Kryon: Het gouden presenteerblad.

Kryon: Het gouden presenteerblad.

Doorgegeven via Lee Carroll / 1 September 1997
Vertaald uit het Engels door Henk Steur.

Gegroet geliefden. Ik Ben Kryon van de magnetische dienst.

O mijn partner, het is een goed ding om terug te zijn in deze energie, nietwaar? Er is hier erg veel geleerd. Het is de intentie van de liefde van Spirit om in deze tijd in deze energie iedereen en elke stoel te vullen met de liefde van God.

Dat zal niet zo moeilijk zijn omdat velen van jullie daar al klaar voor zijn. Het onderwerp van vandaag is doelmatig en het gaat over mensen en hun reacties en interacties. En o, geliefden, dit hoort tot Kryons geliefde onderwerpen….. hoe God en de mensen samenwerken.

Wij laten onze energie even op jullie drukken vanuit een omgeving die samen met Kryon is meegekomen om van jullie te houden. De omgeving is wat wij meebrengen om de bedoeling van degenen die hier zijn te verhogen. Hier zitten zij dan in de stoelen en willen verandering, willen informatie krijgen die zal helpen.

Er is hier een grote grap en die is persoonlijk voor ieder van jullie. Dat is dat iedereen deze stem kent die je nu hoort (of leest) want sommigen van jullie horen de boodschap in Engelse woorden met de stem van mijn partner, maar je voelt de energie van Spirit als wij tegen je hart spreken met de energie van thuis.

Wij zeggen jullie dat wij alles van jullie weten…….over jullie. Het enige wat wij niet weten is wat jullie straks gaan doen want dat, geliefden is waar het op deze planeet om gaat. – deze planeet van vrije keuze – die met jullie toestemming is opgezet om vooruitgang te boeken. Sinds eonen van tijd is het nu de tijd om uitbetaald te worden nu je in de energie van de nieuwe tijd zit en luistert naar of de woorden leest van een mens die de energie van goddelijkheid channelt, een energie die de handen schudt met de Goddelijke die in je hart zit.

Laat de geestelijke begeleiding die hier is nu tussen jullie stoelen en het gangpad door lopen en hun werk doen. Open je hart voor wat vanavond van jullie kan zijn.

Wij komen hier niet om informatie te geven, geliefden, maar om leven-brengende energie over te dragen.

Het partnerschap dat wij met sommigen van jullie hebben ontwikkeld is ontzagwekkend want jullie hebben ons toegestaan om binnen te komen en nu weet je wat het is om je eigen realiteit te scheppen, nietwaar?

Toch zijn er nog velen die eraan twijfelen dat zoiets mogelijk is – hand in hand lopen met je hoger zelf – om te claimen dat je partner bent met een vonk van God, wakker te worden en niet weten wat er gaat gebeuren of waar je overvloed vandaag weer vandaan zal komen en toch glimlachen en vrede in je hart hebben dat het lied van de liefde zingt. Dat is de test, nietwaar?

En weer komen wij ons bij jullie verontschuldigen omdat de nieuwe energie soms tegen de oude menselijke natuur ingaat. Sommigen van jullie vinden dat aan hun behoefte niet bij voorbaat maar pas in de allerlaatste seconde wordt voldaan.

En jullie die dat ondervinden weten een beetje wat het is om in het NU te zijn maar dat is de manier waarop God werkt – de antwoorden wanneer je die nodig hebt en meestal niet eerder.

Twijfelt iemand eraan of wij weten wie jullie zijn? Ik spreek nu tot elk hart. Jullie zitten hier in deze stoelen of lezen deze woorden en er is een groot eerbetoon in ons- een eergevoel voor die entiteit in jullie die prachtige, draaiende kleuren heeft, eergevoel voor die gouden Ene die in jullie zit en “vleugels’ heeft die uitgespreid kunnen worden tot zo’n 10 meter. De energie die jullie dragen als jullie niet hier zijn is ontzettend groot. Wij weten hoe jullie Merkabah eruit ziet. Wij kennen de kleuren die jullie dragen en wij

kennen je spirituele erfenis. Wij weten waar jullie geweest zijn en wij eren jullie. Want allen die samen zijn in deze kamer kunnen de energie van de planeet veranderen. Zoveel macht is hier, zoveel macht is hier.

Als het niet om de dualiteit zou gaan zouden jullie exploderen in een waas van kleuren en energieën en dat zou het universum zeer verbazen. Iedereen die ooit op deze planeet heeft gewoond leeft weer in een of andere vorm…..wist je dat? Sommigen zijn overgegaan en weer snel teruggegaan omdat zij weten dat dit de tijd is die een verschil zal gaan maken.

Zij kijken allemaal beheerst – en houden alles in de gaten. Er is energie geleverd uit zoveel bronnen. O, het gaat allemaal om het NU. Het gaat allemaal om het NU. De mensheid als geheel, op cellenniveau, weet waar dat allemaal over gaat.

Denk je niet dat wij alle gevoelens hier kennen, de vragen, de onrust, de schijnbare onbalans, de problemen? Daar willen wij vanavond over praten – de problemen.

DE GOUDEN STOEL.

Het was een jaar geleden dat wij in de energie van die speciale plaats in de bergen waren (Banff, Canada) “Gouden stoel” genaamd. Wij openden een deel wat zich nog nooit eerder had geopend en dat uitkeek naar partnerschap met God op zo’n manier dat wij erop konden uitdijen en wij hebben dat naar alle steden van de hele wereld gebracht.

Er is echt over geschreven en gepubliceerd maar de oorsprong ervan ligt hier waar jullie nu zitten. Dit was de plaats van oorsprong voor het oog van mensen net als jullie. Sommigen van jullie waren erbij en weten waarover ik spreek.

