Kryon in IJsland / Dag 8: De letter: D 

Live Kryon Channeling
Kryon in IJsland  

Dag 8: De letter: D 

Lee Carroll / Maart 2020
Vertaald uit het Engels vanaf de audio door Henk Steur

Gegroet, lieve vrienden, Ik Ben Kryon van de Magnetische Dienst

Het is niet koud en dit is een uitnodiging voor een iets langere channeling.

Als jullie pas hierop afstemmen….wat voor velen zal gelden, dit is boodschap nummer acht vanaf het prachtige en majestueuze IJsland. Wij reizen met twee busladingen aan toeristen en de reden dat het niet koud is komt omdat wij ons – heel synchroon – in een kerk bevinden. Het werd niet op deze manier gepland, lieve mensen, en ik wil jullie iets vertellen over de synchroniciteit waardoor wij ons hier bevinden. Maar voordat wij dit doen willen wij het gebouw eren, de bouwers, het geloof dat hier is. Wij willen hetgeen eren waardoor dit gebouw werd gebouwd. Jullie zitten in een structuur die compleet werd gebouwd voor maar een doel….om degenen te helpen die naar geloof zoeken. Jullie zitten in een structuur die zonder twijfel mensen heeft gered en genezen en waar vastigheid en vrede op een eigen manier werden gevonden.

Lieve mensen, ik wil dat jullie even “buiten de box” van welk geloofssysteem denken dat jullie kunnen hebben en in plaats daarvan even denken aan de compassie die hier is van degenen die naar de scholen zijn gegaan, verwachtingen hadden, toegewijd waren, zodat zij hier hun hele leven konden zijn met anderen. Dit is een goddelijke plek. Wij danken degenen die hebben toegestaan dat jullie niet in de kou hoefden te zijn. Deze kerk was ermee opgehouden en was gesloten. Hij werd gesloten vanwege het huidige virus dat hier op de planeet is. Ik wil even denken aan degene die de deur opende toen iemand zei: “Wij hebben twee bussen vol met toeristen uit zestien verschillende landen en wij willen graag naar binnen!” Het antwoord was JA! Dit was een compassievol antwoord. Dit is wat men hier doet. Gebouwd voor degenen die in dezelfde banken zitten als waar jullie nu in zitten om het geloof van de Meester van Liefde te eren. Het kan niet veel beter dan dat en dit is een voorbeeld van wat wij jullie dagelijks leren en wij hebben het nu over de lichtwerkers.

Om aan de luisteraars en lezers uit te leggen hoe jullie hier zijn gekomen en over de synchroniciteit te vertellen die hier nu is, wil ik graag een verhaaltje vertellen. Wij gaan het noemen: De Saga van Bus Een. (publiek lacht) Op deze achtste dag van de reis gingen de bussen zoals gebruikelijk weg na een stevig ontbijt in het hotel….een ontbijt overigens, dat moest worden opgediend terwijl jullie minstens twee meter van elkaar zaten. Het is een ongebruikelijke tijd, het inladen van de bussen ging zoals gewoonlijk en zij gingen op weg. Het plan was om er zeker van te zijn dat jullie het slechte weer zouden verslaan dat steeds dichterbij begon te komen. Op deze winterse plaatsen kan het weer ongenadig zijn en het komt en het gaat snel, maar de bussen vertrokken dus precies op tijd. Toen zij bijna bovenaan de pas waren waar de meeste sneeuw zou zijn, hield een van de bussen ermee op. Dit kan gebeuren, lieve mensen en hij zat vast….de beide bussen moesten stil blijven staan en wachten tot er monteurs zouden komen uit de dichtstbijzijnde stad. Onderhand werd het weer slechter en je kon zien dat er steeds meer sneeuw kwam te liggen, dat de wind toenam en na een uur of anderhalf kwamen de monteurs. De bus werd gerepareerd en hij ging weer op weg….alleen….op weg waar naartoe? Het antwoord is: een impasse door de weg en het weer en de opgestapelde sneeuw…..niemand ging er meer weg! De volgende vraag was: Hoe kun je op een smalle weg een grote bus omdraaien? Het antwoord is: dat kan echt niet! Je moet een bepaalde manier zoeken om dit te doen. Op het moment waarop wij erover spraken hoe wij hem zouden kunnen omdraaien kwam er – synchronisch – een sneeuwruimer aan. Wat een toeval! Er werd aan die mensen gevraagd hoe erg het verderop was en het antwoord was: “Onmogelijk! Dat gaat niet lukken. Maar als ik jullie zou helpen omdraaien kan ik de weg voor jullie vrijmaken!” Wat een toevalligheden. En zo gebeurde het en nu zijn jullie dus veel te laat voor een lunch die jullie je hadden voorgesteld en misschien wel of niet vandaag nog kan plaatsvinden. (gelach) Toen wij over de pas kwamen was het weer helder en was alles in orde….totdat de bus er weer mee ophield! Dit kan gebeuren en terwijl jullie op loopafstand van de bus bleven totdat er werd besloten wat verder te doen, zagen jullie in de verte een kerkje….een kerkje dat was gesloten vanwege het virus. Jullie kennen de rest van het verhaal en hier zitten jullie dan.

