Kryon: Huidige gebeurtenissen

Kryon: Huidige gebeurtenissen

Doorgegeven via Lee Carroll

10 april 2005
Vertaald uit het Engels door Henk Steur.

 Gegroet, geliefden, Ik Ben Kryon van de magnetische dienst. 

Er is een grote groep die in deze kamer stroomt en jullie groep ontmoet – degene waarvan jullie denken dat je die niet hebt. Het proces van channeling spreekt van de liefde van God die om de mensheid geeft. De mensheid is een stuk en een deel van God. Er is God in jullie en jullie zijn gekend, geliefde, door God. Jullie echte namen zijn bekend en ik ken ze allemaal. Onthoud: Ik was bij jullie, dat was mijn werk toen jullie tegen de wind der geboorte leunden….voordat jullie kwamen en voordat jullie instemden om te doen wat jullie nu doen.

Het eerste wat jullie beslissen om te genezen is drama in je leven. Jullie weten waar ik het over heb, nietwaar? Denken jullie dat het een mysterie is wie hier zijn en of wie hier lezen? Misschien moesten jullie het vandaag horen om te weten wie jullie zijn. Ging jij rustig slapen en werd jij niet wakker met het idee dat je terug was in de worsteling maar met een frisse adem, een bevrijding die zegt: “Oh, ik houd van deze planeet – ik ben blij om hier te zijn, blij om de leeftijd te hebben die ik heb, te werken waaraan ik werk en te doen wat ik doe?

“Hoe vrediger je wordt hoe meer jaren zullen worden toegevoegd aan jouw leven. Het brengt jouw immuunsysteem in balans. Wist je dat? Je hoeft je niet te concentreren op de T-cellen. Concentreer je in plaats daarvan op het verwijderen van drama uit jouw leven, op claimen wat van jou is – meesterschap over jouw eigen gezichtsuitdrukking. De T-cellen zullen voor zichzelf zorgen als spiegelbeeld van vrede in jouw geest. Dat gaat samen.

Mensen houden ervan om alles in te delen. Jullie hebben een dimensionaliteit ontworpen die zo beperkt is; het beïnvloedt alle gedachten om je heen. Jullie moeten enkele zeer, zeer moeilijke beslissingen nemen als jullie je nieuwe spoorweg willen bouwen en die beslissingen moesten van buiten ‘de doos’ komen waar jullie zo graag in blijven. Jullie moeten de muren neerhalen van de tijdgeest waarin jullie opgroeiden…..in een oude energie die jullie niet langer de goede antwoorden zal geven.

Mensen stellen ethische vragen en zij verwachten een ja of nee antwoord alsof het zo makkelijk was of voor de hele mensheid geldt. Zij stellen diepgaande vragen over huidige gebeurtenissen en willen zwart of wit antwoorden alsof dingen zo eenvoudig zijn. Zij zien het grotere beeld niet. Zij zien alleen een kleine vlek, maar zij willen beslissingen omtrent die vlek – beseffen niet dat er zoveel meer om hen heen is dat zo groots is!

Sommigen vragen al: “”Waar heb je het over, Kryon?” Vandaag geef ik jullie de afstamming van jullie huidige gebeurtenissen. Wij hebben dit niet eerder gedaan. Het komt door wat er op verschillende plaatsen op de planeet is gebeurd en wat er blijft gebeuren in deze nieuwe energie.

Onlangs had de mensheid enige vragen voor zich liggen waarover moest worden gepraat. Er waren een paar moeilijke en een paar interessante vragen.

Sommige ervan zullen jullie niet begrijpen en een deel van de discussie zullen jullie niet prettig vinden. Ik kan dat zeggen omdat mijn partner dat ook niet doet. Hij is net als jullie.

De ethiek van het leven.

Jullie, als mensen, zijn ontworpen om het leven te waarderen en ervan te houden. Jullie stoppen het echter in een doos. Jullie denken dat je eenmaal leeft. Jullie zeggen dat het leven kostbaar is; maken dat het telt; laten het voortduren, wat het ook kost; zorgen dat het werkt. En de onderliggende gedachte is dat jullie maar een leven meegaan, alle doelen zijn samengeperst in een leven.

Ik zal jullie iets geven om over na te denken, iets dat pas onlangs gebeurde en waarvan tientallen miljoenen over de hele wereld afweten.

Het ging allemaal over het leven van een vrouw en jullie weten over wie ik het heb. Ik heb het over Terri Schiavo en ik ga over haar praten omdat zij hier is. Ik ga jullie een perspectief geven waar jullie misschien niet eerder aan hebben gedacht en terwijl ik dat doe zal zij erop toezien.