Wij vertelden jullie over de grote gouden Ene die op de stoel in jullie hart zit. Binnenin is er iets dat jullie het “Hoger Zelf” noemen

Wij hebben jullie verteld over eigenwaarde die je bij elkaar kunt grabbelen en vasthouden. Wij vroegen jullie om denkbeeldig samen met die gouden Ene in die stoel te gaan zitten en te kijken wie je was. Wij nodigden jullie uit om de liefde te voelen die elke cel doordrong. Wij nodigden jullie uit om het concept te zien van het partnerschap met God dat beschikbaar is in de nieuwe tijd. Wij nodigden uit om te trouwen met het hoger zelf en zeiden dat dit de eerste stap van vele zou zijn.

Wij zeiden dat als je dat zou doen alles zou gaan worden toegevoegd. De geschenken en juwelen van Spirit die je nodig hebt om als mens te gaan op deze planeet zijn echt speciaal en ze zijn verschillend van welke dan ook in het verleden. Dat moeten ze zijn. Er is geen enkele oude energie die je zal dienen in je dagelijks bestaan als mens op deze planeet als jij de hogere vibraties ingaat.

Op die manier zullen mensen die leven en zijn op het pad een hele nieuwe manier ervaren – een hele nieuwe school en de nieuwe geschenken zullen aan iedereen gegeven worden. Er zijn velen onder jullie die geen idee hebben van wat die geschenken inhouden. Jullie zijn in verwarring en toch hebben jullie in alle liefde en eer de intentie om verder te gaan want de intentie om vooruit te gaan is de katalysator voor actie.

VOORBEREIDING VOOR DE BOODSCHAP.

Wij willen jullie vanavond vertellen over een concept dat even radicaal en vreemd voor jullie is als dat gouden stoel een jaar geleden voor jullie was. Wij willen graag dat jullie begrijpen die ieder van jullie nu die stoel kan gebruiken. Ik heb heb oefening voor jullie die jullie zal helpen bij wat er gaat komen. Mijn partner heeft deze vaak bij groepen gebruikt, maar nooit tijdens een channelling.

Wij hebben jullie vaak verteld, geliefden, dat wij hier zijn om jullie voeten te wassen. Wat nu gaat komen wordt in grote liefde en eer voor de mensheid gegeven. Al krijg je vanavond niets meer dan is dat toch al voldoende, het voelen van de liefde van God die je hart doordringt en voelt alsof je voeten worden gewassen, iedereen, door de tranen van onze vreugde die wij voor dat doel laten stromen.

Er zijn entiteiten zoals Kryon die er heel veel voor over zouden hebben om hier tegenover jullie te zitten. Het lijkt erop dat ik in de perfecte liefde van God het juiste houtje heb getrokken en degene werd die mocht helpen om het magnetische raster te installeren, om naar deze grote tijden van jullie te kijken en te kijken naar wat jullie op aarde hebben gedaan en om hoop en de veranderingen en ervaringen van liefde te zien.

Laat mij jullie voeten wassen uit waardering voor wat jullie bereikt hebben. Neem dit aan en weet dat jullie geëerd worden.

Ieder van jullie komt hier in het leven in aanraking met menselijke problemen. Er hoort een uniek scenario bij ELK PERSOON en zo hoort het ook, speciaal voor degenen die zichzelf zoeken in deze nieuwe tijd.

Er zijn dingen waarvan je ondersteboven zult zijn maar dingen zijn niet altijd wat zij lijken te zijn. Sommigen van jullie zullen merken dat zij soms zijn afgedwaald van iets dat comfortabel aanvoelde. Sommigen van jullie zullen opeens dingen voelen die zij nooit eerder voelden: gezondheid, overvloed, overleving. Sommigen hebben kwesties met familie……biologische en kosmische familie.

Hier is de voorbereidingsoefening en jullie zullen zien dat die aansluit bij wat wij jullie willen vertellen.

Wij willen dat jullie het probleem dat zich aan de voorkant van jullie hersenen bevindt, visualiseren terwijl jullie onze woorden horen of lezen. Sommigen zullen er meer dan een hebben. En oh, wij eren jullie daarvoor. Er is geen grotere liefde dan dat van een mens die is uitgekozen om naar deze planeet te gaan en in het vlees rond te lopen met het echte hoger zelf verscholen – om te proberen het te vinden – om de zwakheid van het vlees te ervaren en de teleurstelling van het ouder worden en de menselijke tests te ondergaan.

Daarom houden wij zoveel van jullie, als wij dat al niet eerder hebben gezegd en daarom hebben jullie ook verdiend dat deze boodschappen van verlichting op deze manier worden doorgegeven. Daarom hebben jullie ook verdiend dat er energie in jullie leven wordt gebracht die opgenomen wordt in de gouden stoel zodat jullie verder kunnen gaan, bekrachtigd met nieuwe geschenken.

VISUALISATIE.

Wij willen dat jullie het probleem dat je in je leven hebt, visualiseren. Trek het uit zijn lelijke plaats en leg het op je schoot. Als een tenger wild dier ook al is het misschien lelijk – zwart en angstig – wij willen dat je het recht voor je laat zitten – levend en vol onzekerheid. De reden waarom wij dit willen is omdat jullie een mogelijkheid gaan krijgen om er iets mee te doen. Vanavond wordt dit lelijke ding opgelost….of je stopt het weer terug op zijn plaats. Weet je, dingen zoals dit kunnen niet zomaar worden weggegooid. Zij verdwijnen niet. Zij HOREN bij jullie. Zij zijn door jullie opgeworpen. Zij zijn van jullie en jullie naam staat erop. Jij stemde erin toe. Trek ze eruit, die onopgeloste problemen en leg ze op je schoot. Figuurlijk gezien zitten zij waar alleen jullie ze kunnen zien en straks zullen zij dit bericht ook horen.

En nu gaan wij jullie iets vertellen: Voordat wij dit nieuwe concept kunnen beschrijven moeten wij binnengaan in een scenario dat historisch is. Wij willen vertellen wat mensen normaliter doen met problemen die zij op hun schoot hebben liggen. Wij gaan het eerst hebben over de OUDE ENERGIE want het moet jullie duidelijk zijn wat het verschil is tussen zoals het vroeger was en hoe het nu is.