Lieve mensen, dit is synchroniciteit op zijn best. Jullie zijn niet alleen over de pas gekomen, ook al hield de bus er voor de tweede keer mee op, maar jullie zitten nu in een veilige plaats die werd gebouwd voor hetgeen jullie doen! Wat een toeval! Dit is de absolute definitie van het controleren van je eigen realiteit. Er zijn twee manieren waarop de luisteraars en lezers hiermee om kunnen gaan. De ene kan zeggen: “Waarom moest hij nu pech hebben en de dag verknoeien? Waarom moeten wij andere dingen doen dan wij hadden gepland? Ik heb mijn zwemkleding bij mij en ben er klaar voor! (gelach) Wij wilden er een sportdag van maken….en waar zitten wij? In een kerk!” Hoe vreselijk kan dit zijn? (gelach) Anderen zeggen: “Ik ben hier voor de ervaring en tot nu toe is het nog niet zo slecht gegaan en wij zitten hier warm op een plek die wij kunnen waarderen en danken degenen die hem hebben gebouwd en zij voelen misschien wel de energie van degenen die voor hen in de banken zaten en ook de healings die hier misschien hebben plaatsgevonden, van degenen die troost hebben gevonden in de boodschappen die hier werden gebracht….de mensen die hier week na week kwamen voor de vrede die in dit gebouw werd gebracht.” Dit is het waard om te overdenken, nietwaar, een menselijke conditie waarbij angst kan worden uitgebannen met liefde?

Wij hebben de verschillende letters van het woord Iceland bestudeerd en vandaag zijn wij toe aan de D. Deze groep zal al weten wat deze letter betekent. Het betekent: “Don’t drive with the bus, today!” (Ga vandaag niet met de bus. Henk)(Hard gelach) Je zou zeggen dat de D moet staan voor Divinity (goddelijkheid) omdat dit de boodschap van Kryon steeds is, maar het kan jullie toch wel verbazen want de letter staat voor de les van vandaag. De D van vandaag staat vandaag voor een woord dat meerdere betekenissen kan hebben en het woord is: Diamant. Ik wil dat jullie alle betekenissen en de metaforen over het woord diamant overdenken. Diamanten zijn een van de hardste substanties die er op deze Aarde bestaan. Zij zijn duizenden jaren lang gehard, soms wel miljoenen jaren lang, en zij werden door de druk samengeperst tot de diamanten die zij vandaag zijn. Hij wordt in de industrie gebruikt omdat het de hardste substantie is en door andere substanties kan snijden die ook keihard lijken te zijn. Het eerste attribuut van de diamant is dus Kracht! Absolute hardheid….een van de meest diepgaande harde stoffen op de planeet!

Is het ook niet interessant dat als jullie hem polijsten en presenteren als een steen in zijn pracht het een van de prachtigste stenen op de planeet is? Steenklovers weten wat zij moeten doen om de steen maximaal te laten schitteren, en wat is de steen dan geworden? Hij is dan een metafoor geworden voor schoonheid en wereldwijd wordt hij ook gezien als een metafoor voor liefde. Een diamant wordt gegeven door stelletjes om de liefde te tonen die zij voor elkaar hebben en ook omdat het een traditie is. Interessant, nietwaar, dat iets dat miljoenen jaren onder druk heeft gestaan nu na bewerking door jullie wordt gebruikt om je liefde voor een ander te tonen?

Jullie allen in deze groep gingen een paar dagen geleden naar een zeer speciale plaats die het Diamantstrand wordt genoemd. Op dat strand zijn er geen diamanten waarom zou het dus Diamantstrand worden genoemd? De metafoor is deze: In de wintertijd zijn er kleine ijsbergen, sommige zo groot als een mens en sommige iets groter, die uiteen vallen en op dit strand blijven liggen…soms met duizenden tegelijk. Zij zijn helder….kristalhelder, en als je tussen hen door loopt terwijl de zon op hen schijnt schitteren zij allemaal als diamanten. Er is op de planeet niets dat hiermee vergeleken kan worden, lieve mensen. Hier is een interessant iets waar jullie over na zouden moeten denken: Als jullie de zee zien terwijl de zon schijnt, zien jullie een weerspiegeling, een glans, en als jullie op het strand kijken is die overal, bijna als kleine engelenlichtjes, overal in de facetten van het ijs. Als je hen fotografeert en later naar de foto’s kijkt vragen jullie je af waar al die glinsteringen zijn gebleven. Zij zijn bijna te helder om gefotografeerd te worden en op foto’s en video’s zijn zij flets, maar voor het menselijk oog komen zij tot leven. Toch staan zij niet op de film, of digitaal of op welk ander medium dan ook dat hierop lijkt. Je zou kunnen zeggen dat jullie op een magische plek waren.