Het is zeer metafysisch (bovenzinnelijk), weet je? Dit perspectief is er een van mijn kant van de sluier. Terri leunde lang geleden tegen de wind der geboorte, net zoals jullie. Ik was daar ook. Er waren potentiëlen voor haar – een spoor dat zij kon volgen als zij dat wilde. Er was geen voorbestemming, alleen een energie voor mogelijkheden, aanleg. De ouders die zij zou hebben (die zij had uitgekozen), de man die zij mogelijk zou ontmoeten en waar zij mee zou gaan trouwen, het ongeluk dat er op wachtte om plaats te vinden. Al deze dingen zaten in haar ‘mogelijkhedenpakket’ en zij had ervoor kunnen kiezen om er niet naartoe te gaan.

Net als zo velen van jullie keek zij ernaar en onderzocht het. Toen zeiden wij tegen haar: “Geliefde, jij gaat weer een mensenleven in dat een potentieel heeft dat ontzagwekkend is – grootser dan de meeste mensen op de planeet ooit zullen ervaren. Jij zult iets brengen voor tientallen miljoenen mensen. Jij zult hen laten denken over het leven. Je zult het wettelijke systeem van jouw land veranderen. Jij zult het bewustzijn van mensen laten ontwaken in situaties die moeten worden benaderd met respect voor moraliteit, integriteit en zelfs intuïtie. Wil je dat doen?”

Onthoud wat zij zei. De grote engel die voor mij stond en die jullie nu Terri noemen, glimlachte breed en zei: “Ik ben er klaar voor.” En sommigen van jullie huilen door je zorgen en zeggen: “Waarom is zij dood? Hoe kan zoiets worden toegestaan? Waarom zou zoiets gebeuren? Het leven is zo kostbaar,” En ik vraag jullie dit, terwijl Terri met vreugde toekijkt, zou je haar dit willen afnemen? Zou je de mensheid dit willen afnemen, wat zij liet zien en dat direct resulteerde in haar overlijden?

Begin anders over deze dingen te denken. Wij hebben jullie al eerder verteld dat er zelfs mensen zijn die hier komen met een neiging naar zelfmoord! Wat een afschrikwekkende gedachte, zou je kunnen zeggen. “Kryon, kan zelfs dat geschikt zijn?” Wij zeggen dit: Meer dan gepast, het is ontworpen!. “Maar waarom zou dat zo zijn?” zou je kunnen vragen, “Wat een vreselijke oneerbare dood.” Als dat jouw reactie is plaats je het grootse beeld in jouw eigen kleine menselijke doos.

Als je het spiritueel gaat onderzoeken, zonder menselijk vooroordeel, ga je zien dat er rond zelfmoord een energie is die zich ontwikkelt. Het gaat allemaal over de familie. Is er schaamte? Is er drama? Zet het de familie wellicht aan om dingen te gaan bestuderen waarover zij dat nooit hebben gedaan – of misschien wel zijn gaan zoeken naar de spiritualiteit binnenin hen? Gezegend is degene die hier komt met deze taken. (zelfmoord) Er zijn er veel die dat doen! Want zij zijn de smeerolie voor persoonlijke verandering binnen families en bezorgen een geschenk dat groots is.

Zie je, Spirit kijkt anders naar deze dingen. Het doek valt en gaat omhoog. Je komt en je gaat en er zijn diepgaande lessen waarvan sommige op een ruwe manier worden geleerd door degenen die hen onderwijzen en leren door hun eigen dood.

“Wel, Kryon, wat is het? Ontwijk de vraag niet met een afleidingsmanoeuvre over zelfmoord want dit is niet met Terri gebeurd. Is het netjes om iemand die in een vegetatieve staat (coma) verkeert te laten doden door mensen om haar heen?“ Ons antwoord: Over welk mens hebben jullie het precies? Jullie willen een helder antwoord, nietwaar? Voor zes-en-een-half miljard mensen en paden willen jullie een antwoord voor allemaal. Wel, dat zul je niet krijgen. Voor Terri is het antwoord duidelijk ja! Het ging zoals het moest zijn. Zij kwam met deze grote mogelijkheid om de wereld te veranderen en zij deed dat terwijl iedereen toekeek.

Er zit een bestemming in alle dingen en soms scheppen jullie voor jezelf iets wat onbestemd lijkt te zijn. Pas later begrijp je wat het geschenk binnen de uitdaging was. Vier Terri en denk er niet als een schaamteloos iets wat mensen haar aandeden. Denk eraan als een boek wat zij voor jullie schreef om ernaar te kijken en je laat vragen: “Wat zouden wij hier persoonlijk mee moeten doen? Wat zouden onze wetgevers hiermee moeten doen, als ze dat al doen? Hoe kunnen wij die dingen eervoller benaderen? Stelt onze cultuur dit aan de orde? Stellen wij dit onderwerp persoonlijk aan de orde?” Laten wij deze vragen plaatsen waar zij thuishoren. Het gaat niet over het ‘recht om te leven;’ het gaat over de geschiktheid van ‘dit leven.’ Elk geval is individueel en sommige zijn diepgaand gegeven voor de planeet en voor degenen om het individu heen.