Er zijn vijf dingen die mensen in de oude energie deden met problemen zoals jullie die hier naar voren brengen. Jullie zijn niet de enigen op de probleemafdeling, weet je. Omdat je een verlicht persoon bent zijn jullie problemen meestal niet gelijk aan die van de meeste anderen. Wat die problemen uniek maakt is dat jullie ze NU hebben ( en niet de anderen).

Misschien zien jullie jezelf ook als een verlicht persoon. De wetenschap dat je dat bent betekent niet dat je van sommige van die dingen bent uitgesloten. Laten wij even beschrijven hoe de oude energie deze intense problemen aanpakte en dat bewijst jullie meteen dat echte menselijke dualiteit bestaat – als jullie daarvoor nog bewijs nodig hebben.

RENNEN.

Het eerste wat mensen zullen doen met een intens probleem is vaak de andere kant oprennen. “Als ik maar ver genoeg wegren zal het er niet meer zijn als ik terugkom” zullen sommigen zeggen terwijl zij alle kanten oprennen. Dit heb je vaak genoeg gezien. En zo begint het rennen en er zijn heel veel manieren van rennen. Het zijn manieren om je hersenen in bezit te nemen. Daar zijn huidige, actuele bewegingen. Er is ook een manier om te negeren. “O, het zal wel weer weggaan.” Maar het blijft, nietwaar? Het is er …. en het wordt langzaam erger. Soms knaagt het. Soms maakt de energie van het rennen het groter. Je kunt het niet ontlopen.

De oude manier was om er eerst voor weg te lopen. Nu vraag ik jullie, juist nu. Zou je dat doen als je echt in je spiritualiteit zat? Waarom zijn die angsten en problemen zo weerzinwekkend voor zo’n intelligent ras? Waarom pakken jullie het niet aan en lossen het op? En het antwoord, mijn geliefden, is een spiritueel antwoord omdat deze dingen op je schoot een spirituele energie hebben. Zij zijn door jullie opgeworpen. Steeds verschijnt er iets met een hogere natuur – die angst schept en nieuwsgierigheid en je leven beïnvloedt – het is een test.

En het eerste wat een mens ermee doet is ervan wegrennen. Dat is vreemd want er is hier sprake van een grote spirituele bedekking. Er is een stukje van thuis in elk probleem. Er is een stuk grote liefde in elk probleem. En toch is de eerste reactie: vluchten. “Ik wil dit niet” zegt de mens. Maar het is onderdeel van het contract. Het is onderdeel van de dualiteit. Soms is dit heel moeilijk om te accepteren. Jouw dualiteit schept de angst.

MINSTE WEERSTAND.

Als je vlucht zul je je evengoed realiseren dat het probleem blijft bestaan en daarom vinden velen de oplossing in de weg van de minste weerstand.

“Okay, ik zal er iets mee doen. Ik denk dat ik zal doen wat de gemakkelijkste weg is” zegt de mens. En hier hebben wij een dichotomie (tweedeling). Heel vaak heeft de weg van de minste weerstand helemaal niets te maken met het probleem. Het is zo te zeggen een noodverbandje – iets om het uit de weg te krijgen. “Wat is het makkelijkste wat ik kan doen om mij hiervan te ontdoen? Ik zal er wat aan doen, maar wat is de gemakkelijkste weg?” zegt de mens.

Wij herinneren ons de parabel van “Sarah en de oude schoen” die wij jullie al eerder hebben verteld en die helemaal niets van doen heeft met een schoen. De schoen is juist een metafoor (stijlfiguur) die ervoor staat dat de mens geneigd is om de meest comfortabele weg (en de minste problemen) te zoeken.

Luister, geliefden, Vaak zit het meest comfortabele zich in de oude energie. Het verhaal van Sarah was eenvoudig: Sarah bad en bad voor de baan van haar leven, om zich gemakkelijk in te voelen. Alles wat zij wilde was de geweldige betrekking – iets wat zij heel goed zou kunnen. Het was haar passie en zij bad en uiteindelijk kreeg zij de baan. Het enige nadeel was dat zij met de metro moest om er te komen. Zij was op de wereld gekomen met een aanleg voor claustrofobie. Zij haatte de metro. Steeds als zij daarin ging zweette zij en was zij bezorgd – angstig, en zij kon amper wachten tot de paar minuten voorbij waren en zij eruit kon.

Zij was medeschepper op een spiritueel niveau, de baan van haar leven en toch moest zij overweg kunnen met een karmische belasting die in de weg leek te zitten.

Uiteindelijk sprak zij met God en zei “Dit werkt niet, oh beschermengelen, oh gouden engel, oh mijn partner, dit werkt niet. De gouden engel zei tegen Sarah “Wat zou je eraan willen doen?” en zij zei: “Laten wij een andere baan zoeken” En de engel zei; “De baan is wat jij schiep en waar je om vroeg. Het is je passie – jouw geschenk. Waarom zou je in plaats daarvan niet proberen om de claustrofobie te veranderen?” En Sarah zei: “Omdat ik al vijftig jaar claustrofobie heb. De baan heb ik pas drie maanden”

Sarah ging voor de gemakkelijkste oplossing. “Zoek een baan voor mij die vlakbij is. Dat is gemakkelijker” zei ze. Velen van jullie weten dat dit verhaal een opmerkelijk einde heeft. Sarah besloot uiteindelijk, door intentie, de angst voor kleine ruimten het karmische aspect te reinigen en de “perfecte baan” die zij had geschapen, te behouden. En toen zij dat deed veranderde de Aarde ook een beetje. De mens wil vaak naar de meest aangename weg waarop het snelst succes kan worden geboekt, ook al brengt die weg geen oplossing.

ORGANISEREN/ Delen.

