zal zijn. “Geef jij toestemming om jouw DNA te veranderen. Geef jij toestemming, mensheid, om met volledig vrije keuze, het gereedschap te hebben voor jouw spirituele verandering?”

Wij kennen het potentiële antwoord al omdat het is geschreven in het NU. Als wij nu een reading zouden houden over de energie van deze vraag zou het antwoord Ja zijn. Het gaat Ja zijn. Maar wij passen het protocol om het te vragen toe omdat het overeen komt met de tijdlijn en dat is een viering van groot belang.

Er is een verandering geweest in 1989 binnen het magnetisme van de planeet. Deze nu afgeronde verandering werkt samen en synchroniseert met de nieuwe machtiging van het kristallijnen raster. Deze combinatie is een toestaan voor de DNA-laag die nummer drie wordt genoemd om actief te worden.

Het is een toegestane verhoging en jullie zullen er niet meteen iets van merken. Er gaat een deur open en mogelijkheden beginnen. Het begint ook een nieuwe samenwerking met de Aarde. Het begint met een versmelting van de mannelijke en de vrouwelijke energieën van de rotsen zelf. Het laat ook processen vrijkomen die heel lang deel uitgemaakt hebben van oude Lemurische profetieën

“Kryon, hoe verhoudt zich dat met de vrije wil. Wat als er mensen zijn die dit niet willen?” Jullie moeten de dynamieken hierbij begrijpen. Op een spiritueel niveau van ‘weten’ heeft de mensheid inderdaad toestemming gegeven voor deze nieuwe energie maar die is gepresenteerd als een stuk gereedschap. Denk aan deze metafoor: Jullie zijn een timmerman. Je gaat slapen en worden wakker om te zien dat jullie gereedschappen er nog steeds zijn maar daarnaast is een kist die zegt: “Er zitten nieuwe krachtige gereedschappen in de kist.”

Daar sta je nu met de afweging of je de kist moet openen of niet. Begrijpen jullie dat de nieuwe gereedschappen niets veranderen als jullie niets doen? Sommigen zullen ze niet willen hebben. Sommigen zullen niet geloven dat zij echt zijn en enkelen zijn er zelfs bang voor.

Het is de menselijke natuur dat sommigen eerst zullen gaan kijken wie die kist daar heeft neergezet voordat zij de kist openen en anderen willen een boek hebben dat vertelt hoe zij de kisten moeten openen. Toch zijn er ook die de kist gewoon willen openen omdat het duidelijk een groot geschenk is waar hun naam op staat en zij zullen de luister zien van de potentiëlen van het nieuwe gereedschap.

Zij zullen ze leren gebruiken en nieuwe, prachtige dingen gaan bouwen. Dit is vrije keus van de individuele mens maar binnen een scenario dat was toegestaan en bekrachtigd door het geheel.

Als voldoende mensen de metaforische doos openen gebeurt er iets verbazingwekkends. Het is iets wat sommigen van jullie waarschijnlijk niet zullen begrijpen en waar wij het al eerder over hebben gehad. Voor degenen die hebben begrepen dat de veranderingen in het kristallijnen raster van de planeet bestaan uit het herschrijven van de herinnering van de planeet zal dit beginnen hout te snijden. Onthoud dat alle kristallijnen structuren, fysieke en inter-dimensionale, herinneringen bevatten.

Meer over de Grot van Creatie.

Lang geleden hebben wij gesproken over de Grot van Creatie. Het is een reële plaats op deze planeet die nooit gevonden zal worden. Hij is in jullie realiteit, in 4D. Dat moet ook! Hij verenigt het spirituele met het fysieke en het inter-dimensionale met het dimensionale. Het is een plaats waar kristallijnen structuren zijn binnen een geheugenveld dat Akasha Kroniek heet. Het is waar jullie essentie komt en gaat vanaf dat je komt en tot je weer gaat, ook over wat er hier vandaag gebeurt. Het is de eerste plaats waar je naartoe gaat bij komen en gaan. Je neemt de essentie van het geheugen mee naar de andere kant van de sluier.

Als je ervoor kiest om terug te komen (en Lemuriers doen dat bijna altijd) is het eerste wat je doet het heractiveren van de kroniek en metaforisch gezien het kristal weer in de grot plaatsen. Dit gebruikskristal vertelt jullie: (1) Dat je op de Aarde bent, (2) Dat de Aarde jou kent, (3) wat jij deze keer voor jezelf hebt gekozen als beginenergie. (potentieel contract), (4) wat er eerder allemaal gebeurde. (oplossingen in andere levens) en (5) wat de potentiëlen zijn als je ervoor kiest om jouw beginenergie te veranderen. Al deze informatie zit ook in het DNA! Het kristal in de grot is een passief opslaggeheugen dat coördineert met de levende jij! Maar beide zullen veranderen als jij verandert!