Oh, toen jullie allen op de planeet kwamen en ieder apart tegen de wind der geboorte in leunde, was elk van jullie uniek. Elk had een eigen verhaal, een ander doel maar allen hadden ook een gezamenlijk doel: de verhoging van de vibratie van de planeet. Soms gebeurt het voor velen op hetzelfde moment. Wij zullen het daar nog over hebben voordat wij gaan afsluiten.

Dieren en reïncarnatie.

Voor een lichter onderwerp onderbreken wij het gesprek over leven en dood van de mensen om over de dieren te praten. Er zijn vragen die niet zijn gesteld maar er desondanks toch zijn en waar jullie meer dan nieuwsgierig naar zijn. “Lieve Kryon, is er gevraagd, “reïncarneren dieren ook’?”

Alweer kijken de mensen naar dieren als een woord dat de lading dekt voor triljoenen entiteiten over de hele planeet. Jullie geloven dat zij allemaal wel of niet reïncarneren en jullie willen een antwoord voor hen allemaal. Wat als ik van een andere planeet kwam en jullie vroeg wat voor kleur jullie dieren hebben. In een antwoord graag. Jullie zouden lachen en je afvragen wat voor enkelvoudig bewustzijn ik in mijn realiteit zou moeten hebben om zo’n vraag te stellen.

Dus vraag ik jullie in verband met die reïncarnatievraag: Welke? “Bedoel je dat er een verschil is, Kryon?” Oh ja! Wij hebben het al over het doel van de dieren op de planeet gehad. Wij hebben jullie veel verteld over de dieren. Wij hebben jullie verteld dat er dieren zijn die in feite zijn ontworpen om te worden opgegeten en die komen voor dat speciale doel. Wij hebben jullie aangegeven wat er verkeerd is aan de manier waarop jullie hen behandelen en dat jullie hen niet eren in hun dood of bij wat jullie hen zelfs tijdens hun leven aan hun hulpbronnen onttrekken.

En dat, mijn lieve vrienden, is de reden dat er ziekte aanwezig is in hun vlees. Als jullie deze dieren gaan eren in hun dood zodat zij het voedsel kunnen scheppen dat jullie nodig hebben, zullen jullie de ziekten zien verdwijnen.

Dit is een factor die aandacht moet krijgen in jullie cultuur – het idee dat er een energie is die de mensen zelf scheppen in de huidige manier van slachten van dieren voor voedsel. De resultaten daarvan veranderen de dieren en de gezondheid van de mensen die hen consumeren.

Waarom wisten de inheemsen daarvan en jullie niet? Het is een energie die het bewustzijn van Gaia en het dierenrijk aanspreekt. Het spreekt over de manier waarop dieren worden geëerd in hun dood.

Dieren reïncarneren niet allemaal, maar sommige wel. De meeste dieren op de planeet reïncarneren niet maar er is wel een selecte groep en individuen die dat wel doen en er is zelfs een vuistregel die zegt welke dieren wel en welke niet. Als ik jullie vertel over degenen die het wel doen gaan jullie iets meer begrijpen over wie jullie werkelijk zijn. Gezegend is de mens die rondloopt op de planeet en leert: Alles is in beweging om jullie heen.! Het lijkt er misschien niet op, maar het is zo. Gaia weet wie jullie zijn als jullie op haar grond lopen. Jullie hebben licht dat jullie kunnen scheppen en bij je dragen dat de elementen om jullie heen kan veranderen. Materie zal antwoorden op wat jullie doen omdat jullie als mensen vermomde engelen zijn.

Sommigen van jullie hebben verschillende dieren uitgekozen om hun partners of vrienden te zijn en jullie noemen hen huisdieren. Zelfs enkele dieren die voor de slacht bestemd zijn en een mens hebben die van hen houdt, zijn huisdieren…..alleen maar voor een tijdje. Dat zijn degenen die reïncarneren.

“Waarom zou dat zijn, Kryon? Hoe gat dat? Hebben zij zielen? Wat is de ‘regel’ waarover jij spreekt?” Op een bepaalde manier hebben zij een ziel maar niet zoals zielen zijn gestructureerd – niet met de lessen die jullie zielen dragen of de veelvoudige aspecten die jullie dragen. Het zijn geen engelen maar het zijn ondersteunende entiteiten voor degenen die dat wel zijn. (mensen) Als zij wel reïncarneren is dat om de mens te eren, zie je? Dieren in het algemeen blijven niet zo lang op de planeet. Je kunt zo’n geweldige partner hebben, deze liefdes essentie die je hebt met een dierlijke huisvriend. Dan verdwijnt die dierlijke vriend in de dood want nogmaals, zij leven niet zo lang. De regel voor reïncarnatie is derhalve: “Als de mens hen nodig heeft, gebeurt het.” Er is dus een scenario geschapen waarbij het verlies van liefde wordt getemperd. Ik zal jullie daarover vertellen.