Een ander ding wat mensen met een probleem doen in de oude energie is wat wij ORGANISEREN noemen. Er zijn mensen die denken dat als zij het probleem dat voor hun ligt maar met genoeg mensen dele, het probleem zich wel zal oplossen. En dus organiseren zij en vormen dramagroepen met hun vrienden. Zij bellen al hun vrienden en vertellen ze alles over hun probleem. Zij vertellen ze er steeds weer over en denken dat het op die manier op een dag wel weggaat. Zij voelen dat als er steeds meer mensen bij betrokken worden, het onderwerp zal verwateren. Zij willen geen echte oplossingen of suggesties. Zij willen het probleem overdragen aan de groep. Zo werkt het niet! Anderen erbij betrekken deelt de energie op een onjuiste manier omdat je het probleem en de verantwoordelijkheid de rug toekeert en dat is de echte basis van het probleem. Er is gewoonweg niemand die een probleem kan oplossen waar jouw karmische naam op staat.

ZORGEN MAKEN.

Oh, de volgende kennen de meesten van jullie heel erg goed. In de oude energie is soms het eerste wat mensen doen: vluchten in de energie van het zorgen maken. Wij hebben het hier eerder over gehad. Zorgen maken is energie. Zorgen maken is de energie van het intellect zonder liefde. Wisten jullie dat? Het intellect met liefde is een prachtig ding. Het intellect zonder liefde creëert zorgen en bezorgdheid. Op de een of andere manier denkt de mens dat de energie die erbij wordt geschapen, het probleem verkleint.

Soms, omdat er een keus is in de nieuwe tijd, kiezen mensen ervoor om zich zorgen te maken. Dat is teruggaan naar de oude schoen, nietwaar?

Wij hebben het vaak gehad over de weg waarbij er een tweesprong aankomt. Het is makkelijker voor jullie om te gaan zitten als een probleem zich gaat voordoen, te gaan zitten en je zorgen te maken in plaats van het tegemoet te treden en het probleem voorgoed op te lossen. Vaak is basis voor een oplossing de tweesprong. Je moet eerst naar het centrum van de uitdaging om het antwoord te vinden. Er is simpelweg geen richtingsbord voordat je er bent. Zorgen maken is een algemene menselijke reactie en dat wordt geëerd omdat het een onderdeel is van de dualiteit.

Denk eens aan alle dingen die je doet in plaats van een probleem direct aan te pakken. Is dat de reactie van een logisch, onbevooroordeeld spiritueel wezen? Nee, het is de reactie van een wezen dat met vooroordeel op de planeet is gekomen…..een dualiteit die die onlogische reacties schept op de problemen die je hebt gecreëerd.

Geliefden, daarom noemen wij hetgeen jullie hier komen doen WERKEN.

STOP ZETTEN.

Als al het andere niet werkt, zetten veel mensen het probleem op STOP. Met het stopzetten scheppen zij echter onbalans en door die onbalans scheppen jullie weer gezondheidsproblemen en ziekten.

Vaak gaat een persoon in plaats van het probleem aan te pakken in een crisis. – een stop zetten. Wat is het in het menselijk brein dat zegt: “Het is beter om de planeet te verlaten dan om dit probleem op te lossen” Wij zullen het jullie zeggen: Het leeft in de menselijke dualiteit. Is dit geen bewijs dat er iets aan de hand is? Wat is de “menselijke aard” eigenlijk?……een vorm van onlogisch gedrag dat komisch aandoet…..algemeen voor de mensheid? Nee. Het zit in het opwerpen door de dualiteit……een spiritueel attribuut van een normaal gezalfde ziel op jullie planeet. Het is algemeen voor jullie zoektocht.

Met het probleem op je schoot zijn er aan enkelen van jullie attributen gepresenteerd die bekend in de oren kunnen klinken. Zelfs degenen die zich ‘verlicht’ noemen en vibreren op een hoog niveau zullen de verleiding voelen om een antwoord te zoeken in de oude energie, totdat zij zichzelf tegenkomen en gaan doen wat wel zal werken. Waarom vertellen wij jullie dit? Niet alleen maar om te laten zien hoe de dualiteit werkt maar ook om de schoonheid te laten zien van wat eraan komt. Al deze dingen uit de oude energie die je normaal gesproken dualiteitsreacties zou noemen……kunnen nu spiritueel getransmuteerd worden.

Jullie als menselijke wezens en wij als spirit die samenwerken in een partnerschap hebben controle over deze dingen in je leven. Wij zeggen dat het nu tijd is om je ervan te ontdoen. Er is geen reden om weg te lopen of te vluchten, geen tijd om je zorgen te maken, geen tijd om te zoeken naar de laatste haard van tegenstand of om op te geven.

Wat zou de mens uit de nieuwe tijd moeten doen met een probleem zoals jullie dat op je schoot hebben? Laten wij dat eens onderzoeken. Degene die totaal verlicht is – degene die weet wie hij is – degene die in de gouden stoel zit – degene die op een hoog niveau vibreert, zal drie dingen doen hetgeen de bron is van vele kanalen waardoor wij spreken. De mens uit de nieuwe tijd heeft daarvoor een heel andere manier.

(1) Het eerste want een NTM (nieuwe tijds mens) zal doen is het figuurlijk analyseren WAAROM het probleem bestaat. Dit is van groot belang omdat de sleutel is voor wat er verder komt. Zij kijken naar hun probleem en zeggen, “Waarom is dit bij mij gebracht? Wat betekent het?” Zij zullen zich verbinden met Spirit en niets zeggen maar een vraag stellen “Wat heb ik nodig om hiervan te weten?” En dan zullen zij niet om de oplossing vragen maar om vrede ervoor. Dit is wijs…. heel wijs. Eerst moeten er balans en vrede komen. Daarna openbaring en complete oplossing. Vrede brengen over zorgen is absoluut noodzakelijk voor medescheppen! Er zijn er veel van jullie die hier zitten of dit lezen die in een van die categorieën mensen passen. Ik heb het nu over de wijze van aanpak van een probleem.

(2) Het tweede van deze drie dingen dat een verlicht mens in de nieuwe omgeving zal doen is de verantwoording te nemen voor het probleem, hoe groot het ook is en wat er ook is gebeurd. – ongeacht of het een incident is of niet zul zeggen “Op een bepaald niveau heb ik dit zo gepland. Ik ben ervoor verantwoordelijk. Het is van mij en daarom kan ik het ook oplossen” Het is niet iets wat ze overkomt. Het is geen: Dat heb ik weer! Er is geen slachtofferrol.