Hebben jullie je ooit afgevraagd waarom er een grot is? Konden die dingen niet aan de andere kant van de sluier gedaan worden? Het antwoord is nee. Denk eens hieraan: Jullie zijn een deel van het stof van de Aarde. De planeet weet van jullie bestaan en heerste wat zij doet als een moeder in haar schoot, de essentie van een mens accepteren. Zij zou kunnen zeggen: “Geweldig! Jij bent terug en wij accepteren jou. Ga nu terug naar het oppervlak en laat de actie beginnen.”

Met de Harmonische Concordantie, een kwantumgebeurtenis, komt de toestemming om de Akashakroniek te herschrijven. Dat is een deel en een pakket van waar deze energie over gaat want met het herschrijven van het kristallijnen raster worden de kristallijnen delen van de Akashakroniek ook herschreven en ook het kristallijnen omhulsel van jullie DNA. Sommigen van jullie zullen het gaan voelen. Binnen het herschrijven is er ook een verandering van de geloften. Dat zijn de door mensen gedane geloften (die spirituele energie dragen) die gedaan werden in andere levens die in de NU-tijd ingesloten zitten en die aanwezig zijn in jullie 4D lineaire bestaan.

Sommigen van jullie hebben gevraagd hoe het die geloften kan veranderen als het verleden en de toekomst samengaan. . Jullie vroegen: “Als wij samenkomen en het verleden zo diepgaand is, zelfs binnen mijn heden, hoe kan ik die geloften dan herschrijven? Wat kan ik doen? Wat moet ik zeggen, en tegen wie?” Net als bij zoveel andere dingen waar wij over hebben gesproken is het antwoord veel makkelijker dan jullie waarschijnlijk denken. Je moet alleen zijn. Kom dan met pure intentie voor de familie (Spirit) en spreek je uit. Wat je ook zegt is dan het begin van het herschrijven omdat de energieën van de Aarde reageren op de vrije wil van de mens.

Spreek luid zodat jouw cellen het ook kunnen koren. Verklaar dat je de oude geloften laat vallen en geef dan een nieuwe…..misschien een waarin je nu jouw meesterschap ter hand neemt? Misschien beloof jij jezelf wel aan de mensheid. In dat proces moet je vrede in jouw leven hebben, zonder drama. Je zult overvloed nodig hebben en liefhebbende relaties met de mensen om je heen. Dit laat de geloften van armoede en celibaat vervallen en ook alle denken van de oude energie over wat mensen eerst dachten wat God van ze wilde. Weet je wat God echt van je wil? Partnerschap, familiebewustzijn en liefde.

Een gelofte geeft toestemming aan de energieën om binnenin jou te veranderen., om de gereedschapskist te openen en mensen die altijd dachten dat zij gewoon waren te laten beginnen om de ascensielaag van hun DNA te veranderen. De deur naar een vredige planeet staat nu open en maar een paar mensen zullen er als eerste doorheen lopen. Daarna meer en meer als zij daarvoor kiezen. Dat is vrije wil! Het gaat vaak langzaam en is soms frustrerend maar het begint met een mens tegelijk.

Oude concepten veranderen.

Wij willen jullie vandaag nieuw geven over meesterschap, Hierbij helpt het misschien om enkele misverstanden op te lossen over aardegebonden spirituele concepten en het kan ook enkele frustraties oplossen.

Voordat wij beginnen willen wij jullie enkele stellingen geven. (een spirituele regel van absolute waarheid) Probeer hen goed te begrijpen. Lemuriër.

(1) De mens die op een hoog niveau vibreert en die pure intentie heeft is niet voorbestemd om te lijden op deze planeet. Dat is geen plan van God. Jij hoeft niet te lijden omdat je bestemd bent om grootse dingen op Aarde te doen. Helemaal niet. Verdwenen is het oude concept van lijden om een of andere oplossing te scheppen.

(2) Mensen die hoog vibreren en zichzelf lichtwerkers noemen zijn niet degenen die voortdurend pijn lijden. Pijn is geen onderdeel van een voortgaand spiritueel scenario, geliefde, wat jou ook verteld is.