Als jouw dierbare huisvriend overlijdt ga dan direct op zoek. Wacht niet! Wacht niet! Ik zal zeggen waarom. Ga direct zoeken op plaatsen waar jongen zijn. Heb geen verwachtingen vooraf over het soort dier of over de sekse. Probeer het niet direct te vergelijken met het dier dat je bent kwijtgeraakt. Ga naar plaatsen waarvan jij intuïtief denkt dat er jonge dieren zijn en kijk hen in de ogen. Een van hen zal het zijn…..want jij, en het universum, weten intuïtief waar je moet zoeken!

Dit is het systeem dat jullie eert. Velen weten dit en hebben gezegd: “Ik weet dat het zo is want ik vond een ander dier en huisgenoot en het begon dezelfde dingen te doen als mijn vorige dier deed – het beantwoordt mij zelfs op dezelfde manier.” Het is een prachtig systeem ter ere van jullie. Het is een bevestiging van een gebroken hart, weet je? Zo kun je dus doorgaan waar je gebleven was.

Sommigen zouden nu kunnen vragen: “Over dieren van welke grootte hebben wij het nu, Kryon? Is er een limiet?” Daar gaan wij weer. (Kryon-glimlach) Welke maat wil je hebben? Een olifant of een muis? Het maakt niet uit. Als jullie van hen houden en een deel zijn van jullie karmische energie, zullen zij reïncarneren. Toch zou het voorzichtig zijn als je intuïtief gaat zoeken naar een dier van een grootte die bij jou past. God geeft jou geen olifant als je een muis nodig hebt. (gelach)

De laatste en de volgende paus.

(weet dat dit was gechanneld vlak na de dood van Johannes Paulus II en voor het conclaaf van de katholieke kardinalen een nieuwe paus had gekozen)

“Kryon, wij hebben onlangs een naar het schijnt groot religieus leider verloren, paus Johannes Paulus II. Wat zijn de gevolgen hiervan? Mijn partner refereerde al eerder aan een man die Karol heet en paus zou moeten worden. Hij had het erover wat zijn doelen waren en wat hij op deze planeet deed wat helemaal niets te maken had met zijn religie. Oh, misschien droeg hij het met zich mee naar de plaatsen waar hij kwam en in de ceremonie om hem heen maar het was er alleen maar om te faciliteren wat hij zou kunnen doen.

Maar zie je, wij kenden Karol. Hij leunde ook tegen de wind der geboorte – net zoals jullie. Hij was niet anders. Spirit zei tegen hem: “jij gaat de kans hebben om de Aarde te veranderen omdat de energie van deze planeet het potentieel heeft om zeer verschillend te zijn. Er zijn potentiëlen aanwezig voor als je een bepaalde leeftijd hebt als er iets als de Harmonische Convergentie zal zijn op de planeet en dingen zullen beginnen te veranderen. Convergentie op de planeet en de dingen zullen gaan veranderen. Je kunt hieraan meedoen als wereldleider. Ben je daar klaar voor?”En hij zei ja.

Geen engel vroeg Karol of hij katholiek wilde worden toen hij tegen de wind der geboorte leunde. Dat was eenvoudigweg het voertuig dat hij nodig had om hem in de positie te brengen waarin hij de wereld kon veranderen zoals hij deed. Jullie hadden het wegblijven van Armageddon niet kunnen ervaren zonder Karol. Wisten jullie dat? (spreekt van zijn directe betrokkenheid en invloed bij de val van het communisme) Dus diende het geloofssysteem hem niet alleen goed maar het bracht hem ook naar een speciale plaats die hem in staat stelde om miljoenen mensen ineens te kunnen raken. En zo kwam het dat deze grote religieuze leider die ook intuïtief wist wat hij deed, liefde voelde voor de mensheid.

Hij was het liefst tussen de gewone mensen – en dat deed hij zo vaak als hij kon. Op de plaats waar hij het verschil kon maken, deed hij dat.

Nu is er iets wat jullie niet weten over Karol. De laatste tien jaar van zij levenwas hij zeer gefrustreerd. Kijk maar naar zijn foto’s. Kijk naar de foto’s van de eerste 16 jaar en dan naar die van de laatste 10 jaar. Toen leed hij – niet alleen door zijn gezondheid – hij voelde smart over een situatie waarvan jullie allen niets afweten. In de laatste 10 jaar wilde hij meer veranderingen toepassen terwijl de tijd er rijp voor was maar hij wist dat hij te oud was.