(3) Het derde ding dat zij zullen doen is actie: Zij zullen het proces van het medescheppen van de oplossing beginnen. Wij hebben het hier al vaak over gehad en wij hebben aan veel kanalen de mogelijkheid tot medescheppen geboden maar er komt nog iets bij kijken. Wij gaan jullie vandaag een concept geven dat wij nog nooit eerder hebben gegeven. Het is een concept dat jouw manier van denken, als NTM kan veranderen – een concept dat je misschien een Aha-gevoel kan geven, een experimentele invoer van nieuwe gegevens – iets om over na te denken. Iets om van jezelf te maken en iets om te visualiseren dat actueel en echt is. En het zal, spiritueel gezien, hout snijden.

Om dit onderwerp aan te snijden ga ik het even hebben over inter-dimensionale dingen. Dit is moeilijk omdat ik met mensen bezig ben die enkelvoudig dimensionale wezens zijn en spirit bevindt zich in multi-dimensies. Sommige van de concepten gaan verder dan jullie voorstellingsvermogen omdat jullie op Aarde zijn en onderhevig zijn aan jullie dualiteit.

Laat mij jullie eens een voorbeeld geven….een waar wij het nog nooit over hebben gehad. Het zal over tien jaar misschien nog net zo betekenisloos voor jullie zijn als nu, totdat jullie wetenschap zich de waarheid ervan realiseert. Hier is een wetenschappelijk feit: De activiteit van Gammastralen die naar jullie toekomt komt van miljarden lichtjaren ver staat voor de deur! Als je een snelweg zou kunnen scheppen die als een lint was – een tweedimensionale snelweg – en miljarden jaren zou reizen met de snelheid van het licht

(300.000 km per seconde!) totdat je in de huidige bron van gamma-activiteit zou komen en je het lint zou omdraaien, zou je je eigen zonnestelsel zien.

Het zou erop lijken of je nooit bent vertrokken. Hoe cryptisch vind je dat? Zo werkt het! Het is een inter-dimensionaal concept. Het is iets dat jullie niet kunnen begrijpen. Wist je dat jullie ongelooflijk uitbreidende universum een gesloten systeem is? Kun je begrijpen dat er geen begin aan kan zijn?

Maak er voor jezelf een plaatje van. Jullie menselijk brein heeft problemen om dit te begrijpen en toch was er geen begin. De geest van God, ieder van jullie inbegrepen, is er simpelweg “altijd geweest”. Het is een vaststaand iets in het universum dat er altijd is geweest, altijd zal zijn en jullie zijn daar deelgenoot van, jullie allemaal.

Wij hebben het vaak over het NU gehad en willen daar nu ook over praten. Het concept van het NU is onbegrijpelijk binnen jullie lineaire tijd. Wij spreken over echte tijd als over een cirkel. De echtheid van de tijd zit hem in het NU. (Die ook een gesloten universum schept) De tijd die voor jullie is geschapen is lineair. Realiseer jij je dat er geen mens bestaat in het NU? Zoals jullie hier zitten is het de toekomst of het verleden. Als jullie lineaire klok vooruit gaat is het of de lineaire toekomst of het lineaire verleden. Jullie wordt nooit toegestaan om te stoppen en te zijn waar wij zijn, in het NU. In het Nu, wat een inter-dimensionaal concept is, zijn Kryon en God en alle gidsen en engelen gewend aan een situatie waarin het verleden, de toekomst en alle “potentiële dingen die zouden kunnen komen” allemaal tegelijkertijd bestaan. Het volgende wordt nu kritiek voor jullie: Ik zeg jullie dat jullie potenties (waarschijnlijke werkelijkheden) NU BESTAAN in de innerlijk-dimensionele realiteit van Gods plan.

Het is moeilijk voor jullie om dit pakhuis van NU-tijd te zien als je steeds naar het verleden en naar de toekomst kijkt. Jullie trein rijdt op een traject dat constant wijzigt en als jullie je hoofd omdraaien kunnen jullie allemaal zien waar hij geweest is en waar hij naartoe gaat. Wij echter zien jullie trein in een cirkel gaan. Het is heel verschillend en moeilijk om het helder uit te leggen.

Mijn partner, het is cruciaal in dit verhaal dat je kristalhelder bent want de logica hiervan moet precies op de juiste plaats terecht komen bij de luisteraars en de lezers. De realiteit van de Spirituele tijd is dat alle dingen tegelijkertijd bestaan.

Alles waarvoor jullie de mogelijkheid hebben om te doen heeft al eens bestaan en dat heeft niets van doen met voorbestemming. (predestinatie) Zoals wij al eerder zeiden, jullie hebben de controle over je eigen trein. Maar wij zeggen jullie dat alle potentiëlen (mogelijkheden) in feite NU bestaan.

Ik geef jullie een voorbeeld: Sommigen van jullie hebben gezegd dat op Aarde zijn net is als op een school zitten. Wij hebben jullie verteld over lessen en ervaringen en dat is waarom jullie hier zijn. De problemen die op jullie schoot liggen zijn tests, nietwaar? Nu wil ik dat jullie even terug naar school gaan. Ga terug naar de tijd dat je op school zat en de dingen leerde waarvan mensen zeiden dat je ze nodig had. Laten wij doen alsof de tests op je lessenaar liggen en jij er klaar voor was om zo goed als je kon de antwoorden op te schrijven. Herinner jij je die tijd?

Luister hiernaar: In die school waar je vroeger was, ergens in een lade, misschien ergens in een dossierkast, lagen alle oplossingen voor elke test die je hebt gedaan. Goed! Je kunt geen test krijgen als er geen antwoorden beschikbaar zijn.

Zij liggen daar om ze te gebruiken tijdens je leerproces. Ik vertel je dus dat tijdens je schooljaren alle antwoorden op de opgaven al uitgewerkt waren voordat jij er zelfs naar had gekeken, zelfs toen je in de schoolbank zat en die opgaven behandelde. De uitkomsten werden voor jou verborgen gehouden, maar ze bestonden, nietwaar?