(3) De mens die hoog vibreert en zichzelf een lichtwerker noemt is de mens die niet in angst en droefenis zal zitten. Integendeel, hij zal in het licht van de wijsheid staan. Misschien voel jij dat je pijn of lijden moet hebben om heilig te zijn of de planeet te helpen. Zo gaat dat niet. Verwar deze informatie niet met wat wij jullie verteld hebben over degenen die een expressie hebben gekozen (doodgaan in dit leven) voor het welzijn en de machtiging van anderen.

Dat scenario is anders . Wij spreken nu over degenen die geloven dat zij moeten volhouden met lijden en pijn hebben terwijl zij op Aarde blijven en dat is juist een deel van hun levensles. De ironie hier is de echte levensles van de mens is: “Hoe uit pijn en lijden weg te blijven!”

Het hele idee van “lijden voor God” komt van de mens. Je zult dit nooit vinden in welke echte channeling dan ook van Spirit van de andere kant van de sluier. Integendeel, het is net andersom! Mensen hebben dit bedacht, zelfs in sommige heilige boeken gezet teneinde controle te hebben over andere mensen. Het was nooit een spirituele boodschap van waarheid.

Lief mens, jij bent een engel van de familie en jij bent mijn vriend. Ik ken jou en jij bent hier altijd geweest. (Kryon’ manier om te zeggen dat jij geen begin had). Kun jij je die band tussen engelen voorstellen? Kun jij je ook maar enigszins voorstellen hoeveel liefde en planning in jouw bestaan hier zijn gestopt? Als jij op het oppervlak van deze planeet rondloopt in de dualiteit, in een lichaam, zie je geen dingen in engelentermen.

Voor ons is gedachte dat sommigen van jullie denken te moeten lijden en bedroefd te zijn om spiritueel te zijn hartbrekend. Misschien wordt het tijd om dit hele lijdensscenario te herzien.

O, er kunnen best uitdagingen zijn. Zeker. Deze uitdagingen zijn waarschijnlijk hetgeen waarover jullie denken dat je contract gaat maar op de planeet in de dualiteit zijn houdt niet in dat je in voortdurende droefenis moet zijn. Vreugde is de uitnodiging. De echte uitdaging is dit: Kun jij vreugdevol zijn tijdens elke uitdaging waarin je zit? Als je dat kunt is dat een van de hoofdkatalysators voor de oplossing van de huidige uitdaging. Dat is de manier waarop de nieuwe energie werkt.

Contracten.

Ik wil het over contracten hebben…..een veel te vaak gebruikt woord in de spiritualiteit. Er zijn lichtwerkers die rondlopen en zeggen: ”Het is mijn contract dat zegt dat ik deze uitdagingen in mijn leven moet hebben.” en zij zeggen: “Ik heb daar lang geleden voor gekozen.” Nee, dat is niet zo! Ik zal jou zeggen hoe dat gaat en ik zou hier heel goed naar luisteren: Bestaat er zoiets als een contract? Ja. Het is echter niet voorbestemd dat jij hier komt met een levenslang contract van misère of een heilige overeenkomst die je gaat ontdekken, vervullen en trouw volgt en heel jouw leven uitdient.

Wij weten dat dit voor sommigen die echt denken dat je hier bent om te lijden en de Aarde op de een of andere manier te helpen, nogal verwarrend kan zijn maar klinkt het logisch dat een liefhebbende familie jou hier naartoe zou sturen om ongelukkig te zijn?

Luister, dit is anders dan een levenslange ziekte of handicap hebben. Je kunt inderdaad voor die dingen gekozen hebben om daarvan de energie om je heen te hebben maar dat betekent niet dat je dat moet vergezellen met ellende en ongeluk. De uitnodiging voor vreugde en vrede behoort jullie allen toe wat er ook gebeurt met de fysieke omstandigheden. In sommige gevallen bestaat de uitnodiging uit het ontdekken van de manier waarop jij emotioneel kunt genezen. Vaak gaat het om emotioneel te genezen, een complete verandering teweeg te brengen in jouw houding en jouw leven. Maar de uitnodiging is om het te veranderen! Elk van jullie is uniek!

In plaats van voorbestemming, zijn contracten een voorstel. Zij zijn alleen een vertrekpunt van energie. Zij zijn een mogelijkheid voor jou om een serie omstandigheden binnen te komen, voorbestemd om er te zijn om ze vrij te gebruiken of niet.