Karol was te oud om de veranderingen door te voeren die hij echt wilde en degenen om hem heen vochten ervoor om de dingen te laten zijn zoals zij waren. Het was allemaal zeer politiek en misschien zal deze informatie ooit publiekelijk gemaakt worden en zullen jullie horen over degenen die hem beïnvloedden en hielpen om de dingen zelfs om zeep te helpen. Hij was te oud om het verschil te maken en hij wist het.

Karol was niet van het bewustzijn dat enkele verschillen kon maken waar velen om schreeuwden – over armoede en de rol van vrouwen in zijn organisatie (dat zal later komen). Maar Karols hart schreeuwde het uit voor de kinderen die werden misbruikt door de priesters en hij wilde daar iets aan doen en het verschil maken. Hij geloofde dat zijn Schepper van hem wilde dat hij het verschil zou maken, maar hij kon het niet. Wat dus voor jullie leek op nietsdoen was in plaats daarvan een paus die leed. Want het werd hem niet toegestaan om te doen wat hij wilde – door zijn gebrek aan energie en degenen om hem heen die ervoor zorgden dat hij dat niet deed.

“Kryon, wij zitten nu met een conclaaf van kardinalen die bijeen gaan komen om een nieuwe paus te kiezen. Wat is nu het potentieel gebaseerd op de energie van de verkiezing? Wat gaat er gebeuren?” Ik zal jullie twee potentiëlen geven van wat er in de komende dagen kan gebeuren omdat jullie toekomst te maken heeft met vrije keuze.

Er is geen entiteit die jullie kan vertellen over de toekomst omdat die volledig in handen is van jullie vrije keuze. Toch, gebaseerd op de energie van het moment is dit wat wij zien: (1) Jullie gaan een tussenpaus krijgen die maar kort paus is (ten opzichte van de vorige) en die zal leiden naar een radicale paus. Of (2) Er komt direct een radicale paus. Op beide manier zullen jullie waarschijnlijk eindigen met een man die de dingen gaat doen die de gevestigde orde zullen doen opschudden.

Laat mij enkele potentiëlen geven van waar de radicale paus bij betrokken kan zijn: Deze religie die hij op Aarde leidt heeft doctrines die niet langer aansluiten bij wat de mensheid nu om zich heen ziet. Hij zal dit onderwerp absoluut moeten aanpakken want anders zullen de sociaal ontwikkelde mensen de kerk verlaten. Er zullen mensen zijn die hem evengoed de “duivelse paus’ zullen noemen omdat hij ingaat tegen de traditie waardoor hij langzaam een proces op gang brengt dat de maagd Maria meer eert dan welke paus dan ook heeft gedaan – en daardoor de vrouwen binnen de kerk eert en hen optilt naar hogere posities….zelfs tot priesters.

Hij zal het hebben over familieplanning en aan processen beginnen die het langzaamaan rechtvaardigen in de ogen van God (dit zal een tijdje duren) maar het moet komen van de man die in de stoel zit om de doctrine van de hele organisatie te veranderen. Hierdoor zal hij altijd in gevaar verkeren en zal hij constante bescherming moeten hebben.

Dan zal hij vertellen wat hij wil doen met priesters die kinderen misbruiken. Let maar eens op! Zelfs als jullie de tussenpaus krijgen zal hij het podium bouwen voor de radicale paus. Dit is in het energie-aura van wat wij de potentiële toekomst noemen rond dit grootse gebeuren. De Aarde is vol van vrije keuze en het kan alle kanten op maar ik heb jullie de potentiëlen gegeven van wat er hier en nu is.

Dood is voor God geen mysterieus element.

“Nu wij het toch over deze dingen hebben, Kryon, praat nog eens met ons over de dood. Er zijn er die zeggen dat de dood niet is zoals jij dat zei. Zij zeggen dat je naar een plaats gaat en soms blijft steken; sommigen hebben het vagevuur genoemd. Er zijn in de geschiedenis vele namen gegeven aan een energie van een scenario van een plaats waar je naartoe gaat en je moet uitwerken waarin je bent blijven steken en ‘eruit gebeden’ moet worden door anderen. Wat is de waarheid?“

Wij zullen zeggen wat wij al eerder hebben gezegd en wij hebben deze informatie nooit gewijzigd. Hij is altijd hetzelfde gebleven want hij eert de mensen en de goddelijkheid in jullie.

Lieve mensen, als je naar de andere kant van de sluier gaat wordt jullie grootsheid zichtbaar en geaccepteerd. Er is niets wat uit de hand loopt. Jullie worden in feite verwacht! Wij hebben jullie verteld over de Grot van Creatie en de driedaagse reis. Wij hebben jullie verteld over de Hal van Eer en de grootsheid die daar is als jullie je familie ontmoeten. Jullie herwinnen je volledige kennis over jullie entiteit en over het universum en jullie kiezen wat je verder wilt doen. Er ligt geen gevaar op de loer tijdens de overgang waar je zou kunnen blijven steken en spiritueel in de problemen zou kunnen komen.