Kom nu weer even bij mij terug en laten wij eens kijken naar het probleem op je schoot. Laten wij praten over een inter-dimensionale partner die je hebt. Laten wij eens praten over de laden en de dossierkasten van Spirit want ik ben hier om jullie een gesmeerd concept te geven dat heet: “HET GOUDEN PRESENTEERBLAD” en ik schenk jullie dat met alle liefde, net zoals ik dat deed met de gouden stoel. Op dat gouden dienblad, mijn geliefden, liggen de oplossingen voor alle problemen die jullie op je schoot hebben liggen.

Het bestaat NU en het is in het NU. Het probleem is al opgelost. Het zit niet in het proces van oplossing, het is al klaar. Het is klaar! Hoe voelt het voor jullie om te weten dat het ding wat jij zo wanhopig mede schiep en uitwerkte allang tot stand was gebracht?

Zij liggen in een pakhuis op een plaats die in jou is en je hebt er toegang toe. Kijk naar dat lelijke ding op je schoot – het ding dat angstig is. Het is al opgelost. Het zit op een gouden dienblad en de hand van de gouden Ene die in de stoel zit houdt het dienblad vast. Er is hier ook sprake van een onuitgesproken uitnodiging.

De uitnodiging is “Wat ga je hiermee doen? Wat ga je hiermee doen?” Als de oplossingen al bestaan moet dat je iets zeggen over de manier waarop de dingen werken, nietwaar? Er is niets te moeilijk. Er is geen enkele oplossing die buiten jouw bereik ligt. Nu het daar toch voor je klaar ligt wil ik jullie enige instructiepakketjes geven met betrekking tot dit nieuwe concept.

Wij zeggen dat jullie in plaats van te worstelen beter je hand uit kunnen steken en datgene pakken wat er allang klaar lag. Weten jullie waarom het daar ligt, geliefden? Weten jullie dat zorgzame handen het heeft voorbereid? Dit zal voor sommigen logisch klinken en voor anderen niet. Er moet in alles evenwicht zijn. Er is eens een vraag gesteld door iemand die pas in de Kryon energie is gekomen en het gevoel van thuis ontdekte.

Hij vroeg “Waar gaat het karma heen als het is opgelost en onklaar is gemaakt?” Dat is een geweldige vraag want het toont een begrip van energiebalans.. Ik zal je vertellen waar het naartoe gaat. Het gaat recht de aarde in….en jullie vragen je af waarom de Aarde beweegt? Dat is de alchemie waar wij het over hebben. Waar gaat het bewustzijn van de oude energie heen? Het gaat de planeet in waar het wordt omgezet in de energie van VERANDERING. De planeet gaat hogerop en verandert terwijl zij ronddraait zet zij onderhand de oude menselijke energie om. Een wijs persoon beseft dat de energie er altijd is.

Als jullie mensen in deze nieuwe tijd veranderen is er inderdaad nog een proces dat verandert door jullie spirituele daden. Het is de balans.

Toen de komeet Hale langskwam leverde die een verbazingwekkende hoeveelheid energie aan jullie planeet – naar de vieze rommel van de Aarde zodat deze menselijke processen op een goede manier konden worden omgezet. Het was energie die nodig was en wij hebben het er toen over gehad. Nu weet je waar het vandaan kwam ……en waar het voor nodig was. Het verhogen van energie is een ingewikkeld proces en als zelfs maar een van jullie de intentie heeft om vooruit te stappen en de oude manier te laten vallen, de oude manier, het oude karma, zal de Aarde die absorberen.

Veranderingen van de Aarde zijn onderdeel van het grote plan en deel van de balans van de nieuwe tijd. Nu moet het geen shock meer voor jullie zijn dat elke test in deze kamer al is opgelost. De balans van de tests zijn de oplossingen op het dienblad. Zij zijn in het NU, net zoals jullie problemen. Zij zitten bij de NU-potentiëlen, helemaal klaar voor jullie. Maar er zijn enige zaken waar jullie vanaf moeten weten want dit is niet eenvoudig. Laat mij jullie er een paar geven.

De eerste is dit: Als jij het feit ziet en erkent dat de oplossing al aanwezig is, ook al kun je die niet zien, visualiseer dan de oplossing. Zie het presenteerblad en visualiseer de oplossing. Nu,dit is belangrijk. Visualiseer niet wat jij DENKT dat belangrijk is voor het scheppen van de oplossing. Laat dat je partners (Spirit) werk zijn. Laat ons dat doen. Als een mens in de ochtend gaat hardlopen en een van de weinigen wil zijn die de finish haalt maar niet weet hoe hij over die heuvel moet komen of die moeilijke draai moet maken zou hij hierover tot God kunnen bidden

Wij zeggen in plaats daarvan zou hij alleen moeten visualiseren dat hij op zijn gemak de finishlijn passeert. Laat ONS bezig zijn met de uitputtende heuvel en het moeilijke keerpunt. Dat is ons werk.

Laten wij nog eens terugkijken naar de parabel die jullie is gegeven over Henry en de ontbrekende brug.

Sommigen van jullie zullen zich herinneren dat dit een verhaal was over Henry die naar een brug toe snelde waarvan hij wist dat die afgesloten was. Alles wat Spirit tegen hem zei was: “Ga door Henry. Dingen zijn niet altijd wat ze lijken te zijn, Henry“. De ontbrekende brug was een metafoor voor wat mensen niet kunnen doorgronden of zien waar God allang voor heeft gezorgd. En die parabel, geliefden, gaat helemaal over het gouden dienblad want voor de oplossing voor Henry’s probleem van de afgesloten brug was al gezorgd.