Ik hoop dat jullie begrijpen wat ik zeg. Alle Lemuriërs hebben vrije keuze over wat je wilt doen. Je zou kunnen zeggen dat er een contract voor dit of dat is, maar de realiteit is dat je ze constant herschrijft. Steeds als jij de vibratie verhoogt en je passie verandert. “Wat doet dat met contracten?” zou je kunnen vragen. Zij veranderen!

Sommigen van jullie zijn al heel lang onderdeel van een aardegebonden proces dat jullie eventueel een academische graad heeft gebracht. Dit plaatst jullie vaak op een plek waar je uitvoert wat jullie passies zijn, en dat wordt je leven. Sommigen van jullie zullen jezelf dokter of heler noemen, anderen zijn esoterische helers en sommigen zijn 4D-helers, en dat is jullie passie. Opeens gaat de Aarde omhoog en gaan jullie ook omhoog!

Jullie ontdekken nieuwe energieën als ‘het licht aangaat’ in jullie leven. Gek genoeg is het resultaat soms dat alles waar je doorheen bent gegaan en wat je hebt gedaan zonder betekenis lijkt te zijn! Je krijgt nieuwe mogelijkheden, een nieuwe passie, een nieuw contract. Denk daar eens over na. Dit is heel vaak gebeurd bij veel lichtwerkers en het heeft hen vreugde gebracht en geen frustratie! Waarom? Er gaat niets boven het zijn op jouw eigen, zoete plekje.

Anderen om jullie heen schudden misschien hun hoofd en zeggen dat jullie besluiteloos zijn. Zij zeggen dat jullie niet kunnen beslissen wie jullie zijn of wat jullie willen doen. Het zijn vaak degenen die vastzitten aan en geankerd zijn aan de oude realiteit die zegt dat er van een mens maar een ding wordt verwacht. Denk daar eens aan! Wie zweeft er hier nu? Misschien zijn die besluiteloze degenen met vleugels en die fladderen in de vreugde van het medescheppen! De anderen zitten vast in de modder die zij ’normaal’ noemen.

Medescheppen.

Laat mij jullie een ander concept geven wat vaak verkeerd wordt begrepen. Als je iets mede-schept heb jij je dan ooit iets afgevraagd over degenen om je heen? Je kunt niet medescheppen in een vacuüm, weet je? Hoeveel van jullie zijn ooit naar een wedstrijd gegaan waarbij de tegenstander niet kwam opdagen? De wedstrijd zou niet erg opwindend zijn als er maar een team zou spelen en winnen! Er zou helemaal geen wedstrijd zijn.

Jullie zouden dus moeten begrijpen dat iedereen om je heen wordt aangeraakt door wat jullie doen. Hebben jullie je dat ooit afgevraagd? Jullie medeschepping is altijd een deel van de realiteit van iemand anders en misschien wel van hun medescheppingen. Het is een grote puzzel, nietwaar? Het is een puzzel die gevuld is met complexiteiten die 100 procent van de tijd worden uitgewerkt door de stukjes en delen van jullie die niet op de Aarde zijn. Dat is tussen twee haakjes een deel van jullie frustraties. Jullie zouden graag een andere timing zien, nietwaar?

Wij hebben het eerder over deze complexiteit gehad maar er is frustratie rondom het proces van medescheppen.

Als jullie inderdaad naar meesterschap toegaan, hoe raak je dan sommige van deze angsten, zorgen en frustraties kwijt? Dit onderwerp is zo uitgebreid dat daarvoor een andere boodschap nodig is om compleet te zijn, maar nu zal ik enige vragen behandelen die wij krijgen: Zij komen van lichtwerkers die er klaar voor zijn om vooruit te gaan. Velen zeggen: “Lieve God, hoe kan ik de angst in mijn leven kwijtraken? Ik ben altijd bang om mede te scheppen en om spiritueel vooruit te gaan. Ik schijn altijd in de angst te zijn dat ik, als ik verander, iets kwijt zal raken waar ik echt van hou.” Niet alle lichtwerkers vragen dit, maar velen wel!

Niet lang geleden gaven wij jullie een hele channeling over de zeven stappen om eigenwaarde te krijgen. Het is ongebruikelijk dat wij in de ene channeling verwijzen naar een andere, maar als je die boodschap kunt vinden zal dat helpen want de angst gaat weg als de eigenwaarde stijgt..