Laat mij dit nog even wat gecompliceerder maken: Er zijn – en zijn er altijd geweest – andere reizen die je zou kunnen ondernemen naast reïncarneren en vele mensen hebben hiervoor gekozen. Zij worden voor een aantal jaren deel van de energie van de planeet om te helpen bij bepaalde situaties. Sommigen stoppen tijdelijk met reïncarneren en worden gidsen en zij zijn in feite ook een deel van de energie van Gaia.

Sommigen gaan de bergen in – eigenlijk mensen die reïncarneerden, maar niet in een menselijke vorm.

Als dat is gedaan zullen zij bijna op dezelfde manier terugkomen als eerder en reïncarneren weer als mens.

Wij hebben het hier niet eerder over gehad omdat de mensen alweer een zwart/wit antwoord hierop willen hebben. Zij willen niet weten over het energiedeel omdat veel mensen zich zorgen zullen maken en zeggen: “Wat zal het worden?” alsof jullie de geest van God hebben en er nu over kunnen beslissen….dat kunnen jullie niet. Het is allemaal onderdeel van een groots systeem dat het NU eert van wat er het volgende moment gaat gebeuren.

Laat mij jullie een hint over iets geven: Houden jullie zoveel van de Aarde dat je er wel in zou kunnen rondrollen. Omarm jij bomen? Ben jij een van degenen waar de grond tegen spreekt? Oh, er zijn er veel van jullie die hiervan houden! Ik zal jullie vertellen dat er de laatste keer de potentie is dat jullie deel uitmaakten van de grond! Het duurde misschien niet lang, maar net lang genoeg om jouw energie daarin te stoppen zodat de mensen die erop rondlopen jouw bewustzijn en liefde en Gaia’s energie zullen voelen.

Oh, dit is gecompliceerd maar het is waar. Niemand blijft ooit steken en als je dat hoort eert het niet de grootsheid van de engel die mens wordt genoemd of het systeem die jullie hebben opgezet om de planeet te helpen. Jullie hebben vrijheid van keuze als jullie hier niet zijn. Het menselijk Aardescenario is de enige plaats waar jullie een verborgen persoon krijgen, waar je niet weet wie je bent en schijnbaar in het donker loopt. Als je hier niet bent, ben je een deel van het geheel van God. Dood is een bekende overgang en is niet gevuld met onzekerheid, vergissing, fouten of mysterie. Het is gewoonweg het sluiten van de ene deur en het openen van de andere.

De oorlog in Irak.

Het volgende onderwerp is gevuld met de energie van misverstand. Wij zitten hier vandaag in Washington D. C. en wij hebben het over Irak. “Kryon, moest de oorlog in Irak plaatsvinden zoals die het deed?”

Wel, over welke realiteit hebben jullie het? Laat mij nogmaals de informatie geven die ik niet zo lang geleden ook gaf bij de VN: De gebeurtenis die jullie 9-11 noemen was geen toeval. Het zette iets in beweging dat alleen in beweging gezet kon worden door de krachtigste onafhankelijke natie ter wereld….een die niet gedwongen is om een ander land te beantwoorden of zich een deel voelt van een samenwerkingsverband met ander landen. Dat was de opzet….laat hier geen misverstand over bestaan. Dat is waarom het hier gebeurde. (in de USA)

De opzet was om een situatie te beginnen waarin de VS inderdaad het Midden Oosten zou veranderen want een deel van de nieuwe overeenstemming voor de planeet, inclusief de energie die werd gebracht door de Harmonische Convergentie en de Venusdoorgifte, vereiste dat er een nieuwe energie startte op koppige plaatsen. De plaatsen in het Midden Oosten die al duizenden jaren hetzelfde waren geweest hadden behoefte aan een soort energiestok die erin werd gestoken en die de boel flink oprakelde. Er was geen andere manier en jullie waren degenen die dat moesten gaan doen.

Dus de vraag zou eigenlijk kunnen zijn: “Kryon, moest dit gebeuren zoals het gebeurde….de manier waarop wij het hebben gedaan?” Het antwoord is nee, dat hoefde niet.

Jullie zijn een zeer jong land met vrije keuze en jullie zijn allemaal een ras van vrije keuze voor de mensheid. Ik zal jullie dit vertellen: Als je nu terugkijkt en ziet wat de bewustzijnsverandering heeft gedaan voor de val van de Sovjet Unie zonder een schot af te vuren kun je zien dat er altijd een betere manier is. Maar jullie deden dat niet op die manier en jullie zullen een tijdje blijven steken door de consequenties van jullie acties. Er is hierover bij ons geen oordeel maar eerder economische energieën omdat dit de manier is waarop het werkt. Jullie methode heeft de uitkomst en het doel vertraagd en heeft uitkomsten geforceerd die niet geheel klaar waren en ook drama schiepen dat nog vele tientallen jaren bij jullie zal blijven.