Als je die parabel opnieuw leest, want die is gepubliceerd, zul je iets opmerken in het concept van het gouden dienblad. Toen Henry het gebied naderde waar de brug lag, opende hij zijn ogen en realiseerde hij zich dat die nog steeds afgesloten was. Zijn vrees nam toe…..het was het laatste moment! Hij moest alles doen om niet meteen te stoppen maar Spirit zei; “Henry, ga door, ga door”. Dus ging Henry in alle vertrouwen verder en zelfs sneller dan daarvoor, vertrouwend op God en het partnerschap van binnen.

Net toen hij dacht dat hij met zijn auto over de rand zou rijden, een zekere dood tegemoet, zag hij werkmensen die hem naar een plek leidden die hij voorheen niet had gezien – een plek die helemaal uit het zicht lag en die hij nooit had gezien, verborgen lag. En in volle glorie lag daar een nieuwe brug die zo groot en zo ontzagwekkend was dat daar allang aan werd gebouwd voordat hij hem nodig had.

Hij reed er in extatische vreugde op terwijl hij zich zijn partnerschap met God realiseerde. Geliefden, dit is de sleutel tot de parabel. Er zijn oplossingen op het presenteerblad voor problemen die zelfs nog niet eens bestaan.

Op het moment dat jij aan Spirit om een oplossing vraagt is die al geconstrueerd, weet je, is die er al! Dat is onderdeel van de balans. Er MOETEN oplossingen zijn voor de tests waarmee jullie hebben ingestemd. En die zijn er ook!

Henry visualiseerde niet hoe zijn brugdilemma zou worden opgelost. De gedachte aan een miraculeuze brug was raar. De gedachte ging verder dan de menselijke realiteit. Daarom ging hij simpelweg naar de andere kant; naar het eindresultaat. Bij jullie problemen: Visualiseer dat overal voor gezorgd is en laat dan de details aan ons over maar jij moet de energie-visualisatie doen…..vaak!

Het tweede onderdeel wat je nodig hebt is dat “Dingen niet altijd zijn wat zij lijken te zijn” De antwoorden kunnen op zeer schokkende en ongewone manieren komen. Soms zal de miraculeuze manier ervan je zeer verbazen. Soms lijken de antwoorden zeer complex. Als je er op terugkijkt zou je kunnen zeggen: “Als lang geleden persoon A niet zus had gedaan en persoon B niet zo……dan zou mijn oplossing nooit mogelijk zijn geweest”.

Er is iets in je dat zich realiseert dat persoon A iets deed VOORDAT jij dat ooit nodig had. Hoe complex zit dat in elkaar, zou je kunnen zeggen. Hoe elegant en perfect. Niet alleen dat, maar binnenin jouw oplossing – het maakt niet uit hoe complex de zaak in elkaar zat – lijkt het erop dat iedereen daardoor wint! Geliefden, dat is het stempel van een SPIRITUELE oplossing. Visualiseer daarom de oplossing alsof daar al voor gezorgd is. Hij ligt op het dienblad.

Het derde benodigde is: BEPERK GOD NIET. Jij weet niet wat er op het dienblad ligt en wij wel.

Zovelen van jullie die hier nu zijn vragen om een struik terwijl er op het dienblad een heel oerwoud ligt. Je verwacht dat niet omdat je er de zelfwaarde niet van kent. De oplossing van jouw probleem zou wel eens een heel bos kunnen zijn als een geschenk voor jou. Dingen waar je nu helemaal niets van weet zullen worden opgelost binnen de oplossing die je nu op je schoot hebt liggen…….perfect binnen de eenvoud van de natuurkundige wetten en de liefde van Spirit en het gecompliceerde van jullie menselijkheid.

Laat ons dus het werk doen. Dat is de overkoepelende blik van je partner (Spirit), degene die jouw hand vasthoudt. Dat is de gouden Ene in de gouden stoel – degene die alles weet over jouw potentiëlen – over jouw contract en de gouden engel genoemd wordt, of hoger zelf. Het heeft de energie van Spirit zoals het ook jouw naam heeft. Beperk Spirit niet!

Hier is de vierde: VERWACHT GELIJKTIJDIGHEID. Dit is cruciaal en wij hebben dit al vaak gezegd: De oude manier, zelfs in de nieuwe tijd, was dat je wilde dat God dingen voor je deed en, zoals dat concept voorschreef, als je op God vertrouwde en iets van jezelf gaf, dat op de een of andere manier zou werken.

Nu zeggen wij dat het partnerschap dat je hebt een situatie in zich heeft waar wij het al eerder over hebben gehad. Door de hand van de gouden Ene te nemen ga je voorwaarts met God. Voorbij is de tijd waarop alles je werd gegeven en voor je werd gedaan en waarbij alles wat je hoefde te doen: Dank U wel zeggen.

Je zult niet meer in staat zijn om thuis te zitten en alle goede dingen over je heen te laten komen. Het is de VERANTWOORDELIJKHEID van het hoger zelf binnenin dat jou de mogelijkheid en het geschenk geeft om op te staan en zelf dingen mogelijk te maken.

Dat is medescheppen. Er gebeurt niets, geliefden, totdat jullie opstaan en de deuren van het leven openduwen. Doe de oproepen die voorheen niets leken te doen en kijk naar de resultaten.

Doe samen met andere mensen en zoek uit welke gelijktijdige dingen er gebeuren en die je leven in staat stellen om vooruit te gaan.

In deze kamer, geliefden, zijn er mensen die anderen voor het eerst ontmoeten en daardoor is er veel gelijktijdigheid hier. Dat is de reden voor de mix van mensen hier want iedereen heeft iets voor je en jij kunt iets voor hen hebben.

Er zijn hier potentiëlen voor levenslange relaties…….als een dienblad met antwoorden…..maar zij zouden nooit hebben bestaan als jij niet het besluit had genomen om hier nu naartoe te komen en de reis te maken om hier te komen zitten.

Er zijn hier dingen die alleen DE FAMILIE je kan brengen. Er zijn zoveel manieren waarop dat voorkomt, geliefden. Gelijktijdigheid door mensen uitgelegd betekent: “dingen die zomaar gebeuren”.