De meesten van jullie zijn geboren in een situatie waarin je niet veel eigenwaarde had. De energie van de planeet gaf jullie hiervan niet veel mee toen jullie werden geboren. Veel van jullie kwamen op de planeet met weinig zelfachting. Als je begint om jouw eigenwaarde op te bouwen en jouw grootsheid te verlossen, gaat de angst weg. Begrijpen jullie dat er een reusachtige donkere kamer is, metaforisch gezien, waar al jullie angsten inzitten? Als je dan die kamer binnengaat en begint ze te ontcijferen is dat beangstigend. Die kamer vertegenwoordigt de energie van de Aarde op het moment waarop jij bent geboren.

Nu echter, is er een licht aangedaan dat de nieuwe energie vertegenwoordigt die jullie voor de planeet hebben geschapen. Die kamer is er nog steeds maar toen het licht werd aangedaan, verlichtte het alles erin. Wat er werd verborgen waren de oplossingen voor elke angst in de kamer! Die werden volkomen verborgen gehouden door het duister van de oude energie.

Dus de oplossingen zitten in dezelfde kamer als de angsten. Verrast dat jullie? Het is de balans die wij jullie beloofden. Jullie schiepen de angst dus waarom ook niet de oplossingen? Het is alleen zo dat angst veel sterker gevoeld wordt in het donker. Dat weten jullie nog wel uit jullie kindertijd, nietwaar?

Sommigen van jullie willen die metaforische kamer bezoeken, maar wij moedigen jullie hoe dan ook aan. Tijdens de channeling over eigenwaarde vertelden wij jullie dit: Wat is jullie grootste angst? Waarom vragen jullie het niet om even mee naar buiten te gaan en het uit te vechten? Ga dat gevecht aan en je zult zien dat het zelfs niet eens komt opdagen! Het is nep, een misvatting, en toch zo echt voor jullie! Begin te werken aan je zelfwaarde en de angst zal verdwijnen. Er zal een tijd komen, geliefde, waarin iedereen die ooit deze vraag heeft gesteld zich zal afvragen waarom zij die vreugde niet eerder hebben ontdekt.

Vrees niet voor de liefde van God! In deze boodschap zijn Spirit en de familie hier om jullie te bezoeken, te omhelzen en vast te houden en tussen de stoelen in deze zaal en de plaats waar jullie dit lezen, door te bewegen. Wij weten waarom jullie hier zijn. Wij weten waarom de ogen van de lezer op deze pagina zijn gericht. Wij weten waar jullie doorheen zijn gegaan. Oh, het is een goede tijd om iets nieuws te beginnen. Het is een geweldige tijd om genezen te worden. Kunnen jullie de zoetheid hier voelen?

Overvloedfrustratie.

Veel lichtwerkers zeggen nog steeds: “Lieve God, wanneer gaan wij onze overvloed krijgen? Ik weet dat die ergens is.” Denken jullie dat wij je niet gehoord hebben? Geliefde, ik zou overvloed nogmaals willen definiëren. Dit onderwerp frustreert jullie omdat jullie eraan denken als iets dat je wilt opbergen. Overvloed is voedsel, zoals het dat was voor de Israëlieten die door de woestijn heen gingen. Herinneren jullie je dat verhaal? Elke dag werden zij door Spirit gevoed. Generaties gingen voorbij en zij werden gevoed, elke dag, jaar voor jaar. Zij wenden eraan, weet je? Kunnen jullie je het scenario voorstellen…. 20, 30, 40 jaar elke dag gevoed worden door God? Kunnen jullie je de grootte van het pakhuis voorstellen wat daarvoor nodig was?

Laat mij jullie dit vragen: Wat denken jullie wat hun reactie was op deze vaste gebeurtenis? Ik zal het jullie zeggen. Elke dag wrongen zij hun handen en zeiden: “Zal het morgen ook weer gebeuren? Wij zijn bang. Wat als het niet gebeurt?

Dat is de menselijke natuur! En hier zitten jullie nu en vragen hetzelfde.

Kijk wat er is gebeurd in jullie verleden. Kijk naar de dingen die om jullie heen gebeurden. Overvloed is voeding. Elke dag is jullie eerste en ook jullie laatste. Zal dat jullie voeden? Is daar voedsel en een schuilplaats? Is daar liefde? Dat is overvloed. Het is niet wat jullie een pakhuis noemen, en toch ook wel! Wat als ik jullie vertel dat jullie pakhuis ook voor 100 procent echt was? Het is dat jullie er alleen maar naartoe gaan om ernaar te gluren en het dag voor dag gebruiken.