Jullie kunnen niet leuk vinden wat er gebeurt en de manier waarop dat gebeurt maar ik zeg jullie dat de historici zullen terugkijken en zeggen dat zicht en het doel correct waren. Het resultaat ervan zal inderdaad een situatie opporren die dat nodig had. In de toekomst zullen zij zeggen dat het een balletje aan het rollen bracht dat jullie misschien het Nieuwe Jeruzalem zullen noemen. Jullie maken daar deel van uit, Verenigde Staten!

“Wel, wat kunnen wij doen, Kryon? Nu het op een manier is gedaan die uitdagingen schept…wat kunnen wij doen?” Ik zal jullie zeggen wat je kunt doen: Jullie kunnen een licht laten schijnen naar degenen die de beslissingen nemen binnen jullie regering en hen de dingen laten zien die onzichtbaar zijn en zich verstoppen….prachtige dingen…door het licht aan te doen op donkere plaatsen. Niet in boosheid maar in liefde. Want dit zijn jullie leiders en zij vertegenwoordigen het beste wat jullie op dit moment hebben. Boosheid en frustratie zullen alleen maar zaden van duisternis voor hen planten en zullen samen dingen tegenhouden.

Als jullie licht naar hen kunnen zedenkunde zij de kennis en de wijsheid oppikken die benodigd is en die zich verbergt in hun eigen kantoren. Dat is altijd zo geweest! Als je lang genoeg zou hebben gewacht zouden zelfs de VS zijn veranderd, weet je? Jullie waren snel om het een naam te geven en het waardeloos te noemen. Het was ook in transitie maar jullie gooiden het weg in plaats van een deel te zijn van de benodigde transformatie. Let erop want het gaat ook door ontreddering. Als deze opwaarderingen plaatsvinden zal de VN sterker worden en hebben jullie niet zoveel moeite meer om alles te coördineren.

Als jullie hadden gewacht hadden jullie dat gezien en zouden jullie een energie hebben geschapen van eenheid die hetzelfde doel zou hebben gediend als jullie oorlog – zonder al het lijden.

En zo is het dat wij vrijuit over deze dingen spreken en zeggen dat dit de route en het spoor zijn dat jullie op jullie eigen manier hebben gekozen om het Nieuwe Jeruzalem te manifesteren. Als jullie dit spoor niet nemen zal Spirit nog een tijdje geduld moeten hebben. Jullie overdrijving is een deel van jullie vrije keuze en jullie Amerikaanse geest en dat is begrijpelijk. Nu kunnen jullie zien dat in samenwerken met anderen te zien is hoe Gaia zelf werkt….met geduld en wijsheid en tijd…..net als wat er gebeurde met de Berlijnse Muur.

Goede maaltijden vragen een lange kooktijd en worden dan ineens opgegeten. Toen de Berlijnse Muur viel in 1989 gebeurde het schijnbaar opeens maar de energie van deze diepgaande verandering op Aarde was al veel langer langzaam en behoedzaam geschapen door menselijk bewustzijn. Gebruik deze grootse gebeurtenis als model voor de soort wonderen die jullie nodig hebben in Irak, Korea en de grotere problemen rondom Israel. Er zijn tienduizenden mensen die precies hetzelfde willen als jullie – vrede voor henzelf en hun familie binnen hun eigen culturen, met vrijheid om te vereren zoals zij dat willen en om zichzelf en hun goddelijkheid te eren op hun eigen manier….zonder haat tegen het westen.

Geloof het! Er is bijval onder de massa die niet gereflecteerd wordt in het leiderschap wat jullie zien. Laat enkele van deze dingen zich van binnenuit ontwikkelen en voel je niet gedwongen om iets te forceren dat op het punt staat om voor zichzelf te zorgen door de hulp van de nieuwe energie van de planeet, met zachte duwtjes en invloeden van jullie grootse Amerikaanse geest van vrije keuze.

Massale menselijke dood.

De laatste, geliefde, is de moeilijkste voor mijn partner en degene waarmee jullie hopelijk de channeling van vandaag gaan verlaten. Dit is degene waarover mijn partner zelfs niet wil spreken. Het is de zaak over massale dood. Bij jullie is de eer voor het leven en de zorgen daarbij, ingebouwd in jullie essentie. Het is correct en gepast dat het er is en laat het nooit getemperd worden. Maar de wijsheid van begrip is ook vereist om jullie door sommige uitdagingen van het menselijk hart heen te helpen.

“Lieve Kryon, was de tsunami echt nodig?” Ja dat was zo. Bijna 200.000 mensen gingen over. Het is een gebeurtenis die voor jullie is gevuld met afschuw, zorgen, emotie en uitdaging. Toen, in 1989 vertelden wij dat zij de Aarde en masse zouden moeten kunnen verlaten, en hier is het dan. Toch vraagt zelfs mijn partner de vragen: “Waarom de kinderen? Waarom de armste delen van de Aarde? Waarom de schijnbare zinloosheid van al deze doden?’

