Kryon in IJsland  / Dag 10: Wat zou ik moeten vragen? 

Live Kryon Channeling
Kryon in IJsland  

Dag 10: Wat zou ik moeten vragen? 

Lee Carroll / Maart 2020
Vertaald uit het Engels vanaf de audio door Henk Steur

Gegroet, lieve vrienden, Ik Ben Kryon van de Magnetische Dienst

Dit is de tiende boodschap vanaf het prachtige IJsland en deze groep bevindt zich op een unieke plaats op deze planeet. De groep komt niet voor het laatst bijeen maar wel als deze gehele groep. Ik spreek tegen deze groep en in deze dagen, lieve mensen, zijn er wat zaden geplant in ieder van jullie. Het zijn goede zaden en zoals elk ander zaad op de planeet wordt het in de grond begraven. Een boer heeft de keuze om het water te geven of niet….om het te laten groeien of niet….te weten dat het daar is, of niet. Dit is de vrije keuze van ieder van jullie. Er werden zaden geplaatst in mensen die nooit naar een Kryon-channeling zouden komen, soms zaden bij mensen die een beetje nieuwsgierig waren en wilden weten of er meer dingen zijn. Zaden die zelfs in de meest esoterischen van jullie zijn geplant en deze zaden zijn er voor verdere groei. Ieder van jullie is gekend, je zou kunnen zeggen door God, door Spirit, door de Creatieve Bron….ieder van jullie is gekend. Niet door de naam of je gezicht maar door de zielen die alle mensen in zich hebben.

De mensheid heeft de ziel intuïtief herkend als iets dat eeuwig is. Elk geloofssysteem op de planeet heeft gesproken over waar de ziel na de dood heengaat en dat het een deel van jullie is dat boven jullie staat en zelfs als jullie er niet in geloven vertel ik jullie dat de tradities op de schepen op zee altijd het aantal zielen telden in plaats van de aanwezigen op het schip. Het is innerlijk aangeboren en ieder van jullie kent het wel op een bepaald niveau….en die ziel van jullie hebben jullie gezien in de stoel….ook nu! De mens die is verbonden met de ziel wordt ook heel goed gekend…. waarom jullie denken dat jullie hier zijn en wat jullie nodig hebben. Maar vrije keuze wordt gerespecteerd en dit betekent dat er geen zaadje groeit als jullie daar niet om vragen…als jullie verder willen kijken dan jullie is geleerd en jullie misschien op een stil ogenblik denken dat jullie er niets van geloven maar toch wel meer willen weten. Als jullie zo zijn, zijn jullie net als mijn partner die in de stoel zit.

Ik wil graag in het kort een parabel herhalen die ik jullie jaren geleden gaf omdat die verbonden is met jullie tijd. Wij zitten hier nu op de planeet in een tijd waarin er zorgen zijn over het virus….er gebeurt veel en jullie proberen het tegen te houden. Velen wringen hun handen en vragen zich in angst af wat er verder gaat gebeuren. De parabel die ik jullie nu ga geven was vele jaren geleden verteld maar het is een parabel waarvan het nodig is dat hij wordt herhaald.

De parabel gaat over de moeder en de zoon. Stel je even voor in dit verhaal dat de moeder een zoontje heeft, drie of vier jaar oud, onderzoekend als hij is, en dat leert om te praten. De moeder, zoals alle moeders,  kijkt naar het kind en denkt: “Oh, jij hebt nog zoveel te leren. Ik wilde dat ik jou advies kon geven en dat jij zou weten wat ik jou allemaal zou kunnen vertellen over de dingen die jij gaat tegenkomen en waar je bang voor bent terwijl dit niet zo hoeft te zijn. Ik zou jou kunnen vertellen wat je wel en niet moet doen, als je wilt luisteren. Ik zou willen dat ik een moment zou hebben met jouw ziel, maar ik weet dat dit niet kan en dat jij zal opgroeien en op een bepaalde leeftijd zal komen waarop je niet wilt luisteren (Kryon lacht) Je gaat je eigen weg en luistert later pas en je leert de dingen op je eigen manier. Ik zou willen dat ik dit een beetje zou kunnen bespoedigen….ik zou jou een beetje willen helpen.”

Elke moeder doet dit, elke moeder kijkt naar de pasgeborenen en denkt: “Wat een leven heb jij nog voor je. Wat een mooie dingen ga jij nog ontdekken. Ik zou jou meer dingen willen laten zien!”