Je vraagt God niet om overvloed maar in plaats daarvan schep je die zelf! Jij schept het dagelijks door wat je doet en met het vermijden van angst door de realisatie van zelfwaardering. Als je dan begint om balans te brengen in de energie om je heen, wat wij het kosmische raster hebben genoemd, zullen overvloed en voedsel voor zichzelf zorgen. Misschien wist je dit al (Kryon channeling over Zingen in het Koor, september 2002, medescheppen uitgelegd).

Jouw pad.

Hier is nog een frustratie. Lichtwerkers zeggen vaak: “Lieve Spirit, wanneer zal ik het pad vinden dat mij getoond is en waarop ik geacht word te lopen? Ik ben het beu om daarop te wachten Ik krijg er af en toe een glimp van te zien maar het manifesteert zich nooit.” Wel, het is tijd voor wat duidelijke taal. Je zou niet in deze zaal zitten en luisteren naar de stem van een engel die zo vreselijk veel van je houdt (Kryon) als je niet al een flink deel ervan bewandelt! Heb je daaraan gedacht?

Je zou kunnen zeggen: “Wel, misschien begrijp jij het niet, Kryon. Ik heb een baan waar ik een hekel aan heb. Ik heb weinig geld op de bank en ik zit maar te wachten tot mij iets goeds overkomt. Jij vertelt mij dat dit het is?” Nee. Ik vertel jou dat er meer is dan jouw begrip te boven gaat over ‘pad.’ Waarom ben jij echt op Aarde? Kwam jij soms om wat werk te verrichten?

Bevind jij je op donkere plaatsen? Is er strijd waar jij bent? Wij zeggen nogmaals: Hoeveel vuurtorens heb jij de laatste tijd gezien bij rustige, kalme baaien? Geen een, zeg je? Waarom zou dat zo zijn? Is het misschien omdat zij juist nodig zijn op plaatsen die anderen uitdagen om te navigeren? Ja.

Misschien ben jij de enige op jouw werk met licht! Wij hebben dit al vaak verteld. De frustratie op jouw pad komt door onbegrip. Misschien is het tijd om plezier te zoeken waar jij werkt. Als je het plezier vindt waar je bent, begint eigenwaarde zich te ontwikkelen en gaat angst verdwijnen. Er gaat overvloed komen en medescheppen begint te werken. Het gaat over jouw houding ten opzichte van het pad waarop jij nu loopt, niet het pad waarop jij wenst te lopen.

Het is jouw laatste dag, jouw eerste dag, jouw enige dag – wat ga jij ermee doen? Zorg dat elke dag telt! Je hebt dit al eerder gehoord en toch klinken deze spirituele waarheden alledaags, nietwaar?

Juist daarom zijn zij echt!

Als jij vrede schept met wat je hebt, begin je beweging en verandering in jouw leven te scheppen. Jij zit niet vast in het slechte werk. Integendeel, je ‘werkt het’ gewoon een tijdje om de levens van anderen om je heen te verbeteren en ook de energie van het werk zelf. Wees je ervan bewust dat het ‘slechte werk’ soms een wonder kan worden! Wat als de energie rond jouw werksituatie dramatisch zou veranderen? Zou je dan nog weg willen? Wat als er vrede en voldoening zou zijn over iets wat voorheen niet te tolereren was en nu de aandacht trekt van iemand die een betrokken persoon nodig heeft in een betere omgeving? (nieuwe baan). Begrijp jij dat als jij de energie verandert, dat in feite ergens anders medescheppen van iets brengt?

Dingen zijn niet altijd wat zij lijken te zijn en soms schep jij de perceptie van wat goed of slecht is door jouw angst of houding binnen jouw eigen realiteit. Nogmaals, alles wat voor jou komt is door jou toegestaan en geschapen. Het ligt daar vaak te smeken of jij ermee gaat werken. Energie is net als klei. Het kan worden gevormd tot een prachtig standbeeld of alleen maar op de grond liggen. In beide gevallen is de klei nog steeds de klei.

Vreugde.

“Lieve Spirit, wanneer zal ik vreugde vinden? Ik ben een droevig iemand. Ik wil vreugde. Ik verdien vreugde. Ik probeer het zo!”