Schijnbare ongelukken en toevalligheden die er gebeuren en die je niet verwachtte en die grote veranderingen in je leven kunnen brengen. Gelijktijdigheid, geliefden, zoals Spirit dit noemt is: “Elementen die klaarliggen op de gouden plateel”. Zij zijn deel van de oplossing, zie je? En zij zijn daar in alle liefde om aan jou te geven maar je moet zelf opstaan en ze pakken. Jij moet de deur openen – het oproepen – intentie laten zien.

Helers, dit waar mijn partner over sprak toen hij zei dat het de meest onwaarschijnlijke persoon is die het verschil voor de planeet zal maken en jij houdt de sleutel daarvoor in je hand.

De ziekte in jouw leven die je weg wilde gooien – de irritante – degene waarvan je wenst dat die nooit terug zal komen – degene die het meest klaagt – dat is de degene die de liefde van God zou kunnen ontvangen. Dat is vaak degene die de verandering komt brengen – die besluit om de boeken te schrijven – de wachtende ongeboren kinderen, om de planeet anders te maken.

Het is de zachtmoedige waarover wij jaren geleden al spraken die zal eindigen met de heerschappij over de planeet…..in alle liefde……met volledige kennis over het gouden presenteerblad. Het ligt allemaal op het gouden presenteerblad, zie je? Maar het punt is dat je er nu van op de hoogte bent. Dat is waarom er ook vertrouwen bij komt kijken.

Het laatste onderdeel is HET CONCEPT BEZITTEN en dat houdt in, het zeker weten dat er voor elk probleem, voor elke zaak, hoe groot ook, een oplossing is die al is gecreëerd. En die beschikbaar is en grootser is dan jij je kunt voorstellen. Hij bestaat met jouw naam erop en het is niet jouw werk om de details uit te werken. Het concept van het gouden plateel zal nu worden vrijgegeven en gepubliceerd worden.

Sommigen van jullie die de planeet gaan verlaten zullen volledig begrip hebben en aanspraak maken op de oplossingen voor de dingen die jullie op je schoot hebben. Sommigen zullen dat niet doen. Hier is de vraag: Wat ga je doen met het ding dat op je schoot ligt?

Het eerste wat wij jullie vragen te doen is er vrede mee te hebben. Het maakt niet uit hoe lelijk het is, heb er vrede mee en voel de liefde van God opwellen in je hart die zegt: “Wij weten waar jullie doorheen zijn gegaan. Wij weten van het probleem! Wij weten ook van de oplossing, weet je nog? Heb er vrede mee.

Hou genoeg van ons om vrede te hebben. Dat was de eerste stap. De tweede is taaier. Wij vragen jullie te om kijken naar dat lelijke ding dat jouw probleem is en tevens jouw les – dat ding waarvan je niet weet wat je ermee moet doen …..en ervan te houden. Het is een deel en een pakketje van het contract waarmee jullie hier zijn gekomen en het is precies op schema gekomen. Het is een onderdeel van de liefde die wij jullie geven en waarin jullie hebben toegestemd dat het zou gebeuren.

Het is een deel van de reden waarom wij jullie voeten wassen. Omdat jullie het ermee eens waren dat het hier op je schoot zou komen liggen. Wij vroegen jullie daarnet: “Wie vulde het dienblad met oplossingen?” Het antwoord is dat JULLIE dat deden. Omdat jullie ermee instemden en de problemen planden is het zo dat jullie op cellulair niveau er ook mee instemden en daardoor de balans voor de oplossing schiepen.

Daarom hebben de oplossingen dezelfde energie in zich als de problemen die hebben – een overeenkomst om te ontdekken, zoiets als het zoeken naar parels die je als kind hebt verstopt in een magische doos buiten je huis. Al deze dingen behoren jullie toe.

DE VRAAG.

Ieder van jullie zal zo direct gaan opstaan. Als je dat doet vorm je geen schoot meer. Het probleem dat daar lag moet dus ergens heen. Je hebt als mensen de vrijheid om het terug te stoppen naar waar het vandaan kwam. Je hebt volledige keus en toestemming om er vandaan te vluchten – de meest makkelijk energetische oplossing ervoor te zoeken – je zorgen maken – drama scheppen – zelfs het ver weg stoppen. Al die dingen hangen van jou af.

Je hebt ook toestemming om ernaar te kijken en te zien wat het is – iets kleins in het kosmische verhaal der dingen – iets waarvan de oplossing op een familiair dienblad van goud ligt en wat jij heel lang geleden hebt voorbereid. Het is figuurlijk vaak bedekt met tranen van entiteiten zoals ik – gidsen en engelen en degenen in de Aarde die zoveel van jullie houden dat wij in staat zijn om een overwinnings-yell te schreeuwen als jullie de balans ontdekken.

Als jullie denken dat dit een krachtig concept is wacht dan maar eens af tot je ontdekt hoelang je kunt leven! Je zou om je heen kunnen kijken naar de majestueuze bergen die ons hier omringen en sommigen zullen zich daarbij afvragen hoelang het je wordt toegestaan om hier op Aarde te leven en deze prachtige dingen te zien. Wat een vraag! Ons antwoord zou zijn dat je zo lang kunt blijven als je wilt. Dat is het soort geschenken dat aan jullie wordt gepresenteerd.

Kijk ernaar uit want jullie wetenschap zal ze snel brengen. Jullie zitten op de leidende golf van een vibrerende opgang die alle mensen zal toestaan om hier een hele lange tijd te blijven en wij eren jullie, ieder van jullie voor jullie deelname in deze grootse tijd.

Mijn partner is de tranen nabij vanwege de liefde die in deze kamer is afgeleverd. Het is fantastisch omdat sommigen van jullie dit concept voor de eerste keer accepteren. Het zal een verschil maken voor de rest van je leven. Het heeft niets te maken met de channeler of met Kryon. Het heeft te maken met wie JULLIE zijn.

Dank jullie, geliefden, voor de toestemming om deze energie te laten bestaan. Dank jullie voor het zijn van een deel van de familie – een familie waar wij erg trots op zijn – een eeuwige familie die een verschil heeft gemaakt in het universum.

En zo is het.

Kryon