Stel je eens voor dat er op dat moment een engel verschijnt die zegt: “Lieverd, ik zal jouw wens uit laten komen en ik wil dat jij even naar je kind kijkt want als jij naar het kind kijkt en het kind naar jou, zal het voor korte tijd de geest van een volwassene hebben en het kan drie vragen aan jou stellen. Het zal vragen stellen omdat zijn intellect hetzelfde zal zijn als dat van jou….precies zoals je het hebt gevraagd. De voorwaarde is dat jij niets anders kunt doen dan antwoorden….je kunt niet tegen hem spreken, je kunt niet tegen hem preken en hem vertellen wat hij wel of niet moet doen…en hij kan alleen maar vragen stellen. Hij mag er drie stellen.” De moeder was verbaasd en riep uit: “Dit is het! Dit is wat ik al die tijd wilde. Het gaat gebeuren!”

Zij ging de kamer in en het kind zei: “Dag moeder….ik hou zoveel van jou! Kunnen jullie je voorstellen dat het intellect van een volwassene op dat moment in hem stroomde en hij de geest had van een dertigjarige? Zij zei; “Oh, dit is heerlijk! Alsjeblieft zoon, stel je vragen!” Hij kijkt om zich heen in de kamer en kijkt naar zijn moeder en alle dingen in de kamer en zegt: “Moeder, ik heb altijd al willen weten waarom de hemel blauw is.” De moeder is bijna ondersteboven van de vraag en zegt: “Nee nee, dat bedoelde ik niet. Stel een belangrijke vraag en niet waarom de hemel blauw is!” Maar zij doet haar best om te vertellen waarom de hemel zo blauw is, naar wat een moeder zoal weet. De volgende vraag komt en die gaat over de golven in de oceaan. (Kryon lacht) Zij zegt: “Niet weer….hij zou intellect hebben. Hij zou het niveau hebben dat ik heb! Hij zou dit soort dingen niet moeten vragen….hij is slim!” Zij spreekt met hem over de getijden en de oceaan….al dit soort dingen.

De derde vraag komt en hij is net zoals de andere twee. Het kind kijkt om zich heen in ZIJN realiteit….van wat hij in de drie jaar heeft gezien en stelt de beste vragen die hij had. Toen was het voorbij. Dit verhaal, lieve mensen, is een metafoor en die gaat over jullie. Het gaat over de tijd waarin wij nu zitten. Ik vraag jullie: Wat als jullie op dit moment als mensen met het intellect dat jullie nu hebben, drie vragen zouden kunnen stellen aan Spirit, God, de Schepper….wat zouden jullie dan vragen? De parabel zegt dat de meest algemene vragen nu zouden zijn: “Waarom gebeurt dit? Hoe komen wij hieruit? Wat gaat er verder gebeuren?” Met andere woorden: jullie zouden hen allemaal verspillen omdat jullie alleen vragen zouden stellen vanuit jullie zienswijze als mensen. Jullie zouden niet weten wat jullie moesten vragen omdat jullie niet weten wat jullie niet weten.

De parabel eindigt dus hiermee: Wat is de beste vraag om te stellen? Wat is de enige vraag om te stellen? Laten wij zeggen dat je er een zou kunnen stellen en dit geldt voor alle luisteraars en alle lezers. Het zou een antwoord zijn dat uniek is voor jullie….en hier is de vraag: “Lieve God, lieve Spirit, lieve Schepper….vertel mij wat ik moet weten!” Dit is diepgaand omdat het de deur opent naar alle informatie zoals de vraag die de moeder graag van haar kind gehoord zou hebben. Als de jongen deze vraag aan haar gesteld zou hebben zou zij nu nog aan het antwoorden zijn.

Begrijpen jullie dit? De deur werd geopend door intentie om je te geven wat je nodig hebt en dat hoeft niet over het virus te gaan. Het kan zijn over de volgende stap in je leven….over hoe je beter voor jezelf kan zorgen….over het ontmoeten van de juiste mensen en over het doen van de juiste dingen. Sommigen van jullie kennen deze vragen wel en luisteren ernaar omdat er een hoop kennis schuilt onder de lichtwerkers en in deze groepen. “Lieve Spirit…..vertel mij wat ik moet weten!” en als jullie geen schrijvende hand op de muur verwachten of een stem van achter de sluier….zullen jullie stil zijn en doorgaan met je leven en in daarin zullen de antwoorden waarom jullie gevraagd hebben, komen. Sommigen van jullie zullen hen zien aankomen en anderen weer niet….maar dit is de meest volwassen vraag in deze tijd van alle vragen die men kan stellen.

Ik vertel jullie dit want als jullie hier vandaan gaan zullen jullie deze dingen nodig hebben.

Laat de zaden die vandaag zijn geplant tot bloei komen in ieder van jullie en ga anders weg dan jullie kwamen.

En zo is het.

Kryon