Laat mij je dit vertellen over een kip. Een zeer bezorgde kip zat op haar ei en maakte zich zorgen. “Wanneer gaat het uitkomen?” Andere kippen om haar heen zagen hun eieren uitkomen en er kwamen prachtige kuikens uit. Maar niet bij deze kip. Zij was zooooo bezorgd! Zij voelde zich gekweld. “ik zit maar ….en zit maar…en zit maar.” Zij stopte nooit met broeden. Zij zat maar en maakte zich zorgen. Uiteindelijk, na lange tijd moest de moederkip even stoppen met broeden. “Ik moet even stoppen!”, huilde zij, “Dit is veel moeilijker dan ik dacht.”

Zij ging even van het ei af en onmiddellijk barstte het open! Een half volgroeid, zeer hongerig kuikentje kwam eruit, keek zijn moeder in de ogen en zei: “Wat is er met jou aan de hand? Ik kon er niet uitkomen!”

Lief mens, stop met het zo hard te proberen! Laat je liefde van God in jouw leven binnen! Je hoeft dit niet zelf te scheppen of de integrale innerlijke werking van het vreugdeproces te kennen. Je hoeft het niet te analyseren of een onderzoek te doen over wat het voor gevolg zou kunnen hebben of er intellectueel over bezig zijn over wat het zou kunnen betekenen. Je hoeft je niet af te vragen of je het verdient of de vertakkingen te overpeinzen van wat er zou kunnen gebeuren als je het ontvangt! Begint het te dagen?

Je lijkt dus vele redenen te hebben waarom jij ongelukkig bent en wij horen ze constant en ontelbaar vaak. “Hierdoor en daardoor….” Wil je daarmee stoppen en de liefde van God in jouw leven binnenlaten? Daarin zit de vreugde. Het zit achter een deur die jij gesloten houdt! Misschien is het de angst om gelukkig te zijn? Nee. Het is het gebrek aan zelfwaardering, het gebrek aan de realisatie van jouw eigen grootsheid als engel in het universum. Gezegend is de mens die de vreugde van God in zijn leven binnenlaat omdat dit de deur naar dualiteit open breekt en de waarheid naar binnen laat. De mens die geen vreugde heeft, houdt die zelf achter. Nogmaals, jij schept jouw werkelijkheid. Dat is de waarheid.

Vrede op Aarde.

Laat mij je vertellen over een van de meest diepgaande frustraties van meesterschap. Lichtwerkers zeggen vaak: “Lieve God, wanneer krijgen wij vrede op Aarde?” Ik houd ervan om hierover te praten omdat dit de reden is waarom de meesten van jullie hier zijn.

Lief mens, dit is een van de grootste frustraties van allemaal omdat het jullie passie is en je hieromtrent totaal geen vooruitgang lijkt te zien. Jij bent hier om voor vrede op Aarde te zorgen. Om dat te bereiken word jij uitgenodigd om jezelf te veranderen en de angst te verwijderen en jouw eigenwaarde hoger te laten worden dan toen het was bij jouw geboorte.

Je kunt voldoening ervaren met jouw dagelijkse voeding en het begrip hebben dat het universum met jou zal samenwerken als jij voor jezelf dingen schept en manifesteert. Dit schept een toenemende spirituele vibratie. En…..waar zijn de resultaten van dat alles?

Als genoeg van jullie je meesterschap claimen, geliefde mensen, zullen jullie de echte essentie van de menselijke natuur veranderen. Dat hebben jullie al gedaan! De kinderen van de nieuwe Aarde (indigo’s) vertegenwoordigen een nieuw menselijk bewustzijn. Het is een bewustzijn wat er nooit zou zijn geweest zonder de teruggekeerde Lemuriers……jullie!

Gezegend zijn deze kinderen want zij zullen bekend staan als vredebrengers – de ruimtelijke denkers – “Tesla’s” (een wetenschapper) van de sociale verandering op Aarde. Zij zullen oplossingen vinden waar er schijnbaar geen oplossingen zijn. Zij zullen heel andere mensen worden die heel anders denken. Kijk maar. De situatie op de planeet is kritiek en jullie zijn gefrustreerd door het gebrek aan vooruitgang. Jullie wachten erop tot die kinderen zijn opgegroeid en jullie leiders worden! Jullie zijn degenen die hen naar de Aarde brachten en jullie zijn degenen die de vibratie van de Aarde dusdanig veranderden dat zij kunnen zijn wat zij zijn.