Ik zeg hetzelfde tegen jullie dat ik met Terri besprak: Begrijp jij al dat de dood vaak even kostbaar is als het leven op deze planeet van vele lessen en energieën. Zij zijn niet weg! Zij zijn allemaal hier. Zij hebben het heel erg naar hun zin! Zij zijn vol vreugde! Het lijkt erop alsof zij een tel geleden tegen de wind van geboorte aanleunden met ons ernaast. Wij zeiden: “Hoe willen jullie meedoen aan een gebeurtenis die de compassie factor van de planeet zal veranderen zodat de energieën vooruit kunnen gaan en voor grotere versnelling kunnen zorgen van vibrationele opwaardering? Hoe zouden jullie het vinden om te helpen bij het scheppen van vrede op Aarde door een bewustzijnsverhoging binnen Gaia zelf? En zij antwoordden: “Laat ons zien hoe dat moet!”

Begrijpen jullie waarom wij verliefd zijn op de mensheid…..dat jullie zoveel van de Aarde en het universum houden dat jullie hier doorheen willen gaan? Zoveel van wat jullie zien is een afschrikwekkende tragedie en toch kijken jullie naar de helden van de mensheid als zij het geschenk brengen dat de structuur van Gaia zal veranderen door de compassie die geschapen wordt als een golf van menselijkheid hun licht beantwoordt.

Zij kenden de potentiëlen en zij gingen er met die kennis doorheen. Zelfs de kinderen wisten het want het zijn oude zielen binnen hun goddelijkheid. Er werd zoveel compassie gekweekt in die tijd, in die ene week. De Aarde had nog nooit zoiets gezien tijdens jullie levens. Miljarden mensen werden erbij betrokken door een compassie die ogenblikkelijk naar de kern van de planeet ging. Het ging de Aarde in en is daar nog steeds. Het veranderde de toenmalige energie van waar jullie lopen en het plantte zaden die zullen groeien en die later inderdaad zullen ontwikkelen in Israël en in de omgeving van Israël.

En daar gaat het om. Toch willen sommigen van jullie er niet van horen, nietwaar? Maar zij zijn hier nu bij mij…..en ook bij jullie. Hoe krijgen jullie hen allemaal in deze zaal, zouden jullie kunnen vragen. Zij passen op de punt van een naald! Dat is inter-dimensionale praat. Zij kunnen mee naar huis gaan in je portemonnee of in je jaszak! Dat is ook inter-dimensionale praat. En zij hebben een boodschap voor jullie die wij al eerder hebben gegeven maar jullie kunnen die niet vaak genoeg horen: “Wij hebben ons deel gedaan – nu jullie nog, Vuurtorens! Want degenen die zijn overgebleven zijn de enigen die de gereedschappen kunnen manipuleren die wij hielpen scheppen.”

Als jullie vanavond naar huis gaan, gaan jullie niet in een situatie van overleven – in een tent van een stam, zonder schoon water, zonder voedsel. Jullie gaan niet met zorgen of in wanhoop. In plaats daarvan gaan jullie naar een warme plaats met meer dan voldoende voedsel en vriendschap en de liefde van een familie. Dat is waarom jullie vuurtorens zijn, omdat jullie er de tijd voor hebben. Jullie hebben er de intelligentie voor. Jullie hoeven niet te overleven zoals grote delen van de mensheid op Aarde.

Jullie hebben er de ontwikkeling voor en de intuïtie. Begrijpen jullie nu waarom er zoveel lichtwerkers in de Westerse wereld zijn? Dat komt omdat jullie cultuur een situatie heeft geschapen waarin er overvloed is van deze dingen en het zorgt ervoor dat jullie het voortouw kunnen nemen bij het veranderen van de energie van de Aarde in plaats van alle tijd te moeten spenderen om te overleven. Helpt dit jullie om te begrijpen wat de verantwoordelijkheid is die jullie moeten dragen?

Ontsteek het licht en zend het naar Soedan, naar die donkere plaatsen met regeringen die corrupt zijn, naar de wetenschappers en onderzoekers die al oplossingen hebben voor de meest bedreigende ziekten op de planeet maar die hun werk niet kunnen beginnen door de barrières van bepaald leiderschap en hun oude manieren. Ontsteek het licht en zend het naar Israël en Palestina en ga verder met de oplossing!

Dit is waarom jullie hier zijn en dit is de overeenkomst die jullie hebben gesloten toen jullie arriveerden en de cultuur uitzochten waarin jullie leven.

Het is uitvoerbaar in jullie tijd. Vrede en compassie zullen prevaleren. Jullie zullen het zien. Jullie zullen het zien.

En zo is het.

Kryon