Laten wij nu eens even kijken wat dit is en wat het betekent. Het strand is naar de diamanten genoemd, maar er is alleen maar water. Laten wij de metafoor van het water er eens bijhalen in combinatie met de diamanten. Water is heel speciaal op deze planeet en het heeft een attribuut dat zeer speciaal is. Het kan makkelijk worden omgevormd in drie staten: de ene is vloeibaar,  de tweede is vaste stof en de derde is een gas. (de drie aggregatietoestanden, Henk) Je zou kunnen zeggen als eerbetoon aan deze kerkruimte: een Drie-eenheid! (Kryon lacht) Sommigen van jullie zullen dit begrijpen en anderen niet. Drie in Een….het kan in vele staten zijn. Denk daar eens over na….zo solide als jullie zijn….zo vloeibaar om te gaan waar het wil en als gas bijna onzichtbaar als stoom….en dat is het ook! Waarom vertel ik deze dingen? Omdat het woord diamant dit allemaal vertegenwoordigt! Alles! Wat is de metafoor hier? Ik zal het jullie vertellen vanuit mijn gezichtspunt als Kryon: Als ik naar jullie kijk glinstert jullie ziel zoals deze diamanten. Hij heeft eonen lang onder druk gestaan, hij is op zovele plaatsen geweest waar jullie geen idee van hebben om zich in deze tijd naar deze plaats te brengen die Aarde wordt genoemd. Hij is zo sterk dat hij overal doorheen kan snijden. Jullie ziel is gebouwd voor dit soort dingen, hij glinstert in de zon en is als een juweel op deze planeet. Hij is prachtig en in de kern vertegenwoordigt hij liefde.

Dit is de Creatieve Bron….ook in deze kerk kan men de woorden gebruiken: Gemaakt naar zijn Beeld”….jullie allemaal! Laat mij jullie uitleggen wat dit betekent. Als jullie echt gemaakt zouden zijn naar het beeld van God zouden jullie onzichtbaar zijn! Het beeld dat werd bedoeld in de Schrift is dat jullie geschapen zijn naar het Beeld van God dat liefde is. Alle hier aanwezige zielen hebben deze potentie, deze liefde. Jullie kunnen compassie wel of niet veranderen, jullie kunnen ijverig zijn of niet, jullie kunnen in een situatie zitten en kiezen welke kant jullie opgaan, jullie kunnen mensen helpen met wat er ook aan de hand is, jullie kunnen voor anderen leraren zijn, jullie kunnen naar hen luisteren….jullie kunnen hun diamant op het strand zijn….iets dat zij niet met de camera kunnen vangen maar het wel in hun harten voelen. Dat zijn de diamanten! Zo zien jullie eruit voor Spirit. Dit is wie jullie zijn. Hoe volwassener het menselijk ras wordt hoe meer het op diamant lijkt. Binnenkort zullen jullie het attribuut van aanvaarding en liefde zien dat aan elkaar gaat worden gegeven. “Hier is mijn diamant voor jou omdat ik verliefd ben op de mensheid.” Jullie kunnen in een groep gaan die verlamd is van angst en niet weet wat men moet doen en niet weet wat er aan de hand is….en een persoon kan het verschil maken.

Mijn partner ontving eerder op de dag een email uit een ander land en die ging als volgt: “Lee, wat worden wij geacht te doen met wat er vandaag gebeurt, deze enorme leugen?” Laten wij daar even stoppen. Hier is een mens die opgeslokt is door een politiek potentieel. Wat hij heeft gehoord, wat hij gelooft….het maakt niet uit. Hij werd volgestopt met woede omdat hij gelooft dat er iets gebeurt dat verder gaat dan het virus dat afschuwelijk is. “Wat moeten wij doen? Moeten wij dit aan de mensen vertellen?” Mijn partner schreef terug en hier waren mijn woorden voor hem: “Lichtwerkers zijn niet politiek….dat zijn zij niet. Jullie zijn niet en het is niet aan ons om te onthullen wat een leugen is of in de straten te gaan marcheren om dingen te corrigeren die verkeerd zijn. De reis van de ziel naar volwassenheid op dit moment, zegt dat jullie hier zijn om compassievol te zijn voor degenen die bang zijn voor welke leugen dan ook, voor welk politiek ding dan ook. Om er te zijn als troost en compassievol te zijn en hen door hun angst heen te helpen….als een vuurtoren op de rots. Dit is de taak. Dit is anders dan wat jullie misschien denken, het is niet evangelisch en het legt geen druk op anderen om hen iets te leren wat zij misschien niet willen leren. In plaats daarvan zitten jullie daar als de meester waarover jullie hebben gelezen….stil….liefhebbend, vredig en de mensen gaan zich ontspannen en realiseren zich dat jullie helers zijn van emoties, van angst….en wij hebben jullie in deze tijd nodig! Zeker nu, in de komende maanden.

Oh, dit zijn de diamanten die ik zie….de diamanten die jullie zijn!

En zo is het.

Kryon