Gezegend is de Lemuriër, de oude ziel die steeds maar weer terugkomt. Wij zien de tijdlijn niet zoals jullie. Wij zien jullie levens, jullie toekomst, alles in een energie. Daarom lachen wij als jullie vragen of er ooit vrede op Aarde komt. Het is niet alleen mogelijk, het is zelfs waarschijnlijk….misschien zelfs nog in jullie leven!

Oh, er zal altijd onenigheid zijn. Dat zit in de vrije wil, maar echt vrede op Aarde is er als de haat die jullie vandaag zien er niet meer is en als de grote kwesties zijn geregeld en er een bewustzijn van de mensen is dat bestaan betekent dat er vrede is. Geloof mij als ik jullie zeg dat er zelfs een dag zal komen waarop een vredig bestaan en gezondheid voor de bevolking gezien zal worden als een deugd van de mensheid.

Dingen mogen dan erger lijken te worden, zij worden beter want dat is het ‘schoonschrapen van de fundering’ voor het herbouwen van jullie beschaving. Het is niet plezierig om enkele van die lelijke en zeer oude energieën onder jullie aandacht te krijgen, nietwaar? Toch is dat een van de attributen van het aansteken van het licht op een plaats die zoveel lelijkheid in het duister heeft gehuisvest. Gezegend is de mens die naar deze dingen kijkt en de hele toestand begrijpt van wat er aan de hand is en toch vreugde bezit. Gezegend zijn de mensen die nog steeds de wijsheid en de kennis hebben dat zij zijn gemaakt voor vrede op Aarde – ondanks alles wat er om hen heen gebeurt.

Het lijkt een interessante uitdaging van tegenstrijdige energieën, nietwaar, dat hoe meer mensen er op Aarde zijn hoe meer de mensheid vrede en gezondheidszaken wil regelen. De Genesisoplossingen zijn dichterbij dan jullie denken.

Waarom gaan jullie dus niet veranderd hier weg? Wat denk je van het veranderen van frustraties in oplossingen? Waarom verlaat jij deze planeet niet als genezen? Waarom sta je niet op uit jouw stoel, legt dit boek neer, en neem jij een ogenblik om jouw grootsheid te claimen? Wordt het daarvoor geen tijd?

Er zal een dag komen dat ik naar jullie kijk en jullie naar mij maar dat de lichamen niet meer hetzelfde zijn als nu. Dan hebben jullie in plaats daarvan de lichamen die echt van jullie zijn. Dat is wanneer wij echt vieren, zijn er feestjes aan de andere kant van de sluier? Ja, grote feesten. Ik zou het niet vertellen als het niet zo was

En zo, geliefden, is het tijd om te vertrekken…..en alweer willen wij niet gaan. Jullie denken dat alles hier voor jullie was, nietwaar? Jullie zijn naar deze ontmoeting gekomen of hebben een boek gelezen en denken dat dit allemaal voor jullie was? Wat denk je van degenen die vanavond jullie handen hebben vastgehouden? Denk je dat zij bang zijn om de zaal of jullie energie te verlaten? Wij hebben het zo vaak gezegd. Vragen jullie je niet af wie er wie kwam zien? Hebben jullie daar ooit aan gedacht? Zou het kunnen zijn dat er engelen aan de andere kant van de sluier staan en smeken om de mogelijkheid te krijgen om hun familie aan te raken? En het antwoord is Ja. Dit zijn de tijden waarin wij jullie kunnen aanraken en daarom vinden wij het moeilijk om jullie te verlaten.

Dus gaan wij ons weer van deze planeet verwijderen en gaan terug naar de andere kant van de sluier. Maar niet allemaal. Sommigen van jullie hebben vandaag energieën geaccepteerd die hun verdere leven zij hen zullen horen. Dit zijn energieën van meesterschap en liefde, wijsheid en begrip. Deze schijnbaar menselijke attributen zijn nog een stukje van de puzzel die het vuil van de Aarde zal veranderen in een opmerkelijk korte tijd zoals de mensheid dat nog nooit heeft gezien.

Wij gaan nu terug door een kreukel in de sluier….en het is moeilijk want wij willen blijven en jullie nog meer aanraken, maar wij eren het protocol van de tijd die jullie ter beschikking staat. Lezer en luisteraar, laat de liefde van Spirit over deze planeet heen liggen zolang als jullie verkiezen er te blijven. Laat er iets van met jullie naar huis gaan als jullie uit je stoel opstaan. Laat dat iedere keer weer gebeuren als jullie onze namen oproepen……die van familie of wat jullie God noemen, van wie jullie een deel zijn.

En zo is het.

Kryon